čtvrtek 30. května 2024

Z kosmetické poličky 58

 K sepsání článku o spotřebovaných kosmetických produktech jsem se jako už poněkolikáté propracovala až na samém konci měsíce. Bylo to hlavně díky tomu, že jsem neměla dofocené všechny kousky a na focení jsem si vzpomněla vždycky až když byla tma. Ale konec měsíce snad ještě stíhám... 



Pleťová maska Avocado (Tenzero)
Koupeno - Rossmann. Balení - 1 ks. Cena - 39,90
Jde plátýnkovou masku korejské značky s výtažkem z avokáda. Plátýnko bylo  hodně napuštěné (sérum, co zbylo v sáčku, mi vyšlo asi na tři další použití), šlo dobře rozdělat,. Bylo trochu větší,  ale nakonec jsem to seskládala (praktické by bylo, kdyby mělo nástřihy po stranách). Při aplikaci malinko štípala, ale nebylo to nějak nepříjemné. Po použití jsem měla pleť hezky vyhlazenou a osvěženou.

Pleťová maska  Black Snail (Jigott)
Koupeno - Rossmann. Balení - 1 ks. Cena - 39,90
Plátýnková maska se šnečím extraktem by měla především zvyšovat pružnost pokožky. I tato značka je korejská. Plátýnko velké tak akorát, jen na bradě malinko delší. Bylo hodně napusštěné, ale sérum z masky nestékalo. Po 20 minutové aplikaci sérum ještě zbývalo na pokožce, část jsem vmasírovala, část setřela. Pokožka byla krásně vyživená, taková sametová a přišla mi i vypnutá.

Pleťová maska  Hylauronic Acid (Jigott)
Koupeno - Rossmann. Balení - 1 ks. Cena - 39,90
Tato plátýnková maska obsahuje kyselinu hylauronovou, která by měl zlepšovat  hydrataci pleti. Plátýnko bylo podobné jako u masky se šnečím extraktem, také bylo hodně napuštěné.  Pleť po aplikaci nelepila a byla opravdu docela hezky hydratovaná.

Maska Exotic Party (Isana)
Koupeno - Rossmann. Balení - 1 ks. Cena - 24,90
Plátýnková maska obsahuje hylauron, vanilkový extrakt a kokosovou vodu. Plátýnko bylo napuštěné tak akorát, jen možná trochu nerovnoměrně - na čela a na bradě bylo séra méně. Ale bylo tak akorát velké a dobře drželo na obličeji. Vonělo lehce po kokosu a měla jsem po něm pocit příjemně osvěžené pleti.

Odlakovač na nehty Aloe Vera (Balea)
Koupeno - DM drogerie. Balení - 125 ml. Cena - ? (kolem 20 Kč)
Tenhle odlakovač bez acetonu s vůní aloe vera jsem měla doma hrozně dlouho (já si nehty skoro nelakuju). Musím říci, že ač je bez acetonu, tak mi po acetonu "voněl" a naopak po vůni aloe vera jsem  necítila ani stopu. Ale odlakovával docela dobře, jen bych uvítala, kdyby hlavička (je plastová) měla menší otvor (u této jsem si občas na tamponek nalila odlakovače víc, než jsem chtěla.

Tekuté mýdlo Ice Lime&Lemon (Authentic)
Koupeno - swap. Balení - 600 ml. Cena - ? (podle netu kolem 55 Kč)
Náhradní náplň do dávkovače na tekuté mýdlo jsem za vyměnila za něco, co mi přebývalo v domácnosti (už ani nevím, zač - měla jsem ho v zásobách docela dlouho). Balené je do klasické plastové lahve - chybí jen pumpička. Vůní mi nepřipomínala ani tak limetku a citron, jako spíš zázvor s trochou citronu. Mylo slušně, ale měla jsem pocit, že trochu vysušovalo ruce. Rozhodně to není produkt, který bych musela mít znovu.

Vlhčený toaletní papír Intima (Velvet)
Koupeno - Glanc box. Balení -  48 ks. Cena - 49,90 (doporučená)
Tento vlhčený toaletní papír lze používat i jako ubrousky na intimní hygienu.  Obsahuje mj. kyselinu mléčnou, panthenol, aloe vera a probiotika. Balení má praktický plastový uzávěr, takže nevysychal tak rychle. Jednotlivé kousky byly v podstatě bez vůně,  tak akorát velké, pevné a přiměřeně navlhčené.

Sprchový gel Forest Ritual  (Terosi d´Oriente)
Koupeno - Glanc box. Balení -  250 ml. Cena - 89,90 (doporučená)
Gel měl takovou dřevitou  lesní vůni, skoro až trochu pánskou. Umyl, slušně pěnil a nevysušoval. Byl balený v elegantní zelené tubě s odklápěcím víčkem a plastový řetízkem na zavěšení. Nebyl špatný, ale není to kousek, který bych musel mít nutně znovu

Peeling Wassermelonen (Isana)
Koupeno - Rossmann. Balení - 200 g. Cena - ?
Krémový peeling byl balený do praktické plastové dózy se šroubovacím víčkem. Měl bílou barvu, ve které byla viditelná drobná černá zrníčka (ale melounová určitě nebyla :D, spíš vypadala jako z dračího ovoce). Nebyl nijak výrazně hrubý, takže obrousil pokožku jen jemně. Měl jemnou ovocnou vůni, ve které byl vodní meloun trochu znát. 

