sobota 17. srpna 2024

Z kosmetické poličky 61

 Už několik měsíců se moje spotřeba pohybuje mezi deseti a třinácti kousky, což je na mne celkem slušné. Tentokrát to bude dokonce ještě o jeden kousek víc. Jen se trochu bojím, že příští měsíc to bude poněkud chudší, protože v tašce s odloženými obaly se po půlce měsíce krčí jen pár kousků. Ale necháme se překvapit, co tam do konce srpna ještě přibude. 



Kondicionér  Nature´s Beauty Aragon Oil (Cien)
Koupeno - Lidl. Balení - 250 ml. Cena - 34,90.
Kondicionér je určený pro suché a namáhané vlasy a obsahuje aragonový olej.  Měl oranžovou barvu, slabou nevýraznou vůni a byl středně hustý, takže se dobře nanášel. Na rozčesávání fungoval celkem dobře, sice s vlasy nic zázračného neudělal, ale poměr cena - výkon byl slušný. Plastová lahvička, ve které je balený, má odklápěcí víčko, na které ji lze postavit, a je z poměrně měkkého plastu, takže kondicionér šel bez problémů vymáčknout.

Balzám na nohy (Fusswohl)
Koupeno - Rossmann. Balení - 75 ml. Cena - 39,90.
Krém na nohy je  rossmannovský brand a obsahuje avokádový a mandlový olej. V podstatě nevoněl, dobře se roztíral a celkem slušně  vstřebával. Efekt na má  extrémně suchá chodila měl takový průměrný - vyloženě stěžovat si na něj nemohu. Balení v plastové tubě s plochým odklápěcím víčkem je praktické.

Sprchový gel Mango (Isana)
Koupeno - Rossmann. Balení - 300 ml. Cena - 24,90.
Tenhle sprcháč má moc pěknou mangovou vůni - podle mého poměrně vydařeně autentickou. Když jsem ho ve sprše použila, měla jsem pocit, že jsem zrovna začala krájet mango. Já jsem si ho koupila na základě doporučení Eriky,  která ví, že mám mango všeobecně ráda. Gel je lehounce zabarvený do oranžova a je tekutější, ale ne natolik, aby to dělalo problémy při nanášení. Dobře pění, umyje a nevysušuje, takže jsem s ním byla spokojená nejen kvůli vůni. Balený se ve standardní, ale hezky barevné  plastové lahvičce s odklápěcím víčkem. Měla jsem dojem, že jde o letní limitku, ale uvedené to na něm není 

Tekuté mýdlo Sensitive (Balea)
Koupeno - DM drogerie. Balení - 500 ml. Cena - 19,90
Varianta tekutého mýdla s aloe vera je u nás asi s nejčastěji používaná.  A většinou kupuji právě náhradní balení. Má velmi jemnou, skoro neznatelnou vůni. Myje, nevysušuje, stojí pár korun. Co chtít víc.

Antiperspirant Fresh Rose Touch (Nivea)
Koupeno - Rossmann. Balení - 50 ml. Cena - 69,90 (akce).
Kuličkové antiperspiranty Nivea jsou taky takovou mojí stálicí. Většinou kupuju nějakou variantu z řady Black&White, tentokrát jsem pro změnu sáhla pro jeden z řady s vůní růží. Měl příjemnou jemnou květinovou vůni, dobře se nanášel, nedělal fleky na oblečení a spolehlivě chránil (i když tedy výdrž deklarovaných 48 hodin jsem neprověřovala). 

Mycí gel Camomile soothing (Ziaja)
Koupeno - Glanc box. Balení - 500 ml. Cena - 90 Kč (doporučená).
Gel pro intimní hygienu obsahuje kyselinu mléčnou a výtažky z heřmánku. Byl v podstatě bez vůně a fungoval tak, jak měl - tedy myl a na intimních místech nedráždil. Balení v zelené lahvičce s odklápěcím víčkem je funkční, byť nikoli nijak extra pohledné. A ta obří lahev mi vydržela hodně dlouho.

