neděle 15. října 2023

Co jsem taky ochutnala 60

Stejně jako v za srpen, tak i za září se mi tu těch ochutnaných kousků nahromadilo docela dost.  Tentokrát jsou nejvíc zastoupeny tyčinky (díky dovolené) a pak je tu i dost pití, což je u mne trochu nezvyklé (já nejvíc vypiju čajů, které mají samostatnou rubriku). 
Ale pojďme už se podívat na to, co mi během září přistálo na stole ...
 

 
Pochoutka čoko - mango (Pilos)

 Koupeno - Lidl. Balení - 150 g. Cena - asi 12 Kč
Čokoládovou  zakysanou smetanu s mangovým protlakem jsem vytáhla z regálu s výrobky, které byly zlevněné díky končící trvanlivosti; znáte mne - když je to s mangem, musím to ochutnat. Mangové složky tedy nakonec bylo ve smetaně poměrně málo, takže se v chuti dost ztrácela. Ale k dobré to bylo, to zas jo.
 
Biscino dark (Sondey)

Koupeno - Lidl. Balení - 125 g. Cena - asi 25 Kč
Máslové sušenky s polomáčené v hořké čokoládě mají opravdu pořádnou vrstvu čokolády, která při ukousnutí hezky křupne. Jen bez glukózového sirupu ve složení bych se obešla. Ale chuťově jsou dobré. V balíčku je 9 sušenek balených v plastové vaničce, takže nehrozí polámání při transportu.
 
 Organic  Oat Snack Lemon (Lifebar)

Koupeno - DM drogerie. Balení - 40 g. Cena - asi 35 Kč
Tyčinka má základ z ovesných vloček, ale obsahuje i pastu z kešu a semínek. Vločky jsou v chuti patrné,  ale výrazně je cítit i citronová chuť, takže tyčinka je příjemně nakyslá. Jen nejsou úplně nejlevnější.

Arašídy a pistácie v hořké čokoládě (Crip Crop)

Koupeno - Penny. Balení - 35 g. Cena - 9,90
Oříšková tyčinka obsahuje převahu arašídů doplněných mandlemi a pistáciemi. Na spodní straně je potažená vrstvičkou hořké čokolády. Celkově je tyčinka dobrá - je křupavá, nepřišla mi přeslazená. Chuť má spíš obecně oříškovou, ve které víc vyniknou arašídy než pistácie. V mých očích má trochu mínus za glukozovo-fruktozový sirup (považuju ho  za náhražku s horšími výživovými hodnotami), ale jinak je poměr cena výkon hodně dobrý a klidně si tuhle tyčinku koupím znovu.
 
 Raw kakaové boby (Crip crop)

Koupeno - Penny. Balení - 50 g. Cena - 19,90
 Základem tyčinky jsou (jako u většiny raw tyčinek) datle. Obsažené kakaové boby a  kakao jejich sladkou chuť hezky vyrovnají datlí, takže výsledný dojem není příliš přeslazený.  Tyčinka má dobré  složení - jen uvedené tři složky, žádné další přidané látky.
 
Colorado - chléb Dr. Popova (Hradecká pekárna)

Koupeno - večerka na sídlišti. Balení - 300 g. Cena - asi 40 Kč.
Chléb obsahuje žitný kvásek a psyllium, díky kterému má zvýšený obsah vlákniny. V balení bylo myslím   5 nebo 6 samostatných plátků. Chleba byl vláčný, chuťově dobrý a byla něm cítit semínka, což mám ráda.  Má prodlouženou trvanlivost, takže jako nouzovka je fajn, byť  normálně kupuju čerstvý chleba.
 
Musli tyčinky na slano - sýrové (Semix)

Koupeno - DM drogerie. Balení - 55 g. Cena - 19,90
Mini musli tyčinky jsou slanou variací na sladká srdíčka, která už se nějakou dobu prodávají. Obsahují ovesné vločky a naklíčenou červenou čočku a jsou ochucené sýrem. Neobsahují lepek ani palmový olej. Chuťově jsou příjemně výrazné, sýr je v chuti opravdu patrný. Jako slaný snack jsou fajn a občas si je asi jako příjemnou změnu koupím.

Pasta Sauce alla Siciliano (Italiamo)

 Koupeno - Lidl. Balení - 350 g. Cena - 39,90
Hotová omáčka na těstoviny obsahuje rajčata, lilek a sýr pecorino. Jsou v ní patrné kousky lilku  a je dobře ochucená. Sklenice vystačí bohatě na dvě porce. Stačí ohřát (a uvařit těstoviny) a je hotovo - pro mne ideální řešení na chatu, kde nejsem s ohledem na to, že tam jezdíme málo, na vaření moc vybavená.

