pátek 7. června 2024

Květnové nákupy

 V dubnu jsem nakupovala celkem dost a taky jsem díky tomu nechala v obchodech docela dost peněz. To květen byl mnohem úspornější. Což je dobře pro mou peněženku, poněkud slabší pro délku článku. Dokonce tentokrát zůstala neobsazená jedna kategorie - dekoraci nebo něco jiného do domácnosti jsem si minulý měsíc nekoupila.



Doplňky a oblečení

Jsem hrozný likvidátor slunečních brýlí - buď je zničím někde v tašce nebo ztratím. Takže letos jsem už podruhé dokupovala sluneční brýle (snažím se mít vždycky aspoň jedny do rezervy, pokud brýle někde zapomenu nebo je zničím, abych měla hned další k dispozici). Vzhledem k tempu, jakým brýle likviduji jsem už dávno opustila myšlenku značkových a kupuju je prostě v drogérii nebo ve vietnamských obchodech. Tyhle nové jsem si koupila v obchodě Mika a stály myslím stovku. A vzala jsem si k nim rovnou i dioptrické brýle, které jsou určené do turistického batohu, abych si v hospodě mohla přečíst jídelníček a viděla na trasu v mobilu. Do lesa se mi nechce tahat ty, co běžně nosím, protože ty jsou na rozdíl od slunečních brýlí z optiky a nestály zrovna málo. Tyhle navíc mají praktické mrňavé pouzdro, díky kterému se dají dobře strčit do kapsy. Stály taky stovku.

Při nákupu v Lidlu mne zaujaly černé kalhotky za 199 Kč, které měli v akční nabídce, takže jsem si jedno balení, ve kterém jsou tři kusy, přihodila k nákupu. Jen tedy nevím, kdo to čísloval, protože velikosti rozhodně neodpovídaly - nakonec jsem si musela vzít velikost S (kterou jsem měla snad naposled na vysoké), protože M i L byly strašně velké.

Kosmetika
Ani kosmetické nákupy nejsou nijak bohaté.  Asi nejvíc jsem potřebovala nějaký krém na opalování s vyšším ochranným faktorem. Vybrala jsem si malou tubu dětského balzámu na opalování s ochranným faktorem 50 od Alverde,  jehož cena je 57,90. Chtěla jsem malé balení, protože já na slunce moc nelezu, takže nemám velkou spotřebu. Budu ho používat hlavně na obličej, na tělo tu mám ještě nějaké nevypotřebované z předchozí  sezóny. Dokupovala jsem ještě pomády na rty, které mi doma skoro došly - vzala jsem balzám s měsíčkem od Alverde za 34,90, který už mám vyzkoušený,  a pro změnu jsem přihodila ještě balzám Balea Intensiv s bambuckým máslem a araganovým olejem (22,90), který jsem naopak ještě neměla.  A nakonec jsem přidala ještě "jednoporcovou" masku na vlasy s keratinem a araganovým olejem (24,90).  Celková cena byla necelých 120 Kč, ale díky věrnostním bodům jsem zaplatila pouhou korunu.

Knihy
Tři knížky přibyly do mé knihovničky díky spolupráci s Gradou. Vybrala jsem si knihu Anděl smrti, což je další příběh s Erikou Foestrovou od Roberta Bryndzy,  knihu Hrob od Yrsy Sigurðardóttir (jde o druhý příběh ze série Černý led) a knihu Úklid pro klid od Kateřiny Brožové. Knihu Anděl smrti mám už přečtenou (recenzi už jste si mohli přečíst)  Hrob právě čtu  a Úklid pro klid zatím odkládám (asi aby mi nepřipomínala, že pořádný úklid na mne čeká na chalupě - po řemeslnících)


Za květen jsem tedy utratila jen čtyři stovky, což je docela málo. Ale je to vlastně dobře, protože peníze teď u nás tečou díky rekonstrukci chalupy až až, takže neutrácení na jiných "frontách" je celkem žádoucí ... 

24 komentářů:

  1. Ahoj Stáni,
    to jsou tedy hodně úsporné nákupy, ale s tou chatou tomu úplně rozumím. Nám teď dodělali na chatě zahradu, objednávali jsme si na to jedno zahradní studio, protože tam bylo i hodně technických věcí. KOnečná suma je extra vysoká, ale té práce, které udělali... Máme nový plot, vybetonovanou jednu podestu, kompletně nový trávník na obou zahradách, zarovnaný terén, něco vysadili, upravili chodníčky atd.
    Líbí se mi ty kalhotky, já s oblečením z Lidu nemám moc zkušeností, ale tento typ střihu by se mohl líbit mojí mamce.
    Měj se krásně, Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já už několikery kalhotky z Lidlu měla a byly fajn. Pak má ráda ještě jejich funkční trička, ty jsou taky prima.
      Pokud jde o rekonstrukci, původně měly být jen nové stropy a nové podlahové krytiny (+ vymalování), ale nakonec jsme to vzali víc z gruntu a je i nová koupelna s WC a nový špajz a budeme dávat i novou kuchyňskou linku.
      Hezký den

