pátek 5. ledna 2024

Co jsem taky ochutnala 63

 Původně jsem si myslela, že tu bude nově ochutnaných kousků pomálu, přece jen jsem měla snacky z adventního kalendáře, tak jsem měla pocit, že na ochutnávání dalších věcí už nebyl prostor. Ale zásobník fotek ukázal, že (zejména začátkem měsíce) jsem toho neochutnala tak málo, jak jsem myslela. 



Pulled Pork Beer&Pepper (Zdlábnito)
Koupeno - dárek. Balení - 300 g.  Cena - ? (podle netu kolem 190 Kč)
Konzervu trhaného masa dostal manžel v dárkovém balíčku k narozeninám. Maso není suché (ale ani neplave v tuku), je měkké, docela dobře vychucené, pepře je tam tak akorát. Použili jsme ho jako náplň do wrapů a nebylo to špatné.  Ale musím říci, že když jsem si na netu dohledala cenu, spadla mi trochu brada. A na designu obalu by tedy výrobce mohl taky zapracovat - tenhle by mne (zvlášť v kombinaci s cenou) ke koupi nenalákal.

Čoko krém s banánem (Libeřské lahůdky)
Koupeno - ? Balení - 180 g. Cena - ?
Čokoládový pohár v kelímku jsem dostala od naší sekretářky, které zbyl z nějaké akce. Asi přesnější označení než krém by bylo čokoládový pudink. Obsahuje větší kousky banánů a piškoty, na povrchu je postrouhaný bílou a mléčnou čokoládou. Nebyl špatný, ale asi to není kousek, co bych si šla sama koupit.

Wraps Tortilla (Funtastic)
Koupeno - Brand box. Balení - 250 g. Cena - 39,90 (doporučená)
Balení obsahuje 4 wrapy o průměru cca 25 cm. Jsou z pšeničné mouky a jsou předem ogrilované. Nejsou úplně ideálně pružné, takže se mi trošku hůř balily (měly tendenci se v krajích lámat), ale chuťově nebyly špatné.

Medové bio perníčky
Koupeno - lékárna Benu. Balení - 100 g    Cena - ? (cca 50 Kč)
Perníčky jsem koupila v dárkové sadě s čajem Kisses in the Snow  který už jsem vám představila v čajovém okénku, takže cenu samotných perníčků jen odhaduji (cena sady byla 99 Kč). Pro řetězec lékaren Benu je vyrábí Pekárna Zemanka a jsou v bio kvalitě. Chuťově jsou moc dobré, chutnají opravdu po perníkovém koření - prostě perníčky, jak mají být. 

Hummus s grilovanou zeleninou (Albert Excelent)
Koupeno - Albert. Balení - 175 g. Cena - 42 Kč (sleva - běžně 60 Kč)
Hummus  byl dobře ochucený, jemný a navrchu měl kupičku drobně nakrájené restované zelenina, ve které myslím převažovala paprika. Chutnal mně i kamarádům (kupovala jsem ho na předvánoční posezení). Je z řady "tapas", ve které Albert má i třeba pesto, ochucená sušená rajčata, krevety, plněné olivy... (a která  není úplně levná - třeba ten hummus umím jinde koupit levněji). 

Tortillas Nacho Cheese (Chio)
Koupeno - Brand box. Balení - 110  g. Cena - 49,90 (doporučená)
Chipsy z kukuřičné mouky byly hezky křupavé,v chuti byla cítit kukuřičná mouka a  jemná sýrová příchuť. Dobře se jimi konzumoval hummus (a asi by dobře ladily i s jinými dipy), ale ani samotné mi nepřišly špatné. 

Sushi set Tuna Salad Maki (Select&Go)
Koupeno - Lidl. Balení - 178,5 g. Cena - 69,90
Tento set obsahoval 6 kousků maki suhsi, které byly plněné drceným tuňákem a okurkou. Kromě toho v balení byla ještě sojová omáčka, wasabi křen a nakládaný zázvor.  Samozřejmě to není sushi jako z restaurace, ale jako rychlá večeře nebylo špatné a vyhovovala mi tuňáková náplň, ve které okurka byla takový příjemný křupavý prvek.

