středa 5. října 2022

Co jsem taky ochutnala 48

 Minulý článek o tom, co skončilo (obrazně řečeno) na mém talíři, nebyl příliš obsažný a nejinak tomu bude i tentokrát. A to situaci ještě zachraňují tyčinky, které jsem zkonzumovala na výletech na dovolené. A protože článek bude relativně krátký, nezaslouží si ani delší úvod - takže jdeme rovnou na věc.
 


 
Chipsy čočkové - paprika (Bohemia)

Koupeno - Brand box. Balení - 65 g.  Cena - 44,90
Chipsy jsou  křupavé a nepřesolené. To, že jsou z čočky není nijak výrazné, i když jinou chuť než bramborová klasika samozřejmě mají. Mě moc nezaujala papriková příchuť, kterou obecně nemám u chipsů nijak v oblibě. Nebyly špatné, ale není to nic, co bych musela kupovat často, už vzhledem k ne úplně nízké ceně.
 
Super ořechy Čokoláda a mořská sůl (Emco)

Koupeno - e-shop Emco. Balení - 35 g. Cena - 15,90
Tyčinka obsahuje poměrně slušné množství mandlí a je tak akorát křupavá.  Čokoláda je  jen na spodní straně a není slepená medem a neobsahuje ani přidaný cukr, takže není nijak přeslazená. Škoda jen, že v ní skoro nebyl cítit ten slaný akcent. Ale i tak mi chutnala. 

Ořech&protein Pistácie (Emco)

Koupeno - e-shop Emco. Balení - 35 g. Cena - 21,90
Na tuhle tyčinku jsem se dost těšila - mám ráda pistácie, ale nakonec mne docela zklamala. V chuti jsem cítila spíš arašídy a soju než pistácie a přišla mi chuťově taková nijaká. Znovu si ji kupovat nebudu, byť má vyšší obsah bílkovin - Emco má jiné, lepší. 
 
Ořech&protein Čokoláda a  mandle (Emco)

Koupeno - e-shop Emco. Balení - 40 g. Cena - 21,90
Tyčinka byla čokoládou potažená na spodní straně, nebylo v ní zrovna moc mandlí, ale v chuti cítit byly. Výhodou je zvýšený obsah bílkovin. Nemůžu říci, že by mne chuťově nějak moc nadchla, ale úplně špatná taky nebyla.
 
Selský jogurt bílý (Billa)

Koupeno - Billa. Balení - 400 g.  Cena - 18,90
Jde o jogurt kysaný v kelímku, takže je opravdu hodně hustý - dá se krájet lžičkou. Chuťově je velmi dobrý, lehce nakyslý. Koupila jsem ho vlastně trochu z nouze, když neměli Hollandii, kterou kupuji normálně, a musím říci, že ji zcela plnohodnotně nahradil. A cenově vychází velmi dobře. 

100% pyré Malina (Relax)

Koupeno - Lidl. Balení  - 120 g. Cena - 14,90
Tohle pyré tu myslím ještě nebylo, i když ho kupuju (v různých příchutích) poměrně často - buď jako svačinku na výlety nebo jakou nouzovku do kanceláře. Tahle varianta kromě malin obsahuje banán, jablko, mrkev, jahodu a borůvku, nebosahuje přidaný cukr. Je tak akorát husté, aby šlo bez problému ze sáčku "vycucnout", v chuti jsem necítila mrkev, ty ostatní složky v ní identifikovatelné jsou (nejmíň asi jahoda).
 


Za favorita měsíce bych jednoznačně prohlásila Selský jogurt z Billy, nejméně mi chutnala tyčinka Ořech&protein s pistáciemi, po té už znovu nesáhnu, a nijak převratně mne nenadchly ani čočkové chipsy.  

40 komentářů:

  1. Ty čočkové chipsy chci taky někdy zkusit :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na ně byla taky zvědavá, ale zas nijak moc mne neuchvátily.

      Vymazat
  2. Stáňo, nějaké "alternativní" chipsy už jsme doma taky měli, vedou asi rýžové s pepřem (Delmart). Jogurt z Billy jsem doma asi nikdy neměla, vyzkouším ho.
    Přeji pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, pokud máš ráda jogurt Hollandia, tak ten billácký je hodně podobný, resp. v podstatě stejný.

