pondělí 1. července 2024

Červen kostce

Tak se nám už rok zlomil v půli - nějak to rychle utíká. Červen je oficiálně první letní měsíc (i když letní teploty přinesl letos i duben) a svému jménu myslím dostál. Začaly se červenat jahody, třešně - tedy aspoň na jiných zahradách než té naší, protože nám duben přinesl nejen letní teploty, ale i mrazíky, takže letoší úroda bude opravdu mizivá.
Ale pojďme to vzít pěkně po pořádku



Začátkem června jsem byla opět "slaměná", protože na chalupě se finišovalo se zednickými pracemi. Využila jsem toho a v neděli jsem si vyrazila na komentovanou prohlídku Anežského kláštera (článek tady).  Koncem týdne se manžel vrátil do Prahy,  druhý den jsme došli odvolit do EP a po volbách se synem na pivo (to je taková naše rodinná tradice). Na víkend už jsme odjeli na chalupu, kde mne čekala dovolená - tentokrát pracovní.  Ještě předtím jsme se ale stavili na grilovačce u mého bratrance.

Dvakrát z Anežského kláštera - hráškový hummus (Cafe Anežka) - déšť cestou domů

Jahodová snídaně - volby - na pivu po volbách - grilovačka u bratrance

Druhý týden jsme strávili komplet na chalupě. Vzhledem k tomu, že jsme měli úplně celou chalupu vystěhovanou kvůli zedníkům, byl úkol číslo jedna to tam alespoň trochu zabydlet, úkol číslo dvě začít postupně uklízet (věta "Někde jsem to viděl/a" byla myslím nejpoužívanější větou tohoto týdne). Plela jsem zarostlou zahrádku a zasadila jsem těch pár nových kytek, co jsme koupili..  Přivezli nám taky nový nábytek a dojeli jsme  do Pelhřimova nakoupit nějaké drobnosti. Myslela jsem, že třeba vyrazíme na nějaký výlet, ale jsme to ve víru práce ani nestihli.

Binec uvnitř i venku - pohled na louky - z Pelhřimova

Ze zahradnictví - z procházky - zarostlá zahrádka - trochu  vypleto

Třetí červnové pondělí jsme si v rámci opožděné oslavy mým narozenin objednali burgery a dali si k nim doma vínko. Jinak se týden nesl ve znamení práce, protože na mne čekal dlouhatánský materiál k připomínkám, a praní a žehlení prádla z chalupy. O víkendu jsme byli opět na chalupě, tentokrát poprvé i s mámou, protože nám se o dovolené povedlo aspoň částečně zprovoznit i její pokoj.  Bylo to hlavně ve znamení zahrádky, montování části nábytku a sekání trávy. Musím říci, že ten víkend utekl, ani nevím jak. 

Burger (Pizza JM) - večeře na zahradě - montujeme - smontováno

Zimolez - lupiny - dlužichy - netřesky

Poslední týden měsíce nám nadělil slušná vedra (a taky jednu parádní bouřku, díky které jsem zůstala v práci přesčas). Já jsem v týdnu kromě práce stihla i kadeřnici (už jsem to fakt nutně potřebovala), nákup u Rossmanna, kde jsem měla narozeninovou slevu, a oběhla Zásilkovnu a Balíkovnu, protože poslední červencový týden byl ve znamení balíčků. A závěrečné dva dny jsme opět strávili na chalupě. Díky sobotnímu vedru jsme tentokrát i relaxovali s knížkou na stinných místech dvora, ale taky jsme pokračovali v montáži nábytku (musím říci, že čtyřdílná skříň nám dala zabrat).

Konečně obarveno - vedro - leje, že to okapy nepoberou - nákup u Rossmanna

Balíky a balíčky - z Mixitu - z Yves Rocher - z Mixtee

Na chalupu busem - růže červená - západ slunce - růže žlutá

Červenec zahájíme odloženou oslavou manželových i mých narozenin a v rámci prodlouženého víkendu konečně dojedeme odzimovat chatu u Stříbra (v červenci jsme chatařskou sezónu fakt ještě neotvírali). Zbytek měsíce bude tak trochu záležet okolnostech -  na chalupě nás čeká  ještě zprovoznění kotle, musíme sehnat elektrikáře na připojení sporáku a máme objednanou kuchyni, jejíž instalace záleží na tom, kdy bude mít čas montér. A my budeme muset přizpůsobovat plány trochu i podle toho.

