sobota 20. dubna 2024

Co jsem taky ochutnala 66

 Tentokrát bude článek "Co jsem taky ochutnala" na hodně sladkou notu. Mám tu většinou drobné sladké svačinky a po delší době taky dvě čokolády. Ty jsem v poslední době docela "zanedbávala", nějak jsem mlsala spíš pudingy a pěny než tabulkovu čokoládu.



High Protein Mouse Chocolate (Milbona)
Koupeno - Lidl. Balení - 175 g. Cena - 25,90
Lidl má celou řadu mléčných výrobků se zvýšeným obsahem proteinu, já už jich i většinu vyzkoušela (třeba kapsičky nebo  puding). Teď jsem jako novinku objevila mouse - tedy pěnu a tu jsem samozřejmě "musela" mít. Vyzkoušela jsem čokoládovou a musím říci, že není špatná. Je našlehaná, ale přitom pevná a má docela výraznou čokoládovou chuť, takže výsledný dojem není megapřeslazený. Složení jsem raději moc nestudovala, tyhle výrobky prostě přídavné látky typu želatina nebo škrob obsahují. Na pravidelné kupování to nevidím, ale na občasné mlsnutí si ji asi občas koupím.

Protein - tvarohová svačinka lískový oříšek (Pilos)
Koupeno - Lidl. Balení - 175 g. Cena - 18,90
Vyzkoušela jsem další příchuť tvarohu se zvýšeným obsahem proteinu  a musím říci, že i tento mi chutnal. Lískové oříšky jsou v něm cítit a není  nijak výrazně přeslazený. Balení v kapsičce je praktické. Jen musím říci, že tenhle typ výrobku  líp chutná čerstvě vytažený z lednice než dvě hodiny ponošený v kabelce.

Minipiškoty (Tastino)
Koupeno -  Lidl. Balení - 70 g. Cena -  12,90
Piškoty v hodně drobném provedení jsou docela fajn výrobek - jsou ideální na malé mlsání. Malé balení je výhodou, pokud piškoty nepoužíváte často. Jinak chutnají jako běžné kulaté piškoty. Tyhle jsou brand Lidlu, v jiných obchodech jsem tento typ piškotů nezaregistrovala.

Maxi Nuss (Excelsior)
Koupeno - Norma. Balení - 100 g. Cena - 29,90
Mléčnou čokoládu s celými  lískovými ořechy jsem koupila primárně pro manžela, ale já jsem ji ochutnala taky. Jsou v ní opravdu slušně velké celé lískové oříšky - ostatně to bylo vidět celofánovým okénkem v obalu. Na můj vkus je ale  poměrně hodně sladká, manželovi, který preferuje mléčné čokolády, chutnala.. 

Protein puding  Chocolate Taste (Zott)
Koupeno - Albeert. Balení - 200 g. Cena - 26,90 (sleva)
S proteinovými výrobky se teď na trhu roztrhl pytel a já neodolám a občas nějaký vyzkouším.  Slazený je umělými sladidly a obsah bílkovin je 10 g bílkovin ve  100 g. Má dostatečně čokoládovou chuť bez nějaké pachuti umělého sladidla a konzistencí mi hodně připomínal domácí puding tak, jak si ho vařím já. Z proteinových pudingů mi asi zatím chutnal nejvíc.

Pistachios (Nice Bites)
Koupeno - Billa. Balení - 70 g. Cena - 49,90 (akce)
Nice Bites nová privátní značka Billy, pod kterou prodává suché plody (oříšky, ovoce). Měli ji za zavádějící ceny, takže jsem neodolala a koupila pistácie v "balení do kapsy". Balíček je opravdu taky akorát na sváču a obsahuje už vyloupané, ale nesolené pistácie. Špatné nejsou, ale docela drahé ano (zejména za běžnou cenu). 

