úterý 30. dubna 2024

Z kosmetické poličky 57

Konečně jsem se dostala k sepsání článku  o  kosmetice  spotřebované v průběhu března. To, že ho na blog dávám až na poslední chvíli na konci měsíce, se stává už pomalu tradicí. Dodržím ji i tentokrát stíhám na poslední chvíli... Tady tedy je má kosmetická čtrnáctka...



Šampon Reparation (Yves Rocher)
Koupeno - e-shop YR. Balení - 300 ml. Cena - ? (asi dárek k nákupu).
Tenhle šampon je takový trochu archivní kousek, který mi doma zůstal zapomenutý. Dneska už má tyto šampony YR v jiném designu. Šampon obsahuje jojobový olej a je určen pro regeneraci vlasů. Měl neznatelnou rostlinnou vůni, hezky pěnil a vlasům vydržel docela dlouhou pěkný vzhled a šampon je nijak nezatěžoval.  Balení v plastové lahvičce s odklápěcím víčkem jednoduché a praktické. 

Odstraňovač očního make-up (Isana)
Koupeno - Rossmann. Balení - 100 ml. Cena - 34,90
Tento odličovač používám už hodně dlouho - je to taková stálice na mé kosmetické poličce. Dobře odličuje, nepálí v očích  - prostě dobrý poměr cena a výkon. Jen bych možná uvítala odklápěcí víčko místo šroubovacího (protože u šroubovacího pak vždycky hledám, kam jsem ho odložila)

Sprchový gel Pommes d´Hiver (Yves Rocher)
Koupeno - dárek. Balení - 400 ml. Cena - ? 
Sprcháč s vůní zimního jablka je z nějaké starší zimní limitky (tipuju, tak dva, tři roky zpátky) a na chalupu ho přivezla máma. Měl oranžovou barvu a nasládlou vůni jablek - na mne až skoro příliš sladkou. Slušně pěnil a nijak nevysušoval. Lahvička měla hezký design, odklápěcí víčko, ale stejně jako řada dalších produktů YR byla vyrobena z hodně tvrdého plastu, takže ke konci z ní šel gel vydolovat dost těžko (u sprcháče je to naštěstí řešitelné naředěním trochou vody).

Sprchový gel Mure Gurmande (Yves Rocher)
Koupeno - dárek. Balení - 200 ml. Cena - ?  
Tento sprcháč  je ze starší vánoční limitky (myslím, že z předloňské), která měla  vůni sladké ostružiny. Ta vůně je úžasná - lehce nasládlá, připomíná ostružinový koláč s tvarohem, který jsem kdysi pekla. Gel měl perleťovou barvu, středně hustou konzistenci a balený byl v lahvičce s odklápěcím víčkem s hezkým designem (taky z dost tuhého plastu)

Hylauronic Aloe Jelly (Garnier)
Koupeno - DM drogerie. Balení - 50  ml. Cena - ? (součást sady v akci)
Hydratační gel určený pro denní péči byl průhledný a měl jemnou nevtíravou vůni. Dobře se roztíral, ale hůř se vstřebával a na pleti nechávat docela dlouho lepivý film, zatímco hydratace byla hodně průměrná.  Balení ve skleněné dózičce s plastovým šroubovacím víčkem je funkční a docela dobře vypadá. Ale nijak mne gel zklamal.

Zubní pasta Complete Care  (Meridol)
Koupeno - Glanc box. Balení - 75 ml. Cena - 189,90 (doporučená)
Zubní pasta by měla omezovat krvácení dásní a chránit citlivé zuby.  Má modrou barvu a příjemnou celkem výraznou mentolovou chuť, což mně vyhovuje. Řekla bych, že i trochu fungovala proti tomu krvácení dásní. Kdyby nebyla tak drahá, tak bych si ji klidně koupila znovu.

Denní krém Rose premium 55+ (Astrid)
Koupeno -  all2test. Balení - 50 ml. Cena - zdarma (běžně kolem 210 Kč)
Tento krém s obsahem výtažků růží, biotinem a kolagenem jsem získala v rámci testování s all2test. Je určený pro věkovou kategorii 55+. Recenzi na něj, kterou jsem psala v rámci testování, jste si mohli přečíst tady. Tak jen dodám, že už mám koupené další balení a přibrala jsem i noční krém z téže řady

Polštářky pod oči Hylauron und Kaktus wasser (Balea)
Koupeno - DM drogerie. Balení - 1 pár. Cena - 19,90
Gelové poštářky pod oči od Balea mi asi ze všech polštářků, co jsem vyzkoušela, vyhovují nejvíc, takže je kupuju pořád dokola, jen střídám druhy. Tentokrát jsem měla polštářky s hylauronem a kaktusovou vodou. U těchto jsem trochu překvapivě bojovala s umístěním, ale nakonec držely pod očima dobře. Jsou příjemné a pleť v okolí očí hezky osvědčí. Jen při vytahování ze sáčku polštářky vždycky zůstanou v něm místo ve vaničce, ve které jsou umístěné.