Pomáda na rty Bio-Calendula (Alverde)
Koupeno - DM drogerie. Balení - 4,8 g. Cena - 34,90
Pomádu na rty s kokosovým olejem, včelím voskem. Byl v podstatě bez vůně, hezky tál na rtech, takže se dobře roztírala a rty dobře vyživil. Byla jsem s ním spokojená a příležitostně si ho koupím znovu.

Vatové polštářky (Isana)
Koupeno - Rossmann. Balení - 140 ks. Cena - 27,90
Odličovací polštářky Isana patří mezi ty, které kupuju docela často. Je to taková klasika, jednu stranu mají hladkou, druhou s vyraženým reliéfem. Nejsou nijak zvlášť silné, ale tekutinu sají docela dobře a hlavně se nerozdělují při vytahování ze sáčku, což nesnáším. A cena je taky docela fajn.

Pleťový krém Retinol Boost+ (Neutrogena)
Koupeno - Rossmann. Balení - 50 ml. Cena - zdarma k nákupu séra (běžně kolem 400 Kč)
Krém z řady intenzivní péče obsahuje retinol, výtažek z myrty a kyselinu hylauronovou. Měli ho před časem v akci, kdy byl krém zdarma k nákupu séra ze stejné řady, tak jsem si řekla, že ji vyzkouším. Balení  je klasika - skleněná dózička v šedivé barvě. Jen se tedy díky tomu, že jsem na dózu pravidelně sahala rukou mastnou od séra, brzo jsem z ní stáhla nápisy (ne že by to něčemu vadilo, ale nevypadalo to hezky. Krém měl světle béžovou barvu a nepříliš hutnou konzistenci. Hezky se roztíral a v kombinaci se sérem pleť dobře vyživil. Má se používat jednou denně (já jsem ho používala na noc). 

Oční krém Riche Creme (Yves Rocher)
Koupeno - e-shop Yves Rocher . Balení - 14 ml. Cena -  429 Kč (sleva)
Tento krém od Yves Rocher určený k péči o oční okolí jsem měla už myslím po druhé nebo po třetí. Obsahuje směs 30 olejů, včetně růžového. Balení v tubičce s jemným otvorem bylo praktické - opravdu jsem vymáčkla jen tolik krému, kolik sem potřebovala.  A potřeba ho bylo opravdu málo - ta tubička mi vydržela hodně dlouho. Samotný krém měl bílou barvu, byl bez vůně, dobře se  roztíral a vstřebával a oční okolí příjemně vyživil. Už mám načatou další tubičku.

Polštářky pod oči Hylauron, Magnolie & vitamin E (Balea)
Koupeno - DM drogerie. Balení - 1 pár. Cena - 19,90
Gelové polštářky pod oči Balea jsou moje nejoblíbenější, vlastně kupuju jen ty. Tentokrát jsem už po několikáté sáhla po těch s hylauronem, výtažkem z magnolie a vitamínem E. Pod očima držely opravdu dobře a nepadaly ani při pohybu. Oční okolí hezky osvěžily. Poměr cena - výkon je tu fakt dobrý, takže ani nemám důvod pátrat po jiných.

Antiperspirant Fresh Energy (Nivea)
Koupeno - Rossmann. Balení - 50 ml. Cena -  49,90 (sleva)
Kuličkové antiperspiranty Nivea jsou jedny z mých stálic na kosmetické poličce. Vyhovuje mi kuličkový aplikátor a zatím mne žádná varianta nezklamala co do účinku. To platí i pro tento s vůní citronové trávy. Vůně byla hodně jemná (což mi vyhovuje, protože se netluče s toaletní vodou), nenechával fleky na oblečení a vydržel chránit celý den.

Mýdlo Naturals Milk&Honey (Palmolive)
Koupeno - ? Balení - 90 g. Cena - ? (podle netu asi 15 Kč)
Jeden z posledních kousků z balíku, co nafasoval manžel v práci. Je to takové klasické obyčejné tuhé mýdlo - umylo, nijak výrazně nevysušovalo. Nám vždycky vydrží docela dlouho, protože spíš používáme to tekuté. 


V dubnu jsem měla (na své poměry) spotřebu opravdu bohatou.Šestnáct kousků - to tu snad ještě nebylo. Navíc tu nejsou ani žádné vzorečky nebo malá hotelová balení. V květnu toho ale asi bude míň - zatím se mi taška s odloženými obaly zdá nějaká poloprázdná.
Tentokrát jsem asi nejméně byla spokojená s tekutým mýdlem Authentic, kde mi ani nesedla vůně.  Za produkty, se kterými jsem naopak byla spokojená nejvíce, bych asi označila krém od Neutrogeny a oční krém od Yves Rocher, ale je tu i řada dalších, které mi vyhovovaly. 