Pepsi mango  (Pepsi)
Koupeno - benzinka. Balení - 0,5 l. Cena - kolem 30 Kč
Tuhle limonádu s kolovou a mangovou příchutí (jak zní její oficiální označení) si manžel koupil při cestě někde na benzínce. Ani ji nedopil, takže zbylo na ochutnání i mně. A oba jsme se shodli na tom, že je  vyložené nedobrá. Mně chuťově připomínala nějaký čistič a musím říci, že jsem po napití měla chuť si vypláchnout pusu.

Fruit+chia  Tropical (SunVita) 
Koupeno - Norma (?). Balení - 30 g. Cena - ? (kolem 15 Kč)
Po tyčince jsem sáhla už před delší dobou myslím v Normě (nebo možná v Penny), protože to pro mne byla zcela neznámá značka (a zlákal mne obrázek manga na obale). Tyčinka je vyrobená na bázi datlí a fíků, takže je poměrně sladká, naštěstí to ale trochu sráží ochucení, ve kterém mi k mé radosti přišlo dominantní mango a pak i citron, takže výsledkem je taková sladkokyselá chuť. Mínus má u mne za obsah palmového tuku, ale jinak špatná nebyla.

Grand dessert Double choc (Erhmann)
Koupeno - Billa. Balení  - 200 g. Cena - 22,90 (akce)
Čokoládový puding má spíše řidší konzistenci, ale je hezky krémový a nahoře je ještě  doplněný  čokoládovou šlehačkou.  Fajn dezert, když se vám nechce vařit pudink doma.

Fantasia višeň (Danone)
Koupeno - Billa. Balení - 125 g. Cena  - 22,90
Tvarohovo-jogurtový dezert je hezky našlehaný, takže působí lehkým dojmem. Trochu mne zklamala ochucující složka, která je na dně kelímku - bylo to něco mezi žele a džemem bez kousků višní. Ale celkově to není špatný dezert, byť z mého pohledu trochu předražený.

Dark Chocolate Orange (Baron DelicaDore)
Koupeno - Albert. Balení - 100 g. Cena - 34,90 (akce)
Tuto hořkou čokoládu s kousky pomerančové kůry bych zařadila asi mezi takový průměr. Má 70% obsaha kakaa, celkem slušně se rozpouští na jazyku, ale kousky kůry jsou hodně droboučké a ovlivňují spíš strukturu než chuť čokolády. Není to kousek, který bych si honem běžela koupit znovu, ale propadák taky ne.

Cider mango a  limetka (Frisco)
Koupeno - Billa. Balení - 330 ml. Cena  - 19,90 (akce)
Novou příchuť Frisca jsem prostě musela vyzkoušet, když je s mangem.  Musím říci, že na první napití to bylo dost zklamání - v chuti je hodně cítit nahořklá chuť limetky, která mi s mangem ze začátku vůbec neladila, a přemýšlela jsem, jestli to vůbec dopiju . Ale musím říci, že nakonec jsem se "propila" k tomu, že mi tenhle cider taky nepřijde úplně špatný, i když můj favorit to nebude - na to se v něm ta limetka s mangem přece jen tlučou trochu víc, než by se mi líbilo.

Okurky delikates (Efko)
Koupeno - Brand box. Balení - 370 ml. Cena - 46,90 (doporučená)
Malé okurky ve sladkokyselém nálevu z posledního  loňského jídelního boxu mi chutnaly. Byly hezky křupavé a tak akorát kyselé. Jen cena by se mi líbila o něco nižší, ale ony v poslední době šly nahoru okurky v podstatě všechny, nezdá se vám?


Jednoznačným propadákem z dnešní třináctky je Pepsi s příchutí manga, ta byla opravdu hnusná. Znovu si asi nekoupím ani cider s příchutí manga a limetky a čokoládu Baron s pomerančem.  Zbytek věcí byl docela fajn a klidně je můžu mít znovu.



