sobota 31. srpna 2024

Pití z plechovky

 Já limonády v plechovkách v podstatě  nepiju, takže ani nekupuju (ostatně já vůbec nerada piju z plechovek - jak uvidíte na fotkách, přelévala jsem si jejich obsah do sklenice). Nicméně se mi  z Brand boxů v lednici nějaké plechovkové pití sešlo a protože to v ní už docela překáželo, tak jsem se rozhodla, že všechny plechovky zlikviduju. Zatím jsem tedy zlikvidovala ledové čaje a tonic. Ještě tam čeká ledové kafe a nealko pivo, což jsou věci, které nepiju vůbec. Ty si počkají, až k jejich vypití přemluvím manžela ;-)



Ice Tea Big Shock!
Tyto ledové čaje jsou k dostání ve třech příchutích - zelený čaj s malinou, zelený čaj s hruškou a černý čaj s broskví.  Já jsem je měla v plechovkách, ale viděla jsem je i v plastových lahvích.  Plechovka má objem 330 ml. Doporučená cena jedné plechovky je 31,90.

Složení: voda, jablečná šťáva z koncentrátu (4,9 %), extrakt zeleného/černého čaje (0,12 %), malinová/hrušková/broskvová šťáva z koncentrátu (0,1 %), přírodní aroma, sirup z invertního cukru, kyselina askorbová, kyselina citronová
Energetická hodnota - 223 kJ/100 ml




Pokud je čaj vychlazený z lednice, tak to chuťově není úplně marné - ačkoliv ovocné šťávy a čaje je tam opravdu pomálu, tak pití má celkem autentickou chuť podle přidaného ovoce, byť na mne by rozhodně mohlo být méně sladké. Mně nejzajímavější přišla hruška, ale ani malina nebo broskev nebyly špatné. Vzhledem k tomu, že jde o čaj, není nápoj perlivý. Ale jak je podle složení vidět, je to v podstatě  celkem drahá oslazená voda (a taky kalorická bomba), takže já si i nadále budu dělat ledové čaje sama. Nicméně na druhou stranu je to rozhodně lepší než energetické nápoje této značky, u kterých mi vadí už jejich vůně (o chuti nemluvě).

Tonic Targa Florio
Po citrusových limonádách  přišla značka Targa Florio pojmenovaná po slavném automobilovém závodě se dvěma druhy toniku v plechovkách. Limonády jsem vám představila tady, toniky vám představím dneska. Toniky se vyrábí ve dvou variantách - Original a Rose Plechovka má i v tomto případě  objem 330 ml a její doporučená  cena je 21,90.

Složení: voda, třtinový cukr, oxid  uhličitý, kyselina citronová, přírodní aromata, přírodní chinin, mořská sůl, benzoan sodný. Varianta Original obsahuje ještě extrakt z vavřínu vznešeného, varianta Rose pak kyselinu jablečnou a rostlinný koncentrát (borůvka, mrkev).
 Energetická hodnota 156 kJ/100 ml



Obě varianty jsou jemně perlivé a mají typickou nahořklou tonikovou chuť a nejsou tedy nijak sladké. Ve variantě Orignal je na nahořklá chuť výraznější, ale není to nijak "přestřelené". Varianta Rosé působí méně hořce, má malinko jemnější chuť, v níž jsem cítila jak ovocný nádech, tak lehký nádech růže.  Obě varianty mi přišly příjemně osvěžující a obě mi chutnaly. Domů je kupovat nebudu, ale někde v restauraci bych si tenhle tonic klidně dala. A musím říci, že se mi hrozně líbí design plechovek, ten je fakt vydařený.

19 komentářů:

  1. Ahoj Stáni,
    díky boxům jsem tyto plechovky doma taky měla, ale ochutnala jsem jen ten černý čaj. Když už mám pít sladké pití, dám si raději něco jiného.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já to vypila teď během těch veder, když jsem pracovala z domova. Lepší mi přišly ty toniky.
      Měj se fajn

      Vymazat
  2. Stáňo, v plechovce se u nás vyskytuje tak pivo :o)
    Ale tonic mám celkem ráda, občas si ho dám, ale většinou někde v restauraci.
    Děkuji za tvé hodnocení a přeji hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, u nás v plechovkách bývá taky většinou jen pivo. Ale Brand box mi občas rozšíří repertoár ;-)
      Hezký den

      Vymazat
  3. Plechovkové nápoje mi nevadí, když v nich není příliš mnoho cukru, a když už si je dám, tak je přelévám do skleničky. Tátovi zemřel po napití z plechovky kamarád - byla z obchodu znečištěná potkaními toxickými výměšky - od té doby jsem se plechovky ústy nedotkla. Pracovala jsem totiž roky v obchodě a vím, že tahle zvířátka tam prostě jsou, i když se člověk snaží sebevíc...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to z plechovky moc neumím :D, takže se pití z jich vyhýbám.

      Vymazat
  4. Ahoj Stáňo, v plechovce si občas koupím ochucený Birell, jinak je taky vůbec nekupuju a taky přelévám do sklenice 😀 Krásný první zářijový den 🍁🌞

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, tak ochucená piva vůbec nekupuju já. Občas i koupím cider, ale různým birellům jsem nepřišla na chuť.
      Měj se krásně

      Vymazat
  5. Plechovky u nás jsou jen pivní nebo Birell Ipa. Ten je u nás hodně oblíbený.
    Ty plechovky od tonicu jsou moc povedené.
    Hezkou neděli Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, mně bylo úplně líto ty plechovky vyhodit :).
      Měj se fajn

      Vymazat
  6. Z plechovek taky nepiju, přelejvám si do sklenice, navíc z každýho pití cítím tu kovovou pachuť. Takže moc si je nekupuju. Občas ovocného Birella.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem birellům nějak nepřišla na chuť, když už, tak dávám přednost ciderům.
      Měj se fajn

      Vymazat
    2. Tak ty můžu taky. 😉

      Vymazat
  7. Pití v plechovce si nekupuju, maximálně občas ovocný birell. Ale také musím přelévat do sklenice, nějak si nedovedu představit "ocucávat" plechovku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já pití v plechovce taky vlastně skoro nekupuju. A z plechovek pít neumím, ani mi to z nich moc nechutná

      Vymazat
  8. Ahoj Stáni, zajímavé kousky. My plechovky můžeme, ale tíhnu k jiným typům limonád. Mám ráda Royal Crown colu v plechovce :) případně si kupujeme nealko i alko piva v plechu, když jsou v akci. Občas dojde i na cider...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, piva v plechu občas kupuje manžel (když jsou v akci). Cider si občas koupím taky, ale spíš sahám po tom ve skle.

      Vymazat
  9. Z plechovek mám ráda ochucená piva, Birell nebo drinky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně ochucená piva moc nechutnají, já raději cidery

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)