středa 31. ledna 2024

Z kosmetické poličky 54

 Stejně jako v prosinci stíhám i teď v lednu ohlédnutí za spotřebovanou kosmetikou v měsíci uplynulém (už se asi nedá říci "právě uplynulém") jen tak tak před koncem měsíce následujícího. Jako obvykle to trochu drhlo na absenci všech fotek a absenci rozumného světla na focení ve všedních dnech (no a o víkendech se mi pak vždycky povedlo na focení zapomenout, nebo jsme někam vyrazili a po návratu už byla zas tma). 



Kofeinový šampon (Revitalon)
Koupeno – Glanc box. Balení – 250 ml. Cena – 149 Kč (doporučená)
Šampon obsahuje kofein, araganový olej a ceramidy a měl by napomáhat růstu vlasů a dodávat jim lesk. Šampon má bílou barvu a je  přiměřeně tekutý, takže šel dobře z lahvičky a  dobře se nanášel. Z mého pohledu byl takový průměrný – jak pokud jde o tvorbu pěny, tak pokud jde o mycí účinky. Zlepšení kvality vlasů nebo rychlejší růst jsem nezpozorovala. Lahvička má praktické odklápěcí víčko a velmi se mi nelíbí designem.
 
Vatové tyčinky (Bel)
Koupeno – Rossmann. Balení – 160 ks. Cena – zdarma (dárek k nákupu)
Vatové tyčinky byly jako dárek k trojbalení mých oblíbených odličovacích tamponků.  Kromě uší používám i na opravu líčení  (rozmazané linky, obtisknutá řasenka) – na oboje fungovaly bez problémů, dobře držely, takže jim nemám co vytknout.
 
Vatové polštářky (Ebelin)
Koupeno – DM drogerie. Balení – 70 ks. Cena – 19,90
Tyto odličovací tamponky byly takové průměrné – nejsou příliš silné, ale tekutinu nasají docela slušně, takže na odličování fungují docela dobře. A tentokrát se jich při vytahování ze sáčku rozdělilo jen pár (což byla bolest minulého balení, které jsem měla), takže je asi vezmu na milost.
 
Odstraňovač očního make-upu (Isana)
Koupeno – Rossmann. Balení – 50 ml. Cena – 34,90
Tento, mezi bloggerkami v poslední době velmi „profláknutý“, odličovač používám (v neolejové verzi) už docela dlouho (a jen výjimečně ho prostřídám něčím jiným). Pokud jde  o odličování, tak z odličovačů, co jsem vyzkoušela, poskytuje asi nejlepší poměr mezi cenou a výkonem.  Vyhovuje mi i balení – otvor v lahvičce je přiměřeně  velký a velikost je vhodná i na cesty. Jen bych možná uvítala odklápěcí víčko místo šroubovacího.

Maska Hylauronic Cryo Jelly (Garnier)
Koupeno – Glanc box. Balení – 1 pár. Cena – 89,90 Kč (doporučená)
Textilní hydratační maska pod oči je obohacená o kyselinu hylauronovou a výtažek z okurky. Měla by ochlazovat oční okolí  a zmírňovat únavu pokožky. Polštářky pod oči byly ze stejného materiálu jako pleťové masky (tj plátýnko). Musím říci, že se s nimi manipulovalo mnohem hůře než s gelovými polštářky od Balea, na které jsem zvyklá (i díky tomu, že byly  přeložené na půlku a slepené sérem). Jinak ale byly hodně napuštěné sérem, které ale nijak neteklo dolů po obličeji. Byly příjemné, oční okolí hezky ochladily  a řekla bych, že i osvěžily. Ale vzhledem k manipulaci nevím, jestli bych si je za ty peníze byla ochotná koupit znovu.

Maska Collagen (Gabriella Salvete) 
Koupeno – Rossmann. Balení – 1 ks. Cena – 34,90
Maska s kolagenem obsahuje výtažek z červeného ženšenu a měla by vyhladit jemné vrásky pokožky.  Měla dostatečně velké a napuštěné plátýnko, takže se sérum ani všechno nevsáklo (hlavně na čele a tvářích). Při aplikaci lehounce štípala a po sundání a setření zbytků séra pleť chvilku lehce lepila.  Pokožka byla po aplikaci hezky vyhlazená a osvěžená. Klidně bych si ji koupila znovu.