40 komentářů:

  1. Stáňo, některé kousky znám z regálů obchodů, ale doma jsem myslím neměla nic. Tak cola zní jako paskvil a asi tak i chutnala :o)
    Měj hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, ta pepsi byla mimořádně hnusná. Já mám mango ráda, ale tohle se nedalo. Stačil jeden lok a brrr...
      Hezkou neděli

      Vymazat
  2. Z uvedených výrobků znám pouze ty s proteinem a moc mi chutnají a kupuji si je pravidelně.
    Doporučila mi je vnučka,nutriční specialistka.Sestavuje rodině jídelníčky hlavně na hubnutí.
    Stáňo,hezkou neděli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já ty proteinové výrobky taky docela zkouším - některé mi chutnají víc, některé míň (třeba proteinové jogurty Milbona mne moc nezaujaly).
      Hezký den

      Vymazat
  3. Stáni, z uvedených produktů znám Grand Dessert v této kombinaci "dvojí čokolády". Kupovala jsem si ho mnohokrát, zatímco manžel dával přednost jiným kombinacím. A protože mám po poslední operaci spoustu dietních omezení, musela jsem se s ním rozloučit. 😢
    Ochutnat Frisco mně láká, i když nejoblíbenější je s příchutí brusinky.
    Měj hezké dny. 🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, na mne je brusinka hodně sladká, já mám Frisco nejraději v příchutích spritz, mojito a fizz tonic.

      Vymazat
  4. Ahoj Stáni, s Pepsi souhlasím - já teda celkově moc nemám ráda tyhle experimenty s ochucováním colových nápojů. Okurky máme naštěstí domácí snad všichni v rodině, takže vůbec nevím kolik se pohybují. Grand Dessert často kupujeme v jiných příchutích - přítel je má hrozně ráda hlavně ty vanilkové. Nové Frisco ještě nějak nebyla příležitost vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, my ty ochucené coly taky nekupujeme. Tuhle vzal manžel z nouze na benzince a bylo to jasné sáhnutí vedle. Já ujíždím na mangu a mangových věcech, ale tohle se pít fakt nedalo...

      Vymazat
  5. Ty proteinové pudinky kupuji pravidelně, mně moc chutnají a to hlavně s příchutí čokolády nebo karamelu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já kupuju proteinové výrobky hlavně čokoládové - ty mi vyhovují nejvíc.

      Vymazat
  6. Dnes bych si asi vybrala okurky a tvarohovo-jogurtový dezert. Kupované pudingy nemusím, ale snědla bych ho, kdyby na to přišlo. :-)
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, ty okurky byly fajn (akorát zmizely dost rychle ;-))
      Hezký den

      Vymazat
  7. Proteinové výrobky z Lidlu si občas koupím i já, mám je ráda, ale každý den je jíst nepotřebuju :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si tyhle různé dezerty a ochucené jogurty kupuju občas do práce na svačinu, jinak jím hlavně bílý jogurt s domácí marmeládou (máme jí z léta fůru, tak se musí někde spotřebovat :D)

      Vymazat
  8. Stáňo, já z tohoto nekupuji nic. Pepsi mne překvapila, občas koupíme limetkovou a ta je lepší než obyčejná.
    Pěkný večer. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, my kupujeme spíš Colu Zero (chutná mi víc než ta klasická), Pepsi jen zřídka, tak většinou tu se sladidlem. Limetkovou jsem ještě neměla, tak ji příležitostně možná zkusím. Ta mangová nám ale nechutnala ani trochu.

      Vymazat
  9. Proteinové jogurty občas kupuji.
    Přeji hezký týden. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně zrovna proteinové jogurty chutnají asi ze všech proteinových výrobků nejmíň.
      Hezký týden i tobě

      Vymazat
  10. Ahojky, já mám ráda ty okurky, i když cena je poměrně vysoká. Naopak neznám ty proteinové puding.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já si proteinový puding občas koupím do práce na svačinu... Pokud jde o okurky, tak mám ráda cornichon z Lidlu - jsou hezky malé a křupavé.
      Měj se fajn

      Vymazat
  11. Tu proteinovou řadu z Lídlu máme doma taky moc rádi :) Ostatní věci pro mě byly novinkami.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já z té proteinové řady z Lidlu docela oblíbila kapsičky.

