neděle 21. května 2023

Testuji - Ariel Extra Clean All-in-1 PODS®

Projektů  #trndczsk , ve kterých mají vybraní uživatelné možnost vyzkoušet a ohodnotit některé nové výrobky bývá do roka celá řada. Pokud se týkají typu produktů, které používám, tak se do nich hlásím poměrně pravidelně, protože (znáte mne) ráda vyzkouším něco nového. Ne pokaždé se ocitnu mezi vybranými účastníky, protože zájem bývá obvykle velký. Tentokrát se na mne ale usmálo štěstí ... 

  
K vyzkoušení jsem dostala kapsle Ariel Extra Clean All-in-1 PODS®, které jsou určené k praní při nižších teplotách, což by mělo uživatelům šetřit spotřebu energie. A díky  červené komůrce by prádlo mělo být hygienicky čisté, bez skrvn a svěží. Kapsle by se měla vkládat do prázdné pračky a až teprve na ni by se mělo dát prádlo (což byla informace, která mne překvapila, sama bych to udělala obráceně).  Balení  v recyklovatelné kartonové krabičce (ta obsahuje  14 kapslí)  by pak mělo snižovat spotřebu plastů a šetřit naše životní prostředí.  Tolik informace, které výrobek doprovázely...


 
A moje zkušenosti?
Kapsle jsem zatím využila při praní plných praček špinavého prádla z dovolené a z chalupy, kdy jsem měla vždy zcela plnou pračku. Prala jsem vždy při teplotě vody o 10° nižší, než dané prádlo peru běžně. Prádlo se i tak vypralo velmi dobře, včetně světlých ručníků na ruce z chalupy, které tam dostávají dost zabrat. Samotné kapsle v krabičce lehce voní, po vyprání jsem už ale z prádla tu vůni necítila (mně to nijak nevadí, já nemám převoněné prádlo moc ráda, takže i aviváž nebo vonné perličky používám málo a většinou v menším než doporučeném množství).  
 

 
Já se přiznám, že jsem spíše příznivec tekutých gelů, protože pokud využiju u pračky funkce množstevní automatiky, mám možnost individuální podle množství prádla (a jeho zašpinění) upravit i dávkování pracího prostředku. Ale musím přiznat, že pro plnou pračku jsou kapsle opravdu pohodlné - prostě sáhnu a použiju bez jakékokoliv odměřování. Navíc papírová krabička s kapslemi má fakt pohodlné otvírání, které se zvládne jednou rukou (na druhou stranu by ho neměly otevřít nenechavé dětské ručičky, což pro mne důležité není, ale pro někoho být může).
 

 
Kdybych svou zkušenost měla shrnout, tak tyto kapsle jsou dobrým řešením pro ty, co perou pravidlené plné pračky a mají většinu prádla hodně zašpiněnou. Pro mne budou spíš jen na ložní prádlo nebo na případy, kdy se mi nahromadí velké množství prádla nebo prádlo hodně zašpiněné (což nebývá tak často - přece jen jsem kancelářská krysa a fleky na oblečení mi tolik nehrozí). V ostatních případech asi dám spíš přednost gelu, který umožní  dávkování pracího prostředku snížit s ohledem na naplnění pračky i to, že prádlo není moc špinavé nebo flekaté.

 
 
#arielallinonepods, #peruzastudena, #trndczsk a #spoluprace

27 komentářů:

  1. Stáňo, mám ke kapslím podobný přístup jako ty. Kde byly, když jsem prala pro nás a děti. Teď mám pračku plnou málokdy, využívám zkrácených časů a kapsle mi přijde zbytečná.
    Narozdíl od myčky - tu zapínám jen zcela plnou...
    Ráda jsem si tvůj test přečetla. Měj příjemný den. Helena

    PS: a moc hezké fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, s fotkami jsem se docela vyblbla - vitr foukala víc než jsem potřebovala a navíc se točil, takže vyfotit ubrus, aby vlál tak, jsem si představovala, byla celkem výzva :), která si vyžádala řadu pokusů.
      Hezký den

      Vymazat
  2. Ráda jsem si Tvoje vyzkoušení kapslí přečetla. Kapsle nepoužívám, ale poučená být mohu, že :-).
    Měj se Stáňo, hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, třeba se ti náhodně dostanou do ruky - jako mně ;-)
      Hezký den

