neděle 21. července 2024

Červnové nákupy

Červnové nákupy budou docela bohaté na kosmetiku. V červnu jsem totiž měla narozeniny, takže na mne některé obchody pamatovaly slevovým kuponem. Ten do DMka jsem umarnila jednak za čaje a jednak  za nějakou domácí drogerii typu gel na prací, prostředek na nádobí  a taky za nové čaje od Teekanne (ty už jsem vám tu představovala, konkrétně tady). Ale v Yves Rochere a  Rossmannovi už na nějakou kosmetiku došlo (i když u Rosmanna byly i nějaké dobroty a taky domácí drogerie). 



Dekorace a domácnost
Především tu mám tři nové vonné svíčky - na první fotce jsou dvě, které jsem sice kupovala v jednom dni, ale nikoliv v jednom obchodě. Svíčka Citronella je z Pepca a stála 39 Kč, svíčka White Cotton je takovou mou stálicí, běžně stojí 69,90  a byla součástí mého nákupu v Rossmannovi, na který jsem měla  desetiprocentní  slevu. Pak jsem si ještě v Lidlu koupila svíčku jejich brandu Livarno, která měla zaujala vyobrazením hezké skleničky a vůní "Ocean side" a byla nejdražší (99,90 Kč - přijde mi, že v Lidlu svíčky docela podražily)



Jediným kouskem do domácnosti je struhadlo na chalupu - to staré bylo hodně letité a strouhání na něm už dřina. Koupili jsme ho v pelhřimovském Orionu a stálo 189 Kč.


Knihy
Spolupráce s Gradou přispěla do mé knihovničky hned třemi novinkami - romantickým příběhem od Julie Caplin Vila v Itálii, thrillerem Anna O. od M. Blackeho a útlou, ale krásně vypravenou knihou Česká démonologie od J. Kravčíka. Další dvě knihy souvisí  s mými narozeninami  - dostala jsem je od manžela jako dárek, i když jsem si je vybírala sama. Můj výběr padl na Uloupené dívky od A. Marsons a na českou detektivku Smrková Tišina, kterou napsala K. Sládečková. Na Vilu v Itálii, Uloupené dívky a Smrkovou Tišinu už jste tu mohli číst i recenze, přečtenou mám i  Annu O. (recenze by měla být brzo).



Doplňky
Z oblasti doplňků tu mám jen jeden, o který se přičinil Yves Rocher. Plážová taška s obrázkem  byla dárkem k nákupu kosmetiky. Já na pláž ani na koupaliště moc nechodím, takže taška asi skončí spíš jako nákupní.


Kosmetika
Jak už jsem psala bude to nebohatší část dnešního článku. Začneme mým nákupem u Rossmanna. Na první fotce jsou dva krémy  na ruce a dva antiperspiranty. Krém na ruce jsem si vzala  s heřmánkem od značky Isana (24,90) a pak klasickou modrou Indulonu (44,90), kterou používá ovšem hlavně  manžel. Pokud jde o antiperspiranty, zaujal mne ananasový od Ziaji (79,90) a přihodila jsem ještě rosmannovský brand Isana v růžovém provedení (24,90). Ještě by tu mělo být malé i  velké balení odličovacích tamponů Isana za 19,90 a 27,90, ale ty z fotky nějak vysublimovaly.


Pak tu máme dvě pleťové masky, obě od rosmannovských brandů. Tu roztomilou masku Isana s obrázkem veverky (34,90) jsem v regálu nemohla nechat a přihodila jsem k ní ještě krémovou protivráskovou masku od Altery (24,90). Dál mne zlákal cukrovo-olejový peeling  Isana (99,90), protože jeden už jsem měla a byl fajn. Doufám, až dodatečně mi došlo, že kromě mého oblíbeného grepu je ve vůni i granátové jablko, které moc v oblibě nemám, tak uvidím, jaké budou nakonec dojmy. Další kulatá krabička je maska na vlasy s avokádem Isana (64,90). Tužka na obočí byla nutností, protože moje poslední tenká už byla v podstatě pryč, vybrala obyčejnou černou od Essence (49,90)  za  a přidala jsem od této značky i  zelené stíny (54,90) , protože ty doma nemám momentálně žádné.


Samostatně jsem pak v pelhřimovském Rossmannovi kupovala tekuté mýdlo Isana Breezy ocean  (21,90), protože v rámci rekostrukce koupelny to původní zmizelo někde v nenávratnu (já jinak spíš dokupuji náhradní náplně)


Celkem mne kosmetika v Rossmannovi vyšla po započítání desetiprocentní slevy na 570 Kč.

Druhý kosmetický nákup je z Yves Rocher, kde jsem měla v rámci narozeninové slevy poměrně velkorysou slevu 50 % (počítá se ale z původních cen, nikoliv z cen po slevě a mám pocit, že se nevztahuje na produkty ve výprodej). Z vlasové kosmetiky  jsem vzala posilující sérum na vlasovou pokožku (200 Kč) a z výprodejové sekce ochranný kondicionér (89 Kč).


Dál jsem si vybrala toaletní vodu s vůní zeleného čaje (495 Kč). K ní se bude výborně hodit sprchový gel se stejnou vůní, který jsem dostala k nákupu. Toaletku jsem už měla a byla jsem s ní spokojená, na sprcháč jsem zvědavá. 


A v tubách na poslední fotce se ukrývá zklidňující maska (70 Kč) a dva vyživující krémy na ruce s arnikou (po 100 Kč). Krém na ruce s arnikou už mám po několikáté - mám ho docela ráda a tak ho občas přihodím k objednávce, když mi chybí pár korun do dopravy zdarma.


