neděle 6. října 2024

Co jsem taky ochutnala 72

 
Po minulém článku, který byl trochu hubenější tu mám zas článek, který je takový průměrný. Ale myslím, že je docela pestrý - je tu sladké i slané, mlsání i něco zdravějšího a tentokrát taky i tři nápoje. Ale necháme úvod úvodem a půjdeme se podívat, co dobrého jsem ochutnala a jestli to fakt bylo dobré :)


Kuličky uzené (Koliba)
Koupeno - Lidl. Balení - 100 g. Cena - 29,90 
Sýrové kuličky jsou z pařeného sýra uzeného na bukovém dřevě jsem ulovila v rámci slovenského týdne v Lidlu (v pravidelném sortimentu je myslím nemají).  Jsou malinko tužší a mají docela výraznou uzenou chuť. K vínu rozhodně nejsou špatné.

Guločky z horského mléka (Liptov)
Koupeno - Billa. Balení - 96 g. Cena - 34,90 (sleva)
I další sýrové kuličky jsou uzené na bukovém dřevě. Mají jemně uzenou chuť a oproti kuličkám Koliba  měkčí, jakoby máslovější konzistenci. U nás slavily  úspěch.

Cicer jablko (Lišácké jablko)
Koupeno - Billa. Balení - 500 ml. Cena - 19,90 (sleva)
Jablečný cider s obsahem 4,5 % alkoholu je hezky jemně perlivý, chutná po jablkách, jen na můj vkus by mohl být o malinko méně sladký.  A stačilo by mi menší balení. Ale zařadí se k těmi ciderům, které mi celkem chutnají. 

Bánovecký dezert smetanový (Milsy)
Koupeno - Billa. Balení - 135 g. Cena - 16,90 (sleva)
Tento dezert jsem objevila jako novinku v Bille, tak jsem si na ochutnání vzala obě příchutě, které tam měli. Jednou příchutí je mango s maracujou (příchuť mi uplně nenachla, ani vlastně nedokážu říci čím), druhá je s kokosem a vanilkou (v té byl cítit spíše kokos a chutnala mi rozhodně víc). Příchutě jsou na dně kelílmku, je jich tam dostatek, aby dezert ochutily. Samotný dezert je příjemně smetanově jemný.

Lifebar Oat snack chocolate chip (Lifefood)
Koupeno - BioDay. Balení - 40 g. Cena - 33 Kč (sleva)
Poslední z tyčinek Lifebar, které jsem si koupila na ochutnání v rámci akce 2+1 zdarma (ty předchozí dvě jste mohli vidět tady) . Narozdíl do těch dvou netvořily její základ datle, ale ovesné vločky. Kromě nich obsahovala ještě kešu, pastu z kešu a slunečnicových semínek a kousky čokolády. Byla tak akorát tuhá, že se nepatlala, ale dala se dobře ukousnout. Chuťově mi přišla docela dobrá.

Fit den Ovesný chleba (Penam)
Koupeno - Brand box. Balení - 300 g.  Cena - 46,90 (doporučená)
Tento krájený chleba má od pohledu divnou barvu i konzistenci (vypadal jako sražený), která moc neláká k zakousnutí. Chuťově mi nesedl ani trochu - z mého pohledu je suchý a vlastně bez chuti. Takže jsme ochutnali (máma a manžel jen kousek, já statečně celý plátek) a usoudili jsme, že tohle pro nás určitě nebude (a navíc za tu cenu...)

Kváskový tousťáček žitný (Bread Way)
Koupeno - Billa. Balení - 400 g. Cena - 38,90
Toustový kváskový chléb se prodává v podobě krájené večky, což byl důvod, proč jsme ho koupili (neměli veku na chlebíčky) Má malinko hutnější konzistenci, ale chuťově je jinak docela dobrý a krajíčky jsou tak akorát silné. Jako základ pro  mini chlebíčky s pomazánkou se docela osvědčil.

Birrel Grapefruit (Argus)
Koupeno - dárek. Balení - 500 ml. Cena - ?
Tohle pivo jsme dostali od sousedky na ochutnání. Koupené bylo  nejspší v Lidlu, protože Argus je lidlovský pivní brand. Já si nsaovocná piva nepotrpím, resp. je v podstatě nepiju. To se nezmění ani po ochutnání tohoto piva, ale musím říci, že vypít se dalo - dominantní chutí je lehce nahořklá grepová příchuť, ze které "vykukuje" pivní ocásek (taky nahořklý, ale jinak).