      Vymazat
  3. Já mám Ariel ráda i takovéto kapsle různých značek :-) Ale používám spíš prášek a aviváž než kapsle. :-) A objevila jsem aviváž, která opravdu voní silně a nedám na to dopustit. Jedná se o Puellu a bude zmíněná i v článku :-)

    OdpovědětVymazat
  4. jsme na tom docela stejně, pěkné dny,Sv.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Stáni,
    já si sama programově kapsle nekupuji, dávám přednost gelu. Tyto jsem doma měla v rámci nějakého boxu a byly fajn.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já kapsle normálně taky nekupuju, obvykle peru v gelu z DMka (Denk mit), ale vyzkoušet se má všechno. Musím říci, že použití je lákavě pohodlné ;-)
      Měj se fajn

      Vymazat
  6. Ahoj Stáňo, já používám prací prášek nebo gel, kapsle jsem taky zkoušela. Měj se dobře, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, já používám už pěkných pár let výhradně gel, v poslední době dost často Denk mit z DMka v plastových náhradních baleních.
      Měj se fajn

      Vymazat
  7. Ariel mám moc ráda, tyhle kapsle jsem ještě nezkoušela, ale ráda bych je také zkusila. Vypadají skvěle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že pokud pereš plné pračky, tak to není špatná volba

      Vymazat
  8. Odpovědi
    1. Musím říci, že s fotkami jsem docela spokojená :)

      Vymazat
  9. Stáni, moc pěkné fotky. Přiznám se, že kapsle nepoužívám z důvodů výše uvedených. Měj pohodový den.

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Stáni, ten koš na prádlo je skvostný. Já mám kapsle doma zrovna načaté a moje babička ta je úplně miluje. Barevné pere jedině s kapslemi už léta letoucí. Já peru pravidelně plné pračky a případně mám doma po ruce i gel, takže mě to nikterak netrápí, mnohdy mám pocit že bych kapsle mohla dávat i dvě. Přítel dělá půl ve výkopech a půl na autodílně takže ten je zrasovanej v jednom kuse.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, ten koš je historický :) - v tom jsem jako úplné miminko spala já, pak můj brácha, obě jeho děti i můj syn. Teď už ho tedy máme na chalupě jako dekoraci (prádlo ke šňůře nosím normálně ve starém lavoru :D, což by ovšem bylo výrazně méně fotogenické)

      Vymazat
  11. Před pár lety jsem kapsle používala, ale měla jsem problém s jejich úplným rozpouštěním. A když to tak čtu, možná to bylo tím, že jsem pračku narvala prádlem a až potom tam dala kapsli. Od té doby jsem na ně zanevřela, možná jim dám druhou šanci :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně informace, že se má kapsle dávat dolů taky překvapila. Jinak musím říci, že jsem problém s rozpouštěním nezaznamenala.

      Vymazat
  12. Marcela Nordic Passion27. května 2023 v 21:51

    Já voňavé prádlo můžu:), pamatuji , jak nám kdysi Ariel provonel smradlavou stodolu ve Skotsku, kam jsme jeli pracovat na farmu, ubytování bylo opravdu nevonave:). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyhle kapsle voněly hodně jemně, nevím, jestli by na stodolu stačily :D. Ale mně to tak vyhovovalo

      Vymazat
  13. Kapsle jsem doma měla (dříve si je kupoval partner) a hodnotím je úplně stejně. Na plnou pračku jsou fajn, ale u mě rozhodně vyhrávají prací gely, které můžu dávkovat dle množství prádla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych kapsle víc využila v době, kdy ještě syn bydlel doma a já dvakrát týdně prala pračku plnou uválených fotbalových hadrů (brankář je na zemi skoro stejně často jako na nohách :D)

      Vymazat
  14. Já už se na trnd nepřihlásila do žádného projektu pěkně dlouho a je to teda škoda! Tyhle kapsle bych testovala moc ráda a moc se mi líbí i ten tvůj koš na prádlo :)

    OdpovědětVymazat
  15. Kapsle od Arielu používáme také, ale tedy ne pro nižší teploty, ani nevím, že takové jsou... ale u běžného praní jsou fakt super na pohodlí a já si je vozím i na dovolenou, na týden použiju tak 2x :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)