pátek 29. března 2024

Vypáleno 14

Ještě pořád pálíme tolik, že bez problémů udržím měsíční frekvenci  tohoto typu článků. Ale většinou s přibývajícím jarem (a světlem) to bývá tak, že svítíme čím dál méně a vypálené svíčky přibývají mnohem pomaleji.  Pojďme se tedy podívat, jsme zapalovali tak asi v uplynulých pěti nebo šesti týdnech


Waldspaziergang (Domol)
Svíčka s názvem Lesní procházka měla vůni borovice a kupovala jsem ji  v Rossmannovi - za klasických 69,90 (což je myslím cena všech svíček Domol). Nezapálená voněla poměrně intenzivně - byla to taková opravdu lesní vůně s nádechem smolnatého dřeva a jehličí. Pokoj ale pak provoněla velmi jemně a nenápadně, rozhodně méně než jsem čekala podle vůně nezapálené svíčky nebo zkušenosti se svíčkou White cotton od stejné značky.  Při hoření se jí trochu nestejnoměrně rozpouštěl vosk - po jedné straně ho zůstávalo víc, ale nakonec vyhořela celá.  

??? (Aromatheraphy)
Velkou tříknotovou svíčku jsem vyhrála v soutěži na blogu u Eriky. Proto taky nevím přesný název vůně - Erika z ní sloupla nálepku, na které tento údaj je (zřejmě proto, že je na ní i cena).  Ale každopádně šlo o příjemnou lesní vůni, která nebyla nijak výrazná - provoněla hlavně bezprostřední okolí.  Hořela moc hezky pravidelně a vyhořela v podstatě až do dna. Navíc zelený obal se zlatým víčkem vypadá velmi elegantně. Myslím, že je to docela hezká dekorace za slušné peníze (já si tyhle svíčky kupuju i sama, takže vím, že jedna vyjde na 120 Kč).

Wild Berries (Pepco)
Svíčku s vůní lesních plodů jsem kupovala v Pepcu za velmi příjemných  35 Kč a  byla jsem mile překvapena, když jsem ji zapálila. Svíčka má jemnou sladkou ovocnou vůni, která pokoj provoněla velmi lehce, ale příjemně. Hořela bez problémů a vyhořela skoro do dna (zbyly asi 2 mm vosku) I tento kousek považuji za dobrý kup (a už jsem si koupila dvě další)

Vonná svíčka (Bolsius)
Tato svíčka svíčka sice nesla název "Vonná", ale voněla i nezapálená velmi málo - takovou nasládlou vůní s tónem vanilky. Při hoření pak už nevoněla vůbec. Ale je fakt, že já jsem si ji vybrala hlavně kvůli zajímavému potahu, díky kterému při hoření docela hezky vypadala. Jinak hořela bez problémů a vyhořela taky úplně celá. Kupovala jsem ji v Normě za 39 Kč v rámci nějaké jejich akční nabídky. 

Čajové svíčky (Profissimo)
Balení 50 ks čajovek jsem kupovala v DM drogerii za 79  Kč a vypálila jsem je v práci v aromalampě. Dobře se zapalovaly a vydržely hořet bez problémů deklarovné 4 hodiny (spíš o něco déle). 

🔥

Z dnešní přehlídky mne velmi příjemně překvapila svíčka Wild Berries z Pepca a  a líbila se mi i svíčka Aromatheraphy s lesní vůní.  Nejméně mne zaujala svíčka Bolsius, ale od té jsem vlastně ani nic moc nečekala... Uvidíme, za jak dlouho se tu objeví další vypálený článek - jestli to bude ještě v dubnu, nebo už si počkáme zas až na podzim...


32 komentářů:

  1. Stáni, pěkná přehlídka svíček. Měj pohodové svátky.

    OdpovědětVymazat
  2. Ráda jsem se podívala, Stáňo! Taky pálím každý večer. Znám jen čajovky, ty jsou OK!
    Užij si sváteční den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já tyhle čajovky střídám s těmi od Rossmanna, ty taky nejsou špatné.
      Hezký den

      Vymazat
  3. Svíčky mě baví,protože také ještě večer pálím.Pálím i v létě večer v lodžii.Mám to tak prostě ráda.
    Hezkou sobotu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, my doma v létě moc nepálíme, to spíš na chalupě :). Ale teď ještě ano, i když asi méně často než třeba v prosinci.
      Hezký den

      Vymazat
  4. Svíčky u mě doma nesmí chybět, miluji tu atmosféru a vůni. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se na svíčky taky docela naučila a hlavně v zimě pálím pravidelně

      Vymazat
  5. Ta první má krásnou skleničku, určitě bych ji využila dál :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Některé svíčky mají zajímavé skleničky, to je fakt. Teď zrovna pálím jednu s velikonočním potahem, ta taky vypadá dobře

      Vymazat
  6. Po Lesní procházce se podívám. Zaujala mne. Ale vlastně bych vypálila i ty ostatní.
    Měj pěknou Bílou sobotu!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, Lesní procházka nebyla špatná.
      Hezký den i tobě

      Vymazat
  7. Poslední dobou jsem je nějak zanedbávala. Přeji krásné jarní svátky. Já jsem utekla za sluníčkem.
    Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  8. Stáňo, také ještě pálím i když už trochu méně. Čajovky používám ráda i v létě večer v altánku 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My zas v létě na chalupě pálili ty velké svíčky z Pepca. Vydrží docela dlouho a od tří knotů je takové příjemné světlo.

      Vymazat
  9. Ahoj Stáni, stihla jsi vypálit svíčku, no paráda 👌👌

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eri, já mám tyhle velké z Pepca ráda, takže jsem ji začala pálit hned, jak dorazila :)

      Vymazat
  10. Stáňo zdravím, taky ráda svíčkuju, nejvíc v zimě. Měj se hezky, Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, já taky nejvíc pálím v zimě, teď po přechodu na letní čas už budu pálit míň - je déle vidět...
      Hezký den

      Vymazat
  11. Ahoj Stáni, pěkná směsice. Já uplynulý měsíc pálím velkou Yankee svíčku, chci jí vypálit právě než se oteplí neb se jedná o vánoční vůni :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. YC jsem pálila kolem Vánoc - měla jsem dvě velké ze slev...

      Vymazat
  12. A není lepší si kupovat kvalitnější svíčky? Pak bys neměla problém s blbým hořením, špatnou intenzitou vůně a tak. Nehledně na to, že tyhle nejlevnější svíčky fakt nemají dobré složení...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, že asi jsou svíčky s kvalitnějším složením než zrovna třeba ty v článku, ale podle mé zkušenosti i svíčky od stejné značky mohou mít v různých vůních různou intenzitu vůně a i různě hoří. Ale klidně si nechám nějaké dobré svíčky poradit...

      Vymazat
  13. Marcela Nordic Passion1. dubna 2024 v 10:35

    Nektere svicky maji oprvaud moc pekne obaly, vuni bohuzel neposoudim:-). M.

    OdpovědětVymazat
  14. Stáňo, tu tříknotovou teď pálím zlatou a naprosto ji zbožňuju. Už vůbec netoužím po drahých svících, které i dost často přinesly zklamání. Myslím, že jsem měla i tu malou ovocnou svíčku, celkově na tyhle podobné, levné a nejen v Pepku nemůžu říct nic negativního.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty tříknotové nejsou opravdu špatné, měla jsem tři varianty a fajn byly všechny

      Vymazat
  15. Ahoj Stáni,
    ta svíčka Bolsius vypadá moc pěkně.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)