Mango (Rauch)
Koupeno - Cukrárna Polná. Balení - 200 ml. Cena - ?
Džus je v malé lahvičce se šroubovacím víčkem, jeho přesnou cenu si nepamatuji, protože jsme ho platili dohromady hromadou zákusků, co jsme si v polenské cukrárně dali. Měl výraznou mangovou chuť a myslím, že by klidně unesl zředění vodou. 

Rýžová kaše Čokoláda&kokos (Emco)
Koupeno - e-shop Emco. Balení - 135 g (3x45 g). Cena - 44,70 (klubová)
Rýžové kaše jsou poměrně novým kouskem v sortimentu firmy Emco. Jde o instantní výrobek, který se připravuje zalitím směsi horkou vodou. Kaše obsahuje poměrně dost čokoládouvý peciček, výsledná chuť je tedy dosteatečně čokoládvoá, ale je v ní cítit dost slušně i konos. Vyhovovala mi konzistence, protože neobsahuje rýžová zrnka (která většinou i po odstání zůstávajcí tvrdší), ale rýžovou mouku, díky které má jemná, hladká. Při rozmíchání se nědělají hrudky. Klidně si ji příležitostně koupím znovu.

Hrozny bílé Cotton Candy (Moyca)
Koupeno - Albert. Balení - 300 g. Cena - 44,90 (akce)
Toto hroznové víno je údajně hitem sezóny :) pro svou zajímavou chuť. U nás ho tedy koupil manžel, aniž to tušil (já si to dodatečně vygooglila po ochutnání).  Musím říci, že mne jeho chuť fakt překvapila - nejen, že je sladké, ale navíc  chutná   jako cukrová vata, hlavně při prvním kousnutí. Prý je to výsledek speciálního šlechtění, nikoliv nějakého dochucení. 

Makrela uzená s provensálským kořením (Nautica)
Koupeno - Lidl. Balení - kolem 200 g. Cena - 34,90/100 g 
Balení obsahuje dva okořeněné  filety z makrely. Mají několik variant, já si vybrala s provensálskými bylinkami.   Filety jsou s kůží, ale v podstatě vykostěné  (no pár kostiček jsem našla, ale nebylo to hrozné). okořenění bylo tak akorát, maso nebylo vysušené. Pro mne je to docela schůdná varianta -  jednak odpadne nepříjemná patlačka při obírání a navíc celé  makrely bývají dost často "velryby" a já pak řeším, co s nesnědeným zbytkem (manžel makrely nejí).

Ferrero Rocher Classic (Ferrero)
Koupeno - Billa. Balení - 50 g. Cena - 29,90 (klubová)
V poslední době se vyrojilo docela dost zmrzlin inspirovaných čokoládovými tyčinkami  (Mars, Milka...) a tohle je další v řadě. Má polevu z mléčné čokolády s kousky oříšků a ve zmrzlině jsou jemné proužky čokolády. Zmrzlina je sice docela dost sladká, al echutnal opravdu oříškově a připomínala klasické bonbony, kterými byla inspirována (tedy bez toho celého ořechu uvnitř)

Fruit gummies Cherry (Bombus)
Koupeno - Brand box. Balení - 35 g. Cena - 32,90 (doporučená) 
Tyto ovocné želatinové bonbóny obsahují jen ovocné šťávy a šťávu z černé mrkve.  Mají podobu malých peciček, takže i když jsem si původně s ohledem na gramáž myslela, že jich bude v sáčku jen pár, tak jich tam bylo překvapivě docela dost. Jejich chuť je skutečně autenticky třešňová a jako třeba mlsání pro děti budou fajn. Ostatně chutnaly i mně.


Zářijovým propadákem je zcela jednoznačně ovesný chléb Fit den z Penamu a neoslnilo ani grepové nealko pivo Argus. Naopak mi chutnalo hroznové víno Cotton candy, Fruit Gummiees od Bombusu a sýrové kuličky (oboje, ale víc ty z Liptova)



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)