Vlhčené odličovací polštářky (Isana)
Koupeno - Rossmann. Balení -  50 ks. Cena - 29,90
Vlhčené odličovací polštářky jsem si vzala na vyzkoušení, protože mi přišly praktické. Vybrala jsem si variantu bez oleje s obsahem aloe vera a micelární technologií. Vzala jsem si je sebou na dovolenou na konci února a zbytek jsem pak spotřebovala po návratu (trochu jsem se bála, aby nevyschly). Odličovací polštářky jsou dobře napuštěné, dobře se od sebe oddělují a celkem solidně odličovaly. Balené jsou v krabičce se šroubovacím víčkem, která je dokázala ochránit před vysycháním - vypotřebovat je mi trvalo asi myslím necelé tři týdny a i ty poslední byly dostatečně vlhké. Za mne je to opravdu praktický kousek a na příští dovolenou si je koupím ráda znovu.

Balzám  na rty Perlglanz (Balea)
Koupeno - DM drogerie. Balení - 4,8 g. Cena - 19,90 (?)
Tenhle balzám na rty jsem kupovala už před delším časem,  teď mám dojem, že už ani není v nabídce. Byl docela příjemný, dobře se nanášel, lehce zabarvil rty do růžova a dodal jim trochu lesk. Hydratace taky nebyla špatná 

Krém na ruce Luxuriously Refining (Avon)
Koupeno - dárek. Balení - 30 ml. Cena - ?
Krém na ruce s výtažky z černého kaviáru je z řady Planet Spa. Byl středně hustý, ve vůni jsem trochu cítila bergamot, ale nebyla nijak výrazná. Krém se dobře  nanášel a vstřebával a pokožku na rukou docela vyživil.  Tuba má takový trochu luxusnější vzhled, úplně mi nevyhovovalo malé šroubovací víčko, ale zas  je z měkkého plastu, takže krém šel bez problému vymačkat "do poslední kapky".

Tělové mléko Dry Skin Rescure (Vaseline)
Koupeno - Glanc box. Balení - 400 ml. Cena - 189,90 (doporučená)
Pleťové mléko je určené pro hydrataci a ochranu pokožky. Mělo bílou barvu a na mléko poměrně hustou konzistenci, takže šlo trochu hůř z lahvičky. Ale i přes tu hustší konzistenci se dobře roztíralo a vstřebávalo. Pokožka po něm byla docela dobře hydratovaná (ale je fakt, že já nejsem žádná velká "sušenka"). Lahvička má jednoduchý modrobílý design a odklápěcí víčko (vzhledem k konzistenci by mléku možná víc "slušela" pumpička).

Krém na ruce Avocado oil (Avon)
Koupeno - dárek. Balení - 30 ml. Cena - ?
Krém neměl v podstatě žádnou parfemaci, byl středně hustý, dobře se roztíral a vstřebával, ale hydratace byla spíš průměrná a přišlo mi, že hrozně rychle zmizel. Tuba má praktické širší víčko, na které šla postavit, ale je z tužšího plastu, takže s vymačkávání jsem na konci trochu bojovala. A musím říci, že se mi moc nelíbil její design.

Mýdlo Secret Gift (Oriflame)
Koupeno - dárek. Balení - 75 g. Cena - ?
V bílém obale s náznakem vánočního designu se skrývalo červené tuhé mýdlo, které Vánoce připomínalo hlavně tím, že vypadalo jako balíček. Čekala jsem nějakou výraznější vánoční vůni, ale ta se nekonala. Jinak to bylo prostě klasické mýdlo - umylo a nějak nevysušovalo. 


Celkem jsem spotřebovala 14 produktů, což je na mne velmi slušný počet, zvlášť když je to druhý měsíc po sobě (uvidíme, jak to bude do třetice - za duben). Vítězem měsíce je určitě krém Rose Premium+ od Astridu a příjemným překvapení byly i vlhčené odličovací polštářky od Isana a krém na ruce s výtažky z černého kaviáru od Avonu. Nejslabším kouskem je z mého pohledu hydratační gel pro denní péči od Garnieru a nijak moc mne  neoslnilo ani tuhé mýdlo Oriflame a krém na ruce s avokádem od Avonu.