 Maska Hydra Bomb night (Garnier)
Koupeno – Rossmann. Balení – 1 ks. Cena – asi 37 Kč (akce)
Tuhle masku už jsem několikrát měla. Obsahuje kyselinu hylauronovou, výtažek z chrpy a mořskou vodu. Aplikuje se na  15 minut, nejlépe večer před spaním. Měla hodně napuštěné pevné, ale přitom jemné plátýnko. Po sundání zůstala pleť chvíli jakoby mokrá, ale nelepila a zbytky séra se vstřebaly. Pokožka byla hezky vyživená a vypnutá, ale lehce začervenalá (do rána to v pohodě zmizelo)

Rozjasňovač pod obočí 2 v 1 (Dermacol)
Koupeno – DM box. Balení – 10 g. Cena – ?
Rozjasňovač pod obočí jsem měla poprvé a musím říci, že tento mne příjemně překvapil. Měl dva odstíny  - matný a trochu lehce třpytivý. Tuhy byly taka akorát měkké, takže se se nimi dobře pracovalo. Oblast pod obočím hezky sjednotil a projasnil.  Škoda, že už se asi nevyrábí - chtěla jsem si pořídit nový a nikde na e-shopech s kosmetikou jsem na něj nenarazila. 

Mýdlo Naturals Milk&Honey (Palmolive)
Koupeno – ? Balení – 90 g. Cena – ? (podle netu asi 15 Kč)
Balík těchto mýdel nafasoval manžel v práci a vzhledem k tomu, že je už pěkně dlouho na neschopence, likvidujeme mýdla jak doma, ta na chalupě. Je to takové klasické tuhé mýdlo bez výraznější vůně. Slušně mylo a nijak extra nevysušovalo. 

Maska na vlasy – citron a podmáslí (Balea)

Koupeno – DM drogerie. Balení – 200 ml. Cena – 49,90
Masku jsem vytáhla ze slevového stojanu v DM drogerii, protože mne zaujala parfemace  - citronové vůně já můžu. Šlo myslím o nějakou limitku. Maska má bílou barvu, středně hustou konzistenci a vůní, ve které jsem cítila kyselý tón spolu mléčnou vůní (trochu mi vůně připomínala limetkový cheesecake). Regenerační efekt na vlasy byl takové průměrný – vlasy byly po použití hladké a šly dobře rozčesat, ale jiný výrazný účinek maska neměla. Balení v tubě v odklápěcím víčkem bylo trochu nepraktické ke konci používání – poslední zbytky masky už z ní šly hůř vydolovat. Ale jinak je obal, jak už to u Balea bývá, designovně povedený.

 
Mýdlo s levandulí (home-made)

Koupeno - swap. Balení – 1 ks. Cena – ?
Mýdlo s levandulí ve tvaru srdíčka jsem dostala od jedné slečny, která si ode mne brala nějakou moji nevyužitou kosmetiku. Šlo o kousek z její domácí výroby, takže zabalené bylo jen do hedvábného papíru.  Část mýdlové hmoty byla obarvená na fialovo a do mýdla byly přidané sušené kvítky levandule, které působily trochu peelingový efekt. Bylo malinké a nijak výrazně po přidané levanduli nevonělo.
 
Krém na ruce Q10  (Cien)

Koupeno – Lidl. Balení – 200 ml. Cena – 19,90
Krém obsahuje koenzym Q10, včelí vosk a vitamín E a měl by mít protivráskový efekt.  Má bílou barvu, velmi jemnou, skoro neznatelnou květinovou vůni. Není příliš tuhý, spíš takový polotekutý, takže  se dobře roztírá. Hydratace rukou je taková průměrná, ale na přemáznutí rukou během dne vyhovoval.



