pondělí 18. prosince 2023

Brand box - prosinec 2023

Dneska dorazila poslední letošní tajemná krabička - prosincový Brand box, který měl trochu nelogicky podtitul "Podzimní vábení". Krabice byla pořádně těžká, tak jsem tipovala v obsahu buď mouku nebo nějaké pití (třeba minerálku nebo pivo). Jestli byl můj odhad přesný, to zjistíte dál v článku...



Efko Delikates okurky (370 ml - 46,90)
Malé okurky (velikost 3 - 6 cm) podle mne nejsou určitě novinka. Nicméně v boxu mi udělaly radost - budou se určitě  hodit na silvestrovské občerstvení. Mám tyhle malé nejraději - bývají hezky křupavé,

Nestlé Kitkat cereálie (330 g - 136,90)
Nové křupavé cereálie s chutí mléčné čokolády, které obsahují kakao z udržitelného zemědělství, naopak novinkou jsou. Já tedy na cereálie moc nejsem (pokud jde o snídaně, jsem spíš tým "ovesné vločky"), ale nebudu mít  problém je vyzkoušet a postupně sníst v práci k svačině s jogurtem.

Švestková povidla Podravka (350 g - 44 Kč)
U nás jsou sice povidla ve velké oblibě, ale  v podstatě je  nekupuji, protože většinou máme vlastní (letos jsme jich s mámou zavařily přes dvacet sklenic). Určitě se u nás ale spotřebuji i tato od Podravky, která by (stejně jako ta naše) neměla obsahovat konzervanty ani barviva. Aspoň uvidím, jak to dělá "konkurence" .

Sušené pekařské droždí Vitana (8 g - 10,90)
Sušené droždí taky není novinka (možná má jen nový obal). Já kynuté věci moc nepeču a když už, tak většinou z droždí. Ale aspoň to bude motivace něco kynutého vyzkoušet (nějaké plány stejně mám...).

Skořicový cukr Vitana (20 g - 8,90)
V případě skořicového cukru se taky o novince nedá mluvit ani náhodou, i když já sama ho moc nepoužívám (raději si smíchám cukr se skořicí - můžu  tak aspoň ovlivnit intenzitu skořicové chuti). Ale určitě ho využiju, až budu dělat nějaký moučník s jablky.

Babiččna volba Bio hladká (1 kg - 44,90)
Mouka z bio produkce, která je vyrobena z certifikovaných obilovin by měla být na trhu novinkou. Určitě ji doma využiju. I když tedy díky boxům jsem doma moukami teď docela zásobená (v předchozích boxem letošního roku byly celkem 4 balení mouky)

Hladká mouka na křehké pečivo Babiččina volba (1 kg - 34,90)
Mouka je vyvinutá na těsta, která mají při  vyvalování držet tvar - tedy především na drobné vykrajované pečivo jako je třeba linecké a čajové cukroví. Ta tedy měla dorazit v minulém boxu, protože v druhé polovině prosince už mám myslím nejen já vánoční cukroví upečené. Ale mouku lze použít i na slané koláče a quiche, takže se s ní asi taky vypořádám dřív než příští Vánoce.

Box jsem získala v rámci spolupráce za zvýhodněnou blogerskou cenu

Celkově bylo v boxu 7 produktů  v úhrnné ceně  necelých 330 Kč, kromě toho jsem tam měla ještě dva produkty za hodnocení předchozího boxu (nealko pivo Cool a směs Bonduelle). A navíc tam tentokrát namísto postaršího, s jídlem obvykle nesouvisejícího časopisu, byla celkem dobře vypadající brožovaná publikace s recepty z drůbeže. Nicméně i tak mi tentokrát box přišel hodně slabý, asi nejslabší z letošního roku - málo novinek, celkově málo produktů i poměrně nízká hodnota ... (a publikace s recepty už to nezachránila). Na druhou stranu musím říci, že všechny produkty, které tam byly, nebudu mít problém využít.


20 komentářů:

  1. Souhlasím, spotřebovat se dá všechno!
    Stáňo, přeji klidný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, využitelnost je určitě velké plus tohoto boxu :), ale chybělo mi tam víc věcí k objevování...
      Hezký den

      Vymazat
  2. To je praktický balíček,používám téměř všechno.
    Stáňo,měj hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, praktické to je, zužitkuju všechno...
      Měj se hezky

      Vymazat
  3. Určitě se dá v pohodě spotřebovat všechno. Neměla bych problém.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi nejdéle tu budu mít ty mouky - má tu ještě nedobrané nějaké z minulých boxů, tak chci spotřebovat prvně ty.
      Hezký den

      Vymazat
  4. Ahoj Stáni, za mě velmi použitelný obsah. Já se přiznám, že co chodím do školní jídelny na obědy, tak moc nevařím ani nepeču.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, já peču taky dost málo - jsme jen dva a zásobuje nás moje máma, která bydlí kousek od nás...

      Vymazat
  5. Stáni, ano dá se využít všechno. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, trochu mi tam chybělo nějaké překvapení...

      Vymazat
  6. Takoví samí pomocníci na pečení :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Postupem času to využiju, ale třeba mouka na křehké těsto by se hodila na linecké, které jsem pekla o 14 dní dřív, než box dorazil.

      Vymazat
  7. Koukám, že se na Vánoce trochu pochlapili, prima složení za mě. Krásný dnešní den. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen měl box přijít dřív, abych mohla mouky využít na vánoční pečení ;-). Těším se na okurky, Hanička už na blogu referovala, že jsou hezky křupavé...

      Vymazat
  8. Ahojky,
    Oceňuji využitelnost, ale jinak je to slabší.
    Měj se krásně, Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, taky mi tam chybělo nějaké překvapení. Věci jsou využitelné, ale trochu nuda ;-)

      Vymazat
  9. Tak to je velmi povedený obsah, na pečení ideální!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byly tak věci, které jsou bez problémů k využití

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)