úterý 9. ledna 2024

Jeffery Deaver - Čas lovu

Jeffery Deaver je autor mnoha bassellerů – mezi nejúspěšnější a nejznámější asi patří série s ochrnutým vyšetřovatelem Lincolnem Rhymem  a Amélií Sachsovou. Já jsem ale Deavera objevila díky nové sérii s lovcem odměn Colterem Shawem, který se na knižní scéně objevil před čtyřmi lety, a já první knihu – Hra na nikdy, ve které Colter  figuroval, koupila manželovi k Vánocům. Teď se naše role obrátily a knihu s Colterem Shawem  v hlavní roli jsem dostala k svátku já. Přečetla jsem ji už před Vánoci, ale článek mi tu zůstal do letošního roku jako jeden z blogových restů.
 


Kniha je již čtvrtým dobrodružstvím Coltera Shawa, které autor čtenářům předkládá. Tentokrát specialitu na hledání lidí zavádí do města Ferrungton, kde tentokrát nehledá ztracenou osobu, ale pro společnost Harmon Energy Products pátrá po odcizeném patentu v oblasti alternativních zdrojů energie. Ale to se poměrně brzo změní a Colter se pouští do hledání Alison Parkerové a její dcery Hannah. Alison je hlavní konstruktérka firmy a spolu se svou dcerou se rozhodla zmizet před svým bývalým manželem. Ten jí slíbil pomstu za to, že proti němu svědčila v případě domácího násilí. Colterovým cílem je Alison  najít, aby ji bylo možné efektivně ochránit před nebezpečím. Alison ale v podstatě nikomu nevěří a snaží se zmizet na vlastní pěst tak, aby o ní nevěděl vůbec nikdo. Při útěku před nebezpečím využívá všech svých schopností a znalostí, takže dopadnou ji není lehká úloha. Na druhou stranu ji nehledá jen Colter, ale i dvojice nájemných vrahů, kteří ji rozhodně s dobrými úmysly nehledají. Kdo ji najde dřív?
 

Z poslední Deaverovy knihy (Poslední důkaz) jsem byla trochu rozčarovaná – nelíbila se mi tolik, jako přechozí dvě, takže jsem po této sahala možná trochu s nedůvěrou. Nakonec ale musím říci, že knížka byla lepší než jsem  čekala. Kdybych chtěla být kritická, tak bych asi něco ke kritice objevila (třeba z mého pohledu nelogické jednání jedné z postav), ale celkově se mi kniha líbila. Měla spád a překvapivé zakončení, takže co chtít víc …

 

Anotace
Najdi ji, než oni najdou tebe. Čtvrtý případ Coltera Shawa. Colter Shaw je ostřílený specialista na hledání lidí, ale Allison Parkerová a její dcera jsou oříškem i pro něj. Allison je totiž geniální konstruktérka a při útěku využívá veškeré své znalosti a schopnosti. A že to skutečně potřebuje – v patách má nejen zarputilého bývalého manžela, ale i dva nájemné vrahy, kteří ke své práci přistupují se sadistickým potěšením. Colter Shaw se za matkou a dcerou vydává až do odlehlých koutů amerického Středozápadu. Kam ho neznačené stezky zavedou tentokrát?
Vydalo nakl. Kniha Zlín v r. 2023, překlad J. Kobělka, 424 str.



24 komentářů:

  1. Ahoj Stáni,
    já jsem Deavera četla hodně na vysoké, kdy jsem ho objevila díky spolužačce. Když na něj někde narazím, vůbec se mu nebráním.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já Deavera objevila poměrně nedávno a taky po něm ráda sáhnu, když se mi dostane do ruky
      Hezký den

      Vymazat
  2. Stáni, díky za recenzi. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
  3. Knihy mě zaujaly,píšu si.
    Stáňo,přeji ti hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, tak ať se líbí, pokud se do nich pustíš
      Měj se fajn

      Vymazat
  4. Stáňo, četla jsem myslím jen dvě, klidně sáhnu pro další.
    Děkuji za tvé hodnocení a přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, ze série s Colderem se mi tahle líbila skoro nejvíc, byla fakt napínavá.
      Hezký den

      Vymazat
  5. Tak jo, píšu si !
    :-)
    Měj se a díky za tip!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  6. Minulý čtvrtek jsem byla v Dobrovském a tuhle knihu jsem tam viděla. Řeknu ti, že bylo hodně těžké, abych odešla bez ničeho (teda já, mamka a sestra ne), ale myslela jsem na knihy od Vánoc a včera mi dorazil Knižní klub, tak třeba něco objevím tam. 🙂
    Děkuji za tip, knížku si zatím napíšu. Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se snažím taky knihy moc nekupovat, přece jen knihovna má své kapacity :). Momentálně tam ještě pár kousků k přečtení mám a pak vyrazím do knihovny nebo si půjčit od mámy její vánoční dárky.
      Hezký den

      Vymazat
  7. Knihu neznám, ale rozhodně nezní špatně. Já jsem si letos ještě žádnou knihu nekoupila, zatím mám dost nepřečtených v mé knihovně, musím dohnat. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, já letos taky zatím žádnou nekoupila a taky má slušnou hromádku knih, které na přečtení čekají z minulého roku.

      Vymazat
  8. Zajímavý příběh, thrillery a detektivky to je prostě moje! :) Teď mám zase kupu nových knížek a moc se na ně těším. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám taky ještě hromádku nepřečtených knih a nějak mám pocit, že jsem teď v posledních dnech měla na čtení míň času než před Vánoci (a vůbec nechápu, jak je to možné :D)

      Vymazat
  9. Stáňo, díky za tip na autora, já jsem od něj snad ještě nic nečetla, to musím napravit, pá 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, doporučuji vyzkoušet. Mám už tu info o pár knihách, co jsem od něj přečetla, tak se můžeš inspirovat.
      Měj se fajn

      Vymazat
  10. JD jsem milovala, ale tak nějak se ho "přejedla" či co :-) Ale možná je čas zase ho ochutnat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já JD objevila poměrně nedávno, tak jsem se ještě "přejíst" nestihla :)

      Vymazat
  11. Co se týče knižních restů, tak ty jsem stihla doplnit do konce roku, zato s jinými články to je horší :D
    Autora ani knihu neznám.

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)