neděle 3. září 2023

Srpnové nákupy

 Musím říci, že v srpnu jsem svou peněženku moc neprovětrala. Ono mi toho ani v kosmetice ani v parádě moc nepřibylo. Třeba z oblečení jsem si nekoupila v podstatě nic (když tedy nepočítám ponožky). A z toho mála jsem ještě pár věcí dostala buď jako dárek nebo v rámci spolupráce. Ale i tak vám nabízím letmý pohled na to, co nového jsem si pořídila nebo dostala. Kdoví, třeba vás něčím inspiruji.




Kosmetika
 
Jako první tu mám malý nákup z DMka. Kromě  náhradních náplní  tekutého mýdla Balea Sensitive po 19,90, pro které jsem tam původně šla, jsem ještě z výprodejového stojanu přihodila masku na vlasy Balea s podmáslím a citronem za 49,90  a sprchový peeling Fruit fantasy za 19,90.


Sprchový gel s mangem a koriandrem i  posilující sérum od Yves Rocher jsem dostala od mámy - objednávala jsem jí parfém a jiné sérum a tyto dva kousky k tomu byly jako dárek. Máma je nechtěla, takže zůstaly mně.


A nakonec tu máme odličovač na nehty Isana z Rossmanna. U toho, co mám, jsem se začala blížit ke dnu, tak jsem se tentokrát inspirovala Hankou z blogu Čičulka, která tenhle hodně chválí.  Vyšel nějak kolem 30 Kč.

Knížky
 
První knižním titulem, který přibyl do mé knihovničky jsou Rozhledny České republiky, které jsem dostala jako dárek od svých kolegů z mého, dnes již bývalého, oddělení. Určitě tuhle knížku využijeme jako inspiraci pro naše další výlety.


Knihu Noc tisíce hvězd  od autorky argentinského původu A.Y. Clark jsem dostala v rámci spolupráce s nakladatelstvím Grada (a recenzi už jste mohli číst tady). O letošní novince Vraní oko od české autorky  detektviních románů M. Klevisové jsem uvažovala už dlouho a když se mi do ruky dostal kupon na slevu 100 Kč v knihkupectví Dobrovský, tak jsem podlehla. Článek o ní bude snad brzo - o víkendu jsem ji dočetla.

Domácnost
 
V rámci pečení svatebních koláčků jsem si oblíbila jednorázové zdobicí sáčky (ekologie promine), tak jsem si k nim v DM drogerii pořídila i různě  tvarované zdobicí nástavce. Jsou od jejich brand Profissimo a stály myslím  69 Kč. Jeden jsem už vyzkoušela při pečení základů na minipavlovy a pracovalo se mi s ním dobře.


Na další fotce tu mám dva kousky koupené v Lidlu v rámci akční nabídky. Do nové kanceláře jsem si koupila šedivý  tác, abych měla na čem nosit hrnečky od čaje a další nádobí na umytí do kuchyňky, kterou mám kus přes chodbu.  A digitální váhu jsem pořídila pro změnu na chalupu, kde nám ta, co pamatuje má dětská léta, začala vážit docela nepřesně. Tác vyšel na stovku, váha na dvě.


A tady se pochlubím setem konvičky a šálku, který jsem stejně jako knihu o rozhlednách dostala od kolegů.

Doplňky
 
Sadu  bílých ponožek jsem si koupila v Pepcu - patery ponožky vyšly na pouhých 60 Kč, tak jsem zvědavá, jak se osvědčí.
 

A posledním kouskem dnešní přehlídky je pouzdro na klíče. Moje textilní klíčenka, kterou mi máma kdysi dovezla z Tunisu,  se definitivně rozsypala a já zjistila, že mi nevyhovuje nosit klíče volně pohozené v batůžku. Nikde jsem nemohla narazit na nějakou, která by mne zaujala, takže jsem nakonec ve vietnamském obchodě Mika, co máme přes ulici, sáhla po  úplně jednoduché černé za stovku.


Žádné velké nákupní plány nemám ani na září, i když asi dojde na nějakou kosmetiku. Pokud jde o oblečení, nepotřebuji nic nutně, ale nějaký impulsivní nákup se nedá vyloučit nikdy (i když bych ze všeho nejdřív měla vytřidit skříně, protože se mi tam začínají množit kousky, které nenosím - ať už proto, že mne přestaly bavit, nebo proto, že se "záhadně srazily"). Každopádně uvidíme za měsíc...

A závěrem ještě připomínám svou "oblačnou výzvu" - pokud se chcete zapojit, tak máte čas ještě do soboty 9. 9. 2023.