Celkově mne nákup na e-shopz Yves Rocher přišel na 1054 Kč (už po započítání slev)


Jak už jsem avizovala v úvodu, nejvíc jsem v červnu utrácela za kosmetiku - přes 1600 Kč je na mne poměrně hodně.  Zbytek už byly drobnosti (i když teda tři svíčky vzbuzují dojem, že je před Vánoci a ne 30° ve stínu :D). Co napíšu do červencového článku, zatím netuším, protože jsem utrácela zatím jen za čaje a přiznám se, že se zatím na žádné pobíhání po obchodech nechystám.

28 komentářů:

  1. Opět vydatné nákupy. Já se taky nikam nechystám. Vůbec mě obchody teď nelákají.
    Přeji hezký začátek nového týdne.
    Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nakonec možná mrknu do nějakého nákupního centra zítra - mám poradu a pokud skončí tak, že už se nebudu vracet do práce, tak se tam půjdu ochladit a možná i do nějakého obchůdku nakouknu.
      Měj se fajn

      Vymazat
  2. Stáni, opět zajímavé nákupy. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
  3. To byl pořádný a zajímavý nákup.Zaujaly mě hodně knihy.Ovšem zjistila jsem,že knihovna má prázdniny.
    Stáňo,hezký začátek nového týdne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, u nás byla knihovna zavřená loni celé léto (dělali tam nějaké úpravy), letos mají jen omezenou provozní dobu.
      Měj se fajn

      Vymazat
  4. Stáňo, myslím, že obchody teď zejí prázdnotou, snad jen do OC se chodí lidi ochladit...
    Moc se mi líbí ta plážová taška :o)
    Měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, na ochlazení v OC myslím po zítřejší poradě, která zřejmě skončí tak, že už se mi nevyplatí vracet se do práce. Takže čaj a croissant u Paula v OC to jistí. A při té příležitosti možná kouknu do M&S, ono je to hned vedle :)
      Hezký den

      Vymazat
  5. Také dost utrácím za kosmetiku, ale někdy je to prostě potřeba. Je dobře, že sis udělala takovou radost a zase to ber tak, že máš na nějaký čas vystaráno. 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se právě snažila využit slevy, když už jsem je měla... Kupovala jsem (v Rossmannovi a DMku) i hodně věcí do domácnosti...

      Vymazat
  6. Myslím, že jsi dobře nakoupila. Já teď nakupuji málo. Prostě okurková sezóna :-).
    Měj se hezky !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, nebýt slev, které jsem musela do konce června využít (jinak by propadly), tak těch nákupů bylo podstatně méně...
      Měj se fajn

      Vymazat
  7. Stáňo, opět docela bohatý nákup, já jsem dneska nakupovala u Rossmannů a v obchodě jsem byla sama. A. Marsonsovou čtu ráda, takže se poptám i po téhle knize, díky za tip 😊😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, já mám A. Marsons taky ráda, teď jsem si půjčila dva její tituly, co jsem ještě nečetla, v knihovně.
      Měj se fajn

      Vymazat
  8. Odpovědi
    1. Světlo, upřímně řečeno, my z těch nákupů taky nejvíc potřebovali to struhadlo a pak tekuté mýdlo :)

      Vymazat
  9. Ahoj Stáni, to teda byly pořádné nákupy na tvé poměry :) Já tutéž plážovou tašku dostala od Haničky a hned se mi do Řecka hodila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, máš pravdu, že hlavně pokud jde o kosmetiku, tak to na mne byly dost velké nákupy, ale chtěla jsem využít slevy (třeba na YR už v podstatě nakupuju jen, když nějaké slevy jsou, jinak mi přijdou jejich ceny v poslední době přestřelené). A tašku už jsem taky vynesla - nebylo to tedy na pláž, ale ani na nákup (nesla jsem v ní nějaké věci kamarádce)

      Vymazat
  10. Pěkné nákupy a moc hezký výběr nových knih. Především Anna O. a Vila v Itálii se mi moc líbily. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vila v Itálii byla hezká romantická oddychovka na léto, ale Anna O. mi nesedla.

      Vymazat
  11. ♥♥♥ Dodatečně všechno nejlepší, milá Stáňo. Modrou indulonu mám moc ráda, od Isany mám nově také kuličkový antiperspirant tedy, a je super. A na produkty od YR jsem zvědavá, jak budeš spokojená. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eri, díky. Antiperspiranty od Isany nemají takovou výdrž jako třeba Nivea, ale na běžné přemáznutí během dne nebo když pracuju z domova špatné nejsou
      Měj se krásně

      Vymazat
  12. Démonologii mám taky, je úžasná. Annu O - viz můj koment přímo pod článkem o ní.
    No a dodatečně - buď zdravá a spokojená!

    OdpovědětVymazat
  13. Během léta je u mě největší utrácení za zmrzliny :D Ani tak mi nepřijde, že by sis toho koupila nějak hodně :) Já si zatím taky nic moc nekoupila, ale koukám se po novém krytu na mobil :) A ještě něco si koupím, za úspěšnou autoškolu :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Léto si zmrzlinu žádá...
      A k autoškole gratuluju.

      Vymazat
  14. Ahoj Stáni,
    moc pěkné nákupy. Já jsem měla v červnu taky narozeniny (jen chvilku před tebou), takže jsem využila slevu u Yves Rocher. Taky mi přibylo hodně svíček, ještě jsem ale nestihla připravit nový článek.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)