neděle 14. dubna 2024

Březnové nákupy

 Myslím si, že toto asi bude historicky nejkratší nákupní článek.  Nebýt jednoho zapomenutého únorového kousku a spolupráce s Gradou, tak bych sem vlastně neměla co dát. Pokud jsem v březnu nakupovala, tak to byly spíš věci pro mámu, které jsme dělali nějaké drobné vylepšení v bytě. Sama jsem jinak po obchodech moc nešmejdila a tak jsem si pro sebe ani vlastně nic nekoupila. Tak se na to skoro nic pojďme kouknout.



 Oblečení
Tahle mikina na výlety je právě oním zapomenutým kouskem z února. Koupila jsem ji úplně náhodně na dovolené - zaujala mne, když jsme v Třeboni šli kolem Army shopu. Je sice ze 100% polyesteru, ale ten materiál je hrozně příjemný a vypadá, že bude i teplý (což jsem vzhledem k počasí tedy zatím nezvládla prověřit). Má  pár praktických vychytávek - průvleky na palce, aby se nevyhrnovaly rukávy, prodloužená záda, krytí zipu.... A navíc stála  jen 399 Kč, protože byla ve slevě. Sice vojenská zelená není úplně moje nejoblíbenější barva, ale na výlety se nakonec hodí a já mikinu rozhodně chtěla, tak jsem byla ráda, že mi padla jako ulitá.

Dekorace
V dekoračním okénku jsou zastoupeny dvě svíčky z Pepca. Protože se ni osvědčila jejich svíčka s vůní Wild Berries, která měla příjemnou vůni, tak jsem si ji koupila znovu a přibrala jsem ještě vůni Exotic ve stejném provedení, která nezapálená voní lehce nasládle s nádechem manga. Jedna svíčka vyšla na 35 Kč, což je cena velmi příjemná.

Knihy
A nakonec tu máme mé knižní novinky - všechny jsou ze spolupráce s Gradou. Vybrala jsem si Jelita & jitrnice od české autorky Michaely Janečkové, detektivku Závod s časem od mé oblíbené Lisy Regan a rozhodla jsem se dát ještě šanci Barboře Bernátové (hlavní hrdina její minulé knihy mi lezl hrozně na nervy) a jako poslední titul jsem si vybrala detektivku ze slovenského prostředí  s názvem Špína.


Opravdu toho není moc, že? Vlastně jsem si vystačila s pětistovkou ... A že by se mi doma vršily hromady nakoupených novinek, to taky ne, byť už je v podstatě půle dubna. Takže kdo ví, možná i příští článek bude stejně hubený :) 

36 komentářů:

  1. Já tě obdivuju, že se tak udržíš. Já si během měsíce vždycky něco koupím :D Naposledy to byly věci na cvičení.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já v březnu řešila hlavně mámu a vlastně jsem ani neměla pocit, že bych něco nutně potřebovala.

      Vymazat
  2. Stáňo, tedy ta mikina by mohla mít jinou barvu, ale ty vychytávka a cena - skvělý kup!
    Minule jsem tě přejmenovala, pardon, myslela jsem na známou Alenu a už to bylo...
    Měj klidné pondělí, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, tak z armádního výprodeje člověk prostě nemůže čekat červenou nebo modrou :D. Ale je fakt hodně příjemná (a manžel mi ji závidí - byl to poslední kousek, v jeho velikosti už ji neměli).
      Hezký den

      Vymazat
  3. Nejvíce se mi líbí mikina, jen bych stejnou potřebovala v černé barvě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych ji raději taky černou (nebo červenou), ale když člověk nakupuje v armádním výprodeji, tak nic moc jiného než khaki čekat nemůže.

