úterý 15. října 2024

Podzimní dekorace

 Když sleduju, jak krásně vymazlenou mají některé blogerky podzimní výzdobu, tak vždycky trochu závidím - nápady, vkus systematičnost... . My doma dokážeme zanést každou vodorovnou plochu nějakými papíry, časopisy, rozečtenými knihami, mými čajovými přebaly..., takže vlastně ani není moc ty dekorace kam dávat. Navíc nejsem extra manuálně zručná, takže výroba podzimních věnců a dalších aranžmá moc nepřichází v úvahu. Mám doma vlastně jen jedno místo, které pro sezónní dekoraci udržuji volné, a tím je horní deska jedné ze skříněk v obýváku. Dávám přednost přírodním dekoracím před dekoracemi kupovanými (i když kupované mám samozřejmě taky, ale základ je obvykle něco přirodního). Tak se pojďte kouknout, jak momentálně má minimalistická dekorace vypadá.



Do vázy jsem si dala větvičky brslenu, které jsem si přinesla z procházky na chalupě, a kolem jsem narovnala hrst kaštanů nasbíraných v Letenských sadech při procházce s Lízou v kočárku. Vázičku jsem pak doplnila látkovým ovocem, které jsem vyhrála u Lenky na blogu. No a bylo hotovo. O víkendu plánuji brslen nahradit nějakými větvičkami s barevným listím, aby byla změna. Lenčino ovoce mi tu parádu bude dělat ještě nějakou chvíli - k podzimu se hodí naprosto náramně a bylo by škoda ho po pár dnech schovat :).









10 komentářů:

  1. Stáňo, myslím, že jako připomenutí, že je podzim (kdyby si náhodou zapomněla :o)) je tvé zátiší moc hezké. Krásnou výhru od Lenky si vkusně doplnila. Líbí se mi to.
    Přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Mně se tvoje dekorace líbí.Hezky vyniknout šité od Lenky.Jinak jsem na tom podobně jako ty.
    Když vidím,jakou mají výzdobu některé blogerky,tak ji pořád jinak uspořádávám.Mám ji na dvou stolech.Potom skočí kočka a zase mi to přerovná.Mám také všude rozložené nějaké papíry,knihy a podobně a na skříňkách všude vnoučata v rámečkách.Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
  3. Stáňo, tématicky jsi se trefila perfektně. Já jsem magor, mám toho vždy po domě hodně, ale i neřeplácaná jedna skříňka je fajn a působí to útulně.
    Měj pěkný podzim. Jitka

    OdpovědětVymazat
  4. Stáňo, moje výzdoba sestává z jednoho ježka a kaštanů :-) Mám dvě malá vnoučátka a ty pro to nemají pochopení....kaštany jim lovím z pusinky, takže je musím před jejich návštěvou dávat na vysoké skříňky :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Dekorace je pěkná, jednoduchá a svěží.
    Vodorovné plochy zanesené papíry - to je jak u nás doma :-) Plus mezi nima pastelky a lego. Snažím se to trochu krotit, ale ne vždycky to zvládnu. Každopádně na dekorace je u nás expert dcera, já nejenže neumím žádné aranžmá vyrobit, ale ani vymyslet.

    OdpovědětVymazat
  6. Stáňo moc se mi líbí vaše slova: My doma dokážeme zanést každou vodorovnou plochu nějakými papíry, časopisy, rozečtenými knihami, mými čajovými přebaly..., takže vlastně ani není moc ty dekorace kam dávat. Jsem u vás těmi slovy jako u nás doma. Já měla ve vázičce pár větviček ze zimolezů, které se krásné barví a teď zbytek ostříhaných poupat růží. Nasbírala jsem si také žaludy a mám je na keramické misce. Na vstupní schody do domku jsem si dala košík, co se dává na hřbitov. V něm mám 3 vřesy, drátovec a 2 malé barevné listopady. Dopíchala jsem tam i ostříhané větvičky z jehličnanu na zahradě. Na schodech to vypadá parádně. Mám z toho radost. Kdysi paní co roznášela poštu, tak říkala, že se nato moc ráda kouká, že ji to vždy potěší. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
  7. Stáňo, máš to moc pěkné. Já taky nejsem zručná, nic sama nevyrábím, ale jinak dokážu nacpat dekorace všude :))) Až si pak říkám, že méně je někdy více. Já musím konečně z krabice vyndat zbytek dýní nebo si nakonec vzpomenu až s adventem a to už bude pasé :)) Měj se krásně ♥

    OdpovědětVymazat
  8. Stáňo, já sama moc kreativní nejsem, nechávám se inspirovat třeba na Pinterestu, vlastních nápadů je pomálu. Dárek od Lenky je parádní a naaranžovala jsi ho skvěle. Měj se hezky, pá 😊😄

    OdpovědětVymazat
  9. Veľmi sa mi páči, že si využila prírodné materiály a farby :) Vďaka aj za detailné fotky :)

    OdpovědětVymazat
  10. I mně se tvoje podzimní výzdoba moc líbí.
    Hezký večer. 🙂

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)