sobota 13. července 2024

Co jsem taky ochutnala 69

 I za červen se mi tu sešlo ochutnaných kousků dost, takže se při čtení obrňte trpělivostí, bude to  docela dlouhé. A doufám, že i přiměřeně pestré - je tu tentokrát sladké i slané. Na počet vedou asi jogurty - tentokrát jsem si docela často kupovala nějaké ochucené (většinou vystačím s bílým doplněným domácím džemem). Ale pojďme se teď podívat tomu, co jsem ochutnala, na zoubek postupně trochu blíž.




Selský jogurt malina (Hollandia)
Koupeno – Lidl. Balení – 200 g. Cena – 9,90 (sleva)
Bílou Hollandii kupuji pořád, ty ochucené jen zřídka, protože mi na svačinu přijdou docela velké. Ale novým příchutím (aspoň pro mne) a navíc za akční cenu jsem neodolala. První jsem ochutnala malinový jogurt. Samotný jogurt je hustý a pevný, ale ovocná složka (umístěná na dně kelímku, takže je třeba jogurt před konzumací promíchat) mne úplně nenadchla – přišla mi taková želatinová a nevýrazná. Plus ale má za to, že neobsahuje malinová zrníčka, co by lezla do zubů

Meruňka - želé v čokoládě (Orion)
Koupeno - asi Billa. Balení - 45 g. Cena - ? 
Výrobek vypadá jako banánek v čokoládě, ale obsahuje meruňkové želé. Já jsem jeden čas na banáncích v čokoládě docela ujížděla, tak mi tenhle kousek manžel koupil na ochutnání. Musím říci, že mne to moc nezaujalo. Želé uvnitř se mi zdálo takové víc želatinové než v banánku a celkově na mne byla tyčinka  poměrně dost  sladká. 

Mysli na zdraví - Kokosové polomáčené (Emco)
Koupeno - e-shop Emco. Balení - 60 g. Cena - 14,90 (klubová cena)
Mám  od Emca ráda Super sušenky Kakao a kokos, tak jsem při objednávce z jejich e-shopu přihodila i podobně vypadají sušenky, které jsou sice jen kokosové, ale polomáčené v čokoládě. Obsahují 33 % ovesných vloček a chuťově jsou dobré, je v nich hezky cítit kokos, který se dobře doplňuje s čokoládovou polevou.  Plusem je dobré balení v plastové vaničce, které zajistí, že si ze sušenek nepřinesete domů drť. Mně upadly při vyndavání ze skříňky na podlahu a ustály to "bez ztráty kytičky".

Rybí očka v aspiku (Albert)
Koupeno - Albert. Balení - 200 g. Cena - 48,90
Rybí očka v aspiku (doplněná pečivem) se ukázala jako docela dobrá rychlá večeře. Řezy ze sleďů jsou stočené a naplněné směsí kyselé zeleniny a vše je zalité aspikem. Aspik  vyrovná tu kyselou zeleniny, takže mně to docela chutnalo. Možná by tam mohlo být trochu víc ryby, ale na večeři to bohatě stačilo. 

Mango pudding (Nanaco)
Koupeno - vietnamský obchod u nás na vsi. Balení - 80 g (?). Cena - ?
Tenhle pudink zaujal manžela ve vietnamském obchodě, když kupoval chleba cestou na chalupu, tak mi ho koupil na vyzkoušení. Mango v chuti cítit je, byť ta chuť působí trochu jako umělá, a puding obsahoval i pár  mangových kousíčků. Konzistencí i tou chutí mi připomínal spíš želé. Špatné to nebylo, ale znovu si to asi kupovat nebudu. I třeba proto, že k výrobkům, které neobsahují žádné údaje o výrobci ani o složení moc důvěru nemám.

Jogurt Bio Natur (Nature´s Promise)
Koupeno – Albert. Balení – 150 g. Cena – 9,90 (sleva)
Bílý jogurt je brandovaný pro síť supermarktetů Albert (Nature´s Promise je jejich značka pro bio výrobky). Je jemný, trochu víc nakyslý a méně hustý než třeba mnou preferovaná bílá Hollandia. Ale nemůžu řici, že by mi nechutnal, klidně si ho koupím znovu.
 
