čtvrtek 18. července 2024

Z kosmetické poličky 60

 Tak za po dlouhé době nebudu mít kosmetický článek až na samém konci měsíce, ale dokonce v jeho půlce. A kdyby se mi ho už téměř dopsaný nepovedlo omylem smazat, tak tu mohl být i o něco dřív. Červnová spotřeba je taková průměrná, ale nejsou tu žádné vzorečky nebo malá hotelová balení a překvapivě tu druhý měsíc po sobě bude i jeden kousek dekorativky.



Polštářky pod oči Hylauron + Kaktuswasser (Balea)
Koupeno - DM drogerie. Balení - 1 pár. Cena - 19,90
Gelové poštářky pod oči od Balea mi asi ze všech polštářků, co jsem vyzkoušela, vyhovují nejvíc, takže je kupuju pořád dokola, jen střídám druhy. Tentokrát jsem měla polštářky s hylauronem a kaktusovou vodou. U těchto jsem trochu překvapivě bojovala s umístěním, ale nakonec držely pod očima dobře. Jsou příjemné a pleť v okolí očí hezky osvěží. Jen při vytahování ze sáčku mi polštářky vždycky zůstanou v něm místo ve vaničce, ve které jsou umístěné.

Šampon Plantur39 (Dr. Wolf)
Koupeno - Rossmann. Balení - 250 ml. Cena - 279 Kč.
Tento fyto-kofeinový šampon je určený pro jemné lámavé vlasy a měl by omezit vypadávání vlasů. Při aplikaci se nechává na vlasech působit 2 minuty a teprve potom se spláchne. Šampon je bezbarvý, má velice nevýraznou rostlinnou vůni, je tak středě hustý a hezky pění. Vlasy jsem po jeho používání měla pevnější, ale taky trochu hrubší. Plastová lahvička má hodně jednoduchý design, ale praktické překlápěcí víčko, které se bez problémů dobře ovládá jednou rukou.

Maska na vlasy Oil repair Intensiv (Balea)
Koupeno - DM drogerie. Balení -20 ml. Cena - 24,90
Maska má bílou barvu  a lehce mléčně kokosovou vůni. Nanáší se na umyté vlasy a nechává se působt 2 až  5 minut. Konzistence je  středně hustá, takže se maska dobře nanášela a z vlasů netekla.  Balení mi vyšlo na jedno použití, u hodně krátkých vlasů by to možná vyšlo i nadvakrát. Vlasy se mi po použití zdály pevnější a vyživené. 

Denní krém Vital+ (Balea)
Koupeno - DM drogerie. Balení -50 ml. Cena - 109 Kč
Denní krém je určený pro velmi zralou pokožku (což už je bohužel můj případ). Obsahuje mimo jiné peptidy, vápník a vitamínový komplex.  Má lehounce nažloutlou barvu, příjemnou lehkou vůni. Dobře se nanášel i vstřebával, byť měl hutnější konzistenci. S účinkem jsem byla spokojená - pleť po jeho použití byla hydratovaná, vyživená a vyhlazená. Balení v plastové dózičce se šroubovacím víčkem je docela elegantní a hlavně  praktické, protože uvnitř je zaoblené, takže krém jde bez problémů využít do posledního zbytečku. 

Plátýnková maska Hylauron Acid (Garnier)
Koupeno - Rossmann. Balení - 1 kus. Cena - 29,90 (sleva)
Tato maska obsahuje hylauron a výtažek z melounu. Plátýnko bylo průměrné, úplně mi ale neseděly průstřihy na oči a odstávala na bradě. Bylo taky  trochu nerovnoměrně napuštěné (na bradě bylo séra víc, na čele méně). Působit se maska nechává jen na 5 minut, což může být výhodné, když není úplně moc času. Po sundání pleť hodně lepila, což nemám ráda. Takže i když ve výsledku byla pak pleť docela vyhlazená, tak ji právě kvůli tomu lepivému efektu znovu mít rozhodně nemusím.

