středa 9. srpna 2023

Co jsem taky ochutnala 58

 Počet ochutnaných produktů se i tentokrát udržel nad desítkou. Stejně jako minule jsou nejvíc zastoupené mléčné výrobky (v této oblasti experimentuju i novinkami nejraději) a ani tentokrát tu kupodivu není žádná čokoláda - mám nějaké nečokoládové období (vynahrazuji si to zmrzlinami - ty tu tentokrát najdete hned dvě).

 
Hořká v hořké (Billa)

Koupeno - Billa. Balení - 100 ml.Cena - 19,90
Čokoládová zmrzlina v hořké čokoládě je něco, co jsem samozřejmě musela ochutnat. Tuto pro Billu vyrábi firma Pinko. Má slušnou vrstvičku čokoládové polevy, která je opravdu hořká a hezky křupavá. Samotná zmrzlina není těžká, spíš taková trochu nadýchaná. Díky hořké čokoládě není výsledný dojem přeslazený. Jen pro mne jsou zmrzliny s čokoládovou polevou pohroma - vždycky mi nějaký kousek skončí na oblečení. Tentokrát tomu nebylo jinak. Ale i tak si ji příležitostně klidně koupím znovu.
 
 
Mlynářská brioška (Albert)

Koupeno - Albert. Balení - 400 g. Cena - 49,90
Brioška je ze žitné mouky a obsahuje rozinky, na povrchu je posypaná mandlemi (spíš by měla být, moc jich tam v reálu nebylo). Jde o vlastní výrobek řady supermarketů Albert a já si ji koupila hlavně ze zvědavosti. Chuťově není špatná - ačkoliv je brioška sladké pečivo, tak rozhodně není sladká příliš a dokážu si ji představit i v kombinaci s nějakými sýry (já jí snědla klasicky s máslem). Cena ale není nejnižší, takže pravidelně ji kupovat nebudu (já vlastně sladké pečivo pro sebe v podstatě nekupuji). 

Soft Datteln (enerBio)

Koupeno - Rossmann. Balení - 200 g. Cena - 54,90
Datle jsou velké, měkké a především vypeckované, což považuji za velké plus. Navíc jde  sáček znovu uzavřít díky praktickému samolepícímu pásku. Tohle mlsání můžu (jen by mi sáček mohl vydržet víc než na dvakrát :D), i když úplně levné není (ale vzhledem k chuti i tomu, že jde o bio výrobek, ji "skousnu")

Snack+quina (Relax)

Koupeno - Lidl. Balení - 100 g. Cena - 11,90 (akce)
Ovocnou svačinku v kapsičce doplněnou o quinu jsem viděla poprvé, tak jsem po ní samozřejmě sáhla, abych ji vyzkoušela. Pyré obsahuje jablka, banán, meruňku, mango, pomerančovou a mandarinkovou šťávu je je doplněný quinou a vitamínem C. V chuti jsou nejvíc patrná jablka, banán a pomeranč, který přidává lehce nakyslou chuť. Quinu jsem zaznamenala spíš v konzistenci než v chuti (ono je jí tam taky málo) a nijak mi tam nevadila. Kapsičku hodnotím jako zajímavý výrobek a klidně bych si ji koupila znovu, ale v Lidlu ji myslím bohužel ve stálé nabídce nemají.
 
 Müsli Do plavek (Mixit)

Koupeno - swap. Balení - 400 g. Cena - ? (podle netu kolem 150 Kč)
Tuhle krabici musli jsem dostala od paní, která si ode mne odnesla nějaké moje nepotřebnosti. Já sama bych si ho asi nevybrala, protože nemám ráda kombinaci cornflakes  a vloček, protože zatímco vločky nechávám namáčet, cornflakes nemám rozmočené ráda. V chuti je patrný hlavně kokos a semínka, zatímco ovoce (které dominuje obrázku na obalu) jev chuti cítit mnohem méně. Nemůžu říci, že by mi nechutnalo, celé balení jsem bez problémů snědla, ale u Mixitu mám jiné favority a tohle si sama kupovat nebudu.
 
Smetanová - hořká čokoláda&maliny (Rios)

Koupeno - Penny. Balení - 100 ml. Cena - 19,90
Smetanová zmrzlina na dřívku v polevě z hořké čokolády s kousky sušených malin je úlovek z Penny, kam běžně moc nechodím.  Zmrzlina neobsahuje rostlinné tuky, je příjemně jemná a čokoládová poleva chutná čokoládově a je hezky křupavá. Maliny jsou zajímavý nakyslý akcent, ale trochu mne otravovalo, že lezou do zubů.
 
Polooštiepok na gril (Zlatý sýr)

Koupeno - Billa. Balení - 100 g + 20 g. Cena - 49,90
Balení obsahuje dva bochánky pařeného uzeného sýra a malé balení brusinkové omáčky. Sýru pod grilem stačilo pár minut a byl hezky měkký, přitom se ale po grilu neroztékal. Má příjemnou sýrovou, lehce zauzenou chuť, omáčka je chuťově taky dobrá (a množství je na ty dva bochánky akorát). Po grilovaném masu to byla pro tři příjemná chuťovka. Na najedení by mi asi jedno balení nestačilo. Ale dobré to je.