Dinoo sváča s náplní kakaovou (Penam)
Koupeno - Brand box. Balení - 60 g.  Cena - 14,90 (doporučená)
Kapsička z těsta, které mi připomínalo těsto plundrové nebo croisantové, byla plněná kakaovou náplní. Byla docela příjemně měkká a náplně v ní bylo dostatek, ale na mne byla poměrně hodně sladká. Není to kousek, který bych měla potřebu si koupi znovu, ostatně já těmhle kupovaným moučníkům moc neholduji, mám radši domácí …
 
Opočenský smetanový jogurt Černý rybíz (Bohemilk)
Koupeno - Billa. Balení – 150 g. Cena - asi 21,90 Kč (v akci)
Jogurt obsahuje 8,3 % tuku, díky čemuž je hutný, krémový. Zklamala mne ale ochucující složka (je na dně skleničky) - přišla mi hodně želatinová a měla  nevýraznou chuť, ve které nebyl moc cítit černý rybíz (byla spíš taková obecně ovocná) 

Bounty Ice cream (Mars)
Koupeno -Billa. Balení - 50 ml. Cena - 19,90
 Chuť na zmrzlinu jsem tentokrát při nákupu dostala až u pokladny a vzhledm k frontě za námi jsem se spokojila s výběrem v chlaďáku před ní. Neměli tam žádnou  mou oblíbenou a tak jsem sáhla po kokosové zmrzlině v čokoládové polevě. Chuťově je docela dobrá, připomíná trochu eskymo a křupou v ní drobné kousky (kokosové sušenky), jen tedy čokoládová poleva by mohla být víc čokoládová - v téhle jsem cítila hlavně tuk a cukr.

Přírodní sýr na pánev a gril klasik (Smetanito)
Koupeno - Billa. Balení - 200 g. Cena - 109,90 (?)
Sýr je určený na grilování nebo rozpékání na pánvi. My jsme ho použili na gril a tam šel ogrilovat dobře, neroztékal se. Varianta klasik  je chuťově docela  nevýrazná. Podle mne je třeba ji doplnit dipem (my jsme měli brusinky) nebo použít jako přídavek do salátu. A nebo sýr předem namarinovat. Ale jinak špatný rozhodně není.

Polooštiepok duet (Grill Party)
Koupeno - Billa. Balení - 250 g. Cena - 79,90 (akce)
Balení obsahuje dva bochánky sýra oštiepok určeného na grilování a sáček se švestkovou omáčkou. Sýr se při grilování neroztéká a má příjemnou uzenou chuť. Praktické je balení - každý bochánek je zatavený zvlášť, takže ho lze schovat na jinou příležitost.   Omáčka má lehce pikantní chuť a není špatná

Bio Bifi drink Zázvor s citronem (Hollandia)

Koupeno - Billa Balení - 230 g. Cena - 25,90 (akce)
Bifi drink od Hollandie jsem už dlouho neměla, v Bille na něj měli zrovna akci a tahle příchuť byla novinkou, tak byl na likvidaci hladu cestou z nákupu poměrně jasnou volbou. Myslím, že tahle novinka se povedla - chuť jourtového nápoje působí velmi svěže. Citron jí dodává právě tu osvěžující chuť, která je doplněné lehounce štiplavou chutí zázvoru. Určitě jsem tuhle příchuť neměla naposledy.

Čokoláda Babaevskij elitnij
Koupeno - Kolobok. Balení - 100 g. Cena - 56 Kč
Do obchodu s potravinami ze zemí bývalého  Sovětského svazu chodím občas nakouknout, jestli nemají zajímavé čaje. Tentokrát žádné čajové novinky neměli, tak jsem si aspoň vzala čokoládu :). A nelitovala jsem - obsahuje  75 % kakaa a je krásně krémová, hezky se rozpouští v puse - přesně tak, jak to mám u čokolády ráda.

Vintage Chedar (Billa Premium)
Koupeno - Billa. Balení - 200 g. Cena - cca 100 Kč
Jsem velký milovník čedaru, takže mi ho manžel přihodil do vozíku, když jsme nakupovali v pelhřimovské Bille v den mých narozenin. Jde o starý sýr - zraje 20 měsíců, takže má opravdu výraznou vyzrálou chuť. Hodí se spíš na zobání k vínu, na chleba mi ho přišlo skoro škoda ;-).

Selský jogurt Ovocné musli (Holladia)
Koupeno – Lidl. Balení – 200 g Cena – 9,90 (akce)
Novinkou v portfoliu ochucených jogurtů Hollandia je příchuť ovocného musli a já ji samozřejmě musela vyzkoušet. Obsahuje jogurt zrající v kelímku (takže je krásně hustý) a ochucující složkla je na dně, takže se musí rozmíchat. Chuťově je takový průměrný – jsou v něm cítit obilná zrníčka i ovocná složka (ze které jsem ale identifikovala jen rozinky).  Můj favorit to nebudu, ale špatný taky není.