36 komentářů:

  1. Stáni, díky za inspiraci v podobě tvých nákupů. Měj pohodový vstup do nového týdne.

    OdpovědětVymazat
  2. Stáňo, ráda jsem se podívala - na ty rozhledny jsem nedávno koukala, myslím že vím, kdo je dostane :o)
    YR kosmetiku mám ráda, ale ten koriandr - to je bylina, kterou se učím mít ráda (a zatím nic moc), tak nevím, jak by mi zrovna tenhle gel voněl...
    Přeji klidné pondělí, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já sprcháč mango s koriandrem myslím ještě neměla, ale už jsem měla několikrát ve stejné parfemaci krém na ruce a ten mi voní (ono je v něm výrazně cítit spíš mango)
      Hezký den

      Vymazat
  3. Titul Vraní oko si píšu. Dostala jsi moc hezkou konvičku a šálek !
    Měj pěkný den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, myslím, že by se ti Vraní oko mohlo líbit. A konvička se šálkem se mi moc líbí.
      Hezký den

      Vymazat
  4. Ahoj Stáňo i mě se moc líbí konvička a šálek, to se Ti povedlo. Hezké dny přeju, Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, konvička a šálek se povedl mým kolegyním z mého bývalého oddělení :). Mně se povedl ten šedý tác - je lehký a díky bílým "ťuplíkům" po něm nekloužou hrnky a skleničky.
      měj se krásně

      Vymazat
  5. http://es-ideas.blogspot.com/
    Pořídila jsi pěkné kousky. Já pár věcí na cestách - nějaké hadříky, kosmetiku a hektolitry kávy a nějaké mňamky k tomu.
    Hezké dny přeji Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, ty jsi měla parádní cestovací léto. Takže i kdybys nekoupila nic, zůstanou ti zážitky :)
      Měj se fajn

      Vymazat
  6. Někdy hold nákupy nejsou třeba a taky dobře :D. Ale pěkné úlovky :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terko, mne zas nakupování nijak moc nebaví, takže i proto :)

      Vymazat
  7. Od Klevisové jsem v létě přečetla 3 knihy....ale jelikož nic nestíhám, tak nevím kdy o nich napíšu :-) Naše léto bylo letos....neskutečné. Teď už snad bude klid a já všechno sepíšu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už mám Klevisovou přečtenou celou - tedy pokud jde o detektivky...
      Na tvé léto jsem tedy zvědavá...

      Vymazat
  8. To jsou celkem skromné novinky, Já si říkám snad každý měsíc, že nebudu tolik utrácet a nakonec se mi toho stejně doma nahromadí víc než dost.. Moc se mi líbí dárky od kolegyň, opravdu se jim povedly :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dominiko, kolegyně mne mají přečtenou :). Však jsem s nimi nějaký pátek dělala :)

      Vymazat
  9. Ahoj Stáni, moc pěkné kousky hlavně ten tác a váha a hrneček s malou konvičkou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, s tím tácem jsem opravdu spokojená a hrneček s konvičkou se kolegyním fakt povedl.

      Vymazat
  10. Já už si zase nepamatuji, co všechno jsem nakoupila, ale myslím, že toho bylo dost - především dekorace na podzim :-D Jinak hezké nákupy, knihy jsou na tom rozhodně to nejlepší, těch jsem taky pár nakoupila :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já dekorace moc nepřikupuju, to už mi něco musí hodně padnout do oka. Ale měla už bych tu letní obsahující mušličky vyměnit za něco odpovídajícího aktuálnímu měsíci - tedy září (i když počasí se tváří pořád letně, tak možná s mušličkami ještě vydržím)

      Vymazat
  11. Ahojky,
    to jsou pěkné nákupy. Líbí se mi ten set s konvičkou, vypadá moc hezky. Nákupy oblečení nyní taky moc neplánuji, jsem ráda, že jsem docela důkladně prošla skříně.
    Měj se hezky,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nám se teď zas povedlo projít trochu knihovnu a knížky, u kterých víme, že se k nim nebudeme vracet, připravit k odvozu (chceme je prodat přes Knihoboot).. Konvička se šálkem se kolegyním moc povedla.
      Hezký den

      Vymazat
  12. Stáňo, mám stejný tác jen bílý. Je praktický, s neklouzavým povrchem. Používám jej při přenášení hrnků apod. na zahradu. Digi váhu mám taky, ale je to neřád. Dělá si co chce. Asi ji budu muset taky vyměnit.
    Díky za tipy a měj pěkný den. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, ten tác byl takový impulsivní nákup a jsem s ním taky spokojená. Digi váhu jsme ještě nevyzkoušeli...
      měj se fajn

      Vymazat
  13. Ta mýdla z dmka kupuji taky, jsou super. :)
    JInak se mi moc líbí set na čaj s konvičkou! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mýdla Balea mají super poměr cena - výkon, vlastně jiná v podstatě nekupuju.

      Vymazat
  14. Ponožky jsem si nedávno koupila v Actionu ve Kbelích. Jinak moc hezké a "střídmé" nákupy. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eri, jak víš, mám Aciton z ruky, zato Kik a Pepco velmi blízko, oboje hned dvakrát, takže lovím tam :)

      Vymazat
  15. Knížka s rozhlednami by mi taky udělala radost :) Mám ráda výlety do přírody, obzvlášť, když je tam nějaký pěkný výhled. Ponožky v Pepcu taky kupuju, ale není to žádná sláva. Relativně brzy se nám doma vždy zničí. Ale co by člověk chtěl za ty peníze :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, kolegyně dárkem udělaly radost mně i manželovi - na toulkách se bude hodit :). S ponožkami s Pepca a Kiku mám celkem slušné zkušenosti - roky tedy nevydží, ale že by se rozsypaly hned, to taky ne :)

      Vymazat
  16. Pořídila sis super věcičky, ať ti dělají radost. :)

    OdpovědětVymazat
  17. Já akorát v srpnu spotřebovalo tuhé mýdlo od YR s totožnou vůní jako ty máš teď sprcháč.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám s touto vůní momentálně rozpoužívaný krém na ruce. Voní moc pěkně

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)