Jablečný cider (Friso)
 
Koupeno - Billa. Baleni - 330 ml.  Cena - 17,90
Frisco moc nevyhledávám (jen občas si koupím variantu Spritz, která není přeslazená), ale jablečné jsem ještě neměla, tak jsem ho chtěla zkusit. Chutá výrazně po jablkách a není nijak přeslazené. Vychlazené bylo osvěžující.  Klidně si ho příležitostně koupím znovu.

Mini tvarůžky s ušlechtilou plísní

Koupeno - Lidl. Balení - 115 g. Cena - asi 36 Kč
Balení obsahuje 6 malých tvarůžků s plísní na povrchu, takže připomínají malé hermelínky. Chuťově jsou spíš míň výrazné (a ani nemají výraznou syrečkovou vůni). Na chlebu s máslem mi ale docela chutnaly a klidně si je koupím znovu (už proto, že mají jako všechny tvarůžky málo kalorií, zato hodně bílkovin).  Jen mi přijde škoda, že tvarůžky pro Lidl vyrábějí v Německu, když u nás máme vyhlášené olomoucké...
 
Zlatá Haná máslová (Olma)

Koupeno - Albert. Balení - 250 g . Cena - 39,90? (sleva)
I když na pečivo je nejlepší máslo, kupuju z praktických důvodů i nějaký ztužený rostlinný tuk, protože ty se sdají roztírat hned po vyndání z ledničky, což je zejména ráno dost praktické. Docela dlouho jsme kupovali Ramu s máslem, jenže ta zmizela z trhu, tak jsem hledala náhradu. Vyloučila jsem Ramu s máslovou příchutí, protože ta nám přestala chutnat už před časem. Zlatá Haná byla zrovna v akci, tak jsem ji koupila na zkoušku. Jde o směs rostlinných olejů s mlékem a smetanovým zákysem, takže chuťově mi jakžtakž vyhovuje. Sice se výrobkům agrofertí Olmy snažím vyhýbat, ale možná skončím u ní, protože máslová Rama a Perla nám nechutnají. Nemáte náhodou tip na nějaký jiný margarín (nebe ještě lépe kombinaci mléčného a rostlinného tuku)?


Protein jogurt  (Pilos)

Koupeno – Lidl. Balení – 130 g. Cena 9,90
Jogurt se zvýšeným obsahem bílkovin pro Lidl vyrábějí Polabské mlékárny.  Já jsem si na vyzkoušení koupila variantu kokos a variantu čokoláda (měli tuším ještě vanilku, ale to je příchuť, kterou nevyhledávám, tak zůstala v regále). Bílkovin má skoro dvojnásobek oproti běžným jogurtů, naopak tuků obsahuje minimum.  Chutná po kokosu, resp.  po čokoládě (ochucující složka je už v jogurtu rozmíchaná, není na dně kelímku) a strukturou mi připomínal něco mezi tvarohem a pribinákem.  Trochu mám výhradu ke složení – nemám v jogurtech ráda obsah modifikovaného škrobu, ale tentokrát jsem ho aspoň necítila v chuti. Asi o trochu víc mi chutnal ten čokoládový, ale kokos je zase méně obvyklá příchuť, takže si příležitostně zase koupím asi oba.

Bánovecké syrové guločky (Milsy)

Koupeno - Billa. Balení - 80 g. Cena - 39,90 
Kuličky z pařeného sýra mi chutnaly - na zobání k vínu byly docela fajn, a to i tvarově (korbáčiky, které jsou chuťově podobné, mi v tomto směru přijdou méně praktické).  Jen cena při přijde poměrně vysoká.

Tortelloni Pesto basilico&pinoli (Chef select)

Koupeno - Lidl. Balení - 250 g. Cena - 39,90 (?)
Torteliny s náplní z bazalkového pesta a piniových oříšků jsem v Lidlu viděla poprvé, tak jsme je vyzkoušeli. V náplni  je opravdu cítit bazalka a trochu i oříšky. Velkou předností je rychlá příprava a slušná cena (na obale je sice uvedeno, že jde o jednu porci, ale najedli jsme se z toho dva, jen jsem to vylepšila trochou opražených kostiček slaniny)

 ❀
 
Tentokrát jsou všechny kousky dost vyrovnané -  není tu žádný výrazný propadák  a favorit měsíce se mi vybírá taky těžko - váhám mezi zmrzlinou z Billy, oštiepkom na grill a tortelinami.
A co vy - zaujalo vás něco? 