      Vymazat
  3. Tak tohle jsou mňamky, které bych neměla problém sníst. Mňam, mňam :-D Ale čočkové chipsy jsem nikdy neměla, to mě překvapilo...bych chtěla zkusit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem čočkové chipsy měla v Brand boxu, ale pokukovala jsem po nich i v Bille, nakonec jsem si je rozmluvila, že jsou docela dost drahé. A ony si mne pak našly samy :D

      Vymazat
  4. The yogurt sounds great!
    xoxo
    Lovely
    www.mynameislovely.com

    OdpovědětVymazat
  5. Tyčinky skoro vůbec nekupujeme, občas na nějaký výlet do batohu. Ten jogurt bych dle tvého tipu ochutnala ráda, ale Billa u nás není :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, i ty moje jsou "z batohu" - padly na dovolené v Jeseníkách. Taky si je kupuju hlavně na výlety a občas si je beru do kabelky na porady.
      Hezký den

      Vymazat
  6. Do Bille moc nechodím, takže jejich sortiment neznám. S jogurty už moc neexperimentuji, moje topka je bílý řecký jogurt :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zas stabilně kupuju bílou Hollandii (v půllitrových kelímkách :D), ale tenhle ji adekvátně nahradí.

      Vymazat
  7. Neochutnala jsem nic, takže děkuji za tipy

    OdpovědětVymazat
  8. Zaujaly mě tyčinky od Emca, ty bych ráda vyzkoušela :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doporučuji buď tu s čokoládou a solí nebo s čokoládou a mandlemi.

      Vymazat
  9. Ahoj Stáni, díky za ukázky. Tentokrát bych si u Tebe vybrala bílý jogurt, ale Billa u nás není. Snídám každý den bílou Hollandii nebo si vařím vločkovou kaši. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, to snídáme hodně podobně (já si do té Hollandie dávám ještě musli nebo granolu)
      Hezký den

      Vymazat
  10. Stáni, dnes nic neznám. Tyčinky nekupuju a jogurt mám ráda právě Hollandii, kterou mám doma pořád. Měj pohodový pátek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, Hollandie je stálice v naší lednici, ale musím říci, že tenhle z Billy ji fakt bez problémů nahradí.
      Hezký den

      Vymazat
  11. Marcela Nordic Passion7. října 2022 v 20:45

    Tak tady bych klidně ochutnala všechno:-). Hezký večer, Stáňo. M.

    OdpovědětVymazat
  12. Asi by u mne taky zvítězil jogurt, ale klidně bych ochutnala všechno.
    Pěkný víkend, Stáni !,
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  13. Mám hlad)))) ochutnala bych tyčku. Čočkové jsem vyzkoušela, ale úplně mě neoslovily. Přeji hezký víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, mne ty chipsy taky nijak nenadchly - dá se, ale není to nic, co bych nutně musela mít znovu.
      Měj se fajn

      Vymazat
  14. Ahoj Stáni, to vypadá dobře. Já ze zdravějších chipsů mám nejradši Lays Ovenbaked, ale teď stojí tak nekřesťanský prachy, že nepohrdnu nezdravýma :-D Jogurty jsem se teď nechala zhýčkat, ale plánuju si zase koupit nějaké bílé - jen mnohdy na mě bývají dost kyselé. Tuším, že Hollandii jsem měla několikrát v jejich kilovém balení :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, já se chipsů snažím vyhýbat - jak s nimi jednou začnu, tak nevím kdy přestat. A to, že jsem tyhle jedla na třikrát, o čem svědčí ;-). Já si do jogurtů dávám většinou domácí marmeládu (když zavařuju jako šílená, tak se to taky musí sníst, že :D) a kyselejší jogurty mi nevadí.

      Vymazat
  15. Líbí se mi ty ořechové tyčinky bez cukru. Když mám hlad, tak do sebe nechci zbytečně cpát sladké, takže tohle by mohla být fajn varianta.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně nejvíc chutnala ta s mandlemi a solí (byť v ní ta sůl nebyla zrovna patrná).

      Vymazat
  16. Tyčinky na cestách nesmí chybět 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do batohu je to prostě šikovné. Já se teď ještě naučila nosit sebou ovocné kapsičky, to je taky fajn svačinka.

      Vymazat
  17. Ahoj Stáni,
    ořechové tyčinky nemám moc ráda, protože ořechy nejím. Nejvíce mě tedy zaujal ten jogurt. Já si ráda kupuji mléčné výrobky od interních značek Billy.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já u jogurtů už spoustu let kupuju tu Hollandii, ale když zrovna nebyla, tak jsem zkusila tenhle a byla to dobrá volba. Mám ráda hodně husté jogurty...
      Hezký den

      Vymazat
  18. My teď byli nakupovat v Polsku, takže u nás v lednici je novinek spousta :D Tyhle tyčinky vypadají vždycky tak dobře! Škoda, že už tak dobře nechutnají :/ :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty tyčinky s mandlemi byly obě celkem fajn. Já na výlety střídám tyhle oříškové, proteinovky a raw tyčinky, moc mi nechutnají musli tyčinky (ač má musli nebo ovesnou kaši ráda, tak ve slisované podobě to nemusím)

      Vymazat
  19. Z uvedeného jsem nezkoušela nic, nicméně nějaké tyčinky od Emco už jsem měla. Jsou naprosto výborné a mám ráda i jejich müsli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musli od Emca si taky kupuju - mám ráda jejich čokoládové s ořechy i čokoládové s proteinem

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)