neděle 24. září 2023

Z kosmetické poličky 50

 Protože už vás z mých výletnických článků možná trochu bolí nohy, tak vložím jeden z jiného soudku, abyste si trochu odpočinuli  (protože vás ještě nějaký výlet čeká). Je to padesátý článek "Z kosmetické poličky" -  ale vzdor tomu bude tentokrát hodně hubený. Po bohatém červnu a slušném červenci se naplnily mé obavy a tentokrát jsem v tašce s vypotřebovanými produkty napočítala pouho pouhých  sedm kousků (a z toho ještě jeden vzorek a jeden zapomenutý kousek z konce července).



Hyaluronic Aloe Serum Sheet Mask (Garnier)

Koupeno - DM drogerie. Balení - 1 ks. Cena -  ? (součást dárkové kazety)
Maska obsahuje hyaluron a výtažek z aloe a je určená zejména pro suchou pleť.  Plátýnko bylo opravdu hodně napuštěné (ale sérum z ní nestékalo), v sáčku dokonce sérum ještě zbylo (vyšlo mi ještě na dvě aplikace na obličej). Plátýnko šlo dobře seskládat na obličej a dobře na něm drželo.  Maska byla v podstatě bez vůně, pleť  příjemně osvěžila a vyživila.
 
Face mask Dragon Fruit  (Gabriela Sallvette)

Koupeno - Rossmann. Balení - 1 ks. Cena - 34,90
Maska obsahuje výtažek z dračího ovoce a měla by zklidňovat pleť. Plátýnko mi šlo mimořádně špatně rozdělit (ale to může být mou nešikovností). Bylo trochu širší,  slušně napuštěné sérem (jen na čele se mi ho zdálo  méně, zas ale ještě zbylo v sáčku) a dobře na obličeji drželo. Maska při aplikaci působila chladivě, ale trochu štípala. Po  15 minutách aplikce se sérum  nevstřebalo všechno, část jsem vmasírovala, zbytečky pak setřela. Po použití pleť nelepila,   byla hezky vyhlazená a osvěžená a cítila jsem, že je i trochu vypnutá.
 
 Extrasoft Pads (Bel)

Koupeno - Rossmann. Balení - 70 ks. Cena - asi 27 Kč.
V poslední době jsou tyto odličovací polštářky mojí stálicí. Nepatří sice k těm nejlevnějším, ale mám je ráda protože jsou měkké, jemné a  dobře sají tekutinu. A pokud  si vychytám výhodné balení v Rossmannovi, kde jsou tři balíčky a k nim nějaký dárek (naposledy vatové tyčinky, což se hodí), tak už nevychází zas o tolik dráž než ty řetězcové. 

Elseve Full Resist Aminexil (L´Oreal Paris)

Koupeno - All2test. Balení - 102 ml. Cena - 0 (běžně kolem 300 Kč)
Toto sérum pro pro suché, lámavé, poškozené a slabé vlasy s tendencí vypadávat jsem získala v rámci testování v projektu All2test. Sérum obsahuje komplexu Aminexil, který by měl vlasy posílit a přispět k minimalizaci jejich vypadávání. Nanáší se na pokožku hlavy, do které se vmasíruje. Sérum mělo docela příjemnou vůni, takovou kadeřnickou. Balené je v plastové lahvičce se šikovným aplikátorem, který se přípravek dobře nanáší.  Vlasy se po aplikaci nijak nemastily ani neslepovaly. Bohužel po vypotřebování celé lahvičky jsem nezaznamenala, pokud jde o vypadávání vlasů, žádný výrazný pozitivní efekt (ale je pravda, že na mé vlasy zatím moc nefungoval žádný přípravek).

Polar lights Augendpads (Trend it up)

Koupeno - DM drogerie. Balení -  1 pár. Cena - 19,90 (sleva)
 Tyto polštářky pod oči jsem myslím vyhrábla ze slevového regálu a už ani nejsou v nabídce. Obsahují niacinamid, kyselinu hyaluronovou, glycerin a kofein. Polštářky jsou plátýnkové, šly trochu obtížněji vyndat z balení. Napuštěné byly docela slušně, na obličeji doporučených 20 minut držely celkem dobře, ale zdálo se mi, že ke konci už trochu vysychaly. Oční okolí docela příjemně osvěžily, ale asi zůstanu věrné gelovým polštářkům, které jsou mi příjemnější.

Intensiv Sérum Q10 (Isana)

Koupeno - Rossmann. Balení - 30 ml. Cena - 99,90
Pleťové sérum s protivráskovým účinkem obsahuje vitamín E a koenzym Q10. Má smetanově bílou barvu, a středně tekutou konzistenci, vůně je nevýrazná a nijak moc mne neoslovila.  Balené je ve skleněné lahvičce s pumpičkou, která byla trochu slabým místem - občas trochu drhla nebo naopak sérum rozstřikovala a pokaždé dávkovala trochu jinak. Na druhou stranu se sérum velmi dobře roztíralo  a hlavně krásně vstřebávalo a pleť po něm byla poměrně hezky vyživená.Myslím si, že stovku odvede slušnou práci.
 
Vzorek
Fenjal - tělový olej - 10 ml

 
Tělový olej byl v podstatě bez vůně, dobře se roztíral, ale pokožka po aplikaci zůstala chvíli nepříjemně mastná, což mi extrémně nevyhovuje. Vzorek mne k nákupu tohoto produktu rozhodně nepřesvěčil. Myslím, že tu ještě jeden mám a do jeho spotřebování se myslím moc nepoženu..  
 
