středa 2. srpna 2023

Červenec v kostce

Červenec - měsíc, který asi každému evokuje prázdniny, sluníčko a dovolenou.  A v posledních letech taky dny atakující teplotní rekordy - letos tomu nebylo jinak. Pro mne byl ale letošní červenec spojený především se dvěma významnými událostmi - tu jednu, rodinnou, ti, co čtou můj blog pravidelně, tuší, ta druhá je pracovní... 
Ale vezmeme to hezky popořádku
 


První červencový týden byl rozpůlen dvěma dny pracovního volna, tak jsem si k nim přidala ještě tři dny dovolené a celý jsem ho strávila s manželem i s mámou na chalupě. Kromě toho, že jsme se věnovali chalupě, kde je práce pořád dost, tak jsme si vyjeli do Humpolce na oběd s kamarády a taky jsme si vyšlápli na Čeřínek. Chalupě pak patřily i další červencové víkendy (kromě toho posledního). Samozřejmě došlo na zavařování (zvládli jsme tři  várky džemů - višnové, rybízové a pár angreštových). A z larev, co nám loni zničily trávník, se vylíhli chroustíci, kteří vylétají za soumraku a úplně postrádají orientaci, takže naráželi do všeho včetně nás. Musím říci, že je to dost nepříjemné.
 

Humpolec - Čeřínek - Horní Cerekev - křížek u cesty k potoku
 
 
 Kytičky
 
Zavařujeme
 
 
 Chroustíci - "naše" jiřičky (máme je místo kina)

Z pracovního hlediska byl pak zbytek července docela hektický. Částečně díky  dovoleným kolegů  - práce neubylo, ale nás na ní byla půlka. A částečně díky  pracovní změně - po více než dvaceti letech jsem změnila pracovní zařazení (byť v rámci jednoho úřadu) a přešla z pozice vedoucí oddělení, na jinou doufám, že poněkud klidnější, pracovní pozici. S tím  bylo spojené i stěhování do jiné kanceláře. Je neuvěřitelné, kolik člověk nahromadí papírů, když má dost úložných prostor (a to moje stará kancelář měla). Třídím staré spisy a taky pravidelně "krmím" popelnici na skart a na tříděný odpad. Novou kancelář už jsem osídlila (k tomu mi stačilo přestěhování PC, telefonní linky, Legislativních pravidel a konvičky a šálku na čaj),  ale skříně v té staré ještě nejsou prázdné. 
 

Nová kanceláře - nový výhled z okna - třídím papíry - ještě není uklizeno
No a z nepracovního hlediska jsem v červenci, pokud jsem zrovna "neumírala" vedrem, které blbě snáším, sháněla boty a kabelku na synovu svatbu (nakonec se mi povedlo koupit takové, které odpovídaly zhruba mým představám). Taky jsme s mámou na dvakrát pekly svatební koláčky (jednu várku do výslužek, druhou várku přímo na svatbu). A stihla jsem i "rande" s manželem (vyšli jsme si na večeři na Opatovské terasy). 
 
 
Vedro - hurá mám boty i kabelku - koláčky - na večeři s manželem
 

 Králík se špenátem - holoubě s nádivkou - lečo - grilujeme


První meloun - tatarák na Opatovských terasách - bublanina - bramboráky
 
 
 První letošní točená - čaje od Eriky - závojíček - kytka ze svatby
No a poslední červencová sobota byla dnem, kdy se ženil syn. Svatba probíhala na farmě u Neveklova a byla moc pěkná. Ženichovi a nevěstě to slušelo a všichni jsme si jejich velký den užili. Nezkazil ho ani fakt, že při svatebním obřadu, který se odehrával na molu, se spustila pořádná přeháňka (asi mladým pršelo štěstí).  
 
 
Svatba
Tak trochu doufám, že srpen bude trochu méně horký (podle předpověci počasí to vypadá, že by se mi to mohlo splnit) a méně hektický. Uvidíme čím mne právě začínající měsíc překvapí.


