neděle 17. prosince 2023

Vypáleno 11

 Svíčky a aromalampičky - to je věc, která k tomuhle období patří víc než k jakémukoliv jinému. Dokud se venku počasí tvářilo jako téměř letní, pálila jsem spíš sporadicky, ale s časnějším stmíváním a přibývajícími dny s ocelově zataženou oblohou přicházely svíčky na pořad stále častěji (teď už pálíme denně). Takže přišel čas na další "vypálený článek". 


Guava - Lychee (Aromatherappy)
První kousek v dnešní přehlídce jsme dopálili poslední víkend, který jsme strávili na chalupě.  Tuhle velkou tříknotovou svíčku jsme měli už podruhé. Měla hezký skleněný obal a příjemnou svěží, lehce nakyslou vůni, kterou dokázala provonět i naši (poměrně velkou) kuchyni na chalupě.. Na rozdíl od té první ale trochu hůř hořela - jeden knot asi v polovině přestal hořet a vzdoroval dalším pokusům o zapálení, takže v obalu zůstalo docela dost nevyhořelého vosku.   vyhořela téměř do dna. Kupovala jsem ji před časem v Pepcu, tenkrát stála 120 Kč. Myslím, že ji tam mají pořád.

Snow Dusted Pine (Yankee Candle)
Velkou svíčku YC jsem měla ještě z loňských vánočních slev v Rossmannovi, kdy stála 299 Kč - na jaro mi vůně zasněžených borovic přišla divná, tak jsem ji vytáhla až skoro po roce.  Vůně byla taková jemná čistá, nebyla nijak intenzivní, ale pokoj dokázala lehounce provonět. A vydržela hořet poměrně dlouho.

Angel Wings (Bartek Candles)
Tato malá svíčka v plastovém kelímku byla další příjemná vůně. Hořela hezky, vyhořela až do dna. Svou jemnou  svěží vůní provoněla hlavně bezprostřední okolí. Dostala jsem ji od Haničky z blogu Číčulka.

Litsea Cubeba (Saloos)
Vůně listea cubeba je mým nejoblíbenějším  olejíčkem do aromalampy, kterou mám v práci - pálím tam hlavně tuhle vůni (a všichni se mne ptají, co mi v kanceláři tak hezky voní). Do vody stačí pár kapek a krásně kancelář provoní vůní s citronovým nádechem. Kupovala jsem ho v DMku a lahvička s 10 ml vyšla na 95 Kč.

Čajové svíčky s vůní (Home deco)
Tyhle čajovky jsem koupila v Kik za skoro 80Kč. V balení bylo 24 ks a  měly mít podle obrázku vůni svařeného vína.  Bohužel nevoněly vůbec - ani při hoření, ani samotná svíčka před zapálením. Přiznat  se jim musí, že hořely skutečně zhruba deklarované 4 hodiny a vyhořely až do dna. Ale vzhledem k tomu, že nevoněly, tak jsou to takové předražené obyčejné čajovky...

🔥
 
O propadáku dnešního článku mám zcela jasno - vonné čajovky z Kik, které nevoněly. Jinak byly všechny svíčky fajn, té z Pepca vzhledem k příjemné vůni dokážu odpustit i to, že tentokrát zcela nevyhořela. Na další "svíčkový" článek se můžete asi těšit asi dřív než za dva měsíce, i když teď tedy zrovna pálíme další velkou svíčku YC, která má vydrž...

18 komentářů:

  1. Taky pálím každý večer. Nemám ale ráda voňavé svíčky.
    Hezkou třetí adventní…. Eva
    http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si na voňavé svíčky nebo aromaolejíčky docela zvykla. Ale pálím i svíčky bez vůně.
      Hezký večer

      Vymazat
  2. Vija
    Pálím a pálím ráda. Tu z Pepca jsem dostala a příjemně voní i nám. Měj prima den. J

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, tak svíčka z Pepca se vůní povedla (a stejná, co jsme měli doma i hezky vyhořela).
      Hezký den

      Vymazat
  3. Pálím a pálím,mám to ráda.Mám všechny možné druhy,hodně jsem toho dostala k svátku od vnuček
    mám tři.Stáňo,hezký poslední předvánoční týden

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, svíčky jsou myslím hodně vděčné dárky - hodí se skoro každému...
      Měj se fajn

      Vymazat
  4. U nás pořád někde něco hoří (naštěstí tedy bezpečně), tak jsem se ráda podívala, jak je to u vás.
    S navoněnými čajovkami taky nemám moc dobré zkušenosti...
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já ovoněné čajovky vlastně nekupuju, jen občas nějaké dostanu. Tohle jsem kupovala jako dárek, ale pak jsem je nedarovala, tak jsem je vypálila doma. Nakonec jsem ráda - jako dárek by to úplně povedené nebylo.
      Měj se fajn

      Vymazat
  5. Ahoj Stáni, já pálím neovoněné svíčky z adventního kalendáře od přítele, mám jich teď fakt hodně :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, já neovoněné svíčky taky pálím, zejména čajovky. Ten tvůj svíčkový kalendář by mne zajímal - nebude článek?

      Vymazat
  6. Také máme doma několik svíček z Pepca. Voní krásně, ale i nám vždy zbyde hrozně vosku. Ten si teda nechávám a až mě chytne chvilka, udělám z nich svíčky nové :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem od Pepca měla tyhle velké svíčky zatím tři a hůř vyhořela jen tahle poslední, jinak to bylo skoro do dna. Já svíčky nedělám, ale nedopálené zbytky taky dávám dál.

      Vymazat
  7. Marcela- Nordic Passion18. prosince 2023 v 21:43

    Moc by mě lákal olejicek, Můj manžel mi svíčky stále sfoukava, já bych palila o 206😊. Hezky vecer, M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, ten olejíček rozhodně doporučuju - voní moc pěkně. Já jsem ohledně pálení manžela přetáhla na svou stranu, takže nesfoukává :)

      Vymazat
  8. Ahojky, tentokrát znám všechno kromě těch cajovek. Olejicek mám moc ráda.
    Měj se krásně, Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud jde o ty čajovky, tak jsi fakt o nic nepřišla :)

      Vymazat
  9. Já teď přes zimu taky pálím o 106, hlavně tedy svíčky. Teď aktuálně pálím nějakou vánoční od YC.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od YC jsme měli vůni zasněženého lesa, teď pálíme nějakou jablečnou, ani si nevybavuji, co je to za značku (koupila jsem si v týdnu ve slevě)

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)