Poridge Oat Raspberry (Emma)
Koupeno – Albert. Balení – 65 g.  Cena – 9,90
Podle údajů na zadní straně obalu tuto instatní ovesnou kaši vyrábí firma Bonavita pro řetězcové supermarkety – u nás konkrétně pro síť Albert. Je si k vyzkoušení vybrala tu s malinovou příchutí. V kaši je poměrně slušné množství mrazen sušených malin, díky kterým má kaše příjmeně nakyslou chuť a nepůsobí přeslazeně. Klidně si jako rezervu do práce koupím příležitostně další (doma vařím kaši klasicky z vloček)

Patifu delikates (Veto)
Koupeno - Rossmann. Balení - 100 g. Cena - 34,90
Ochutnala jsem další z řady rostlinných paštik  vyráběných především z tofu a brambor. Docela mi tyto paštiky zachutnaly a stanou se mými jídelními rezervami do kanceláře. Varianta delikates má jemnou chuť, okořeněná je přiměřeně. Na celozrnném pečivu mi stačila s trochou zeleniny jako rychlý oběd.

Apple Ciders Tropical (Strongbow)
Koupeno - Billa. Balení - 440 ml. Cena - 18,90 (akce)
Cidery si občas docela ráda koupím a když vidím nějakou novinku, tak ji obvykle vyzkouším. Tato varianta kombinovala v chuti  ananas, limetka a máta a musím se přiznat, že mi ze začátku chuťově moc  neseděla - moc mi nešel ananas k limetce a mátě. Pak jsem si trochu zvykla, ale můj favorit  to nebude.

Pierot Jahoda (Olma)
Koupeno - Billa. Balení - 175 g. Cena - asi 15 Kč
Tenhle jogurt jsem původně koupila pro manžela, já si na jahodové jogurty moc nepotrpím. Ale pak nějak zbyl v lednici a bylo potřeba už ho sníst, tak jsem se ho ujala. Kelímek má zajímavý design, který ho odlišuje od ostatních jogurtů. Ovocná složka je umístněná na dně kelímku a chutná docela hezky jahodově. Samotný jogurt je smetanový, hezky jemný. Takže nakonec mi jogurt, který jsem dojídala tak trochu z nouze, aby se nevyhodil, docela chutnal.

Active Pomeranč Mango (Pilos)
Koupeno – Lidl. Balení - 400 g. Cena – 19,90
 Jogurtový nápoj s pomerančem a mangem má příjemně nakyslou chuť, ve které je cítit jak pomeranč, tak mango a chutě spolu dobře ladí. Chutnal mi  (prostě já a mango :D) a určitě jsem ho neměla naposled.


Kdo jste dočetli až na konec, máte můj obdiv za vytrvalost.
Kdybych měla vybírat, co mi chutnalo nejvíc tak bych do výběru určitě zařadila Vintage Chedar, Bifi nápoj citron se zázvorem, a nápoj Active pomeranč s mangem polooštiepok na grill a čokoládu Babaevskij. Znovu už si naopak určitě nekoupím Dino sváču a meruňky želé v čokoládě. Moc mne nenachl ani cider s tropickou příchutí a trochu mne zklamal opočenský jogurt s černým rybízem (kde za to může ovocná složka).
A co zaujalo vás?

26 komentářů:

  1. Některé výrobky znám,hlavně ty z Billy,kde často nakupujeme.Ovocné jogurty vůbec nejím,ale bílý si míchám do kaše z ovesných vloček.Ale ne kupované.Meruňku v čokoláde mně koupil také manžel,protože musím jíst hodně meruňky,kvůli nedostatku draslíku.Ovšem v čokoládě?Ale více mi chutná banán v čokoládě,na kterém ujíždí manžel.Zaujal mě drink zázvor s citronem.po něm se v Bille určitě podívám.Oblíbila jsem si sýr na pánvičku,ale z Lídlu.Stáňo,díky za seznámení a přeji hezkou neděli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, po sýru na pánev se v Lidlu mrknu, ještě jsem od nich žádný neměla. To meruňkové želé v čokoládě mi taky moc nejelo, banánky jsem si jeden čas kupovala hodně, teď už jsem je neměla dlouho.
      Hezký den