22 komentářů:

  1. Z takového balíčku bych měla radost.Používám téměř všechno,krom odličovacích vod.Vyhovují mně odličovací ubrousky.Podívám se určitě po gelových polštářkách pod oči,ty neznám.Stáňo,díky za seznámení.Měj hezký májový den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já mám polštářky pod oči ráda a vyhovují mi právě ty gelové.
      Hezký den

      Vymazat
  2. Stáňo, ráda jsem se podívala. Osobně znám kousky od YR (tedy až na tu ostružinu), děkuji za tip na odličovací polštářky. Na cesty tyhle produkty ráda vozím, určitě se po nich podívám.
    Užij si první máj. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, u ostružiny mne mrzí, že to byla jen limitka - ta vůně se mi moc líbí. Ale mám tu myslím ještě krém na ruce a možná i sprcháč, tak si ji ještě užiju.
      Měj se hezky

      Vymazat
  3. Stáni, znám oba krémy od Avonu, snacha je Avon lady, takže mně zásobuje. Zaujaly měl odličovací polštářky, které by se hodily. Líčím se už výjimečně, doby, kdy jsem se líčila denně, jsou ty tam. Ve středu jsme byli v divadle a přiznám se, že mi dalo práci se nalíčit. Vyšla jsem ze cviku. Večer jsem se odličovala micelární vodou a tváře jsem měla červené jako Marfuška z Mrazíka. Rozhodně se po těch polštářcích podívám.
    Měj hezké dny. 🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, ty polštářky mi vyhovovaly. Jinak já se líčím taky dost málo - oči a rty, make-up v podstatě nepoužívám.
      Měj se fajn

      Vymazat
  4. Sama vozím na dovolené vlhčené odličovací ubrousky a je to super :) Člověk tím ušetří spoustu místa.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem dřív vozila odličovač očí od Isany - má poměrně malé balení a v pohodě jsem s ním odlíčila i zbytek obličeje. Ale zas člověk musí myslet na to, aby si vzal dost odličovacích tamponků, balení v krabičce je pohodlnější.

      Vymazat
  5. Znám jen šampon z YR, jinak nic))
    Hezký prvomájový den.
    Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, ten šampon už myslím byl z nějakých starších zásob, teď jsem koukala, že mají nový obal (a vyšší cenu :( ).
      Hezký den

      Vymazat
  6. Ahoj Stáni, šampon od Yvesu jsem měla taky a byl moc fajn, dokonce před lety i ten jablečný sprchový gel, ale znáš to u mě co se koupí se taky příliš dlouho neohřeje. Avokádový krém na ruce jsme v dubnu dodělali ve velkém balení a mile mě překvapila svěží parfemace, tak jsem brala nakonec i krém tělový. Od Vaseline jsou zkoušela též tělová mléka, ale ne tento konkrétní druh.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, já se, pokud jde o šampony a tělová mazadla, snažím postupně likvidovat zásoby.
      Ten krém na ruce s avokádem se mi zdál skoro bez parfemace - asi mám míň citlivý nos :)

      Vymazat
  7. Stáni, ráda jsem se koukla na tvoji kosmetickou poličku a znám jen pár výrobků a děkuji za prezentaci. Měj pohodový pátek.

    OdpovědětVymazat
  8. avon krémy znám, ale pálí mě po nich oči...Sv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyhle byly na ruce, ty na obličej moc vyzkoušené nemám, měla jsem kdysi jen ´pár vzorků

      Vymazat
  9. Ahoj Stáni,
    znám šampon Yves Rocher, krém na avokádem, ale ta vůně mi úplně nesedla. Naopak krémy od Astridu mi všeobecně vyhovují.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, mně tahle řada od Astridu taky vyhovolava (kromě krém jsem měla i sérum), už mám koupená další balení, ale na řadu přijdou, až dodělám načaté krémy...
      Hezký den

      Vymazat
  10. Ahoj Stáni, šampon od Yves jsem kdysi měla tento úplně stejný a vůbec mi nesedl, měla jsem po něm dost špatné vlasy. Ale já obecně se šampóny mám docela problém, hned tak něco mi nesedne a hned mě svědí hlava. Krémy na ruce od Avonu Planet Spa jsem kdysi docela hodně používala a byly moc fajn. I masky z této řady, i když teď jsem si už zvykla spíš na plátýnkové, odpadá práce se smýváním :)) Ale možná bych si zas někdy mohla něco objednat. Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, tak já s tím šamponem od YR žádný zásadní problém neměla. Já střídám masky plátýnkové a krémové, jak mám zrovna náladu. Přestaly mi vyhovovat slupovací...
      Měj se fajn

      Vymazat
  11. Marcela - Nordic Passion8. května 2024 v 20:48

    Vetsinu produktu neznam, mozna ty Yves Rocher, dekuji za info:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je té kosmetiky tolik... A ještě výrobci přicházejí s dalšími novinkami a limitkami...

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)