neděle 29. října 2023

Veselý vrch podruhé

 Dodatečně si sem vložím ještě pár fotek z pracovního školení, na kterém jsem byla už v polovině září (jenže pak jsme odjeli na dovolenou a já na ně nějak zapomněla).  Stejně jako před čtyřmi lety jsme i letos byli ve školícím středisku  na břehu Slapské přehrady. I když počasí se ze začátku tvářilo všelijak, tak nakonec bylo shovívavé a umožnilo nám se po přednáškách projít.



Stejně jako před těmi 4 lety jsme se vypravili na rozhlednu na Veselém vrchu (489 m.n.m.) - ono v okolí jinak nic dalšího, kam by se po přednáškách stihlo dojít, ani vlastně není (ještě tedy štola Josef, ale ta je nepřístupná).  Jako rozhledna slouží 42 m vysoká kovová telekomunikační věž. Na vyhlídkovou plošinu ve výšce 25 m vede točité středové schodiště se 137 schody. Rozhled na zákruty Slapské přehrady i okolní krajinu je odtud parádní. 






A tady je pohled na řeku ze silnice cestou zpátky



Tyhle fotky jsou z podvečerní procházky kolem vody a je na nich pohled na druhou stranu Vltavy, kde je přírodní rezervace Drbákov a Albertovy skály s řadou vyhlídek. Mně protější břeh  krásně ozlatilo k západu se klonící slunce... 



A nakonec pohled na školící areál ve  slunci druhého dne, kdy jsme si v poobědové pauze šli na chvíli zahrát minigolf. Vrátit se zpátky do učebny k problémům exekucí se nám nikomu moc nechtělo.
 




22 komentářů:

  1. Stáňo, je fajn, když je školení na místě, kde se dá i projít. Taky den v přednáškovém sále je potřeba trochu kompenzovat, tady to muselo jít moc hezky.
    Přeji klidné pondělí, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, z našich školicích zařízení mám raději Telč (protože kromě procházek nabízí i kavárničky), ale tady jsou procházky taky pěkné
      Hezký den

      Vymazat
  2. Stáni, krásné místo na školení. Práce i odpočinek v jednom. Měj pohodový nový týden.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, je to tam docela fajn, teď jsou navíc zrekonstruované pokoje, takže i dobré ubytování. Jen personál tam není extra vstřícný.

      Vymazat
  3. Na tu rozhlednu bych se sotva odvážila i když výhledy jsou nádherné.
    Je fajn,když se dá školení zpříjemnit i procházkou.Já jezdila většinou na jednodenní a pouze jednou na týdenní,jako státní zaměstnanci jsme museli mít odbornou způsobilost a to jsem se šprtala.Zkoušky byly horší,jak maturita.
    Stáňo,měj hezký začátek nového týdne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, my máme možnost využívat 3 školicí zařízení, i když si tedy nemůžeme úplně vybírat, kam nakonec pojedeme. Nejraději mám Telč, kde se dá po přednáškách courat po městě a posedávat v kavárnách :). Tohle bylo školení směřované na novinky v právní úpravě a praktické využití a nebylo "korunováno" žádnými zkouškami, takže beze stresu...
      Hezký den

      Vymazat
  4. Moc hezké místečko :-) a fotky se ti povedly.

    OdpovědětVymazat
  5. Je dobře, když se alespoň na chvíli může člověk na takovém školení od toho odpoutat. Zažila jsem takové jenom jedno. Jinak to byla školení jednodenní a především v budově Krajské správy Českého statistického úřadu. Už si to ani nedovedu představit :-)))),
    Pěkné fotečky!
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, my už teď máme hodně školení formou e-lerningu zakončenou testem, takže tohle dvoudenní je příjemné vybočení :).
      Měj se fajn

      Vymazat
  6. Odpovědi
    1. Kdyby sis tam chtěla udělat výlet, doporučuji Albertovy skály - jsou odtud krásné vyhlídky na řeku

      Vymazat
  7. Krásné výhledy 👍 tohle můžu.
    Pohodové 🍂 dny.

    OdpovědětVymazat
  8. Nádherné fotografie. SLuníčko dokáže s krajinou udělat divy a na Tvých krásných fotografiích je to vidět. Přej iTi příjemné dny.

    OdpovědětVymazat
  9. výhled z rozhledny je opravdu parádní :) a i ta okolní příroda :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Stáni,
    to vypadá dobře. Já jsem na Slapech asi nikdy nebyla, měla bych to napravit...
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, od Vás je to tam možná ještě blíž než z Prahy. Mně se moc líbily Albertovy skály, které jsou na druhém břehu než to školicí středisko - byli jsme tam kdysi s manželem na výletě a jsou odtud krásné výhledy.
      Měj se fajn

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)