sobota 31. srpna 2024

Pití z plechovky

 Já limonády v plechovkách v podstatě  nepiju, takže ani nekupuju (ostatně já vůbec nerada piju z plechovek - jak uvidíte na fotkách, přelévala jsem si jejich obsah do sklenice). Nicméně se mi  z Brand boxů v lednici nějaké plechovkové pití sešlo a protože to v ní už docela překáželo, tak jsem se rozhodla, že všechny plechovky zlikviduju. Zatím jsem tedy zlikvidovala ledové čaje a tonic. Ještě tam čeká ledové kafe a nealko pivo, což jsou věci, které nepiju vůbec. Ty si počkají, až k jejich vypití přemluvím manžela ;-)


čtvrtek 29. srpna 2024

Anna Moricová - Jako slon v porcelánu

 Mám tu pro vás zas jednu novinku z nakladatelství Grada. Tentokrát jsem zase zabrousila do vod české literatury - autorkou knihy je česká psychiatrička a spisovatelka. Toto je už její třetí titul, ale pro mne tedy první setkání s ní.


úterý 27. srpna 2024

Čajové okénko 54

Tento měsíc vás čeká už druhé čajové okénko, protože jsem se tentokrát trochu "utrhla" s nákupy čajů a mám tu novinek víc než dost. Základ dnešního článku budou tvořit čaje zelené a aby ti, kdo jim moc neholdují, nepřišli zkrátka, doplním je čajem černým a čajem převážně bylinkovým. Značky pro vás nepochybně novinkou nebudou - od každé z nich už jste v mém čajovém okénku nějaký čaj mohli vidět.


neděle 25. srpna 2024

Lily Graham - Dítě z Osvětimi

 Příběhy z období druhé světové války a s motivy holocaustu nebývají lehké čtení a hodně lidí se jim zcela vyhýbá. Já občas pro některou knih s tímto tématem sáhnu, byť je nějak aktivně nevyhledávám, protože tato smutná etapa dějin by neměla být zapomenuta. I  tuto knihu mi do ruky přihrála náhoda - narazila v knihovně v regálu s vrácenými knihami.


čtvrtek 22. srpna 2024

Rebecca Zanetti - Přežij, dokud můžeš

 Dík vedrům, která panovala v první polovině srpna, jsem se snažila uchylovat se do stínu a moc se nehýbat, protože prostě vedra rok od roku snáším hůř. Takže jsem toho za tu dobu přečetla možná o něco víc, než u mne bývá zvykem. A proto tu po článku o detektivce Spletité lži mám hned vzápětí článek o další knize. I tentokrát jde o detektivku - získala jsem ji v rámci spolupráce s nakladatelstvím Grada a jde už o třetí díl série s agentkou Laurel Snowovou.


pondělí 19. srpna 2024

Angela Marsons - Spletité lži

 Se čtením další knihy od Angely Marsons, kterou jsem si půjčila v knihovně jsem moc dlouho neotálela, byť jsem si tedy dvě detektivky proložila jedním romantickým příběhem. Nicméně jsem na další příběh s Kim Stoneovou jsem se těšila. Většina z vás ví, že tuto sérii jsem objevila poměrně pozdě, takže čtu její jednotlivé příběhy tak trochu na přeskáčku, doplním ještě, že se jedná od čtrnáctou knihu z této série (když nepočítám prequel První krev) a časově předchází knihu Uloupené dívky, kterou jsem přečetla nedávno.


sobota 17. srpna 2024

Z kosmetické poličky 61

 Už několik měsíců se moje spotřeba pohybuje mezi deseti a třinácti kousky, což je na mne celkem slušné. Tentokrát to bude dokonce ještě o jeden kousek víc. Jen se trochu bojím, že příští měsíc to bude poněkud chudší, protože v tašce s odloženými obaly se po půlce měsíce krčí jen pár kousků. Ale necháme se překvapit, co tam do konce srpna ještě přibude. 