30 komentářů:

  1. Stáni, měla jsi nabitý červenec a svatba na závěr byla krásná tečka. Měj pohodový i srpen.

    OdpovědětVymazat
  2. No, fakt ses nenudila! Opravdu hektický měsíc. Ale všechno se povedlo, novomanželům přeji šťastný život a tobě klidný srpen.
    Posílám pozdravy, Stáňo. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, červen byl opravdu poněkud hektický a do toho ta vedra... Za novomanžele děkuji
      Měj se fajn

      Vymazat
  3. Stáňo, určitě ti červenec utekl rychle, tolik práce a událostí jej vždy zrychlí.
    Také přeji mladým spokojené společné roky a tobě podobně hezký srpen.
    Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, děkuji. I já ti přeji hezký zbytek léta

      Vymazat
  4. Měla jsi bohatý červenec s krásným závěrem. Tak ať ta sprška dešťová do manželství vašeho syna přinese štěstí a spokojený společný život. Moc jim to přeji.
    No a Tobě přeji hezké nastávající dny !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Stáni, novomanželům hodně štěstí, lásky a vzájemného porozumění. A tobě pokud možno chladnější a klidnější srpen :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Stáňo gratuluju novomanželům,přeju vše nejlepší. Tak to byla určitě krásná událost ! Jak chutnaly koláčky od Tebe ? Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, koláčky se na svatbě snědly všechny, tak myslím, že chutnaly.
      Měj se fajn

      Vymazat
  7. To byl pořádně nabitý červenec! Chroustíci vypadají na fotce pěkně, ale dezorientovaně poletující po okolí bych je taky nechtěla. Svatba vypadá takhle z fotek vydařeně, tak snad to ani ten déšť nepokazil...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Báro, chroustíci jsou úplně dementní a to, jak za šera do člověka naráží, je nepříjemné - stahovali jsme se kvůli nim dovnitř.
      Svatba se fakt povedla - dobrý výběr místa, všichni hosté byli fajn. A déšť nakonec nevadil - aspoň budou mít nač vzpomínat :D

      Vymazat
  8. Ahoj StáŇo, at se ti na nové pozici a v nové kanceláři daří a přinese to, co očekáváš. Nebo co si přeješ. Svatební fotky, tak na ty jsem čekal ♥. Krásné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, díky. Svatba byla fajn, ani ten déšť při obřadu nevadil.

      Vymazat
  9. Moc krásný měsíc! To všechno jídlo vypadá naprosto lahodně! A tolik rybízu, panejo! Ty vedra byla úmorná, ale trochu doufám, že se ještě oteplí :-) A jinak ta svatba musela být krásná i to místo je moc krásné! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, svatba byla na farmě kousek od Neveklova - je to tam fakt moc hezké a navíc příjemný majitel...

      Vymazat
  10. Srpen je zatím pěkně deštivý a chladný. Každopádně červnec jsi měla opravdu nabtítý, tak snad bude srpen klidnější :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Stáni,
    tak to byl nabitý měsíc, ale je tam spoustu krásných zážitků:-) Taky doufám, že bude srpen chladnější, ale v mém okolí všichni chtějí zase vedra...
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já tedy po vedrech netoužím, teploty kolem 21 až 23° jsou pro mne ideál :).
      Červenec jsem si užila, hlavně jsme ráda, že se vydařila svatba.
      Měj se fajn

      Vymazat
  12. Svatba byla velká událost a určitě budete ještě dlouho vzpomínat na takový významný den. :)) Moc hezké fotky a obdivuji, že jste si dělali vlastní koláčky, mňam! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje máma je svými koláčky vyhlášená a syn si je na svatbě přál. Kupodivu nám šlo pečení docela dobře a nelituju, že jsem se do něj pustila

      Vymazat
  13. Ať se ti Stáni na nové pozici líbí! :) Škoda toho deště během obřadu. My byli na svatbě o týden dřív a počasí jsme měli takové akorát, ani teplo ani zima :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme na konec nijak dramaticky nezmokli, takže to mají novomanželé jako zážitek :). Lepší než úmorné vedro

      Vymazat
  14. Marcela - Nordic Passion5. srpna 2023 v 16:39

    Pestry mesic, hlavne ale s vyjimecnou teckou na konci:-). M.

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)