sobota 15. října 2022

Jesenická tečka

Mám  tu ještě  jeden krátký článek věnovaný naší zářijové dovolené - taková dovolenková tečka s pár fotkami, které se jinam nehodily a s krátkou informací o místu, kde jsme bydleli.
 

 
Pro ubytování jsme si tentokrát vybrali penzion Bobrovník, který leží tak na půl cesty mezi obcí Lipová . - lázně a městem Jeseník.    Měli jsme dvoulůžkový pokoj se skoseným stropem (ale ani můj téměr dvoumetrový manžel si tam neotloukal hlavu). Pokoj nebyl nijak velký a byl jednoduše zařízený. Nicméně měl vlastní sociální zařízení a pohodlné postele, což je základ. 
 


 
 
Pokud jde o jídlo, tak součástí ubytování je snídaně, která byla většinou formou švédských stolů (jen jednou, když jsme byli v penzionu jen dvě dvojice, vybírali jsme ze servírovné nabídky). Výběr nebyl nijak oslňující, ale dostatečný (taková klasika - párky nebo opečená slanina, nějaká úprava vajíček, šunka, sýr, zelenina, jogurty, ovoce a samozřejmě máslo, džem, káva, čaj, džus).  Restaurace penzionu má stálý jídelní lístek s celkem slušnou nabídkou a s jídlem jsme byli spokojení, stejně jako s kvalitou obsluhy. Kousek od penzionu je ještě restaurace Koliba, která ale v září měla otevřeno jen od čtvrtka do neděle, takže jsme si tam jen stihli dát při příjezdu pivo a kvalitu jídla tedy neposoudím.
 

 

 
 
 
A ještě pár fotek z okolí včetně pohledu z okna dokladujícího, že počasí nám tak úplně nepřálo, ale té modré oblohy jsme se přece jen dočkali.



Myslím, že pokud se rozhodneme se do Jeseníků vrátit, klidně využijeme zase ubytování tady. Není to nic mimořádného nebo exkluzivního, ale ani jsme si neměli nač stěžovat a cenově to taky nebylo špatné (1500 Kč za pokoj se snídaní za noc)
(jen pro majitele pejsků doplním, že psy ani jiné zvířecí mazlíčky tu neubytovávají)
 


25 komentářů:

  1. Tak díky poslední větě nic pro nás :o), ale jinak snad slušný standard.
    Ráda jsem se podívala, Stáňo. není nad osobní zkušenost.
    Přeji hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, ve srovnání s bydlením v Orionu na Plešivci, kde jsme byli v červnu, to je o třídu níž (velikost a vybavení pokoje i vybavení hotelu), ale pořád je to dobré a klidně se vrátíme.
      Poslední větu jsem psala mj. i kvůli tobě :).
      Hezký den

      Vymazat
  2. Ani se nedivím, že byste opět toto ubytování zvolili. Dovolenou trávite turisticky, takže takový potřebný standard jste zaručený měli.
    Klidnou neděli, Stáňo !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, důvod k nespokojenosti jsme neměli, takže se opravdu klidně vrátíme.
      Měj se fajn

      Vymazat
  3. Stáňo, vidím, že jste si Jeseníky užili a měli dobré zázemí. Luxusu není třeba, stejně se na pokoj člověk chodí většinou jen vyspat. Díky za tip.
    Pěkný večer. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, někdy se lepší vybavení hotelu hodí - třeba hotelový bazén pro případ deštivého počasí :). Ale zas tenhle pobyt vyšel výrazně levněji ;-)
      Hezký den

      Vymazat
  4. Vždyť na hotelu člověk stejně většinou jen spí a na to přespání to bohatě stačí :) Ale teda taky si zakládáme na vlastní koupelně :D V ubytování také většinou bereme snídaně. Švédské stoly, jaké jste měli vy, jsou úplně dostačující :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Krušných horách jsem v červnu užila terasu i bazén, takže to taky nebylo marné. Ale tohle bylo úplně dostačující. Jinak na snídaně nejsme taky nároční, tady jen někdy chyběl bílý jogurt, takže jsem musela vzít zavděk ovocným.

      Vymazat
  5. Máme moc rádi tenhle kraj ))) takové ubytko bych klidně brala.
    Měj se hezky. Eva
    http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, my se myslím do Jeseníků vrátíme - zůstalo mi v hlavě několiv naplánovaných výletů.
      Měj se fajn

      Vymazat
  6. Vypadá to jako pěkné ubytování :).

    OdpovědětVymazat
  7. Stáni, moc pěkné místo. Měj pohodový den.

    OdpovědětVymazat
  8. Marcela Nordic Passion18. října 2022 v 17:49

    Jeseniky v podstate neznam, vyhledy jste ale tedy meli naramne. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My Jeseníky taky moc prochozené nemáme. Asi se tam ještě budeme muset vrátit :D.

      Vymazat
  9. Ahoj Stáňo, hlavně že jste byli spokojeni a že jsis trochu odpočinula. Hezké podzimní dny přeju, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, dovolenou jsme si užili, byť úplně nevyšlo počasí. A penzion byl fajn.
      Hezké dny i tobě.

      Vymazat
  10. Jé, tam je to hezký! Moc krásné ubytování jste měli :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Stáni,
    já si myslím, že penzion vypadá dobře, já bych s tím určitě neměla problém. I ta nabídka jídla je v pohodě, mně toto stačí.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, my s penzionem taky problém neměli, i když ve srovnání s Orionem v Krušných horách, kde jsme byli v červnu, je přece jen "obyčejnější". Ale rozhodně dostačující.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)