sobota 28. září 2024

Z kosmetické poličky 62

 Konec září je už za dveřmi a tady pořád ještě není článek o spotřebované kosmetice & spol. v srpnu. Takže nezbývá, než se do toho pustit, aby mi tu ten článek nezůstal jako rest až do října. Naštěstí to tentokrát nebude až tak dlouhé, protože poměrně slušný spotřebách minulých měsíců je tentokrát těch kousků o něco méně.



Enzymatický peelin Goat´s milk (Ziaja)
Koupeno - Glanc box. Balení - 75 ml. Cena - 109 Kč (doporučená) 
Enymatický peeling obsahuje enzym papain a proteiny kozí mléka. Je určen k jemnému odstranění odumřelé svrchní vrstvy pokožky obličeje a krku. Aplikuje se na 10 minut, pak se má opláchnout nebo vmasírovat do pokožky. Balený je do plastové tuby s odklápěcím víčkem, ze které šel dobře vymačkávat.  Má bílou barvu, krémovou konzistenci a velmi jemnou neutrální parfemaci. Pleť po jeho použití byla vyčištěná a jakoby jemnější. Používala jsem ho ráda.

Plátýnková maska Hello, I´m Cactus (Queret)
Koupeno - Rossman. Balení - 1 ks. Cena - 39,90 
Maska  obsahuje výtažek z kaktusu a měla by pleť zklidňovat a hydratovat. Měla poměrně velké plátýnko, které bylo extrémně hodně napuštěné  - až jsem se bála, že bude sérum kapat. Ale obavy byly zbytečné - maska držela na obličeji dobře a nikde z ní nic neteklo. Pleť po sundání byla příjemně osvěžená a hydratovaná a nijak nelepila.

Mýdlo Fruit life (Rebicek)
Koupeno - ?? Balení - 100g. Cena - ?
Tohle mýdlo jsme objevili  při vyklízení koupelny před nástupem řemeslníků. Bylo už skutečně "archivní" a už ani nevím, kdo ho na chalupu dovezl. Vůně byla taková nijaká (po těch letech se ani nedivím), ale na mytí bylo ještě použitelné. Jen se brzo přelomilo v půli.  Každopádně je to spíš taková retro zajímavost :).

Deodorant Fresh (Isana)
Koupeno - Rossmann. Balení - 50 ml. Cena - 24,90 
Tento kuličkový deodorant je bez alkoholu a neobsahuje ani hliník. Parfemace je hodně jemná, je to taková vůně čistoty. Dobře se aplikuje a nedělá fleky ani na pokožce ani na oblečení. I ochranu poskytuje docela slušnou, i když musím říci, že jsem ho používala hlavně ve dnech, kdy jsem pracovala z domova. Každopádně za tu cenu to nebyl špatný kup.

Sprchový gel Evidence (Yves Rocher)
Koupeno - e-shop Yves Rocher. Balení - 200 ml. Cena - dárek k nákupu (běžně 349 Kč)
Tento sprcháč jsem dostala jako dárek k nákupu, sama bych si sprchový gel za tři stovky nekoupila. Gel byl průhledný, slušně pěnil, dobře myl a nevysušoval. Měl výraznější, luxusněji působící vůni, ve které bylo cítit pačuli. Já na tyto těžší vůně moc nejsem, ale nakonec jsem si zvykla. Balený je do plastové lahvičky s odklápěcím víčkem. Ta je bohužel z nějakého tvrdého plastu, takže poslední třetina obsahu z ní šla hodně špatně, musela jsem to řešit naředěním.

Plátýnková maska Coconut  (Gabriela Sallvette)
Koupeno - Rossmann. Balení - 1 ks. Cena - 34,90
Maska měla  poměrně široké plátýnko s trochu menšími otvory pro oči, ale na obličeji drželo dobře. Bylo hodně napuštěné  a ještě mi v sáčku zůstal zbytek, který jsem použila další den. Hezký voněla kokosem.  Po sundání masky mi na obličeji sérum ještě zbylo, část jsem vmasírovala, část setřela. Pleť  byla hezky vyhlazená a hydratovaná. 

Vlhčený toaletní papír Sensitive (Alouette)
Koupeno - Rossmann. Balení - 70 ks. Cena - 24,90
Vlhčený toaletní papír s obsahem aloe vera  je jemný, ale přitom dostatečně pevný (což je u toaleťáku základ).  Není nijak parfemovaný a lze ho splachovat. Má samolepkové zavírání, ale jeho kvalitu neumím posoudit - měla jsem ho v plastové krabičce od staršího balení (v té se udržel vlhký po celou dobu používání)

Odličovací tampony (Isana)
Koupeno - Rossmann. Balení - 140 ks. Cena - 24,90
Tyto tampony patří mezi trojici, kterou kupuji nejčastěji. Nejsou sice nijak silné, ale dobře sají a nerozdělují se při vyndavání z obalu (což já nesnáším). Celkově mají dobrý poměr cena - výkon.

Lak na nehty Good Vibes (Miss Sporty)
Koupeno - Rossman. Balení - 7 ml. Cena - 27,90 
Tento lak jsem používala převážně na lakování nehtů na nohách. Barva byla fajn, kvalita laku hodně průměrná - dost dlouho zasychal a na nehtech moc dlouho nevydržel (ovšem, co bych za ty peníze chtěla, že?).

Polštářky pod oči Rainbow efekt (Balea)
Koupeno - DM drogerie. Balení - 1 pár. Cena - 22,90
Tyto polštářky s obsahem hylauronu a niacinamidu jsem v srpnu zlikvidovala hned dvoje. Barevně měly efekt duhy, jinak bych řekla, že se nijak výrazně neliší od jiných polštářků této značky. Na obličeji držely velmi dobře (normálně jsem s nimi pracovala na PC) a oční okolí hezky osvěžily.


Celkově tedy  11 kousků a to počet dost nastavily jednorázové kousky, které jsou celkem 4. Tentokrát mne nejvíc zaujal enyzmatický peeling Ziaja. Nejslabším kouskem byl asi lak na nehty Miss Sporty. Sprcháč Evidence od Yves Rocher byl z mého pohledu kvalitou slušný průměr, ale cena mi tedy přišla hodně přestřelená.
A ani spotřeba v září asi nebude bohatší - aspoň podle toho, co se mi tu zatím v tašce s prázdnými obaly nahromadilo.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)