      Vymazat
  4. Závod s časem právě čtu a Špína na mě čeká.....tedy ta kniha :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Mikina se mi líbí. Snesla bych i tu zelenou.
    Zdravím a měj pěkné dny ! I když dnes se docela dost ochladilo.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, u nás dneska bylo aprílové počasí - ráno zataženo, pak sluníčko a večer bouřka...
      Měj se fajn

      Vymazat
  6. Stáňo, podle fotky jsem tipovala šedou barvu. Mikina se hodí vždycky, na chatu, na výlety prostě věc, která určitě nezůstane ležet ve skříni. Jelita a jitrnice, kniha na kterou se chci zeptat v knihovně, pá 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, mikinu jsem cíleně kupovala na výlety. Jezdíme hodně mimo sezónu a to ještě (nebo už) bývá počasí občas všelijaké.
      Hezký den

      Vymazat
  7. Stáni, mikina je parádní a určitě jí užiješ. 👍👍👍 A knížky? Ty kupuji pravidelně. Dnes také. Důvodem byla návštěva nejmladší vnučky, která leží na Bulovce po operaci akutního slepáku. Měla jsem v plánu dovézt jí nějaké vitamíny a něco na mlsání, ale po konzultaci se snachou, jsem koupila knížku o koních. Zatím je jen na čaji, prý snad dostane k večeři pár piškot. Ještě ráno ležela na JIP.
    A když už jsem byla v tom utrácení, koupila jsem si cestou zpět v butiku u vchodu šaty. Už jsem na ně koukala cestou tam. Ne, že bych je potřebovala .... ale asi jsem si potřebovala udělat radost.
    Měj hezké dny. 🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, tak ať je vnučka brzo OK. A šaty se na jaro a léto hodí.
      Hezký den

      Vymazat
  8. Stáňo, mikina je fajn. Líbí se mně, že je vzadu delší.
    Pěkný večer. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, prodloužená záda jsou jedna z fajn vychytávek. Ve větru a chladnu přijdou vhod.
      Měj se fajn

      Vymazat
  9. Ahoj Stáňo, Špínu jsem už přečetla a byla fajn, líbila se mi. I když možná první knížka od autorky se mi líbila o chlup víc. Já jsem teď něco pokoupila na Dny Marianne v CaA a na Hebe.cz. Chtěla jsem vyzkoušet korejskou kosmetiku a teď to vycházelo cenově skvěle, protože kupon platil i na věci ve slevě. Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, já Špínu zrovna čtu :)
      Hezký den

      Vymazat
    2. Stáňo, tak ať se líbí. Já teď dočetla novou Trpkovou :)

      Vymazat
  10. Někdy není třeba nakupovat milion věcí :).

    OdpovědětVymazat
  11. Odpovědi
    1. Nákup mikiny považuji za vydařený. Já ji vlastně nejdřív vytáhla ze štendru, že bude pro manžela, jenže pak se ukázalo, že je to velikost 160, což pro mého skoro dvoumetrového manžela fakt nebylo. Tak jsem si ji zkusila já...

      Vymazat
  12. Stáni, já pro sebe moc nenakupuju, spíše hodně pro ostatní. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, vidím to u tebe na blogu, kde máš hlavně věci koupené pro vnoučata :).
      Měj se fajn

      Vymazat
  13. Ahoj Stáňo, však se pořád nemusí jen nakupovat... Člověk je pak zahlcený věcmi. Mikina super, praktická a zelená se na výlety do přírody hodí. Ty hodně výletuješ tak ji užiješ. Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, já se snažím momentálně spíš odlehčit byt od věcí, co nepoužíváme, takže opravdu nakupuju s rozmyslem (teda většinou :D)
      Hezký den

      Vymazat
  14. Ahoj Stáni, není nad praktické kousky :) mikča se určitě užije ač je ve vojenské zelené. Svíčky jsou taky pěkný kup, za ty penízky. Já bych si potřebovala na výlety pořídit nějaký pršiplášť, včera jsme šli Znovín walking a zimní vaťák vodu nasával jako houba a pak to bylo hrozně studené a těžké.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, já mám na chození trekové kalhoty a větrovku - oboje rychle schne. A větrovka pochytá i trochu deště...

      Vymazat
  15. Svíčky jsou nutností i během jara, pálím stále a ty z Pepca nádherně voní. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už jsem právě jednu tu svíčku z Pepca měla a překvapilo mne, že docela provoní místnosti (za ty peníze jsem nic extra nečekala), takže jsem vzala další...

      Vymazat
  16. Ahoj Stáni,
    to jsou opravdu skromné nákupy. Já jsem si naopak v dubnu dost dopřávala a na květen plánuji nákupní stopku. Myslím si, že na nějaké nákupy ani nebude moc času, protože mě čekají maturity, to je vždy hodně náročné období.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)