Krém na ruce Magnolia (Mark&Spencer)
Koupeno - dárek. Balení - 50 ml. Cena - ?
Krém byl součástí sady tří krémů, které jsem dostala jako dárek od kolegyně. Myslím, že to byla vánoční limitka, ale jistá si nejsem. Krém měl moc pěknou vůni magnolie,  bílou barvu a středně hustou konzistenci. Dobře se roztíral i vstřebával, hydratace byla taková průměrná. Balení není uživatelsky špatné, plast tuby nebyl nijak extrémně tuhý, jen  úplné zbytky krému se nevymačkávaly úplně dobře (ale to je bolest všech širších tub).

Polštárky pod oči Cucumber (Dayes)
Koupeno - dárek. Balení - 1 pár. Cena - ?
Tyto polštářky pod oči, které obsahují výtažek z okurky, jsem myslím dostala jako dárek od blogerky Eriky. Já sama používám polštářky pod oči v gelovém provedení, takže na tyto, které byly plátýnkové, jsem byla docela zvědavá. S polštářky se trochu hůř manipulovalo než s těmi gelovými, na které jsem zvyklá. Pod očima pak ale držely dobře po celou  doporučenou dobu (30 minut).  Byly bez vůně a  a oční okolí  příjemně osvěžily.

Peeling Exotic Party (Isana)
Koupeno - Rossmann. Balení - 230g.  Cena - 49,90 (sleva)
V případě tohoto cukrového peelingu s olejovou složkou šlo myslím o limitku k  25. výročí působení Rossmanna na českém trhu.  Peeling byl spíš hrubší, ale  ne tak, že by mi to vadilo. Pokožku nevysušoval a měl moc pěknou tropickou vůni, ve které byl asi nejvíc patrný kokos. Balení v plastové dóze se šroubovacím uzávěrem mi vyhovovalo.

Odličovací tampony (Isana)
Koupeno - Rossmann. Balení - 140 ks. Cena - 27,90.
Tyto vatové odličovací tampony nejsou nijak výrazně silné, ale celkem dobře sají a při vyndavání z balení se nerozdělují. Kupovala jsem je teď několikrát za sebou a podle mého mají dobrý poměr cena - výkon.

Toaletní voda Naturelle (Yves Rocher)
Koupeno - Yves Rocher. Balení - 75 ml. Cena - 595 Kč (narozeninová sleva)
Tato toaletní voda má příjemnou květinovou vůni s tóny citrusů. Je jemná, hodí se podle mne hlavně na jaro nebo léto. Skleněná lahvička je docela elegantní a hlavně má velmi dobrý rozprašovač, který z lahvičky vytáhl opravdu vše. Tato toaletka patří k mým oblíbeným, mám už minimálně třetí balení.  I když se přiznám, že plná cena (která je skoro 1300 Kč) mi přijde přehnaně vysoká (taky si ji kupuju vždycky v rámci nějaké slevy). 

Oční stíny Colour Quatro (Miss Sporty)
Koupeno - Rossmann (?).  Cena - kolem 100 Kč (?)
Tyhle stíny jsem měla doma už hodně dlouho (že už si ani nejsem moc jistá, kde jsem je kupovala a kolik stály) a vypadaly, že budou nesmrtelné. Balení je plastové s dobře držícím víčkem a aplikátorem. Obsahuje čtyři stíny v barvách od bílošedé až po hodně tmavošedou. Bílošedý odstín šel trochu hůř nanášet, jinak se mi s nimi nepracovalo špatně a daly se docela kombinovat i zapracovávat do sebe. Výdrž byla taková průměrná. 


Nejméně mne asi nadchla maska od Garineru díky tomu, že po ní pleť dost lepila. Naopak příjemným překvapením byl peeling od Isany (škoda, že je to zřejmě limitka, klidně bych si ho koupila znovu) a krém na ruce s magnolií Mark&Spencer - oboje mne zaujalo pěknou vůní a slušným efektem. 
Na červenec se mi tu spotřeba zatím rýsuje docela pěkně, tak uvidíme, jak obsažný bude příští článek.

