čtvrtek 14. prosince 2023

Tajemství adventních kalendářů 2023 - II

Adventní čas utíká s rychlostí blesku, takže jsem se ani neotočila a už tu mám další šestici z mých adventní kalendářů. Tak se pojďme podívat, co jsem v nich v uplynulých šesti dnech našla.



❆7❆
Hagenbutten Tee mit Hibiscuss (Alnatura) - šípkový čaj s ibiškem obsahoval více šípku než ibišku, díky čemuž byl jen jemně nakyslý, což mi vyhovovalo.
Orange - Schocolade (Cornwall) -  tentokrát zase nová příchuť. V chuti čaje jsem víc cítila čokoládu než pomeranč, ale možná to bylo tím, že jsem na něj zapomněla a  nechala ho louhovat hodně dlouho. Asi v kalendáři ještě bude, tak budu příště při jeho louhování opatrnější a uvidím
Rooibostee (Westcliff) - čaj rooibos měl příjemně nasládlou chuť. Nebyl špatný
Erdnusskerne (dmBio) - klasické pražené slané buráky byly zatím asi nejslabším kouskem ze všech svačinek. Na mne byly málo slané, ale hlavně neměly příjemnou chuť. Sníst se daly, ale k tomu, abych si v DMku koupila slané buráky mne rozhodně nezlákaly.

❆8❆
Brennnessel mit Zitronegras (Alnatura) - citronová tráva byla v chuti cítit jen malinko, čaj chutnal spíš tak obecně bylinkově (já bylinky moc nepiju, tak ty jejich chutě neumím moc odlišit)
Vanillekippferl (Comwall) -  tenhle čaj s chutí, která opravdu připomíná  vanilkové rohlíčky, mne docela baví. 
Salbei (Westcliff) - čaj měl poměrně výraznou šalvějovou chuť a líp se mi pil dochucený citronem
Apfel - Zimt Crunchy (dmBio) - křupavá snídaňová směs obsahovala lupínky, hrudky musli, burizony a kousky sušených jablek. Skořicová chuť v ní byla cítit jen lehce. Lupínky a burizony zůstaly  kupodivu po přimíchání jogurtu docela křupavé.

❆9❆
Grüner Tee Sencha (Alnatura) - zelený čaj typu sencha mne potěšil, mám zelené čaje ráda
Zimt - Pflaume  (Cornwall) - znovu švestkový čaj se skořicí. Má hezky vyladěnou chuť, ve které je cítit i skořice i švestka, takže mi opáčko vadí jen z pohledu, že nemám nový přebal do sbírky, na pití je fajn.
Sencha mischung (Westcliff) - druhý zelený čaj, dokonce stejného typu. Tenhle mi přišel trochu jemnější než ten od Alnatury
Dinkelwaffel (dmBio) - oplatka s mléčnou a oříškovounugátovou náplní. Byla hezky křupavá, ale na mne hrozně sladká, takže mi moc nechutnala. 

❆10❆
Innere Kraft  (Alnatura) - bylinkový čaj se zázvorem měl takovou obecně bylinkovou chuť, ve které zázvor ani nebyl moc cítit. Moc mi nechutnal.
Marzipan - Kirsche (Cormwall) - další opáčko - čaj s příchutí třešně a marcipánu.
Ingwer - Zitrone  (Westcliff) - v chuti tohoto čaje převažoval spíš citron než zázvor, z mého pohledu nebyl špatný.
Knusprige Apfelstückchen (dmBio) - malé kousky sušených jablek. Na samostatné jedení byly příliš malé a suché, tak jsem si je nasypala do ovesné kaše, kde byly celkem dobré.

❆11❆
Milde Früchte (Alnatura) - docela příjemný ovocný čaj, nebyl nijak zvlášť kyselý
Orange - Schocolade (Cornwall) - tentokrát jsem pomeračovo-čokoládový čaj louhovala o něco méně a musím říci, že v něm byl díky tomu o něco více cítit pomeranč, i když čokoláda mi pořád přišla dominující.
Kamille Fenchel (Westcliff) - kombinace heřmánku a fenyklu není úplně špatná, dominantnější je v ní podle mého chuť heřmánku. Ale i tak to neřadím rozhodně mezi oblíbené čaje, ale spíš do kategorie "dá se to vypít"
Kichererbsen (dmBio) -o pražená a kořeněná cizrna je takové uzobávání. Byla křupavá,  ale kořeněná byla poměrně málo. Trochu mi vadilo, že obsahovala i tvrdší kousky.  

