středa 11. září 2024

Co jsem taky ochutnala 71

Minule jsem tu měla pořádnou nálož výrboků, které jsem ochutnala poprvé, dnešní článek bude podstatně hubenější - ochutnaných produktů je sotva polovina. Asi bylo na mlsání moc vedro :).



 Aceto Balsamico di Modena I.G.P. (Italiamo)
Koupeno – Lidl. Balení - 250 ml. Cena – 54,90
Balsamico ocet jsem si koupila v rámci italské nabídky v Lidlu (myslím, že ve stálé nabídce ho Lidl nemá). Jde o kvasný vinný ocet s chráněným označením původu, který je ideální na salátové zálivky (u nás je neoblíbenější v kombinaci s medem a olivovým olejem). Naprosto mi vyhovoval. Když jsem ho kupovala, měla jsem trochu strach z korkové zátky, ale ta celou dobu velmi dobře držela a na druhou stranu šla bez problémů vyndat, takže v tomto směru nakonec  OK.

Bánovecká parenica udená (Milsy)
Koupeno - Lidl. Balení - 120 g. Cena - 29,90 (akce)
Sýr jsem ulovila ve slovenském týdnu v Lidlu. Je uzený bukovým dřevem a má opravdu příjemnou uzenou chuť. V balení je jeden kus smotaného sýra. Odmotávání jde hezky, jen se pak hůř trhá odpovídající kousek, takže není úplně ideální na občerstvení pro společnost. 

Mini musli tyčinky s kakaovými boby a pomerančem (Semix)
Koupeno - DMdrogerie. Balení - 70 g. Cena - 22,90 Kč 
Tyto malé tyčinky jsou takovou kombinací výrobků na bázi sušeného ovoce a klasických musli tyčinek. Obsahují datlovou pastu, mleté rozinky, ale i naklíčené ovesné vločky a samozřejmě i ochucující přísady - v tomto případě kakaové body a pomerančový prášek. Díky datlové pastě nejsou křupavé, ale přiměřeně měkké a nemají tendenci se drobit. V chuti jsou víc cítit kakaové boby než pomeranč, ale celkově je to  hodně dobrá kombinace a ty boby hezky doplní sladkost obsaženého ovoce. 

Ananas kousky (Franz Josef)
Koupeno - Albert. Balení - 227 g. Cena - 19,90 (sleva)
Konzervičku ananasu jsem si koupila, abych měla nějakou změnu a nedávala si v práci do jogurtu jen domácí džem. Je nakrájený na opravdu malé kousky, což pro toto použití vyhovuje.  Samotný by  na mne byl docela sladký, ale s jogurtem  to bylo akorát. Měla jsem ho nadvakrát a bohužel po druhé byla v chuti cítit taková divná "plechová" příchuť, zřejmě z zoxidovaného vnitřku plechovky. Takže asi zůstanu spíš u té domácí marmelády, protože celou konzervičku najednou nesním

 Protein Coconut  (Corny)
Koupeno - Billa. Balení - 50 g. Cena - 29,10 (klubová cena)
Tyčinka má zvýšený obsah proteinů a je neobsahuje přidaný cukr (čokoláda, kterou je potažená je slazená malitolem). Chuťově mi možná připomínala trochu margotku, byla ale o něco víc žvýkavá.  Čokoláda na povrhu působí takovým hodně levným dojmem a je dost sladká. Neoslnila, ale zas propadák to není.

Zmrzlina Protein (Gelatelli)
Koupeno - Lidl. Balení - 50 ml. Cena - 8,90 (sleva)
Zmrzlina se zvýšeným obsahem proteinu je novinkou v sortimentu Lidlu a já neodolala a vyzkoušela jsem ji. Jde o čokoládovou zmrzlinu v čokoládové polevě. Poleva mi přišla taková ta lacinější, ve které je víc tuku a cukru než kakaa, samotná zmrzlina měla trochu jiný charakter než běžný čokoládový nanuk - zdála se mi hutnější. Nebyla špatná a vyhovovala mi menší velikost než má třeba čokoládová zmrzlina Extreme Dark od stejné značky. Jen polevu by mohli vylepšit.

