úterý 30. července 2024

Angela Marsons - Vražedná mysl

 Novinka Angely Marsons Uloupené dívky, kterou jsem dočetla nedávno, mi připomněla, že jsem si chtěla přečíst i ty z jejích přechozích titulů, ke kterým jsem se zatím nedostala. A při poslední návštěvě knihovny jsem měla štěstí a narazila jsem tam hned na dva tituly, které jsem ještě nečetla. A  do prvního z nich jsem se pustila minulý týden. Dočtenou jsem ji měla jedna dvě... 


pátek 26. července 2024

Kristýna Trpková - Stvůra

Českou autorku detektivních příběhů mi před časem doporučila kolegyně. Kupodivu jsem si na to vzpomněla,  když jsem byla nedávno po dlouhé době v knihovně,  takže jsem regál s autory od písmene T prozkoumala a jednu knížku od této mladé autorky jsem si odnesla domů. 


čtvrtek 25. července 2024

Po Zámeckých schodech

Ve středu jsme byly s kolegyněmi posedět po práci v restauraci Kuchyň na Hradčanském náměstí  (my to tam máme z práce kousek). Nahoru jsme šly společně Nerudovkou, dolů jsem se rozhodla sběhnout dolů na Klárov  po Zámeckých schodech. A protože byl příjemný podvečer, tak jsem moc neběžela, ale spíš se tak pomalu courala. Vyfotila jsem i pár obrázků, takže se se mnou můžete projít.


úterý 23. července 2024

Matthew Blake - Anna O.

 Tentokrát zase pro změnu sáhneme mezi knížky, které jsem dostala v rámci spolupráce s nakladatelstvím Grada. Na rozdíl od J.Caplin, od které jsem věděla, co mám čekat,  jsem tady sáhla vyloženě naslepo - tento psychothriller je první autorova kniha, která vyšla v češtině (a myslím, že autorova první kniha vůbec).


neděle 21. července 2024

Červnové nákupy

Červnové nákupy budou docela bohaté na kosmetiku. V červnu jsem totiž měla narozeniny, takže na mne některé obchody pamatovaly slevovým kuponem. Ten do DMka jsem umarnila jednak za čaje a jednak  za nějakou domácí drogerii typu gel na prací, prostředek na nádobí  a taky za nové čaje od Teekanne (ty už jsem vám tu představovala, konkrétně tady). Ale v Yves Rochere a  Rossmannovi už na nějakou kosmetiku došlo (i když u Rosmanna byly i nějaké dobroty a taky domácí drogerie). 


pátek 19. července 2024

Salát z cukety

 
My jsme letos sázeli cukety a dýně až někdy na začátku června, a to jsem si je  ještě pěstovala ze semínek, protože sazeničky už v žádném zahradnictví v okolí neměli. Semínka mi sice docela dobře vzešla a sazeničky taky chytly a rostou na obvyklém stanovišti (tedy skoro uzrálém kompostu) jako z vody. Takže zatímco v přechozích letech jsem touhle dobou už řešila "co s nimi" (myšleno s cuketami), tak letos ještě žádné vlastní nemáme. Ale díky hodné sousedce se v mé lednici ocitly přece jen dva kousky. Původně jsem si z nich chtěla upéct cuketový nákyp, ale pak se mi v těch vedrech nechtělo zapínat troubu, takže jsem použila recept, který jsem zahlédla v nějaké diskusi na netu, a udělala jsem si cuketový salát.


čtvrtek 18. července 2024

Z kosmetické poličky 60

 Tak za po dlouhé době nebudu mít kosmetický článek až na samém konci měsíce, ale dokonce v jeho půlce. A kdyby se mi ho už téměř dopsaný nepovedlo omylem smazat, tak tu mohl být i o něco dřív. Červnová spotřeba je taková průměrná, ale nejsou tu žádné vzorečky nebo malá hotelová balení a překvapivě tu druhý měsíc po sobě bude i jeden kousek dekorativky.


pondělí 15. července 2024

Angela Marsons - Uloupené dívky

 Knížku Uloupené dívky jsem si vybrala v knihkupectví k narozeninám, které jsem měla minulý měsíc. Od Angely Marsons jsem už četla několik jejích knih s inspektorkou Kim Stone a líbily se mi v podstatě všechny, takže to byla taková sázka na jistotu.