❆12❆ 
Kurkuma Zimt (Alnatura) - čaj z kurkumy a skořice měl překvapivě docela  jemnou chuť, ve které byly obě složky cítit tak akorát přiměřeně.
Apfel - Zimt - překvapivě nové příchuť čaje, myslela jsem, že už se v tomto kalendáři vyčerpaly všechny. Caj docela dobře kombinuje jablko  a skořici. Není příliš kyselý, v chuti je cítit jablko  i skořice
Rooibos Vanille (Westcliff) - čaj s lehce nasládlou rooibosovou chuť s lehkým nádechem vanilky.
Schoko-Stick mit Haselnussecreme (dmBio) - čokoládová tyčinka měla náplň s drobnými kousky oříšků. Byla  docela sladká, ale nebyla špatná.


Z čajů mi překvapivě chutnají ty ovocné, vánočně nebo zimně laděné příchutě z kalendáře Cornwall. Samozřejmě mi chutnaly i oba čaje sencha a ani šípek s ibiškem od Alnatury nebyl špatný.  Z jídelního kalendáře mne tentokrát zaujala snídaňová směs s jablky a čokoládová tyčinka, zbytek se s mými chutěmi trochu minul.

22 komentářů:

  1. Moc hezký obsah dalších okének, všechny produkty by mi udělaly radost. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Objevila jsi samé dobré věci. My máme čokoládový-tam nějak zaostáváme v otevírání a manžel má výherní perníkový los. Nějaké malé překvapení už tam našel)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, pro mne je otevření okének ranní rituál, takže ho nezanedbávám ;-). Držím manželovi palce, ať na něj v perníkového losu vykoukne ještě nějaké pořádné překvapení :)
      Hezký den

      Vymazat
  3. Já mám čajový adventní kalendář jeden a popravdě skoro nestíhám každý den udělat čaj a ty jich stíháš dokonce víc najednou. ;-) Ale vypadají lákavě a ten kalendář s mlskama mě teprve láká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebudeš tomu věřit, ale já kromě těch tří čajů z kalendáře vypiju za den ještě několik dalších (ono já vlastně něco jiného než čaj piju docela málo :D)

      Vymazat
  4. Stáni, ráda jsem s tebou nakoukla do adventních kalendářů. Měj pohodový pátek.

    OdpovědětVymazat
  5. Hezké adventní kalendáře,zase akorát pro mě.
    Stáňo,hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já jsem taky spokojená, i když u čajů bych uvítala méně bylin a víc černých a zelených :)
      Měj se fajn

      Vymazat
  6. Ráda jsem na koukla! Adam si odnesl kalendář do kanceláře, kolega trochu závidí, ale prý se občas podělí :o).
    Stáňo, měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, věřím, že kolega trochu závidí. Kalendář je prima zpestření adventu
      Hezký den

      Vymazat
  7. Stáňo ráda jsem nakoukla. Rituál otevírání okének se mě taky moc líbí, těším se na to každý den jak málo dítě... Ahoj Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, taky mám ráda překvapení, takže se stejně jako ty na otvírání okének těším

      Vymazat
  8. adventní kalendáře vůbec nekupuju...Sv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem holt hravá a otvírání okének mne baví.

      Vymazat
  9. Opět plno dobrých čajíků a i nějakých mlsek :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mne na tom baví hlavně to překvapení, co v jednotlivých kalendářích najdu.

      Vymazat
  10. To bychom vůbec doma nestíhali spotřebovávat :D Z čajů mám nejradši také ty s vánočními příchutěmi :) My letos pouze dřevěný kalendář s posouvající hvězdičkou.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, mně kromě pudinkového prášku, co byl v kalendáři 24.12. nezbylo z obsahu nic. Vlastně ještě nedojedené preclíčky, které mi nechutnaly, a v práci mám zbyteček čokolády.

      Vymazat
  11. Čokoládová chuť musela být zajímavá, ale můj šálek by to asi nebyl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já čaje s čokoládovou příchutí taky nijak nevyhledávám, ale tenhle úplně špatný nebyl

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)