      Vymazat
  2. Stáňo, ráda jsem se mrkla. Důvěrně znám jen ten cheddar, ten je opravdu dobrý a zaujal mě ten drink se zázvorem a jak vidím, Jitku taky :o)
    Přeji hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, čedar mi fakt chutnal, ale já mám čedar ráda všeobecně :). Drink se zázvorem podle mého za vyzkoušení stojí.
      Hezký den

      Vymazat
  3. Dinoo bylo hodně sladký, dítěti bych tohle vůbec nedala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně Dinoo taky nenadchlo, ani ty tousty, co byly v boxu současně.

      Vymazat
  4. No to je hodně dobrot :). Já už jogurty jím jen bílé, ale ta hollandia s příchutí müsli mě zaujala :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terko, já taky nejvíc jím bílé jogurty, ale do práce sem tam po nějakém ochuceném sáhnu. Hlavně když mne zaujme nějaká novinka.

      Vymazat
  5. Ochutnal bych klidně všechno . Jen to Dinno by se mi nechtělo asi ani ochutnat. Pochutiny tohoto typu mít nemusím.
    Měj se hezky !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já kupované moučníky taky nevyhledávám. Hezký den

      Vymazat
  6. Odpovědi
    1. Já jsem ho překvapivě měla poprvé. Já jsem hodně jogurtová, takže kupuju většinou bílou Hollandii v půlkilovém balení (a kdyby půlkilovka nevycházela cenově líp než kilový kyblík, tak bych klidně kupovala ty kyblíky :)).

      Vymazat
  7. Stáňo, tak to je tedy nálož novinek... U nás v kuchyni se objevují snad jen sušenky Mysli a bílé jogurty z Alberta. Ráda vyzkouším sýry, všechny které ukazuješ můžeme.
    Měj pěkný den i celý nový týden. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já si občas zaexperimentuji - to je tu pak v článku víc kousků... Te sýrů doporučuji hlavně čedar a oštiepok.
      Měj se hezky

      Vymazat
  8. Marcela Nordic Passion15. července 2024 v 9:21

    Stano, jako tebe me zaujal bifi drink, ten asi nekdy zkusim, nepohrdla bych ani cedarem:-). Pekny den. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, tak čedar je u mne jasný, ten mám moc ráda. A bifi drink pro mne byl příjemné překvapení

      Vymazat
  9. Ahoj Stáni, na banáncích v čokoládě poměrně ujíždí přítel, nedávno jsme zkoušeli tu novinku v bílé čokoládě, ale klasika stále vede. Mě osobně nejvíc zaujal tvůj sýrový výběr :D hlavně ten chedar, ten vypadá skutečně chutně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, mně většinou z těch inovovaných sladkostí (banánky, kaštany, polomáčenky, tatranky...) chutnají nejvíc ty původní verze. Asi jsem staromilec :)
      Čedar byl moc dobrý, ten doporučuju. A pak ty bochánky oštiepku na gril, ty mi taky chutnaly hodně.

      Vymazat
  10. Vůbec jsem netušila, že existují meruňky v čokoládě. Ale mám ráda sušenky od Emca, Patifu paštika a i nápoj Active z Lidlu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Manžel mi to právě proto, že mu to přišlo jako novinka, koupil na vyzkoušení.

      Vymazat
  11. Z dnešního dílu bych si teda vybrala, mňam :D Nejvíc mě zaujaly dobroty na gril, když je teď sezóna.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, ty sýry byly dobré, i když mi tedy většinou grilujeme maso, manžel kromě hermelínu o grilované sýry až tak moc nestojí.

      Vymazat
  12. Stáňo, taky jahodové jogurty nemusím, Pierot si kupuji s černou třešní. A teda vůbec nevím, že existují meruňky v čokoládě, to se musím v obchodě podívat. Občas si koupím banánek v čoko, takže meruňky určitě musím ochutnat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, po Pierotovi s černou třešní možná mrknu - ten by mi mohl chutnat.

      Vymazat
  13. Ahoj Stáni,
    já nemám ráda selské jogurty, nesedí mi tam ta konzistence. Vyzkoušela bych ten sýr na pánev nebo na grill.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to je zas jedna věc, kde máme obrácené chutě :) - selské jogurty jsou moje nejoblíbenější. Ze sýrů na gril mi víc chutnají ty oštiepky - mají výraznější chuť.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)