čtvrtek 11. května 2023

Z kosmetické poličky 46

 Sice taška, kam odkládám obaly od spotřebovaných produktů, není po skončení dubna zrovna moc plná,  ale už se mi tu objevují první kousky spotřebované v květnu. Takže přišel čas dát dohromady článek s tím, co z mé kosmetické poličky v dubnu zmizelo, abych mohla tašku vyprázdnit a nemichal se mi tu duben a květen. A začneme jako obvykle maskami...


 
 
Nutri Bomb Milky Sheet Mask (Garnier)
 
Koupeno - Rossmann. Balení - 1 ks. Cena - 49,90
Maska obsahuje bio mandlové mléko a kyselinu hyaluronovou, díky kterým by měla pleť vyživit a rozjasnit. Maska byla tvarově i velikostně fajn, jen v oblasti brady jsem ji  musela trochu skládat. Měla hodně napuštěné plátýnko, ale nikde nestékla. Sérum bylo takové krémové a v sáčku ho ještě docela dost zbylo  (asi dvakrát jsem zbytek ještě využila na krk). Po 15 minutách se všechno nevstřebalo, takže jsem část vmasírovala a část setřela. Po aplikaci jsem měla  krásně vyhlazenou a vyživenou, na dotek velmi příjemnou pokožku  na obličeji. Za mne velmi dobrá maska.
 
Hydra bomb Sheet Mask (Garnier)

Koupeno - Rossmann. Balení - 1 ks. Cena - 49,90
Maska obsahuje výtažek z hroznových jader a měla by pleť osvěžit, zpevnit a vyhladit vrásky. Plátýnko  je širší, ale na obličej šlo díky nástřihům docela dobře složit. Napuštěné je poměrně hodně, ale z masky nikde neteklo, v sáčku zbylo sérum i na krk.  Na pleti ke konci patnáctiminutévé aplikace lehouce pálilo. Po sundání  jsem zbytek částečně vymasírovala a částečně setřela, pokožka chvíli lepila, ale nebylo to nic hrozného. Pleť byla po použití vypnutá (trochu i táhla), ale jinak hezky vyhlazená a vyživená. Kvůli tomu táhnutí po aplikaci to ale asi můj favorit nebude.

Extrasoft pads (Bel)

Koupeno - Rossmann. Balení - 70 ks. Cena - asi 27 Kč.
Obvyklý kousek z mé kosmetické poličky. Tyhle odličovací tampony jsem si hodně oblíbila - jsou měkké, nerozdělujíse při vytahování z balení a hezky sají tekutinu. V Rossmannovi na ně mají celkem pravidelně akci, kdy tři balení po 70 ks stojí 79,90 a je k nim ještě nějaký dárek (obvykle vatové tyčinky), což celkem ujde.

Tagescreme Q10 (Today)

Koupeno - Billa. Balení - 50 ml. Cena - 59,90
Denní krém s kyselinou hylauronovou a koenzymem Q10 je brandem řetězců Rewe (Billa, Penny). Balení ve skleněné dózičce a ještě v krabičce dobře vypadá a nelze mu nic vytknout ani z hlediska praktičnosti. Krém měl lehkou konzistenci, dobře se roztíral i vstřebával, takže pleť po použití nelepila a byla dobře vyživená. Parfemace mne zrovna nezaujala, ale není nijak výrazná, takže mi ani nevadila. Měla jsem ho už po druhé - na používání na chalupě je fajn a poměr cena -výkon rozhodně nemá špatný.

Orange Fondate (Yves Rocher)

Koupeno - Yves Rocher.  Balení - 200 ml. Cena - dárek k nákupu (běžně  119 Kč)
Sprchový gel je z vánoční limitky z r. 2021, já jsem ho dostala jako dárek k nákupu. Balený je ve vyšší plastové lahvičce s oklápěcím víčkem. Gel byl bezbarvý a měl poměrně hustou konzistenci - díky té šel už tak od poloviny balení z lahvičky důř dostat (k čemuž přispěl  poměrně tvrdý plast lahvičky,což je neduh řady balení od YR).  Dobře pěnil i myl a neměla jsem pocit, že by vysušoval. Ovšem nejlepší na něm byla vůně - byl to fakt autentický  pomeranč v čokoládě. Já pomeranč v čokoládě miluju, takže docela lituju, že šlo o limitku. Klidně bych si ho jinak zase koupila.  

Hand protection měsíčková (Indulona)

Koupeno - swap. Balení - 100 g. Cena - ? (podle netu kolem 50 - 60 Kč)
Klasický krém na ruce v tubě se šroubaovacím víčkem.  Obsahuje glycerin a výtažek z měsíčku. Dobře se roztíral i vstřebával, ruce po něm nezůstávaly mastné. Používala jsem ho na chalupě, kde dávám rukám celkem zabrat a přišlo mi, že i celkem dobře vyživuje a regeneruje.

Cremeseife Meeres Rauschen (Balea)

Koupeno - DM drogérie. Balení - 500 ml. Cena - 22,90
Tekuté mýdlo na ruce s vůní mořského vánku má opravdu příjemnou svěží vůni. Dobře mylo, neměla jsem pocit, že by vysušovalo.  Pasovala bych ho na naše nejoblíbenější mýdlo, ale podle informace od prodavačky šlo prý o limitku a už se nedělá. Nevím, jestli se na toto info dá spolehnout - balení označení "limited edition"  nemělo, ale fakt je, že jsem ho na regálech už několikrát hledala marně. Škoda.

