čtvrtek 5. září 2024

Srpnové nákupy

 Tak jestli byl článek o červencových nákupech krátký, tak ten o nákupech v srpnu bude ještě mnohem kratší. Sice jsem se jednou vypravila do nákupního centra, že si koupím něco na sebe, ale nakonec mne nic nezaujalo, takže jsem odešla s prázdnou. S kosmetikou se držím taky zkrátka - snažím se spotřebovávat a nenakupovat. A  tenhle měsíc se mi to docela vedlo.  Tak se pojďme na těch pár kousků, co jsem si koupila, podívat.



Knížky
Přírůstky do mé knihovny jsou opět ze spolupráce s nakladatelstvím Grada. Ze srpnové nabídky jsem si vybrala román Anny Moricové  Jako slon v porcelánu (recenzi už jste si mohli přečíst tady) a pak knihu Siobhan Curhamové Vypravěčka z Osvětimi (vzhledem k tomu, že jeden osvětimský příběh jsem dočetla poměrně nedávno, tak jsem se do ní ještě nepustila).

Kosmetika
Nejsem si jistá, jestli tento nákup v DMku mohu vydávat za kosmetiku ... :). Koupila jsem si totiž vlhčený toaletní papír Cashmere (34,90), ústní vodu  Lacalut aktiv,(139 Kč), ústní sprej Cool fresh (29,90) v takové prima kabelkové velikosti. Mezizubní párátka se mi na fotku dostaly omylem, ty už se za kosmetiku vydávat ani nepokusím.

Oblečení, doplňky
Opět nové brýle proti slunci - ty poslední mi jsem kupovala v květnu a zničila jsem je v půlce srpna. Pokud jde o sluneční brýle jsem prostě nenapravitelná. Takže jsem opět koupila nějaké no-name ve vietmanském obchodě Mika. Stály mne stovky a jsem tedy zvědavá, jestli se dožijí konce létá. Nicméně si asi koupím ještě jedny - tyhle hodně přiléhají na obličej a ve vedrech posledních snů jsem se pod nimi potila víc, než mi bylo milé.

A posledním kouskem, který jsem si koupila je tílko v khaki barvě, které mi padlo do oka na slevových stojanech před Kikem. Je z příjemného materiálu a hlavně stálo pouhých 49 Kč. Do současných veder bylo moc fajn (a pokud se vám zdá poněkud zmačkané, tak je to proto, že jsem ho zapomněla  vyfotit hned po nákupu a dneska jsem si  ho na focení musela svléknout).


Takže mé květnové nákupy mne suma sumárum vyšly asi něco přes tři stovky. Ale na druhou stranu se u nás kutálely peníze jinde - nějaké úpravy elektriky a montáž linky na chalupě, to nebyly položky ve stovkách ;-). 

26 komentářů:

  1. O těch knížkách jsme už někde četla a asi u tebe.Sluneční brýle kvůli dioptrickým nosit nemohu a tak jsem si teď vybrala nové brýle se samozabarvovacími skly.Khaki tílko by se mi dnes hodilo.Jdu na ultrazvuk štítné žlázy a to chce vždy mít něco s větším výstřihem.Tílka nosím hodně a dnes bych k jedné letní sukni potřebovala právě to khaki.Asi se zajdu podívat do Kika.
    Stáňo,hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já jsem nedávno publikovala článek o Jako slon v porcelánu, o knížce Vypravěčka z Osvětimi psala Míša z blogu O všem? Ovšem! Já nedávno četla knížku Dítě z Osvětimi, tak si chci nechat mezi podobnými tématy trochu odstup.
      Hezký den

      Vymazat
  2. Sluneční brýle já nosím málo. Nevím proč, ale nemám je prostě ráda. To tílko v khaki barvě by se mi taky hodilo.
    Hezký den, Stáňo !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já zas sluneční brýle tahám pořád - nemám ráda ostré slunce do očí (a třeba z práce chodím vyloženě proti slunci). To tílko byl fajn kup.
      Hezký víkend

      Vymazat
  3. S těmi slunečními brýlemi to mám úplně stejně. Za sezónu padnou tak dvoje až troje, když jsem na ně hodně opatrná. Kdybych si měla kupovat kvalitní drahé sluneční brýle v optice, tak bych se asi nedoplatila.