Mandle v mléčné čokoládě (Favorina)
Koupeno – dárek. Balení – 100 g. Cena - ?
Mandle v čokoládě jsem dostala od mámy k Mikuláši, ale vím, že jsou z Lidlu (Favorina je značka, pod kterou Lidl prodává vánoční sladkosti). Díky mléčné čokoládě byl výsledný chuťový dojem sladší, než bych si představovala, ale neměla jsem problém je sníst (tak sladké zas nebyly). Trochu mi vadilo, že pár kousků byla jen čokoláda, bez mandle uvnitř.

Bio mandle&kešu v karamelu (Natu)
Koupeno – dárek. Balení – 70 g. Cena - ?
Kombinace kešu  a oříšků a mandlí v karamelu, kterou jsem dostala od kolegyně, mi překvapivě nepřišla nijak výrazně sladká. Naopak jsem měla pocit, že v chuti cítím i slaný tón. Každopádně je to hezky křupavé a velmi jedlé (zvládla jsem obsah skleničky zlikvidovat na jeden zátah)

Chia kaše s čokoládou (Bonavita)
Koupeno - swap. Balení - 65 g. Cena - ? (podle netu kolem 15 Kč)
Jde o instantní ovesnou kaši ochucenou čokoládou, která obsahuje navíc  chia semínka. Měla už nějakou chvíli jako rezervu v kanceláři, protože ji stačí zalít horkou vodou  (a došlo na ni mezi svátky, když byla zavřená kantýna). Po zalití šla dobře rozmíchat, netvořila hrudky a vločky v ní nebyly tvrdé. Ochucení čokoládou bylo docela výrazné, ale na můj vkus by mohla být trochu míň sladká. Ale špatná není.

Fruit pastille Pear (Rival)
Koupeno - e-shop Kolobok. Balení - 30 g. Cena - 42 Kč
Ovocná tyčinka, kterou vyrábí arménská firma, je  hezky šťavnatá, ale nepatlá se. Neobsahuje cukr, takže není přeslazená a má příjemnou hruškovou chuť. Jako svačinka do kabelky je fajn, jen tedy cena není úplně  nejnižší.

Gingerbread (Favorina)
Koupeno - dárek. Balení - 600 g. Cena - ?
Perníčky podle značky pochází z Lidlu, já je dostala od kamarádky, která je přinesla na předvánoční posezení. V balení obsahuje mix  kulatých perníčků s cukrovou polevou a perní s čokoládovou polevou. Jsou hezky měkké a musím říci, že mi chutnaly. Je to taková variace na větší perníčková kolečka stejné značky, které na předvánoční posezení přinesl někdo z účastníků. Tohle menší provedení mi přijde šikovnější.

Protein Muesli Basic Fine (Ketodiet)
Koupeno - Brand box. Baleni - 500 g. Cena - 129 Kč (doporučená)
Musli je složené z mletých ovesných vloček, mandlí a ořechů; díky ořechům má vyšší obsah bílkovin. Namleté je opravdu jemně, víc mi ale chutnalo jako přídavek do jiného musli než samotné (zatímco jemně mleté vločky mi spíš vyhovují, ořechy mám raději ve větších kouscích). Jestli jsem se dobře dívala na stránkách Ketodiet, tak už se neprodávají.


Asi nejvíc mi chutnaly medové perníčky ze sady s čajem, hrušková tyčinka, mandle a kešu v karamelu a  hummus s grilovanou zeleninou. Vyložený propadák tu tentokrát není, ale moc mne nezaujal čokopohár z Libeřských lahůdek a vlastně ani musli z Ketodiet. Pokud jde o cenu vepřového masa v konzervě, tak "no coment".


33 komentářů:

  1. Sushi z Lidlu mám ráda a různé sušenky od Zemanky jsou moc dobré :). Zajímavé dobroty :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si sushi občas v Lidlu koupím, když pracuju z domova a pauzu na oběd využiju na nákup, takže už pak nestíhám vařit :)

      Vymazat
  2. Musím říct, že vše jsou pro mě neznámé kousky. Ráda jsem si přečetla tvé hodnocení.
    Trhané maso dělám, je to skoro bez práce a za dvě stovky by ho byl pekáč :o)
    Stáňo, měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, mne cena toho masa šokovala - občas se hodí mít něco v zásobě, když není čas vařit, ale za tuhle cenu bych si ho nikdy nekoupila
      Hezký den

