pátek 13. října 2023

Cassie Connor - Smlouva na lásku

 
Dneska vám představím další knížku z mé spolupráce s Gradou. Tentokrát jsem sáhla do romantické přihrádky a vybrala si prvotinu anglicky píšící autorky. Zaujal mne podtitul "Jak přežít všetečné otázky, když jste single?", protože tuhle otázku jsem si kdysi kladla taky (a navíc je hlavní hrdinka právnička jako já...)


 
 
Rebeca je úspěšná právnička, která se díky úsilí i času, který věnuje práci. vypracovala až na pozici partnerky právnické firmy. Je prací zcela pohlcena a vlastně ani na chvíli neodkládá svůj mobil, aby mohla řešit pracovní problémy. Není divu, že je momentálně singl – jednak naráží na muže, kteří špatně nesou úspěšnou a  ambiciózní partnerku a jednak vlastně ani nemá na vztahy čas. Jenže teď by partnera potřebovala, aby na rodinné oslavě nevypadala jako chudinka, o kterou chlap ani nezavadí.  Zvlášť proto, že jde o oslavy zásnub její sestry, která si bude brát jejího ex-přítele. Takže když v baru narazí na přitažlivého tvůrce nábytku Hudsona, neskončí to jen sexem na jednu noc, jak bylo původně v plánu. Rebeca Hudsonovi, který zrovna potřebuje peníze, aby mohl dokončit svou prezentaci na nábytkářské výstavě, nabídne smlouvu, podle které mu zaplatí za to, že bude přestavovat jejího partnera.  A i když původně mělo jít o ryze obchodní vztah, mezi oběma hlavními protagonisty přeskočí jiskra. Navíc se ukáže, že vlastně Hudson taky potřebuje vlastně své rodině předvést partnerku.

 
 
Rebeca a Hudson jsou takové protiklady. Pocházejí z odlišného prostředí – Rebeččina rodina, která žije v New Yorku, je sice dobře situovaná, ale trochu chladná, zatímco Hudsonova bezprostřední  rodina žije na v domku na anglickém venkově.  Rebeca je workoholička soustředěná jen na práci, která se vlastně tak trochu bojí navazovat vztahy, zatímco Hudson je připomíná svou povahou  veselé štěně a umí si rychle získat sympatie ostatních.  Jediné, co asi mají společné je to, že jsou dobří ve své práci (a taky v sexu 😉).
Kniha je napsaná poměrně svižně, a to v ich formě z pohledu Rebecy. Občas obsahuje vtipné situace i žhavé scény a na nic si nehraje. Je prostě nenáročným čtením s předvídatelným koncem, u kterého nemusíte moc přemýšlet. Nepřekvapila, ani nezklamala.  Pokud něco podobného zrovna potřebujete, tak tato knížka nemusí být špatnou volbou. 
Za zaslání knihy děkuji nakladatelství Grada. A pokud vás zaujala, tak si ji můžete koupit na jeho e-shopu.
 
 
 
Anotace
Právnička Rebecca se děsí rodinné oslavy kvůli neustálým dotazům, jestli už s někým chodí. V práci tráví všechen svůj čas a patří k nejlepším, ale pokud jde o lásku… zkrátka ještě nenašla toho pravého. A pak nečekaně stráví noc s neodolatelným mužem a udělá to, co umí nejlíp - uzavře s ním smlouvu, že před rodinou bude hrát jejího přítele. Stanoví přísná pravidla, ale dokáže je sama dodržet? V jeho společnosti se totiž cítí tak skvěle jako nikdy předtím…
Vydalo nakl.  Cosmopolis v r. 2023, 288 str.
 




 

20 komentářů:

  1. No, hned mě zaujal titul, na tebe tedy velmi nezvyklý :o) Ale není to evidentně nic sladkobolného, právníci jsou většinou velmi racionální lidé (vlastní zkušenost).
    Stáňo, děkuji za recenzi a přeji hezkou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, máš pravdu, že tohle není úplně typický druh knížek, které čtu :) - romantiku málo, erotiku vůbec...
      Hezký den

      Vymazat
  2. Díky za tip. Když na titul narazím, přečtu si ho.
    Hezký víkend, Stáni !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Podobný styl knížek čtu často, takže tento titul by se mi určitě moc líbil :D :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  4. Jé, to je fajn, že jsi po delší době přečetla něco, co nemá kriminální zápletku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, já tuším, že tohle asi bude víc titul podle tvého gusta.
      Měj se fajn

      Vymazat
  5. Romantiku už moc nečtu.Miluji krimi.Ale titul jsem si zapsala až si budu na internetu objednávat
    knížky v knihovně třeba na něj narazím.Zimní večery jsou dlouhé.
    Měj hezkou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já romantiku moc nečtu už dlouho, taky jsem spíš na krimi, thrillery a tak. Ale občas vybočím z oblíbeného žánru i jinam.
      Hezký den

      Vymazat
  6. Tak taková knížka by mě moc bavila :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Narozdíl od těch, co čtu běžně (detektivky a trhrillery) :D.

      Vymazat
  7. To vypadá jako fajn oddychovka 😉

    OdpovědětVymazat
  8. http://es-ideas.blogspot.com/
    Díky za další recenzi)))
    Eva

    OdpovědětVymazat
  9. To by nemusela být špatná kniha, ale trochu mi to svým obsahem připomíná Hypotézu lásky - možná to bude podobné. 🙂
    Hezký den, Stáni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikolo, myslím, že jsem někde v recenzích zahlédla, že Hypotéze lásky je to podobné, takže asi ano...

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)