čtvrtek 27. června 2024

Brand box Family - léto 2024

 Po půlroční pauze se objevila možnost objednat si Brand box - tedy tajemnou krabičku s různými potravinářskými výrobky. Samozřejmě jsem ji využila a těšila jsem se, co v ní objevím. Včera mi z pošty dorazilo avízo, že tam mám uloženou zásilku, takže jsem se pro ni hned vydala, protože mailem o den dřív dorazilo upozornění, že v boxu je i výrobek s kratší dobou trvanlivosti. U přepážky mi lehce podklesla kolena, protože mi pošťačka předávala obrovskou bednu, kterou jsem pak v tom vedru, co teď panuje sotva dovlekla domů. On totiž spolu s Brand boxem dorazil i Glanc box, který jsem si  objednávala taky. Ale o tom až někdy příště, dneska se podíváme na zoubek jídelním dobrůtkám - tedy Brand boxu.



Yumchi Beavita (200 g - 149 Kč)
Lehce štiplavá  omáčka  s nádechem zázvoru, česneku a cibule je připravená z čerstvých surovin bez konzervantů a zahušťovadel. Hodí se třeba k těstovinám, masu nebo na tortily. Uvidíme, jak to bude s tou lehkou štiplavostí, sklenička totiž nese označení "pálivé". Já příliš pálivé věci nemusím, ale na lehké ochucení snad použitelná bude.

Big Shock! Ice tea (3x 330 ml - 31,90/ks)
Když na mne z krabice vykoukla značka Big Shock!, tak jsem se vyděsila, že to budou zase energeťáky, které nejen že nepiju, ale nejsem schopná je ani ochutnat, protože se mi z jejich vůně zvedá žaludek. Naštěstí jde  v tomto případě o novinku této značky - ochucené nápoje kombinující výtažky černého nebo zeleného čaje s ovocnými příchutěmi. K dispozici jsou rovnou tři varianty - zelený čaj s hruškou, zelený čaj s malinou a černý čaj s broskví. Asi to na mne bude moc sladké (klasické čaje piju neslazené), ale na ochutnání jsem zvědavá. 

Bombus Crunchy Protein - Rapsberry (50 g - 31,90)
Tuhle tyčinku jsem zahlédla v nějaké reklamě a říkala jsem si, že se po ní podívám, abych ji vyzkoušela, protože tyčinky nejrůznějších druhů jsou mou oblíbenou svačinou na výletech.  Tato tyčinka je proteinová, obsahuje křupavé kousky a je potažené mléčnou čokoládou. Na ochutnání se těším, ale dojde k němu asi spíš až na podzim, protože brát si v letních vedrech na výlet tyčinku v čokoládě není úplně skvělý nápad.

Finn Crisp s kmínem (200 g - 54,90)
Křupavé žitné plátky, které jsou novinkou na trhu, mi v boxu udělaly radost - mám různé křupavé "chlebíky" ráda. Tyto plátky pochází z Finska, vyrábí se pomocí žitného kvásku a mají dlouho trvanlivost. Díky ní je využiju jako svačinovou rezervu do práce. 

Bonduelle Good Lunch (250 g - 89,90)
I v tomto případě jde o novinku na trhu. Jde o hotové jídlo, které obsahuje pšenici špaldu, luštěniny a zeleninu a je bez dochucovadel a konzervantů. Směs stačí jen minutu ohřát v mikrovlnce nebo na pánvi, případně se dá konzumovat i studená.  Vzhledem k tomu, že nám v červenci nevaří závodka, budu mít příležitost směs vyzkoušet poměrně brzo.

Chlebové koření Vitana (18 g - 24,90)
Směs koření určená přímo pro pečení chleba. Kmín jsem čekala, anýz, koriandr a fenykl už méně. Že by mne donutila konečně nějaký domácí chleba upéct, abych ho mohla vyzkoušet?
 
Ajvar Podravka (310 g - 53,50)
Na ajvar, pomazánku z pečených rajčat a lilků, mne naučily právě boxy. Používám ho hlavně jako pomazánku na tousty, ale hodí se i jako příloha ke grilovaným masům nebo sýrům. Nové je tentokrát balení - v plastové lahvi, kterou lze postavit na víčko a která umožňuje dávkování přímo z obalu. Je dostupný ve dvou variantách - hot a mild (já mám hot, ale přiznám se, že bych dala přednost té méně pálivé verzi). 