Tělové máslo Royal Jelly (Marks&Spencer)
Koupeno - dárek. Balení - 100 ml. Cena - ? (podle netu kolem  180 Kč).
Toto tělové máslo jsem dostala jako vánoční dárek v sadě produktů stejné řady. Tělové máslo obsahuje mateří kašičku, med a bambucké máslo. Dobře se roztíralo i vstřebávalo, pokožku hezky hydratovalo a vyživilo, přitom nebyla nijak mastná. Bohužel mi moc nesedla vůně. Balení v plastové dóze se šroubovacím víčkem je praktické - daly se vybrat i poslední zbytky másla.

Sérum na vlasy Frucitis Vitamin&Strenght (Garnier)
Koupeno - All2test. Balení - 125 ml. Cena - zdarma (podle netu kolem  150 Kč).
Séreum  obsahuje výtažek z červeného pomeranče, biotin a multivitamínový komplex a je určené pro posílení vlasů. Mělo moc příjemou vůni, kapátkem, které je integrované ve víčku se do vlasů dobře aplikovalo. Pokud jde o účinky, tak tam si jsem úplně jistá - možná vlasy byly po aplikaci malinko zpevněnější, ale výrazný efekt to nebyl. Pokud jsem ho nanesla trochu víc, vlasy měly tendenci se trochu slepovat (ale vyřešilo to rozčesání, jen jsem nesměla zmoknout). 

Polštářky pod oči Hylauron + Kaktuswasser (Balea)
Koupeno - DM drogerie. Balení - 1 pár. Cena - 19,90
Gelové poštářky pod oči od Balea používám úplně nejvíc, takže tu skoro každý měsíc nějaké najdete.  Tentokrát to jsou polštářky s hylauronem a kaktusovou vodou. Neměla jsem je poprvé a i tentokrát splnily svůj účel - pokožku pod očima hezky osvěžily.

Mátová voda (Purity Vision)
Koupeno - Glanc box. Balení - 100 ml. Cena - 209 Kč (doporučená).
Bio mátová voda které je vyrobena parní destilací mátových lístků. Lze ji použít k dočišťování nebo tonizaci pleti, ale i třeba po opalování, protože má chladivé účinky. Balená je ve flakonu s bílého skla, který  má rozprašovač - ten fungoval zcela bez problémů. Já jsem ji používala k dočištění a tonizaci pleti v rámci ranní scin care. Na pleti byla příjemná, na ranní dočištění fungovala dobře,  ale mátová vůně mne tedy rozhodně neoslovila a právě kvůli ní bych si ji rozhodně nekoupila znovu.

Krém na ruce Autour de Minuit (Yves Rocher)
Koupeno - Yves Rocher. Balení - 30 ml. Cena - dárek k nákupu.
Tento krém jsem dostala už před časem jako dárek k nákupu na e-shopu YR.  Myslím, že teď už ho v sortimentu nemá, alespoň jsem ho tam neviděla. Má středně hustou konzistenci výraznější, ale příjemnou vůni a platí pro něj to, co pro většinu krémů na ruce - dobře se roztírá i vstřebává  a nenechává ruce mastné. Jeho hydratační účinky jsou průměrné, ale na běžné přemáznutí rukou to celkem stačí. Balení v malé tubičce je praktické do kabelky nebo na pracovní stůl. Tohle je navíc z měkkého plastu, takže krém jde bez problémů vymačkat do posledního zbytku.

Krém na ruce Ritual of Jing Relax (Rituals)
Koupeno - dárek. Balení - 40 ml. Cena - ? 
Další krém na ruce, který jsem měla doma už nějakou chvíli. Dostala jsem ho jako dárek od kolegyně a v tomto malém kabelkovém balení už jsem ho na stránkách Rituals nenašla. Obsauje lotosový  a jujubový olej. Měl trochu řidší konzistenci, příjemnou, takovou neutrální vůni, která nebyla nijak výrazná. Dobře se roztíral i vstřebával a docela slušně i vyživil. Nenechával ruce mastné, což jsem ocenila v práci, stejně jako tubičku, která má široké šroubovací víčko, na kterém jsem ji měla krém postavený na stole.