Pedik (Alpa)

Koupeno - Rossmann. Balení - 90 ml. Cena - 59,90
Antiperspirant na nohy fungoval, jak měl - tedy omezoval pocení a zápach, sám o sobě byl ale skoro bez vůně.  Balení v lahvičce s mechanickým rozprašovačem (který fungoval bez problémů) mi celkem vyhovovalo, jen se po použití musel nechat chvilku zaschnout (ale bylo to jen minutku). 
 

Tentokrát tu nemám žádný propadák - všechny produkty minimálně plnily, co jsem od nich očekávala. Kdybych měla ale vybrat jeden, který mne zaujal nejvíc, tak by to asi byl sprchový gel s vůní čokolády a pomeranče - právě pro tu vůni. A nebo plátýnková maska Nutri Bomb s mandlovým mlékem - ta díky svým účinkům.
Květnová spotřeba vypadá dobře "rozjetá" (rozuměj - u několika kousků se začínám blížit k jejich dnu), tak uvidím, jestli skóre za tento měsíc bude lepší než dubnových osm kousků

24 komentářů:

  1. Garnier Nutri Bomb masku mám veľmi rada :) skutočne skvelé úlovky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mne to byla v plátýnkových maskách Garnier premiéra. Trochu jsem ji odkládala, protože se mi po nočním krému od Garnieru udělaly fleky na obličeji, tak jsem se bála, abych s maskou nedopadla stejně. Ale byla jsem příjemně překvapená :)

      Vymazat
  2. Ahoj Stáno, na krém z Billy či Penny se kouknu a sprej na nohy mi přijde super. Skvělé tipy. Krásný večer a pátek. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, ten krém z Billy je taková klasika, na chalupu úplně vyhovující. Domů si kupuju většinou nějaký trochu "lepší".
      Měj se fajn

      Vymazat
  3. Stáňo, znám je sprchový gel YR, ten je OK. Naopak po hodně špatné zkušenosti se kosmetice Garnier vyhýbám...
    Měj pohodový pátek, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já právě taky měla problém s nočním krémem od Garnieru, takže jsem měla trochu strach, jak dopadnu s maskami, ale bylo to v pohodě.
      Hezký den

      Vymazat
  4. Určitě bych si něco vybrala.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  5. Sprcháče Yves Rocher umí, tuhle limitku jsem ale vynechala, nemám ráda vůni pomeranče :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě miluju kombinaci pomeranč + čokoláda (na jídlo i jako vůni), takže to byla limitka přímo pro mne. Ale ten rok byla dobrá i sladká ostružina...

      Vymazat
  6. Stáni, zaujal mě ten denní krém Today, určitě ho vyzkouším. A pak také mýdlo z DM drogerie, ale tady asi už nepochodím. Ony ty privátní značky ve spoustě obchodů (zde Balea), jsou mnohdy kvalitnější, než značková kosmetika.
    Měj prima květnové dny. 🌸🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, tohle konkrétní mýdlo už asi fakt neseženeš, ale já používám ještě Sensitive a to je taky fajn a cena je výrazně nižší než u značek...
      Měj se fajn

      Vymazat
  7. Ahoj Stáni,
    masky z Garnieru znám, nejsou špatné, ale mám jiné oblíbence. Ten gel od Yves Rocher voní fakt nádherně, měla jsem ho taky a užívala jsem si ho. To samé platí o mýdlu Balea, je škoda, že ho už nemají, Značku Today jsem si dřív docela často kupovala, není vůbec špatná. Já jsem na tom momentálně se spotřebou taky moc dobře, myslím si, že květen bude hodně bohatý.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, ten sprcháč fakt voněl úžasně. Já mám předsevzetí v květnu zlikvidovat na dovolené aspoň pár malých balení a vzorků. Ale jedeme jen na 5 dnů, tak nevím, kolik toho zvládnu dopotřebovat.
      Hezký den

      Vymazat
  8. Stáňo, přeji hezký víkend. Díky za kosmetické tipy. Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  9. Plátýnkové masky od Garnier mám moc ráda. Nejraději má tu v modrém obalu. A sprcháče od YR jsou super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt, že vánoční limitky od YR bývají vydařené a v r. 2021 se povedly mimořádně. Kromě pomeranče s čokoládou jsem měla ještě sladkou ostružinu a ta voněla taky moc hezky.

      Vymazat
  10. Z tvých spotřebovanců jsem zkoušela snad jen masky od Garnier, jinak vůbec nic.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, mám to podobně u tvých článků - jen výjimečně něco znám :)

      Vymazat
  11. Ahoj Stáni, pěkná spotřeba :) Masky Garnier ty já můžu, ale to dobře víš. Nejradši mám tu modrou s chrpou a pak fialovou s levandulí. Odličovacími tamponky já se teď zásobila v Lidlu, brala jsem hned 4 balení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, lidlovské odličovací tamponky taky nejsou špatné. Ale já se teď naučila na Bell, tak kupuju ty. On Lidl má ty malé, na které jsem zvyklá, jen ve 140 ks balení a to se mi v koupelně nevejde do skříňky (má ji málo hlubokou :D).

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)