Recept na pomalu pečené kuřecí paličky nás kdysi zaujal v časopise obchodního řetězce Albert (ve kterém kromě spousty reklam bývají občas i docel "příčetné" recepty). Vyzkoušeli jsme ho a výsledek nám docela chutnal. Jeho výhodou je to, že základní příprava trvá chvilku a pak už se to jen šoupne do trouby a není třeba se o to dál moc starat. Občas po něm sáhneme, když máme naplánovanou nějakou delší práci a hodí se, že nemusíme odbíhat k vaření. A protože už tu dávno nebyl žádný recept, tak si ho sem přidám (stejně si ho většinou musím hledat na albertích stránkách)
Suroviny
(2 - 3 porce)
asi 800 g kuřecích paliček
50 ml sojové omáčky
1 - 2 lžíce třtinového cukru
2 stroužky česneku (utřený)
180 g rajčatové omáčky passata
180 g ostrého kečupu
pepř
(2 - 3 porce)
asi 800 g kuřecích paliček
50 ml sojové omáčky
1 - 2 lžíce třtinového cukru
2 stroužky česneku (utřený)
180 g rajčatové omáčky passata
180 g ostrého kečupu
pepř
Kuřecí paličky dobře omyjme, osušíme a dáme do pekáčku. Zbylé suroviny smícháme v misce a nalijeme přes maso. A pak už jen strčíme do trouby vyhřáté na 130°až 150°a necháme asi 3 hodiny péct (většinou pečeme polovinu času přikryté, potom odkryjeme, aby se šťáva trochu odpařila a zhoustla). V průběhu pečení jednotlivé paličky asi dvakrát otočíme. Podáváme s tousty nebo bagetou.
Stáni, to vypadá velmi chutně. Měj pohodové dny.
OdpovědětVymazatDíky a hezký den i tobě.
VymazatStáňo, dělám paličky podobně, jen je předpečeme a manžel je pak "dodělá" na grilu. Je to dobrota!
OdpovědětVymazatPřeji hezký den. Helena
Heleno, tak dělat je na grilu by mne to nenapadlo ;-), je to zajímavý nápad.
VymazatHezký den
Stáňo,za recept děkuji.Je to něco jiného,než jsem zvyklá dělat.Paliček jsme si koupili celé velké balení a manžel vždy navakuuje do mrazáku v porcích pro nás.A zrovna jsem si říkala,že bych jednu vyndala na zítřek.Ráda recept vyzkouším.Měj se hezky
OdpovědětVymazatJitko, tak ať se povedou.
VymazatHezký den
Stáňo, paličky i horní díl stehen dělám podobně, jen ještě přidám cizrnu a tarhoňu. Je to náš oblíbený oběd. Věřím, že i tato varianta je moc chutná.
OdpovědětVymazatMěj pohodový den. Jitka
Jitko, cizrna by u nás asi neprošla, ale přídavek tarhoni - to zní zajímavě. V jaké fázi ji tam přidáváš?
VymazatMěj se hezky
Recept vypadá dobře a dobře to vypadá i nafocené. Určitě vyzkouším.
OdpovědětVymazatHezký den, Stáni !
Hanka
Hanko, díky a ať ti to chutná.
VymazatMěj se fajn
Stáňo, super nápad, to určitě vyzkouším, díky za tip 😊
OdpovědětVymazatRádo se stalo, doufám že budou chutnat
VymazatGreat blog
OdpovědětVymazatThanks
VymazatDnes jsem měla k obědu)))
OdpovědětVymazatA chutnaly ?
VymazatHmmm, hned bych si dala. Občas také něco podobného...přeji Ti krásné letní dny
OdpovědětVymazat:). Ono je to takové hodně jednoduché jídlo, ale my ho máme rádi.
VymazatMěj se fajn
To vypadá dobře, Stáňo a passatu jsem si zrovna v týdnu koupila. Určitě vyzkouším. Krásne páteční odpoledne 🙂
OdpovědětVymazatŠárko, my to máme rádi, děláme to často na chalupě, když se chceme dopoledne věnovat zahradě a ne vaření.
VymazatMěj se fajn
To vypadá zajímavě! Trochu mi to připomíná mojí krkovičku, jen tam nedávám rajčatovou omáčku, ale worcester a místo cukru med. Strčím do trouby a víc se nestarám, taková jídla miluju! :)
OdpovědětVymazatJj, jídla, co se vaří skoro sama jsou nej :D
VymazatJídla z trouby já taky ráda, hlavně na tu přípravu :D dělám často kuřecí se slaninou, parmezánem a česnekovou pastou s pečeným bramborem a česnekovým dipem ze zakysanky. Ideální na teplé dny, je to vcelku lehké :)
OdpovědětVymazatSabčo, to zní jako dobrá kombinace, která by u nás měla úspěch. A dip s česnekem ze zakysanky, případně jogurtu mám moc ráda. na chalupě ještě přidávám čerstvý rozmarýn a tymián.
VymazatMilá Stáňo, ideální pokrm pro mě, ostatní neradi kosti v jídle. Určitě vyzkouším, sice paličky doma nemám, ale pořídím. Stejně se chystám do Penny. Jen mě překvapila délka pečení, 3h se mi zdá docela dlouho, ale vyzkouším a uvidím.Krásný víkend a užijte si chaloupku, pokud tam vyrážíte. ☺♥
OdpovědětVymazatEri, když o tom přemýšlím, tak kromě klasického pečeného kuřete je to jedno z mála jídel, kde mi kosti nevadí (třeba do kuřete na paprice vařím maso zvlášť a z kostí ho oberu).
VymazatNa chalupě jsme byli a pilně jsme montovali nábytek (moc nám to teda nešlo)
Mňam, to vypadá moc dobře!Určitě vyzkouším.
OdpovědětVymazatJsem ráda, že tě recept zaujal.
VymazatAhoj Stáňo, to bych si teda zrovna teď dala !!! Určitě dobrota, vypadá to lákavě... Měj se hezky, Lenka
OdpovědětVymazatLenko, děkuji milý komentář a přeju hezký den
VymazatVypadají moc dobře, ale paličky kupuji minimálně, když už tak raději křídla:)
OdpovědětVymazatJá paličky taky moc nekupuji, ale na tohle mi přijdou fajn. Kuřecí křídla spíš klasicky peču, ale jen když jsem sama doma - manžel je moc nemusí.
VymazatFredy Kruger
OdpovědětVymazat"Je vedro ! kéž foukal by průvan vlahý !!
... stojím u plotny úplně nahý,
můj jediný oděv je kravata !!
( ,,svleč kalhoty" radil můj táta !
i jemu, těžké je pochopit,
že matka musí tak zatopit )
Jak jen ten čas se pomalu vleče !!"
Hoch kuřecí paličky pomalu peče,
ač nahý, horkem je spařený !
" Hleď, ať jsou p o m a l u pečený !"
křičel na Pepíka matka
... přizvukuje mu taťka
a huláká : " Horkem jsem zapařena !!"
( matka je mužem a otec je žena )
to se bude hodit...Sv.
OdpovědětVymazatA snad i chutnat :)
VymazatAhoj Stáni,
OdpovědětVymazatvypadá to pěkně, chutnalo by to určitě mamce, ale my s tátou nemáme paličky rádi. Jsme prsařský tým:-D
Měj se krásně,
Hanka z ciculka.cz
Já mám ráda kuře vlastně celý :). Když ho pečeme celé, tak si dávám raději prsa, ale občas peču i samotná stehna...
VymazatMěj se fajn