sobota 13. července 2024

Co jsem taky ochutnala 69

 I za červen se mi tu sešlo ochutnaných kousků dost, takže se při čtení obrňte trpělivostí, bude to  docela dlouhé. A doufám, že i přiměřeně pestré - je tu tentokrát sladké i slané. Na počet vedou asi jogurty - tentokrát jsem si docela často kupovala nějaké ochucené (většinou vystačím s bílým doplněným domácím džemem). Ale pojďme se teď podívat tomu, co jsem ochutnala, na zoubek postupně trochu blíž.



čtvrtek 11. července 2024

Hrnková bábovka

Když jsme jeli na minulý prodloužený víkend na chatu, tak jsem chtěla něco upéct s sebou. Rozhodla jsem se pro hrnkovou bábovku, protože je jednoduchá na přípravu a mohla jsem ji tak upéct až ve čtvrtek dopoledne, kdy jsem pracovala z domova. Přitom jsem s překvapením zjistila, že ji ještě nemám na blogu (který používám jako kuchařku, když si nějaký recept potřebuju osvěžit). Asi ji tedy všichni znáte, ale minimálně sama pro sebe si ji tu zachytím.


úterý 9. července 2024

Julie Caplin - Vila v Itálii

 Dneska tu pro vás mám takovou letní dovolenkovou oddychovku. Její autorku Julii Caplin myslím není ani třeba představovat - v současnosti u nás patří asi k nejoblíbenějším autorkám knih s romantickou zápletkou. Já jsem její novinku získala díky spolupráci s nakladatelstvím Grada a schovala jsem si ji právě na horké dny, které nejraději trávím na lehátku někde se stínu s knihou v ruce. Minulý prodloužený víkend to byla právě Vila v Itálii.


neděle 7. července 2024

Čajové okénko 52 - kazety Basilur

 
Dneska bude nahlédnutí do čajových novinek opět věnováno pouze jedné značce. Půjde o značku Basilur, kterou už jsem vám tu párkrát představila (poprvé myslím tady). Firma přichází na trh často s novinkami a má v sortimentu i poměrně hodně kazet, ať již v papírových krabičkách nebo v luxusněji vypadajících plechovkách. Ostatně pár jejich kazet jste tu již mohli vidět. Tentokrát vám představím rovnou tři, které se na trhu objevily poměrně nedávno. 


pátek 5. července 2024

Glanc box - léto 2024

Glanc box tentokrát dorazil v obří krabici  s limitkou Brand box Family (o tom jste si mohli přečíst tady). Minule byl Glanc box zaměřen na úklidové prostředky (nesl název Home care), tak jsem byla zvědavá, co v něj najdu tentokrát (a doufala jsem, že to nebude další aviváž).  A teď se tedy se mnou můžete na obsah boxu podívat.


středa 3. července 2024

Kristýna Sládečková - Smrková Tišina

 K narozeninám mi knížky většinou vybírá manžel sám (já jen případně jemně naznačuji), ale tentokrát by před mými narozeninami v podstatě  skoro pořád na chalupě a obíhal spíš stavebniny a železářství než knihkupectví. Takže jsem se rozhodla mu to trochu ulehčit a knížky jsem si vybrala a došla koupit sama. A  knížka Smrková Tišina je jednou z těch, kterou jsem si vybrala. Ráda občas vyzkouším pro mne neznámé české autory a tahle knížka byla navíc zlevněná a navíc nesla označení thriller, což je jeden z mých oblíbených žánrů. Navíc  se odehrává na Šumavě, kterou mám moc ráda...


pondělí 1. července 2024

Červen kostce

Tak se nám už rok zlomil v půli - nějak to rychle utíká. Červen je oficiálně první letní měsíc (i když letní teploty přinesl letos i duben) a svému jménu myslím dostál. Začaly se červenat jahody, třešně - tedy aspoň na jiných zahradách než té naší, protože nám duben přinesl nejen letní teploty, ale i mrazíky, takže letoší úroda bude opravdu mizivá.
Ale pojďme to vzít pěkně po pořádku