Pom-bär Oven Minis Intersnack (70 g - 29,90)
Bramborové snacky ve tvaru miniaturních medvídků se vyrábějí ve variantě Mořská sůl a Sýr. na mne vyšla Mořská sůl, což jsem ráda - mám chipsy, krekry a podobné zobání nejraději právě ve slané variantě. 

Tradiční tyčinky sýr a sůl Havlík (90 g - 16,90)
Tyhle tyčinky už byly v boxu několikrát. Není to kousek, že kterého bych si sedla na zadek, ale rozhodně neurazí. Příchuť mi vyhovuje.

Trvanlivé tyčinky solené Havlík (150 g - 34,90)
I tyhle dlouhatánské tyčinky už v boxu byly. Nejsou špatné - chuťově jde o takovou slanou klasiku. Jen minule dorazily hodně přelámané, takže jsem z nich v podstatě vlastně měla klasické slané tyčinky :).  Uvidíme, jak dopadly tentokrát (bojím se, že spolužití se třemi plechovkami s ledovým čajem  a sklenicí s omáčkou v jedné krabici jim úplně neprospělo)

Dinoo toast (250 g - 24,90)
Tousty mají kulatý tvar a jsou obohacené o vápník a vitamíny B a D. Podle obalu  jsou  evidentně směřované na děti, ale nepochybně se u nás snědí taky (dokonce si myslím, že už jsme nějaké takové z boxu měli, jen bez dinosaura na obale)

Dinoo sváča s náplní kakaovou (60 g - 14,90)
Další dinosauří kousek obsahuje sladkou taštičku z plundrového těsta (aspoň myslím) plněnou kakaovou náplní. Už jsem ji snědla, takže můj dojem tu za pár dní najdete v článku Co jsem taky ochutnala.

Box jsem dostala v rámci spolupráce


Celkem bylo v boxu 14 kousků s celkovou hodnotou (v doporučených cenách ) kolem 600 Kč, což považuji za hodně dobré.  Vyhovovalo mi, že v boxu bylo tentokrát víc kousků - je tak větší pravděpodobnost, že aspoň něco se člověku trefí do chuti. Co do obsahu to byl takový mix novinek a už známých výrobků. Mne nejvíc potěšily žitné plátky Finn Crisp a tyčinka Bombus, ale v podstatě ráda ochutná všechno, co v boxu bylo a co neznám a nebudeme mít problém zkonzumovat ani ty opakované tyčinky od Havlíka. Takže musím říci, že tentokrát jsem byla s boxem spokojená.


12 komentářů:

  1. Ty boxy jsou hodně zajímavé,bavilo by mě to překvapení,co v nich je.Něco by se mi hodilo více,něco méně.Podívám se po chlebovém koření,chleba si občas peču a používám jenom kmín.
    Stáňo,měj hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já si je právě objednávám i kvůli tomu překvapení. A občas díky nim vyzkouším věci, které bych si sama nekoupila, ale po ochutnání zaujmou.
      Hezký víkend

      Vymazat
  2. Stáňo, ráda jsem nakoukla. Určitě by mi udělaly radost ty chlebové plátky, ajvar - to je milá vzpomínka na chorvatské dovolené. Vždycky jsme si ho vozili, taky kdysi nebyl ke koupi...
    Přeji hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já ajvar objevila právě díky boxům a mám ho docela ráda.Takže v boxu mi udělal radost. Jen uvidím, jak se vypořádám s pikantní variantou.
      Hezký víkend

      Vymazat
  3. Ahoj Stáňo, box vypadá velmi povedeně, potěšil by mě. Měj krásný víkend. ☺♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, nestěžuju si, taky mi přišel obsah dobrý.
      Hezký víkend

      Vymazat
  4. Stáňo, zaujal mě Ajvar, kouknu se po něm, díky za tip, zdravím 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, já mám ajvar ráda, hodně si ho dávám na tousty a sypu ho strouhaným sýrem Grana Padano z Lidlu.
      Hezký víkend

      Vymazat
  5. Ajvar miluju, cpala bych ho úplně všude :D. Jinak bych si, kromě žitných plátků, asi moc nepochutnala, jedu teď lehce zdravě :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, myslím, že ještě Bonduelle a Yumchi by mohlo zdravému stylu vyhovět.
      Hezký den

      Vymazat
  6. Nakoukla jsem a určitě bych si něco vybrala - např.žitné plátky, využila bych i ty tousty .............
    Hezký víkend, Stáni !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já jsem takový experimentátor, takže zkusím všechno :)
      Hezký den

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)