      Vymazat
  12. Pravidelně si domů kupujeme Grand dessert Double choc, to je mňamka. A zaujala mě nová příchuť Frisca a ráda bych vyzkoušela proteinovou svačinku z Lidlu ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proteinovou svačinku doporučuji - mně chutnaly všechny, co jsem si koupila.

      Vymazat
  13. Stáňo, okurky jsou všeobecně fakt pěkně drahé. Tuhle značku taky občas koupíme. Ale připomněla jsi mi Fantazii, kterou jsem nejedla už hezkých pár let, asi ji v obchodě úplně přehlížím :) Proteinový pudink jsem zkoušela jednou, už ani nevím jakou značku a vůbec mi to nechutnalo, tak se bojím ochutnat další :) Nové Frisco asi ochutnám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, já jsem dřív kupovala Fantazii jogurt s ovocnou složkou zvlášť, ale teď už jsem ho dlouho neměla. To Frisco není úplně špatné, ale můj favorit to nebude (u mne vede příchuť spritz)

      Vymazat
  14. Proteinový puding jsem chutnala čokoládový a byl dobrý. Colu vůbec nekupuji, takže mě vůbec neláká chutnat jiné příchutě. A okurky jsou čím dál dražší.....že bychom začali zase zavařovat? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, když jsem loni viděla, kolik stojí na trhu nakládačky, tak mne myšlenky na zavařování rychle přešly. A to můj manžel tvrdí, že do sklenic nacpu všechno, co přede mnou neuteče :D. Ale vlastní okurky si na Vysočině fakt nevypěstuju...

      Vymazat
  15. Minipiškoty jsou i od Sedity... myslím, že třeba v Globusu nebo Albertu :). Jinak koukám, že samé sladké dobroty :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terko, tak v Albertu jsem na ně ještě nepadla (do Globusu nechodím, tak tam nevím).
      Jinak já jím i normální věci, ale v těch zas tolik neexperimentuji (to nejvíc v čokoládách, sýrech, tyčinkách a různých jogurtových a jiných dezertech)

      Vymazat
  16. Stáni, čokoládové pěny a pudinky já můžu a některé z tvého výčtu i znám. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, čokoládové pěny máme s manželem v oblibě oba, tak občas nějakou koupím. Nejčastěji ve francouzkém týdnu v Lidlu.
      Měj se fajn

      Vymazat
  17. Ahoj Stáňo, potěšila jsi mě hned 2x a obojí se týká manga. Frisco jsem mívala ráda, ale jsem ráda, že o nic nepřicházím. No a Pepsi s mangem je pro mě naprosto nepitelná. Nějak se mi ověřuje, že cokoli s mým oblíbeným mangem dají do pití, je nevydařené. Krásný páteční večer. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eri, já si Frisco kupuju občas na chalupu - většinou si ho dáváme s mámou na půl po obědě. Domů už jsem si ho snad nekoupila nikdy...

      Vymazat
  18. Jediné, co jsem ochutnala bylo Frisco. Nechala jsem se zlákat reklamou, ale musím říct, že jsem byla hodně zklamaná. K téhle příchuti si asi cestu nenajdu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně příchuť s mangem úplně špatná nepřišla (na to jsem moc vášnivý milovník manga ;-)), ale taky to rozhodně nebude u Frisca má první volba

      Vymazat
  19. Samé dobroty! Spoustu z nich neznám. Řekla jsem si, že taky musím kupovat jen malá balení. Ač ve výsledku je to dražší než velké balení, sním toho méně a to se cení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda - jsou věci, u kterých když je načnu, většinou skončím, až když se podívám na dno balení :)

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)