Nut&Raisin (Alesto)

Koupeno - Lidl. Balení - 100 g. Cena - 24,90
Směs  oříšků a rozinek   mne moc nenadchla - rozinky jsou hodně malé a pokud jde o oříšky, tak převažují buráky, těch ostatních, tedy mandlí, kešu a lískový oříšků je pomálu. Tohle znovu asi mít nemusím.
 
Creamy Yogurt Tangerine&Lime

Koupeno – Lidl. Balení – 150 g. Cena – asi 20 Kč
Smetanovým jogurtům se snažím vyhýbat (tukovou ani kalorickou nálož úplně nepotřebuju), ale příchuti kombinující mandarinku a limetku jsem nedokázala odolat. Ovocná složka je trochu překvapivě nahoře na jogurtu, ale je jí tak akorát, aby jogurt příjemně ochutila. Chuťově je jogurt z mého pohledu opravdu dobrý – má lehce nakyslou chuť po ovocné složce a díky 10% obsahu tuku je krásně jemný a hladký. Jediné, co bych vytkla, je obsah modifikovaného škrobu (byť tedy musím říci, že žádná škrobovitá příchuť není v chuti znát).  

Palouček (Pilos)
Koupeno – Lidl. Balení – 150 g. Cena – 26,90 Kč
Čerstvý sýr brandovaný pro Lidl je takovou obdobou Lučiny. Vyhovuje mi balení ve vaničce s plastovým víčkem, ve které se sýr dobře uchovává, pokud ho nespotřebuju celý. Je poměrně hustý, takže šel dobře použít na pomazánky, ale chutná mi i samotný. Neměla jsem ho poprvé, ale uvědomila jsem si, že tady ještě neproběhl... 

Thai (Mattoni)
Koupeno – Brand box. Balení – 500 ml. Cena – 20,90 Kč (doporučená)
Na minerálku ochucenou thajskou limetkou a chilli jsem byla docela zvědavá a trochu jsem se bála, jestli na mne nebude moc pálivá. Ale docela mne překvapila - byla tak akorát perlivá, nezdála se mi přeslazená, měla osvěžující chuť limetky a to chilli jsem cítila jen jako jemný dozvuk. 
 
Cola No sugar  (Royal Crown)
Koupeno – restaurace Bobrovník. Balení – 250 ml. Cena – 44 Kč
Většinou mi colové nápoje od jiné značky než je Coca Cola moc nechutnají, ale když jsem na  dovolené dostala jednou chuť na něco jiné než vodu nebo víno, tak se ukázalo, že  v restauraci našeho penzionu mají jen colu Royal Crown. Ale musím říci, že chuťově nebyla její verze bez cukru špatná (zdravého to tedy nic extra není, o tom zas žádná).

Jesenický chléb (Penam)

 Koupeno – Lidl. Balení – 500 g. Cena – ?
Chléb obsahuje  žitný kvas, ovesné vločky a semínka (slunečnice, dýně, len). Kupoval ho manžel (já bych asi sáhla po jiném bochníčku než tom s výraznou cedulkou Penam), takže ani nevím cenu. Musím ale přiznat, že chuťově byl dobrý a vyhovoval mi  patrný obsah semínek.
 
Tradiční pomazánkové šunka (Pilos)
 
Koupeno – Lidl. Balení – 200 g. Cena – ?
Pomazánkové máslo koupila máma na chalupu na chlebíčky. Mám pomazánkové "máslo" docela ráda, ale v jeho klasické podobě, šunková příchuť mne nijak moc neuchvátila. Šunka v něm trochu cítit je, i pár kousíčků šunky jsem objevila, ale není to nic, co bych si chtěla koupit sama.
 
Coctail Fiztonic (Frisco)
Koupeno – Billa. Balení – 330 ml. Cena – 17,90 (akce)
Nějaký cider si občas s mámou koupíme na chalupu, takže když jsem zahlédla příchuť, kterou jsem ještě neměla ochutnanou, tak jsem pro ni sáhla. Musím říci, že splnil můj předpoklad, že nebude přeslazený - je naopak příjemně nahořklý, chuť opravdu trochu připomíná tonic.  Teď už ciderová sezóna skončila (pro mne je to letní pití), ale na příští rok mám vedle příchuti spritz dalšího favorita.
 
 
Tak a to je za září fakt všechno. Asi nejvíc mne zaujala tyčinka Lifebar s citronovou příchutí, musli tyčinky se sýrovou příchutí, Frisco s tonikovou příchutí  a omáčka na těstoviny Siciliano. Co naopak znovu mít nemusím je pomazánkové máslo se šunkou a oříšky s rozinkami z Lidlu.
A co vy,  vybrali byste si něco?