čtvrtek 15. srpna 2024

Isabella Maldonado - Ozvěna krve

 Po romantice a úklízení tu pro vás mám něco výrazně drsnějšího. S bývalou  policistkou  a  členkou FBI se vypravíme na jih Spojených států a nahlédneme do nebezpečného prostředí mafie a drog i nikdy nekončícího boje proti ním. Knihu jsem získala v rámci spolupráce s nakladatelstvím Grada.


úterý 13. srpna 2024

Slaný koláč s cuketou a mozzarellou

 I naše pozdě zasazené cukety začínají plodit a tak pomalu zase začínám řešit každoroční otázku "Co z nich?". Letos už jsem přidala jsem cuketu do leča, dělala z ní salát a grilovala jsem jí, v plánu je ještě buchta z cukety a cuketový nákyp. Ale tentokrát jsem chtěla vyzkoušet něco nového, tak jsem se nechala inspirovat na stránkách Míši Landové (tady), kterou asi většina z vás zná spíš v souvislosti se sladkým pečením, protože byla jednou z porotkyní soutěže Peče celá země.. 


neděle 11. srpna 2024

Kateřina Brožová - Úklid pro klid

 Jestli podle názvu knížky, kterou vám dnes chci představit, soudíte, že jsem úklidový maniak a má domácnost je pořád jako ze škatulky, tak jste poměrně dost daleko od pravdy. Ne že bych měla doma zašlou špínu, ale jsem prostě takový ten klasický "bordelář", který nechává věci tam, kde mu vypadly z ruky a máloco uklízí na své místo.  Navíc jsem chronický odkladač. A bohužel v tomto do značné míry platí, že jsme se s manželem hledali, až jsme se našli. Čímž chci říci, že on na to s pořádkem není o moc líp. Asi proto ráda čtu různé blogy a diskuse o organizaci domácnosti (a tipy tam uvedené bez valnějších úspěchů zkouším).  Takže když jsem v nabídce nakladatelství Grada viděla knížku Úklid pro klid, tak jsem po ní sáhla.


pátek 9. srpna 2024

Červencové nákupy

 Už v červnovém nákupní článku jsem avizovala, že v červenci nákupů asi moc nebude. A měla jsem pravdu - je toho skutečně pomálu. Ale dodržím tradici a článek bude, byť proklatě krátký.

,,

středa 7. srpna 2024

Čajové okénko 53 - Ealdwin

 Tentokrát tu opět máme monotematické čajové okénko - tedy aspoň pokud  jde o značku čajů. Pokud jde o druhy čajů, tak to bude naopak docela pestrá přehlídka, protože v kazetě, kterou vám chci představit v dnešní článku jsou čaje černé, zelené, ovocné i bylinkové. A protože je jich docela dost, pojďme rovnou na věc.


pondělí 5. srpna 2024

Donna Ashcroft - Když přeskočí jiskra

 Od anglické autorky Donny Ashcroft jsem četla poměrně nedávno knihu Vánoce na skotském hradě, což byl první titul, který vyšel v češtině.  A když jsem si vybírala knížky v rámci spolupráce s nakladatelstvím Grada, tak jsem chtěla i nějakou jednoduchou romantiku. Vánoce na skotském hradě v tomto mé představy splňovaly i se mi docela líbily, tak jsem sáhla po její další, čerstvě vydané knížce.


sobota 3. srpna 2024

Co jsem taky ochutnala 70

Tentokrát úvod článku nebudu moc prodlužovat, protože na vás čeká pěkně dlouhá četba. Nějak se mi tady těch věcí, co jsem ochutnala, nashromáždilo hodně. Tím myslím opravdu hodně - konkrétně 25. Takže jdeme rovnou na věc. 


čtvrtek 1. srpna 2024

Červenec v kostce

Poslední červencový den nám rozpůlil prázdniny a začali jsme se pomalu ukrajovat z jejich druhé poloviny. Tentokrát jsem docela dodržela plán, psát si průběžně poznámky, tak je mé shrnutí docela obsažené a myslím, že jsem snad na nic nezapomněla, i když můj červenec nebyl nijak mimořádný. Tak se pojďme podívat, co nám přinesl.