Ubrousky pro intimní hygienu Sensitive (Bella)
Koupeno - Glanc box. Balení - 10 ks. Cena -  27 Kč (doporučená).
Vlhčené ubrousky pro intimní hygienu obsahují allantoin, D-panthenol, kyselinu mléčnou a glycerin. Vytahují se z balení otvorem, který měl dobře držící samolepku na zavírání. Na používání byly příjemné, celkem jim nemám co vytknout. Klidně si je na chatu, kde máme dost polní hygienické podmínky, zas koupím

Odličovací polštářky Extrasoft Pads (Bell)
Koupeno - Rossmann. Balení - 84 ks. Cena - 29,90
Po delší době zase odličovací polštářky Bel - kupuju je v podstatě jen tehdy, kdy je mají v nějakém výhodném (tohle třeba bylo o 20 % větší za cenu běžného balení) a na to už jsem dlouho nenarazila.  Tyhle jsme měli na chalupě, tak tam vydržely déle.  Jsou dostatečně  silné, dobře sají a jsou měkké. Až zas budou v nějaké akci, koupím je znovu. 


Asi nejvíc mne zaujal sprcháč s vůní manga z Rossmanna a antiperspirant Fresh Rose od Nivey. Vyložený propadák tu není, ale znovu si určitě nekoupím Mátovou vodu od Purity vision a tělové máslo od M&S (v obou případech protože vůně...). A co do efektu nezaujalo ani sérum na vlasy Garnier  

30 komentářů:

  1. Balea je nutnosť! Na gélové vankúšiky pod oči som pozerala aj ja, ale nakoniec som si ich nekúpila. Zaujímavé sú aj tie obrúsky pre intímnu hygienu ešte som o tom nepočula a zobrať si ich namiesto, kde sú "poľné" podmienky je výborný nápad!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď se na chatu chystám vzít Chilly pěnu, co byla v posledním Glanc boxu. My tam nemáme ani sprchu ani teplou vodu (jen tu, co si ohřejeme na sporáku), tak to tam opravdu je polní....

      Vymazat
  2. Stáňo, některé kousky znám jen od vidění, něco důvěrně - třeba tamponky, polštářky pod oči nebo krém od YR.
    Přeji hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, ono kosmetických výrobků je tolik, že se opravdu spotřeby jednotlivých lidí protínají jen občas ;-).
      Hezký zbytek neděle

      Vymazat
  3. Dost výrobků používám,ale jiných značek.Kondicionerů mám na vlasy několik,většinou je dostávám od vnuček,ale moc nepoužívám,mám po něm splihlé vlasy.Tělové máslo mám také,ale nesnáším si na tělo něco patlat,ale vím,že po sprchování je to potřeba.A zase jsem si uvědomila jedno,pořád jsem si nekoupila gelové polštářky pod oči.
    Stáňo,díky za seznámení

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, mně se vlasy bez kondicionéru špatně rozčesávají, takže pro mne je to nutnost - buď kondicionér nebo maska na vlasy po každém mytí.
      Hezký den

      Vymazat
  4. Ahoj Stáni, zajímavé kousky. Kromě gelových poštářků Balea a odličovacích Bel jsem nic nezkoušela. Mátová voda na mě teprve čeká v zásobách, kdysi jsem zkoušela levandulovou a vůbec mi nevoněla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, to jsem zvědavá, co na tu mátovou vodu budeš říkat...