26 komentářů:

  1. Stáňo, ráda jsem se podívala - znám jen Palouček (i když kupuji spíš ten v alobalovém obalu) a tyčinky na slano z DM. Ty mám ráda, stejně jako musli s pomerančem a kakaovými boby, taky DM a taky v pytlíku.
    Přeji klidné pondělí, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já mám právě raději ten ve vaničce - dá se líp uskladnit, když ho nespotřebuju. V kostce je to takové opatlané ...
      Musli tyčinky s pomerančem a kakaovými boby? To asi musím vyzkoušet. Díky za tip
      Hezký den

      Vymazat
  2. Ahoj Stáni,
    asi mě nejvíce zaujaly tvoji vítězové. Ochucené pomazánkové máslo taky moc nekupuji, nejraději mám to tradiční.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já nevyhledávám ani ochucená žervé, když ochucuji, tak raději sama (a to sahám po česneku, příp. bylinkách)
      Hezký den

      Vymazat
  3. Tak já znám akorát Paloučka,toho má rád manžel a kdysi jsem si kupovala chleba dr.Popova
    Teď jsem ho už dlouho nikde neviděla.Chutnal mi,ale chleba si peču sama doma.Baví mě to.
    Z dalších výrobků nic nekupuji.
    Stáňo,měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, my chleba kupujeme, nějak pečení nestíhám. Ale kupujeme čerstvý, balený beru jako nouzovku, ale Popov mi docela chutnal.
      Hezký den

      Vymazat
  4. Něco bych docela ochutnala)))
    Díky za gastrorecenze. Eva

    OdpovědětVymazat
  5. Z Paloučku sestra vytváří skvělé lehké krémy na dorty. :) Lidlácké sušenky s čokoládou taky hodnotím kladně, čokolády je na nich požehnaně a jsou tak akorát sladké.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Báro, krém z Paloučku jsem ještě nezkoušela (asi že manžel je spíš fanda těžkých máslových dortů, takže dorty peču málo, spíš si každý občas koupíme kousek podle našich preferencí - já mám totiž raděj věci šlehačkové, případně právě odlehčené).
      Hezký den

      Vymazat
  6. Tyčinky kupuji málo, ale klidně bych je všechny ochutnala. Vlastně bych neměla ochutnat vše, co jsi pro tento příspěvek nafotila. Snad tu colový nápoj bych nemusela :-)-
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já tyčinky kupuju hlavně na výlety (proto jsou tu teď tři - byla dovolená) a občas si je beru na porady pro případ, že by se jednání protáhlo. Je to taková šikovná věc do batohu nebo kabelky.
      Měj se fajn

      Vymazat
  7. Ahoj Stáni, já mám ochucené pomazánkové másla a žervé ráda obzvláště Gervais s paprikou a rajčaty, šunkovou Lučinu a bylinkové Almette. To je moje svatá trojice :-D Pochoutku s mangem jsem měla a ta čokoláda mi na nějaké velké experimenty přijde nevhodná, protože vše přebije. Omáčky na těstoviny z Lidlu mám také ráda, obzláště tu s masem a tyčinky jsem v poslední době měla ráda od Emco s medem a ořechy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, Almette mám ráda taky ochucené (tu příchuť, ve které je česnek). Ale už jsem ho dlouho neměla. Ty ořechové tyčinky od Emca mám ráda taky.

      Vymazat
  8. tak taky znám jen palouček a zaujala mě i tyčinka raw z penny, Sv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Světlo, raw tyčinka mne docela příjemně překvapila.

      Vymazat
  9. Tak z tohoto jsem neochutnala jedinou věc. Největší chuť mám na čokoládový dezert s mangem, to vypadá fakt dobře! :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U toho dezertu byla škoda, že čokoláda trochu přehlušila to mango, kvůli kterému jsem po dezertu vlastně sáhla.

      Vymazat
  10. Stáňo, taky znám jen Palouček v kostce. Ten kupuji pravidelně. Vyzkoušela bych tu italskou omáčku. Pecorino mám moc ráda.
    Díky za tipy. Zdraví Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, pro mne je omáčka ve sklenici ideální řešení na chatu, kam jezdíme párkrát do roka, takže tam ze surovin na vaření mám v podstatě jen sůl, cukr, olej a kečup :D.
      Hezký den

      Vymazat
  11. Ahoj Stáni, nově by měli mít v DMku mangový Carmex. ☺♥

    OdpovědětVymazat
  12. Některé výrobky znám a ochutnala jsem :). Palouček z Lidlu mám ráda :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Palouček je fajn a to balení ve vaničce je praktické (u nás ho jím jen já, tak se uzavíratelné balení hodí)

      Vymazat
  13. Z tvého výběru jsem měla akorát to Frisco, které mi ale moc chutná a kupuji si jej opakovaně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Frisco bylo chuťově zajímavé. Mně nechutnají ta hodně sladká (třeba lesní plody nebo brusinka), tohle si zas někdy klidně koupím

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)