    OdpovědětVymazat
  4. Stáňo, znám jen věci z DM drogerie. Brýle už mám asi třetí rok a doufám, že ještě vydrží.
    Měj pěkný víkend. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já brýle tahám pořád, takže špatně končí dost často.
      Hezký víkend i tobě

      Vymazat
  5. Stáňo moc se mi líbí khaki nátělník, také by se mi hodil, ale protože jsem už přestala pracovat, tak si vystačím s tím, co mám. Kosmetiku jak vlasovou tak i pleťovou fakt kupuji až už málem nic nemám. Hezký zbytek léta přeji. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
  6. Stáňo, brýlí mám vícero, ale ani já si moc drahé nekupuji, občas je někde nechám…
    A nabýt on line nákupů, neutratila bych nic, kdo by chodil po obchodech v tom vedru.
    Hehký víkend, Helena
    https://sincerehelena.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, náhodou ve vedru jsou nákupní centra příjemně klimatizovaná :D. Já si tam v srpnu jednou odskočila cestou z porady, že si koupím něco na sebe, ale nic mi do oka nepadlo.
      Hezký víkedn

      Vymazat
  7. Jé, já bych tak nosila sluneční brýle, ale nemůžu, jsem klasický brejlovec. Sice jsem si říkala, že si nechám udělat dioptrické, no zatím na ně stále nedošlo. Měj se krásně, Stáňo 😍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, já jsem brejlovec jen na čtení, takže do ulic se slunečními brýlemi můžu :)
      Hezký den

      Vymazat
  8. V tom horku se mi ani nakupovat moc nechce, takže v nepotravinářských obchodech utrácím minimálně. Ale taky se kutálely penízky jinde, hlavně přes internet, a o tom, že ještě pořádně nezačala škola a peněženka je o pět tisíc lehčí, raději ani nemluvím :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko, já už dítě školou povinné nemám, takže pro mne naštěstí září neznamená zářez do peněženky. Ale taky si na tu dobu vzpomínám.
      Měj se fajn

      Vymazat
  9. Ahoj Stáni,
    i když jsou to malé nákupy, jsou pěkné. Nejvíce mě zaujalo khaki tílko, je to moje oblíbená barva. Doma mám snad dokonce dvě nebo tři v tomto odstínu a nosím je už léta.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, tílko byl vyloženě dobrý kup, zpětně lituji, že jsem si nevzala dvě,
      Hezký den

      Vymazat
  10. Bez slunečních brýlí nedám ani ránu. Jsem alergik, mám citlivé oči, jakmile vysvitne sluníčko, tak slzím. Již druhý rok mám od Vuch a prošly mnoha zátěžovými zkouškami.
    S kosmetikou to mám teď podobně. Vzhledem k tomu, že ji nakupuju ráda, mám slušné zásoby, takže jsme si dala stopku dokud zásoby pořádně neprořídnou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, jsem na tom podobně - bez brýlích v kabelce chodím snad jen, když je předpověď setrvalých dešťů ;-)
      Hezký den

      Vymazat
  11. Ahoj Stáni, s brýlemi jsem nenapravitelné. Já si pravidelně odřu ty skla, protože je tahám všude možně jen ne v pouzdře. Letos už své oblíbené černé velké brýle z Primarku budu muset vyřadit a nosit jen loňské nové v takové zajímavé tmavě zelené barvičce :D obvykle totiž mám brýle po ruce v autě kvůli řízení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, já sice neřídím, ale jedny brýle mám v autě trvale, protože jak jsem docela mrňavá, tak mi proti slunci nepomáhá jen sklopení stínítka...

      Vymazat
  12. Příběhy z Osvětimi mám ráda a za chvíli se k jednomu takovému příběhu taky dostanu (Sabotér z Osvětimi).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, na mne čeká Vypravěčka z Osvětimi ... O Sabotérovi z Osvětimi jsem neslyšela

      Vymazat
  13. Článek o Vypravěčce mám na blogu, opravdu krásný příběh. Brýlím se úspěšně bráním :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bez slunečních brýlí ani ránu (a ještě víc to platí o těch na čtení) :D. Na Vypravěčku jsem zvědavá

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)