25 komentářů:

  1. Stáňo, vidím, že červen byl opravdu hodně akční! Přeji trochu letního zklidnění, dodatečně přeji všechno nej k narozeninám!
    Měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, děkuji za přání. Ještě nás na chalupě práce čeká, ale snad už bude čas i na nějaký výlet - stýská se mi po nich...
      Hezký den

      Vymazat
  2. Stáňo,měla jsi červen docela náročný.Musím přiznat,že mám ráda,když se pořád něco děje a vytváří na rozdíl od mého manžela.Přeji ti ať všechno v pohodě zvládáte a máš čas pořád i na pěknou četbu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, tak teď bych brala pro změnu dovolenou, co bude dovolená, kde nebudu muset vařit (a hledat, kam jsem před dvěma měsíci přestěhovala hrnce). Uvidíme, jak se to vyvrbí...Každopádně - číst se bude :)
      Měj se fajn

      Vymazat
  3. Červen plný práce, ale to tak někdy je. Sice ještě na chalupě vás nějaká práce čeká, ale už určitě dojde i na klidnější dny.
    Měj se hezky !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Tak pletí je věc ke který se nějak nemůžu dokopat a je mi jasné že až zítra dojedu na chatu bude to taky nářez. Tedy hlavně taky prosekávání se džunglí trávy....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, já pletí nenávidím, o zahrádku se vždycky víc starala máma. Ještě teď už toho tolik nestihne, tak je to víc na mně ;-)
      Hezký den

      Vymazat
    2. Tak to máme k pletí stejný vztah 😆. U nás byla zahrádka doménou mého dědy a pak maminky.... já to vždy brala jako trest když jsem se měla taky starat. Ale teď jsem zvlášť dědovi vděčná, protože mě naučil znát kytky i zahradničení. Až na to pletí🥴

      Vymazat
  5. Stáňo, tak v červnu ses určitě nenudila, práce jste měli s manželem dost a dost, ale pak ta konečná radost .... Také přeji k narozeninám všechno jen to nej a také trochu klidu. Měj se hezky, pá 😉🌞

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evko, děkuji za přání a doufám, že i na klid dojde
      Pěkné dny

      Vymazat
  6. Stáňo, no to jsi byla v jednom kole... měsíc utekl raz dva. Doufám, že nám ukážeš hotovou chalupu, už teď to vypadá nadějně :o)
    Klidnější červenec a víc odpočinku přeji. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, z venku chalupa vypadá pořád stejně, úpravy byly hlavně vevnitř. Až domontujeme nábytek, tak něco vyfotím...

      Vymazat
  7. Ahoj Stáni, vy jste se do té chalupy teda opřeli :) opožděně všechno nejlepší. Letošek doslova letí, už je blíž k Vánocům než k začátku letošního roku, je to mazec.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, ono už to bylo potřeba :). Jinak mám pocit, že čas utíká rok od roku rychleji :)
      Měj se

      Vymazat
  8. Ahoj Stáňo, je vidět že se nenudíte... A to je dobře. Dodatečně vše nejlepší k narozeninám, hezkou oslavu ! Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, děkuji za přání. Včerejší posezení se synem, snachou a mojí mámou bylo prima :)
      Hezké letní dny

      Vymazat
  9. Ahoj Stáňo, přeji poklidnější další letní měsíc 🌺🌸🌼

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, já doufám, že v červenci dojde i na nějaký výšlap. Naposledy jsme byli s manželem na výletě v Brdech skoro před dvěma měsící...
      Hezký den

      Vymazat
  10. Milá Stáňo, v prvé řadě přeji dodatečně všechno nejlepší k narozeninám. ♥♥ Mělas velmi zajímavý měsíc, krásně shrnuto. Kytičky krásné, chalupa, tak panečku, tam jste si tedy mákli. 💪🌞Krásná sedačka. Krásné prázdninové dny přeji. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eri, díky za přání. Sedačku jsme myslím vybrali pěknou, je rozkládací - budeme na ní příležitostně i spát (kdy ž přijede syn se ženou)
      Přeji hezké léto

      Vymazat
  11. Červen jsi měla teda akční. Tak huráááá do července a dodatečně vše nej.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, díky za přání. Uvidím, co červenec přinese

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)