24 komentářů:

  1. Stáni, díky za další kosmetické okénko. Některé výrobky znám a používám. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
  2. Do kosmetických balíčků se vždy ráda podívám ač mám své už osvědčené výrobky a moc neměním.Napsala jsem si ale polštářky pod oči.Po těch se podívám.
    Stáňo,hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já mám polštářky pod oči ráda, je to příjemné osvěžení. A ty Balea z DMka nejsou nijak moc drahé.
      Hezký den

      Vymazat
  3. Stáňo, ráda jsem nahlédla. Osobně znám asi jen ty tamponky... Produktům Garniere se vyhýbám, před roky mi opravdu nesedly a testovat to znovu nechci. Od Marks and Spencer mám teď tělový pudr s vůní magnolie a je to hodně příjemná záležitost.
    Přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já jsem měla problém s nočním krémem od Garnieru, masky byly zatím bez problémů a teď používám micelárku Garnier a ta je fajn. Ale krém už si od nich asi nekoupím.
      Hezký den

      Vymazat
  4. Stáňo, já jsem měla krém Marks&Spencer kdysi dávno a moc mně voněl. Jinak neznám nic a děkuji za přiblížení.
    Měj pěkný den. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, ono je té kosmetiky tolik, že já se taky málokdy ve spotřebě protnu s jinou blogerkou (pokud nejde o věci z Glanc boxů)
      Měj se fajn

      Vymazat
  5. Znám jen tu masku od Garnier, občas si od této značky nějakou koupím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Garnier zrovna moc nevyhledávám (před časem mi po nočním krému naskákaly fleky v obličeji a na krku), ale zrovna masky mi zatím problém nedělaly.+

      Vymazat
  6. Tak jsem si to zase pěkně prohlédla. Z uvedeného jsem měla jen ty tampóny.
    Měj se hezky !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, myslím, že tamponky Isana jsou dost klasika, kterou používá víc lidí - nejsou drahé a jsou funkční.
      Hezký den

      Vymazat
  7. Jsem kosmetický barbar))) Kromě toaletní vody neznám nic. Kupovala jsem ji 2x jako dárek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, nejsi barbar - to jen kosmetiky je tolik, že se prostě v používaných věcech člověk protne s jinými jen občas :)

      Vymazat
  8. Ahoj Stáni ráda jsem k Tobě nakoukla na poličku, používám stejné polštářky pod oči Balea. Měj se dobře, Lenka

    OdpovědětVymazat
  9. Stáňo, díky za kosmetickou přehlídku. Isana tamponky jsou i moje klasika. Kdysi jsem měla tu toaletku od YR, ale určitě za úplně jinou cenu, tohle je docela raketa. Měj se hezky 🌞

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, však já taky tu toaletku kupuju, jen když mám nějaký slevový kód nebo mají akci :).
      Hezký den

      Vymazat
  10. Ahoj Stáni,
    polštářky pod oči já ráda od Isany, ale ani Balea není špatná. Plantur mi osobně nesedí a zatěžuje mi vlasy. Pytlíčkovou kúru jsem zkoušela nějakou After Sun SOS od Baley a byla super, jen už se asi nedá sehnat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, já jsem se nějak naučila na Baleu, ani nevím, jestli jsem nějaké od Isany zkoušela.
      Hezký den

      Vymazat
  11. Ahoj Stáňo, tyto články miluji. ♥ Super produkty. 🌞

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eri, já vím, že kosmetika je tvá vášeň ;-) Díky za návštěvu....

      Vymazat
  12. Ahoj Stáni,
    to je moc pěkný přehled. Já s tebou musím souhlasit, ten peeling Isana je povedený. Měla jsem jiné krémy od M&S a měly vždy moc hezké vůně.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, souhlasím, že ten peeling se fakt povedl. Teď mám peeling od YR a když je porovnám, tak s Isanou jsem byla spokojenější.
      Měj se

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)