      Vymazat
  2. Souhlasím, při jakýchkoli pracích kolem domu nebo na zahradě finance tečou proudem...
    Stáňo, čtecí brýle z lékárny si taky kupuji do kabelky, mám zkušenost, že ty od opita zůstanou často na pracovní stole u počítače... A tyčinky na rty stejně jako krémy na ruce mám rozmístěné na mnoha místech :o)
    Měj hezkou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já mám od optika dvoje brýle - jedny na doma a druhé do práce na čtení v metru. Takže když ty pracovní nechám v práci, tak si jen nepočtu v metru, ale doma už mám přes co koukat. Ale právě ty od optika, které nebyly úplně levné, nechci tahat někde po lese (už jsem z kapsy ztratila pár slunečních brýlí, tak abych to nezopákla s těmi z optiky).
      Hezký zbytek víkendu

      Vymazat
  3. Nákupy umírněné, ale prima.
    Že teď u vás tečou finance jiným směrem, je mi jasné.
    Pěkný víkend, Stáni !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, tečou a rozhodně jde o větší částky, než co já utrácím za kosmetiku a hadříky ;-)
      Hezký den

      Vymazat
  4. Kniha Úklid pro klid ma veľmi zaujala. Pripomína mi knihy od Marie Kondo, ktoré mám veľmi rada :) A aj kozmetika od Balei je veľmi dobrá. Mám ju veľmi rada :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na ni taky zvědavá. Vzala jsem si ji na chalupu - uklízíme po řemeslnících, tak to je takové tematické :D.

      Vymazat
  5. Stáňo, tentokrát jsi nakoupila úsporně, ale finance teď tečou jiným směrem. Přeji pěkný víkend 😄😃

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Stáni, balzámek Alverde s měsíčkem jsem kdysi měla a byl moc fajn. ♥ Hezký víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eri, já jeden nedávno dopotřebovala, tak jsem si hned pořídila druhý. A už předtím jsem ho párkrát měla.

      Vymazat
  7. Chtěla bych mít takovou finanční uzávěrku)))) Tyčinky na rty také kupuji a vyhovují mi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, kdybys viděla finanční uzávěrku prací na chalupě, tak by se ti asi nelíbila :D. Tu sem ani nebudu dávat :D

      Vymazat
  8. Ahoj Stáňo, tak to jsi opravdu šetřila peněženku, ale jak píšeš, odteče to jinudy :)) Knížku o úklidu jsem si taky vybrala, vždycky si polistuji a přečtu nějakou tu kapitolku:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, Úklid pro klid jsem si vzala na chalupu, kde uklízím, ale ještě jsem se do něj nepustila...

      Vymazat
  9. Fialový balzám na rty zrovna používám.
    Jinak mě osobně Anděl smrti nezklamal, právě naopak, tak snad si čtení také užiješ. :) Úklid pro klid nevypadá vůbec špatně. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už mám Anděla smrti taky přečteného a líbil se mi.

      Vymazat
  10. Já obdivuju, že se tak dokážeš udržet. Moc si nepamatuju, co jsem si koupila v květnu, ale teď v červnu jsem se rozšoupla, protože mám narozeniny, tak jsem si objednala nějaké dárečky ode mě pro mě :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já většinou nákupní novinky hned fotím a dělám si poznámku do konceptu článku. Jinak bych to taky špatně dávala.

      Vymazat
  11. Ahoj Stáni, s brýlemi slunečními to mám stejně. Dalším mým neduhem je, že zapomínám pouzdro a mám je pak odřené. Už bych nějaké nové levné potřebovala jako sůl :D ale málo které mi sedí. Dioptrické nosím jen když mám unavené oči nebo se mi čas od času zhorší, ale ztratit je bych taky nechtěla. Kalhotky vypadají hezky, mně naopak číslování Lidlu docela vyhovuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, mně lidlovské číslování taky většinou sedí - kupuju M nebo L. V regále bylo rozbalené L a když jsem na něj koukla, tak myslím, že bych kalhotky měla snad pod prsa :) (a to fakt nejsem éterická bytost). Na sluneční brýle pouzdro taky moc nenosím - další důvod, proč kupuju levné ;-)
      Měj se fajn

      Vymazat
  12. Marcela - Nordic Passion16. června 2024 v 10:44

    Taky bych si prala umet utratit jen 400 za mesic, obdivuji, Stano. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se hlavně u kosmetiky rozhodla trochu zlikvidovat zásoby, takže odolávám výhodným nabídkám, limitkám ap. (aspoň teda většinou)

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)