Celkem jsem se dostala na 12 spotřebovaných kousků, což je takový můj lepší průměr. Překvapila mne tužka pod obočí od Dermacolu, s tou jsem byla hodně spokojená (a škoda, že už se asi nedělá) a takovou stálicí je odličovač Isana, fajn byla i maska Gabriella Salvetti. Propadák tu žádný asi nemám, ale úplně mne nenadchly polštářky pod oči od Garnieru.

22 komentářů:

  1. Stýáňo, ráda jsem se podívala - znám osobně jen odličovač, a to díky tobě a Hance. Zaujala mě ta tužka pod obočí, roky za tímto účelem používám světlý stín...
    Přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, odličovač je myslím loňský hit :). Ale on má fakt dobrý poměr cena - výkon. Ta tužka byla fajn, ale už jsem ji v nabídce Dermacolu nenašla. Tak budu muset mrknout jinde.
      Hezký víkend

      Vymazat
  2. Omlouvám se za zkromolení jména. To bude den... Pa, H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ;-) . Mně to rozhodně nevadí - já jsem přeborník na překlepy a většinou je nevidím (ani svoje ani cizí).

      Vymazat
  3. Ahoj Stáni, tak maska na vlasy od Balea mě zaujala nejvíce, ale obávám se, že již k sehnání nebude, však se jdu podívat.
    Prima den přeji. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eri, asi ne - já už jsem ji tedy nikde neviděla.
      Měj se fajn

      Vymazat
  4. V podstatě na mé kosm. poličce není z uvedeného nic. Ale zaujala mne ta tužka pod obočí. Tu bych tedy brala.
    Měj se fajn, Stáňo !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já bych si taky klidně koupila novou, ale už jsem ji na stránkách Dermacolu nenašla :(.
      Hezký den

      Vymazat
  5. Ahoj Stáni, pěkná směsice produktů. Moje spotřebováno vyjde v neděli. Znám odličovací tamponky, tyčky a nějaké z masek, jinak nic :)

    OdpovědětVymazat
  6. Stáni, moc ráda jsem se podívala, co jsi zase vyzkoušela. Z toho všeho používám mýdlo Palmolive. Když jsme chodili do Lidlu, tak jsem často kupovala kosmetiku Cien, ale teď už tam nechodíme a tak vybírám v Rossmannu nebo v Tetě zrovna to, co doma dojde, ale vždy jinou značku.. Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaru, já do Lidlu chodím občas, takže tam občas i něco koupím. Mám v dosahu i Rossmanna a DMko, tak to různě střídám. Nechodím do Tety, vlastně ani nevím proč.
      Hezký den

      Vymazat
  7. Stáňo, používám jen ty vatové odličovací tamponky a kvalita se opravdu zlepšila. Jsem s nimi spokojená. Díky za recenzi.
    Přeji ti pěkný večer. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, díky za potvrzení kvality tamponků. Já je teď dlouho nekoupila, protože moje poslední zkušenost s nimi nebyla nic moc.
      Hezký den

      Vymazat
  8. Zajímavé produkty.Pořád jsem si nedala tu masku na obličej.Potřebovala bych hlavně na vrásky pod očima.Ani nevím,jaké mám.
    Stáňo,hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já jsem masku zařadila do nedělní rutiny, takže jednou týdně na ni dojde. Víc "flákám" polštářky pod oči - vždycky si říkám, že si je dám, až budu pracovat z domova a vždycky na to zapomenu.
      Měj se fajn

      Vymazat
  9. nutně potřebuju masku s kolagenem....Sv.

    OdpovědětVymazat
  10. Stáni, zaujal mě ten rozjasňovač, škoda, že už si jej nenašla. Zkusím se po něm taky podívat. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, klidně bych si ho koupila znovu, ale dívala jsem se na stránky Dermacolu a nemají ho tam uvedený :(
      Hezký den

      Vymazat
  11. Z tvých spotřebovanců jsem nezkoušela nic, ale uvažuji nad tím odličovačem od Isany.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, odličovač Isana má myslím skvělý poměr cena - výkon. Používá ho už hodně blogerek ;-)

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)