čtvrtek 18. ledna 2024

Prosincové nákupy I

I  své prosincové nákupy a novinky si rozdělím do dvou článků.  Tentokrát to není ani tak z důvodu délky (i vzhledem k tomu, že vánoční dárky měly svůj samostatný článek), ale proto, že část fotek je nějaká rozmazaná, tak bych je ráda přefotila. A k tomu se nějak nemůžu dostat ... Takže tentokrát se podíváme na knížky a svíčky, protože tam se mi fotky vyvedly celkem slušně. Kosmetika by byla v mlze, takže tu až někdy příště...



Knížky

Jako obvykle tu mám několik knížek ze spolupráce s nakladatelským domem Grada, ze kterých už mám většinu přečtenou.  V prvním balíčku od Grady jsem našla psychothriller Tíživé ticho  od Roberta Bryndzy (recenze), příběh ze série Romantické útěky  Vinice ve Francii od Julie Caplin (recenze) a jako bonus k němu ještě povídku Potkáme se v Praze a konečně  knihu od Kelly Bowen Zahrada dávných tajemství, která se z větší části odehráva v období 2. světové války. Dodatečně mi pak ještě došla kniha Kult od autorů Camilly Läckberg a Henrika Fexeuse, což druhý díl ze série Menetalista (recenze)

Těsně před Vánoci se mi povedlo prostřednictvím FB swapnout dvě knihy od Lisy Regan - Matčin hrob a Nečekané přiznání.   Jde o třetí a čtvrtý díl ze série s vyšetřovatelkou Jossií. Chci tuto sérii dočíst celou, tak jsem byla ráda, že jsem dva z dílů, které jsem ještě nečetla, získala výměnou za mnou už přečtené detektivky.

A posledním loňským přírůstkem do mé knihovny je kniha Životice - obraz (po)zapomenuté tragédie od Karin Lednické, kterou jsem si koupila po Vánocích. Tuto knihu jsem měla v plánu si určitě přečíst už nějakou dobu, jen jsem váhala, zda si ji půjčím v knihovně nebo koupím. Když jsem ve středu po Vánocích narazila v knihkupectví Dobrovský na 30% slevy, tak to rozhodlo ve prospěch koupě (zaplatila jsem 244 Kč, sleva byla asi stovka)

Svíčky

Jeden nákup je předvánoční, druhý povánoční, ale oba jsou z Rossmanna a nakupovala jsem ve slevách. Před Vánoci jsem si koupila velkou svíčku Yankee Candle Winter Wood (249 Kč) a malou svíčku ve skleničce s vánočním potahem Scented Candle Christmas Gift (49,90). V povánočních slevách jsem pak sáhla po dalších svíčkách se zimně laděnými skleničkami - Apple Cinnamonn  a Winter Dream (obě byly za  49,90). Všechny už jsou vypálené, na ty první dvě už recenze byla, na druhé dvě bude v příští "vypáleném" článku.


A až se mi povede přefotit ty nepovedené fotky, mrkneme se v nějakém dalším článku na to, co mi přibylo doma v oblasti kosmetiky a taky do krabice, která obsahovala mou výhru ze soutěže na Hanky blogu Čičulka.


40 komentářů:

  1. Stáňo, moc pěkné nákupy. Tíživé ticho už jsem četla a musím říct, že to autor umí líp, toto mě úplně nenadchlo. Na Vinici se chystám a série od Lisy Regan na mě čeká ještě celá 🙂 Svíčky taky super, myslím, že druhou a třetí jsem měla a obě za tu cenu fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, já mám asi taky raději klasické detektivky, ale musím autorovi přiznat, že zejména v těch pasážích z ostrova dokázal navodit dost dobře takovou tu mrazivou atmosféru.
      Hezky den

      Vymazat
  2. Stáni, pěkně nakupuješ. Těším se na tu kosmetiku. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, doufám, že zítra dopoledne to zvládnu nafotit...
      Hezký den

      Vymazat
  3. Stáňo, z knih znám jen Životice, zato svíčky, až na tu se sobem, mám doma všechny. Dostala jsem je...
    Těším se na pokračování, u Hanky jsem taky kdysi vyhrála krabici plnou hezkých kousků...
    Měj klidný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, tak já si svíčky z 90% kupuju sama - tyhle prosincové všechny. Na Životice jsem zvědavá, ale teď tu mám k přečtení docela slušnou hromádku, tak nevím, kdy se k nim dostanu.
      Měj se fajn

      Vymazat
  4. Pěkné nákupy.Zajímavé knihy,něco jsem si opsala.Pár svíček jsem v prosinci dostala,ale ty si nechám
    chvíli na parádu.Hezký den Stáňo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já kupodivu svíčky moc nedostávám. Jen k svátku od mladých (nepochybuji, že vybírala snacha) jsem dostala jednu YC.
      Hezký den