28 komentářů:

  1. Používám také ten oční krém YR a jsem s ním spokojena.
    S ostatními produkty zkušenost nemám.
    Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, ten oční krém je jeden z mých nejoblíbenějších produktů od YR. Vždycky se ho snažím vychytat na nějakou slevu...;-)
      Měj se fajn.

      Vymazat
  2. Z uvedených produktů něco používám,něco ne.Nakupuji většinou v DM.Zaujala mě plátýnková pleťová maska.Od vnučky jsem dostala peeling,nesnáším ho a tak ho patlám na nohy.Tam se osvědčil
    Stáňo,hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já kupuju v DM taky hodně, střídám to pak ještě s Rossmannem.
      Hezký den

      Vymazat
  3. Stáňo, nejprve se zdálo, že znám všechny produkty maximálně z regálů obchodů, jsou tu kousky i důvěrně známé. Oční krém mám ráda stejně jako ty polštářky :o).
    Měj pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, ono je těch kosmetických produktů tolik, že já u většiny podobných článků dost často konstatují, že něco znám jen od vidění a něco ani to ne :). Krém je fajn, mám už ho podruhé nebo potřetí.
      Hezký den

      Vymazat
  4. Pěkná spotřeba :-) Já mám ráda Neutrogenu. Je to kvalitní kosmetika za dostupnou cenu. V Rossmanu měli akci 2+2 zdarma na pleťové masky, takže těch mám požehnaně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tam mám teď pleťových masek docela zásobu, tak jsem moc po dalších nekoukala.

      Vymazat
  5. Mám ráda zn. Nivea, takže antiperspirant by se na mé poličce našel. Ale ráda jsem si prohlédla u Tebe i to ostatní.
    Hezký den, Stáni !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, antiperspirant je moje dlouhodobá stálice :)
      Měj se fajn

      Vymazat
  6. Páni, za květen je to opravdu úroda. Mě hrozně lákají ty polštářky pod oči, tak při první návštěvě DM se po nich musím podívat :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Stáni, pěkná spotřeba. Masky Jigott mi také vyhovovaly ač jsem zkoušela jiné varianty. Co se týče Yves Rochera mě docela vzteká ten jejich věrnostní systém, měla bych mít nárok na slevu 200 Kč, ale na nic z produktů co si kupuju běžně mi to nejde uplatit ač údajně ten zelený bod už zrušili. Authentic jsem nezkoušela dosud, teď od nich mám v zásobách sprchový gel - tak uvidíme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, musíš si kromě výrobku se slevou objednat ještě něco. Já jsem teď objednávala mámě za její body sérum a pořád mi sleva nešla uplatnit, až když jsme přihodily ještě kondicionér, tak to šlo.

      Vymazat
  8. Zaujaly mě masky z Rossmanna, moc tam nechodím, takže si asi udělám cestu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rossmann mívá na masky dost často akci - stojí za to si ji vyčíhat :).

      Vymazat
  9. Poslední dobou jsem si také oblíbila masky. :) Jinak ještě znám odlakovač od značky Balea a též bych uvítala menší otvor, většinou se vylije zbytečně moc produktu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teď mám odlakovač Isana a taky má zbytečné velký otvor :(.

      Vymazat
  10. Tak to je mega úroda, vypadá to na fajn produkty :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tentokrát se mi sešlo spotřebovaných výrobků hodně, za květen jich nejspíš tolik nebude.

      Vymazat
  11. Páni, kosmetická polička se ti krásně rozrostla. Tolik pleťových masek. 💗👍

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Stáni,
    dneska to je pěkně plné. Zaujaly mě hlavně ty plátýnkové masky:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, na své poměry jsem masek spotřebovala dost. A vůbec je na mne 16 kousků hodně. Za květen to myslím tak bohaté nebude.
      Měj se fajn

      Vymazat
  13. Taky jsem se v akci v Rossmannu zásobila plátýkovými maskami. Ale netrefila jsem se ani do jedné, kterou máš ty. Poslední dobou objevuji taje korejské kosmetiky a jsem nadšená. Maska od Beauty by Joseon je skvělá, můžu doporučit. Oční krém od YR jsem ještě nezkoušela, ale zaujal mě. Až proberu své zásoby, určitě ho vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt je, že korejskou masku, se kterou bych byla vyloženě nespokojená, jsem ještě neměla. Ale já je nezkouším dlouho, dřív jsem sahala hodně po limitkách od Balea nebo Isany. Ten oční krém YR mi vyhovuje, sice je docela drahý, ale vydrží opravdu hodně dlouho

      Vymazat
  14. Stáňo, odličovací tamponky kupuji ponejvíce taky tyhle od Isany. Momentálně mám rozpoužívanou stejnou kuličku od Nivey, mám tuhle vůni ráda a občas sprej ráda prostřídám s kuličkou. A vlhčený papír taky pravidelně kupuju. Jinak pár korejských masek taky doma mám, musím maskovat častěji 😊😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, já maskuji vždy v neděli - je už to taková moje rutina

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)