✿ 

Z této krátké přehlídky bylo asi nejpříjemnějším překvapení sérum Isana, protože má výrazně dobrý poměr cena - výkon. Jen škoda té pumpičky, ta mi lezla na nervy docela dost (ale třeba jsem měla jen smůlu na vadný kus). A nejméně mne nadchl rozhodně vzorek tělového oleje Fenjal, to fakt není produkt pro mne. 
Zářijová spotřeba se mi zatím rýsuje o něco lépe, tak snad přístí kosmetický článek bude zase trochu delší.


30 komentářů:

  1. Stáňo, v poslední době jsem dostala na vyzkoušení dokonce dvě séra - jedno je s nějakým hadím extraktem!!! No, uvidíme. Fenjal myslím takovou modrou řadu jsem před roky používala...
    Děkuji, ráda jsem se podívala.
    Přeji klidné pondělí, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já teď taky testuji nové sérum - od Astridu... Od Fenjalu jsem měla antiperspirant a ten byl docela fajn, olej neoslovil.
      Hezký den

      Vymazat
  2. O mě se starají dcera a snacha,nejvíce kosmetiky mám od nich.Já si už kupuji léta zažité značky.
    Nějaké masky a séra mám,ale pořád zapomínám je vyzkoušet.
    Měj hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, maska patří k mé nedělní rutině, takže obvykle aspoň jednu týdně dám :).
      Měj se fajn

      Vymazat
  3. Stáňo, něco už jsem viděla, ale ještě nic nezkoušela. Díky za postřehy.
    Pěkný týden. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, rádo se stalo a přeju příjemné následující dny

      Vymazat
  4. Další zajímavé produkty :). Já se přiznám, že z kosmetiky používám jen základy – šampon, mýdlo, zubní pastu a občas nějaký ten přírodní deodorant nebo květinovou vodu :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky extra moc kosmetických produktů nepoužívám, ale přece jen s ohledem na věk jsou nějaké ty krémy a masky vhodné :D

      Vymazat
  5. právě mi chybí tampónky....Sv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně už taky pomalu dochází poslední trojbalení Bel, co jsem tu měla. Dneska jsem kupovala do rezervy Ebelin v DMku, bude změna :)

      Vymazat
  6. Ahoj Stáňo, sérum Isana se mi moc líbí. Prima produkty celkově. Hezké odpoledne přeji. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, sérum Isana za ty peníze rozhodně nebylo špatné
      Měj se fajn

      Vymazat
  7. Něco znám z nabídky obchodů, ale osobně jsem nic nevyzkoušela.
    Díky za rozšíření kosmetických obzorů.
    Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Stáňo já znám jen tu masku od Garnier, tu jsem měla. Masky mám moc ráda, hodně je kupuju i používám. Hezký den, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, já si masku zavedla jako nedělní rutinu :)
      Měj se fajn

      Vymazat
  9. Něco znám z různých nabídek, ale vyzkoušené to nemám. S tělovým olejem bych měla problém- nesnáším, když mám dlouho pokožku mastnou.
    Díky za rozšíření mých obzorů a přeji Ti hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já mastný olejový pocit taky nemám moc ráda. Tělové oleje prostě nejsou pro mne.
      Měj se fajn

      Vymazat
  10. Na tamponky od Bell nedám dopustit, sedí mi nejvíce a jsou krásně hebké. :) Jinak i ta maska od Garnier je super, také jsem zkoušela. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si je taky oblíbila a vždycky se je snažím "ulovit" ve slevě (nejčastěji v Rossmannovi, kde mívají balení 3 ks za výhodnou cenu)

      Vymazat
  11. Marcela - Nordic Passion27. září 2023 v 16:04

    KOsmetiku z Rossmanna moc neznam, blbe se u nej v MB parkuje:-), ale ted je tu jeden velky, kde by to melo jit, treba tam zavitam casteji, mam moc rada sortiment DM. Hezke dny. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, já střídám Rossmanna a DMko, jinde kosmetiku a drogérii nakupuju spíš ojediněle.
      Měj se fajn

      Vymazat
  12. Stáňo, já nakupují také hlavně v Rossmannu, někdy v Tetě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Tetě nějak nepřišla na chuť. Přitom ji mám úplně nejblíž a byla jsem tam snad dvakrát :-o

      Vymazat
  13. Ahoj Stáni, z tvého výběru jsem zkoušela akorát masky na obličej, kde musím s hodnocením souhlasit. Fenjal jsem nikdy nevyzkoušela i přes četná doporučení například od Lucky Šmajdy. Ty obaly mi přijdou děsně retro. Já už dneska začnu pomalu dělat na záříjovém spotřebovánu- mám toho hodně, tak ať pak nejsem ve skluzu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, já jsem od Fenjalu měla párkrát antiperspirant (roll-on) a ten byl docela fajn a jeho obal se mi celkem líbil - jen takový jemný (ale je pravda, že já sama už jsem trochu retro :D :D)

      Vymazat
  14. Mám zkušenost akorát s pleťovou maskou Garnier.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však já z tvého spotřebováno taky neměla vyzkoušeno v podstatě nic :D

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)