      Vymazat
  5. Stáňo, znám jen náhradní náplň mýdla z DM. Polštářky pod oči mám koupené, ale ještě se na ně nedostalo.
    Díky za hodnocení a zdravím. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já pracuju jednou až dvakrát do týdne z domova, takže se snažím si polštářky plácnout pod oči právě při této příležitosti, kdy mne u PC nikdo nevidí. Ale úplně zautomatizované to nemám - jak vidno podle jednoho balení, které jsem použila minulý měsíc :)
      Hezký den

      Vymazat
  6. Určitě bych nepohrdla antiperspirantem Nivea, protože tuto značku mám ráda. Jsem ráda, že jsi dnes nedala žádnou obličejovou masku, protože já jsem si opravdu, ale opravdu stále žádnou nekoupila :-)
    Měj se hezky !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já dopotřebovávala pleťovou masku v tubě, takže tentokrát šly ty plátýnkové stranou. Příští měsíc už to zas bude jinak :).
      Hezký den

      Vymazat
  7. Ahoj Stáňo, kuličku od Nivey taky občas používám na prostridani se sprejovym antiperspirantem. Mám vůni Lemon Grass. Myslím, že jsem měla i Balea tekuté mýdlo. Jinak jsem asi nevyzkousela nic. Od Rituals mám z této zelené řady sprchovou pěnu momentálně v koupelně. Měj se hezky 😍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, já výrazně preferuji kuličkové antiperspiranty, z těch ve spreji většinou při aplikaci kýchám ;-).
      Hezký den

      Vymazat
  8. Krém od Rituals bych také moc ráda vyzkoušela, tuto značku mám moc ráda a jednou jsem od nich dostala vzorek krému na ruce a ten byl naprosto dokonalý. :) Jinak jsem žádný z výše zmíněných produktů nezkoušela, ale už delší dobu pokukuji po NĚJAKÉ VODĚ OD PURITY VISION.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle krém byl taky prima, za to voda mne moc nenadchla

      Vymazat
  9. Mám moc ráda značku Rituals, takže mě nejvíc zaujal jejich krém na ruce. Polštářky od Baley znam, mám, ale jsem lajdák a požívám je tak jednou měsíčně. A ranní rutina? To vůbec nedělám :-) Ráno opláchnu pleť vodou, nanesu krém, řasenku, tužku na oči, gel na obočí a hurá do práce :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si teď zvykla stáhnout zbytky nočního krému pomocí té vody, jinak to mám podobně jako ty, i kdy přidávám stíny a většinou i rtěnku.

      Vymazat
  10. Marcela - Nordic Passion19. srpna 2024 v 18:17

    Zdravim po delsi dobe, Stano, moc me zaujala matova voda a libil by se mi asi i krem Rituals:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, mně ta mátová voda nevoněla. Na účinek si ale stěžovat nemůžu. Krém od Rituals byl fajn

      Vymazat
  11. Ahoj Stáni, ráda jsem nakoukla a obdivuju, že to máš všechno takto zdokumentované. Já bych takové přehledy dělat nemohla, polovinu bych zapomněla vyfotit... Měj se hezky, Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, něco fotím hned, někdy prázdné obaly házím do staré papírové tašky a fotím až ke konci měsíce. Naštěstí nemám extrémně velkou spotřebu, tak se mi toho tady nekupí moc :D.
      Měj se fajn

      Vymazat
  12. Znám jen ten poslední produkt a tak díky za recenze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, není divu - řekla bych, že v odličovacích tamponech je menší sortiment než třeba v tělových krémech nebo ve sprcháčích ;-)

      Vymazat
  13. Z tvých spotřebovanců jsem měla Mátovou vodu, deodorant od Nivei a intim gel Ziaja. Se všemi jsem byla moc spokojena, ale od té doby jsem je neměla. Zásoby jsou pořád stále velké :D
    Nicméně moje spotřeby jsou poslední měsíce dost slabé. Nějak na to kašlu a není čas moc o sebe dbát :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, taky mám doma zásoby - aspoň něčeho (třeba sprcháčů nebo tělových mazadel). Spotřebu mám v poslední době dost konstantní - kolem 10 - 14 kousků...

      Vymazat
  14. Ahoj Stáni,
    to je parádní spotřeba. Znám jen mýdlo a krém na ruce Rituals, který je skvělý. Je škoda, že tato řada už není dostupná.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, možná jsi ještě měla intimgel od Ziaji - byl z Glanc boxu a ty je myslím taky většinou bereš.
      Hezký den

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)