neděle 15. září 2024

Angela Marsons - Dětské duše

 O prázdninách se mi v knihovně povedlo půjčit si hned několik titulů  od Angely Marsons, které jsem ještě nečetla. A protože se vypůjčeným knihám se výpůjční doba už rychle krátí, musela jsem na chvíli odložit recenzní výtisky a vrhnout se na tyto tituly (nejen na ty od A. Marsons, ale i na ty další dva, které jsem si přinesla spolu s nimi). Takže na vás čekají ještě dvě knihy mé oblíbené autorky. A na tu první se podíváme dneska..


pátek 13. září 2024

Brand box podzim 2024

 Dneska mi pošta přivezla můj oblíbený tajemný balíček od společnosti Novinky s chutí. Přesněji řečeno balíčky rovnou dva - jeden obsahuje potraviny, druhý věci z oblasti drogerie a kosmetiky..  Drogerii si necháme na jindy a dneska se podíváme na Brand box, který je v letošním roce teprve druhý (první dorazil v červnu a vidět jste ho mohli tady). 


středa 11. září 2024

Co jsem taky ochutnala 71

Minule jsem tu měla pořádnou nálož výrboků, které jsem ochutnala poprvé, dnešní článek bude podstatně hubenější - ochutnaných produktů je sotva polovina. Asi bylo na mlsání moc vedro :).


pondělí 9. září 2024

Angela Marsons - Mrtvé vzpomínky

 Mám tu hromádku přečtených knih a nějak se pořád nemohu dostat k sepsání článků o nich. Nicméně dneska konečně přijde na řadu další kniha od Angely Marson, protože při posledních návštěvách knihovny se mi povedlo půjčit si hned několik knih, které jsem od ní ještě neměla přečtené. I když byly výpůjční lhůty přes prázdniny dvojnásobné, pomalu se blíží čas, kdy se s nimi budu muset do knihovny vypravit zpátky  a do té doby bych chtěla mít všechny články o nich hotové.


neděle 8. září 2024

Kouřim podruhé


Už  v minulém článku jsem psala, že cílem výletu byla prohlídka kostela sv. Štěpána a kouřimské zvonice, kam jsme se nedostali při naší zimní návštěvě Kouřimi. Takže po projití naučné stezky jsme zamířili právě tam.


čtvrtek 5. září 2024

Srpnové nákupy

 Tak jestli byl článek o červencových nákupech krátký, tak ten o nákupech v srpnu bude ještě mnohem kratší. Sice jsem se jednou vypravila do nákupního centra, že si koupím něco na sebe, ale nakonec mne nic nezaujalo, takže jsem odešla s prázdnou. S kosmetikou se držím taky zkrátka - snažím se spotřebovávat a nenakupovat. A  tenhle měsíc se mi to docela vedlo.  Tak se pojďme na těch pár kousků, co jsem si koupila, podívat.


středa 4. září 2024

Naučná stezka Stará Kouřim a rozhledna Skalka

 O Kouřimi už jsem tu jednou psala, když jsme  si  sem loni na konci roku vyjeli na prohlídku Muzea lidových staveb v Kouřimi. Poslední srpnový den jsme výlet směr Kouřim zopákli. Tentokrát jsem jaké cíl vybrala naučnou stezku Stará Kouřim, která byla dostatečně krátká, abychom ještě stihli i prohlídku kostela sv. Štěpána a zvonice, které v zimě nebyly otevřené.

neděle 1. září 2024

Srpen v kostce

Na chalupě nám začaly pomalu červenat jeřabiny, co je neklamné znamení toho, že končí prázdniny a léto by se pomalu mělo schylovat ke konci. Počasí tomu tedy ale rozhodně nenasvědčovalo, protože letošní srpen se vyznačoval především  spoustou horkých dnů (což mi tedy moc nevyhovuje, ale vypadá to, že na tento způsob léta si asi budu muset zvyknout).