32 komentářů:

  1. Stáňo, doma jsem měla jen ty datle a možná Frisco, to si nejsem jistá.
    Co se týká toho margarinu - v Německu si kupujeme Bertolli s olivovým olejem, ale nevím jestli se dá koupit u nás.
    Přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, myslím, že se tu neprodává, aspoň jsem ho nikde neviděla. A to jsem teď, co jsem zjistila, že přestali dělat Ramu s máslem, na margaríny koukala dost pečlivě.
      Hezký den

      Vymazat
  2. Ahoj Stáňo, já jsem neměla nic z Tvojí ukázky. V zimě mě ani nenapadne koupit si zmrzlinu, ale v létě si ji dopřávám. Nejraději mám vanilkovou a slaný karamel. Pozdravuju, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, já si zmrzlinu občas dám i v zimě. Teď v létě ale samozřejmě víc. Momentálně střídám čokoládovou (to je můj celoroční favorit) a ovocné dřeně nebo sorbety.
      Hezký den

      Vymazat
  3. Tvarůžky z Lidlu máme moc rádi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně taky chutnaly a chci zkusit ještě další varianty.

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. U nás jím tvarůžky jen já, manžel je nemusí, takže je kupuju jen občas.

      Vymazat
  5. Ou, když to jídlo vidím, tak mám hlad. A to velkej. :D Nicméně do Billy nechodím ráda, ale pro ten čokoládový nanuk si tam snad dojdu! :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podobnou zmrzlinu na dřívku pod svým brandem prodává i Lidl, jmenuje se tuším Extreme dark.

      Vymazat
  6. Klidně bych ochutnala všechno. Zlatou Hanu, ale v balení jako máslo, používám už dlouho. Zvykli jsme si a nemáme problém. I když máslo taky kupuji. Já jsem nepřišla nikdy na chuť Ramě ap. vše mi chutná tak nějak uměle. Ale každý to má jinak :-). Datle si teď užívám jako dárky od Hanky, která přiletěla na dovolenou ze Saudské Arábie.
    Měj se hezky !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já kupuju taky oboje - margarín i máslo. Docela mi vyhovovala ta Rama s máslem, ale to tak bývá, že když si něco oblíbím, tak to přestanou dělat ;-). Datle ze SA museli být určitě moc dobré.
      Hezký den

      Vymazat
  7. Panejo, já snad neměla nic z toho. Jen ty proteionové jogurty, které máme s přítelem moc rádi :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Mixit mám ráda. Díky za recenze)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám od Mixitu oblíbené proteinové musli s čokoládou.

      Vymazat
  9. Ty torteliny vypadají dobře! Už jsem podobné zkoušela a bylo to fajn na rychlý oběd :) Já čokoládové nanuky miluju, ale letos jsme byli věrni spíš točené zmrzce :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je občas kupuju jako rezervu do ledničky, když přijdu pozdě z práce a nechce se mi vařit.

      Vymazat
  10. Marcela - Nordic Passion12. srpna 2023 v 13:33

    Prijde mi to jako hodne pestry vyber, ale margarin neporadim, moc ho nemusim a skoro nepouzivam, hezky den, Stano. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky myslím, že se mi tentokrát sešel takový pel mel

      Vymazat
  11. Ahoj Stáni, s margarínem bohužel neporadím neb ho nejím. Zmrzlina vypadá skvěle - já letos trpím, protože se mi nedaří sehnat nikde pistáciovou, ale pokud se nám podaří odletět do Říma, tak se jí tam ujím :-D Zatím je to spíše samá komplikace. Sladké pečivo je moje poměrně častá neřest, zrovna dnes jsem si z nákupu donesla dva čokoládové donuty a ještě častěji propadám croissantům. Frisco Spritz mám taky ráda :-) je to i takový levnější šidítko k opravdovému Aperolu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, já mám nejraději čokoládovou a pak takové ty sorbetového typu nebo dřeně .
      Držím palce, ať se Řím vydaří

      Vymazat
  12. Taky teď nemám vůbec chuť na čokoládu :D. Jinak tu mlynářskou briošku jsem taky zkoušela a chutnala, ovšem taky ji pravidelně nekupuji :). S tím margarínem asi neporadím, mám ráda hlavně jen klasické máslo, i když se hůř roztírá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V těch vedrech, co teď jsou člověk ocení spíš zmrzlinu :)

      Vymazat
  13. Z uvedeného jsem zkoušela jen to Frisco a docela mi chutnalo. Mám ty jejich novinky docela ráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já občas taky nějaké Frisco zkusím, i když pravidelně je nekupuju.

      Vymazat
  14. Ty proteinové jogurty z Lidlu mám moc ráda, hlavně ten kokosový mi chutná. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na čokoládu, takže mi chutnal o něco víc ten čokoládový, ale dobré byly oba

      Vymazat
  15. Mini tvarůžky mám moc ráda, tortelliny vyadají skvěle a i brioška. Krásný, slunný víkend přeji. ☀️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Minitvarůžky by snad měli mít ve víc variantách, musím to příležitostně prozkoumat...

      Vymazat
  16. Ahoj Stáni,
    u mě by vyhrála brioška a ty sýrové kuličky. Doma mám máslovou ramu a mamka hodně kupuje klasickou Zlatou Hanou.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, sýrové kuličky mi taky chutnaly, jen by mohly být lacinější :D. U nás to vypadá, že zakotvíme u té Zlaté Hané s máslovou příchutí, zatím jsem na nic jiného, co bych chtěla aspoň vyzkoušet, nenarazila.
      Měj se fajn

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)