      Vymazat
  3. Z té nabídky neznám nic,pouze hummus znám,ale ten si dělám doma.
    Stáňo,měj hezký víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, hummus už jsem sice doma dělala, ale zrovna tohle je věc, kde sáhnu po pohodlnější variantě (navíc si ho kupuju většinou do práce, protože manžel ho nejí)
      Měj se fajn

      Vymazat
  4. Neochutnala jsem z této sestavy nic, ale klidně bych po něčem z toho sáhla.
    Měj pěkný víkend!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  5. Nic neznám, pěkný článek, zajímavé produkty :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
  6. Stáňo zdravím, dnes bych u Tebe ochutnala humus s grilovanou zeleninou, ten mám ráda. Na nic sladkého nemám po Vánocích pomyšlení. Děkuju za ukázku, Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, mně bohužel sladké chutná i po svátcích, ale už jsme naštěstí s cukrovím v podstatě u konce...
      Měj se fajn

      Vymazat
  7. Mandle v čokoládě si kupuji, ale v hořké, mám pocit, že tolik nehřeším :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je mám taky raději v hořké (já mám obecně raději hořkou čokoládu), ale tyhle jsem dostala...

      Vymazat
  8. tak já bych si dala ty perníčky,Sv.

    OdpovědětVymazat
  9. Stáňo, dnes samé lahůdky... Neznám nic, možná mandle z Lidlu. Trhané maso si peču sama a arménské ovocné dobroty mám taky moc ráda.
    Pěkný víkend. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já bych si to trhané maso sama nekoupila - bylo z dárkového balíčku, co dostal manžel od kolegů k narozeninám. Cena mi přijde hrozně "přepálená".
      Měj se fajn

      Vymazat
  10. Stáni, já mám sushi z Lidlu docela ráda, ale na tohle balení jsem ještě nenarazila. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, sushi bylo myslím z nějaké vánoční nabídky, narazila jsem na něj náhodou.
      Měj se fajn

      Vymazat
  11. Nic z toho neznám, ale všechno to zní zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, jsem ráda, že jsem ti "rozšířila obzory" :D :D

      Vymazat
  12. Ahoj Stáňo, tak ta konzerva masa mě zaujala, přesně jako dárek by se mohla hodit. Chio tortila chips mám v této příchuti ráda samotné. ☺☺ Prima večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, mně se ta konzerva nelíbila designově a cena byla fakt hodně přes... Chio tortila mne příjemně překvapily - měla jsem tortilové chipsy poprvé
      Měj se fajn

      Vymazat
  13. Ahoj Stáni,
    mně se asi nejvíce líbil paradoxně ten čokopohár. Ta cena konzervy je fakt přemrštěná.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, konzerva je drahá a ještě k tomu má ošklivý obal ;-). V případě čokopoháru jsem čekala spíš pěnu, kterou miluju, tak jsem byla trochu zklamaná.
      Hezký den

      Vymazat
  14. Mňam, ty ořechy v karamelu fakt vypadají dobře. Spousta věcí by byla i pro mě nová. Zrovna včera jsem koukala po hummusech, které prodávají v Lídlu. Dřív mi tam moc chutnaly. Nakonec jsem si je nevzala skrz krátkou dobu trvanlivosti :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, hummusy z Lidlu mi taky většinou chutnaly.
      Hezký den

      Vymazat
  15. Trhanou krkovičku nám v sobotu připravila snacha a to byla teda luxusní bašta :-) Přeji krásný začátek roku a spoustu dobrot k tomu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, domácí trhaná krkovička je naprosto "jiná liga" než konzerva :)

      Vymazat
  16. Hummus s tou grilovanou zeleninou mám moc ráda. Cena je sice vyšší, ale tuhle řadu od Alberta jsem si zamilovala a často kupuji i to jejich guacamole z avokáda. :)

    OdpovědětVymazat
  17. Z uvedeného jsem zkoušela asi jen tu instatní čokoládovou kaši. Moc na tyto práškové nejsem, ale když je nouze, nejsou špatné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mívám instantní kaše jako nouzovku v práci - když se zdržím déle nebo je slabší oběd, tak se hodí.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)