 Super mysli křupavé Čokoláda&kokos (Emco)
Koupeno - e-shop Emco. Balení - 500 g. Cena -79,90 (klubová)
Mysli neobsahuje žádný přidaný cukr a je doplněno vlákninou (čekankovou nebo řepnou). Nebylo spečené do velkých kusů a obsahovalo  plátky docela velké plátky kokosu. Není přeslazené a v chuti dominuje kokos - jeho chuť je výraznější než čokoládová. Úplně můj favorit to nebude (protože úplně moc nekřupe), ale špatné taky není. Myslím že jde o novinku v nabídce Emca.

Farmářský pršut (Pipok pure)
Koupeno - Lidl. Balení - 80 g. Cena - 29,90 
Pršut je sušený vzduchem a uzený. Na jedné straně měl pásek tučného a byl nakrájený na krásně tenké plátky. Chuť byla výrazně masová, zauzení bylo cítit tak akorát, jen byl malinko slanější. Jako doplněk k vínu naprosto ideální, takže já jsem  ho asi neměla naposledy (manželovi naopak nechutnal)

Cantuccini Orange (Italiamo)
Koupeno - Lidl. Balení - 200 g. Cena - 39,90 (sleva)
Cantuccini jsou tradiční toskánské sušenky, které jsem znala zatím jen v podobě s mandlemi (moje kolegyně je peče na Vánoce). V Lidlu teď měli v italském týdnu pomerančovou variantu, tak jsem si je vzala na vyzkoušení.  Obsahují kousky kandovaných pomerančů, jsou tvrdé - mají podobu spíš suchárků (Italové je namáčí do dezertního vína, já je zapíjela čajem) a docela sladké. Na ochutnání  byly zajímavé, ale pravidelně je asi kupovat nemusím.

La Brigue - sýr z kozího mléka (Milbona)
Koupeno - Lidl. Balení -  150 g. Cena - 79,90
U dlouho jsem neměla žádný kozí sýr, tak jsem si v Lidlu vybrala tento. Byl pěkně uzrálý, krémový a na povrchu měl tenkou kůrku. Aromatický mi přišel tak akorát (i když tedy manžel tvrdil, že z lednice cítit byl ;-). Ten si rozhodně znovu  někdy koupím, i když cena není úplně nejnižší.

Milk&Hazelnut Water Sandwich (Sonday)
Koupeno - Lidl. Balení -  25 g. Cena - kolem 45 Kč za balení s 12 ks
Tento typ oplatek patří k oblíbenému mlsání mého muže, takže mu je občas koupím. Já pak vždycky jednu ochutnám ... a zjistím, že je na mne hodně sladká). Stejně tomu bylo i tentokrát (nicméně pokud koupíme ještě nějakou další verzi, tak zas neodolám). Jinak musím říci,  že oplatka byla hezky křupavá a měla slušnou vrstvu mléčné i oříškové náplně. Neprodává se jednotlivě, ale v balení po 12 ks


Vyložený propadák tu není, asi nejméně mne nadchl ten konzervovaný ananas kvůli pachuti po plechu. Nejvíc mne naopak zaujal sýr z kozího mléka a pršut  z Lidlu a špatné nebyly ani minityčinky s pomerančem a kakaovými boby.
Tak co, dali byste si něco z mé dnešní "nabídky"?