      Vymazat
  5. Matčin hrob jsem četla a Tíživé ticho mám v knihovně na zápis. Stále pálím svíčky, zatím nemusím o nákupu uvažovat :-).
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já to mám obráceně - Tíživé ticho přečtené, Matčin hrob leží na hromádce knih k přečtení...
      Hezký den

      Vymazat
  6. Stáňo, Životice jsou pár kilometrů od nás. Nikdy se o tom nesmělo moc mluvit, ale přece jen sem a tam se něco profláklo. Pak narazíš na příbuzného z naší rodiny (Polák), který byl odvezen do koncentráku a od té doby ticho, jako by se ztratil z povrchu zemského. Pak chodíš na ZDŠ s tebou potomci některých lidí, o kterých se píše (ne zrovna pozitivně) a ty víš, že se s nimi nikdo nechce kamarádit, ani stýkat. A pak si to přečteš, a ono to všechno zapadne do mozaiky ze střípků. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iwko, ne nadarmo se to asi jmenuje ... (po)zapomenutá historie. Četla jsem někde, že si k tomu autorka dělala docela obsáhlou historickou rešerši, tak jsem zvědavá, jaká knížka bude...
      Měj se fajn

      Vymazat
  7. Pěkné přírůstky, zejména knížky :). O knížce Životice jsem taky uvažovala, bydlím vlastně hned vedle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem od K. Lednické četla Šikmý kostel (oba díly) a líbily se mi, tak jsem si řekla, že zkusím i toto.

      Vymazat
  8. Stáňo, Tíživé ticho mám zamluvené v knihovně, momentálně jsem třetí v pořadí. Životice si určitě také zamluvím, díky za tipy 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, Tíživé ticho je trochu jiné než ostatní knížky od Bryndzy, ale špatné není. Do Životic jsem se ještě nepustila. Určitě o nich pak napíšu. Uvidíme, která z nás se k nim dostane dřív :)
      Hezký víkend

      Vymazat
  9. Potkáme se v Praze. Jaké to je????

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, to je t ve stejném stylu jako všechny knížky ze série Romantické útěky - jen je to prostě taková jednohubka ;-)
      Měj se fajn

      Vymazat
  10. Pěkné nákupy. A těch knih - ty já bych kupovala pořád. Ale musím se brzdit, už to není kam dávat. Konečně jsem se dostala k vánočním knihám, takže teď o čtení nouze nebude. 🙂
    Hezký večer, Stáni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikolo, já teď taky nějakou chvíli nebudu mít o čtení nouzi - až přečtu své vánoční dárky, pustím se do manželových a pak do máminých :D
      Měj se fajn

      Vymazat
  11. Ahoj Stáňo to jsou samé hezké nákupy, musíme si dělat radost ! Lenka

    OdpovědětVymazat
  12. Hezké nákupy. Knihy už tolik nekupuji jako dřív. Jen občas něco, co mě zaujme.. a spíše odnáším staré brožované detektivky do knihobudek, protože ty se většinou a znovu číst nedají, když víš jak to dopadne....Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaro, já teď hromadu knih prodala prostřednictvím Knihobootu (právě hodně detektivek - těch novějších) - uvolnila jsem si místo v knihovně a získala nějakou korunu. A teď ho zas postupně zaplňuju. Jinak takové ty starší, už trochu "unavené" knížky dávám taky do knihobudek.
      Měj se fajn

      Vymazat
  13. hezký nákup, knížky mě zaujaly...Sv.

    OdpovědětVymazat
  14. Svíčky jsou moje vášeň, dokonce až tak velká, že jsem si je sama začala vyrábět :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bych taky někdy chtěla vyzkoušet - třeba jako dárky

      Vymazat
  15. Romantické útěky od Caplinové si mě loni naprosto získaly a já doufám, že letos stihnu dočíst ještě těch pár knížek, které mi chybí. Jako například Vinice ve Francii. Některé knížky se mi od ní líbí více, některé méně, ale vždy si čtení užiju.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  16. Tíživé ticho jsem dostala k Vánocům a nemůžu se dočkat, až se do něj začtu. :)

    OdpovědětVymazat
  17. Stáni obdivuji, jsi opravdu velká čtenářka. Kde na to bereš energii a čas. ☺♥ Krásný nedělní večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eri, kdybych míň četla, tak bych víc spala :D. Čtu většinou v posteli před spaním (a někdy to natáhnu déle, než by bylo vhodné ;.)).

      Vymazat
  18. Ahoj Stáni,
    Kult zrovna čtu. Jinak moc pěkné knižní přírůstky. Já toho teď tolik nového na poli knih nemám, ale ono se to určitě zase rozjede.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám nějaké knižně bohatší období. Prodala jsem nějaké knížky na Knihobootu a tak uvolněné místo zas zaplňuju :D. Zrovna včera mi dvě knížky (z Knihobootu) přišly.
      Hezký den

      Vymazat
  19. Knížek není nikdy dost, takže ty velmi závidím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knížek se v prosinci urodilo (je třeba připočítat ještě Vánoce), ale ani leden nevypadá špatně :)

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)