25 komentářů:

  1. Stáňo, ráda jsem se podívala. Balsamico musím mít doma vždycky, teď právě tuhle značku.
    Ty mini tyčinky kupuji pravidelně už delší dobu, moc mi chutnají, stejně jako slaná varianta.
    Měj příjemný den. Helena
    https://sincerehelena.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, tak po slané variantě mrknu - to bych docela vyzkoušela... Díky za tip.
      Hezký den

      Vymazat
  2. Stáni, to je zajímavá ochutnávka. Já mám ráda parenicu, ale v Bille ji mají od jiného výrobce a tyčinku proteinovou si kupuji na cesty, ale s povrchem z jogurtu. ta mi chutná víc a když není nikde po cestě občerstvení, tak na zahnání prvního pocitu hladu, úplně stačí.Mej se moc pěkně a opatruj se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaro, tak já potah z jogurtu moc nemusím, většinou sahám po tyčinkách v čokoládě a nebo po raw tyčinkách bez potahu. Taky je nosím hlavně na výlety.
      Měj se fajn

      Vymazat
  3. Dobrý výběr, dneska bych si dala více věcí. Doma používáme balsamico celoročně. Nejraději ho máme na avokádu.
    Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, tak na avokádo jsem balsamico ještě nezkoušela

      Vymazat
  4. Stáňo, v Lidlu kupuji balzamikovou emulzi, chutná mně víc. Občas na cesty koupím proteinové tyčinky, to jsem ráda za tvůj názor. A děkuji za tip na minityčinky. Ty vyzkouším určitě.
    Měj pěkný den. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já si tyčinky kupuju taky hlavně na výlety a pak na dlouhé porady. Minityčinky byly fajn.
      Měj se hezky

      Vymazat
  5. Balsamico z Lidlu mám ráda a naprosto souhlasím s kovovou chutí ovoce v plechovkách, proto už je dlouho nekupuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem kompot z plechu měla zas po dlouhé době, jinak je u nás jí spíš manžel.

      Vymazat
  6. Stáňo, čokoládová zmrzlina mi vůbec nechutnala....a ananas vyzkouším, díky za tip,Sv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z mého pohledu byla jiná, ale ne úplně špatná.

      Vymazat
  7. Protože rádi v Lídlu nakupujeme,tak něco znám.Nemám ráda jakékoliv musli,to vůbec nekupuji.Znám dost proteinových výrobků,ale zmrzlinu jsem ještě neochutnala.
    Stáňo,hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já mám musli ráda - je to moje obvyklá snídaně. Asi nejraději mám proteinové musli Ondry Adama od Mixitu....
      Měj se fajn

      Vymazat
  8. Lezarts
    Po dnešním pořadu na ČR se asi už nenajím. Už opravdu nevím co není zdraví škodlivé. Nejsem žádný vyhraněný dietář, jím vše, ovšem dnes si říkám, jak jsem se mohla dožít mého věku?! Myslím, že se nemá nic přehánět!
    Asi si čemu do ruky některou z tebou doručených knížek, ty mi snad neublíží na zdraví:-)))

    OdpovědětVymazat
  9. Mysli bez cukru se prodává pár let, mám ho ráda. Dřív jsem jedla Mysli s proteinem, ale začalo být na mne příliš sladké. :D Proteinové tyčinky jsou žvýkavé snad všechny a postupně jsem si tu žvýkavost oblíbila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, já měla pocit, že musli bez cukru je novinka...

      Vymazat
  10. Pikok Pure řadu z Lidlu mám ráda, ten pršut jsem taky zkoušela :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pršut byl fajn, jiné výrobky z této řady jsem zatím nezkoušela.

      Vymazat
  11. Ahoj Stáni, dneska bych ochutnala snad všechno. Tyhle oříškové malé sušenčičky mám taky ráda. Dál mě zaujal ten farmářský pršut. Já teď z nových věcí testuju kávové kapsle Perla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabřo, tak já kafe vůbec nepiju. Já testuju čaje - nedávno jsem jich koupila hromadu, tam zas brzo bude článek ;-)

      Vymazat
  12. Z produktů jsem nezkoušela nic, ale lákala by mě ta proteinová Corny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak proteinová tyčinka určitě špatná není, já mám kokosové příchutě ráda

      Vymazat
  13. Stáňo, já mám ráda kompotované mandarinky, ale ta plechová pachuť mě taky štve.

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)