středa 26. července 2023

Z kosmetické poličky 48

 Za červen se mi překvapivě sešlo na mé poměry opravdu hodně spotřebovaných kousků. Což je důvodem, že tu obvyklý kosmetický článek je až skoro na konci měsíce. Nějak jsem nemohla najít čast na jeho sepsání...



Ceramide Tuchmaske (Isana) 
Koupeno - Rossmann. Balení - 1 ks. Cena - 34,90
Maska kromě ceramidů obsahuje ještě hylauron a bambucké máslo. Plátýnko bylo dobře napuštěné, bez problémů drželo na obličeji, jen bylo trochu širší. V  sáčku zbylo dostatek séra i  na krk a dekolt. Po 10 minutách (což je doporučená doba působení) se nevstřebalo se všechno - část jsem vmasírovala do pokožky a zbytek setřela ubrouskem. Pleť po sundání nelepila a byla hezky vyživená a oživená. 

Anti-wrinkle Mask (Cien)

Koupeno - Lidl. Balení - 2x 8 ml. Cena - 12,90
Maska obsahuje koenzym Q10,  je určená pro zralou pleť a  měla by napomáhat redukci vrásek. Má konzistenci krému, takže se dobře roztírala. Na pleti byla příjemná, jen vždy po aplikaci chvilku lehce pnula. Většina masky se po 15 minutál vstřebala, zbytek jsem setřela kosmetickým tamponem. Pleť po použití byla příjemně vyživená. Balení obsahuje 2 sáčky, jeden mi vyšel na dvě použití. Myslím, že tahle maska má velmi dobrý poměr cena - výkon, ale volila bych ji asi opravdu pro starší pleť protože je mastnější.

Tuchmaske Get the Glow (Isana)

Koupeno - Rossmann. Balení - 1 ks. Cena - 0 (sleva, běžně 36,90)
Plátýnková maska obsahuje peptidy, ceramidy, hylauron a vitamín E a je vhodná pro všechny typy pleti. Má poněkud tužší plátýnko, ale bylo hodně napuštěné, takže nakonec dobře přilnulo. Byla  bez vůně, při aplikaci malinko štípala. Sérum se nevstřebalo všechno, poměrně dost jsem ho setřela. Po sundání pleť nelepila a byla docela slušně vyživená a vypnutá.  Koupila jsem ji v  akci  na masky 2+ 2 zdarma (a tuhle jsem měla zrovna zadarmo)

Hydrogel Augen Pads (Balea)

Koupeno - DM drogerie. Balení - 1 pár. Cena - 19,90
Polštářky obsahují výtažek dračího ovoce, hylauron a vitamín C a mají třpytivý vzhled. Byly stejně příjemně chladivé jako ty předchozí, které jsem měla. Pod očima drží bez problémů, oční  okolí hezky osvěžily. Jen balení,  kdy plastová vanička, ve které jsou umístěny, je v sáčku "dnem" vzhůru, není  úplně praktické, protože polštářky jsem nakonec dolovala z toho sáčku, kam se přilepily.

Glicemille (Palmolive)

Koupeno -  dárek? Balení - 75 ml. Cena - ?
Tenhle krém na ruce jsem asi od někoho dostala jako dárek, nepamatuju se, že bych si ho kupovala, ani jsem ho vlastně nikde v obchodech neviděla. Měla jsem ho hodně dlouho na chatě, kam jezdíme jen občas, takže ubýval pomalu. Obsahuje výtažek z heřmánku, glycerin a vitamín E. Má takovou hutnější konzistenci, ale roztíral se dobře, vstřebání chvíli trvalo. Ruce opravdu dobře ošetřil, jen vůně mne nijak moc neoslovila, necítila jsem v ní heřmánek, spíš mi přišla taková glycerinová. Balení v tubě s odklápěcím víčkem je praktické, jen poslední zbytky krému šly hůř vymáčknout.

Handlotion Scent of Harmony (Isana)

Koupeno - Rossmann. Balení - 200 ml. Cena - 79,90
Krém na ruce je z loňské rossmanní limitky. Má poměrně řídkou konzistenci, díky které se dobře roztíral i vstřebával. Jen hydratační účinek byl takový průměrný a přiznám se, že mne nijak extra nezaujala ani vůně (kterou hodně blogerek chválilo). Balení v plastové tmavě červené lahvičce se zlatým potiskem a pumpičkou působí hodně elegantně. Pumpička fungovala bez problémů, dávkovala přiměřené množství Jen ke konci už nedokázala z lahvičky zbytek krému vytáhnout, takže přišlo na řadu rozříznutí.

Creme mains Mure Gourmande (Yves Rocher)
 
Koupeno - Yves Rocher . Balení - 30 ml. Cena - 37 Kč (sleva - původní 79 Kč)
Krém na ruce v minibalení je ještě zásoba z předloňské vánoční limitky, která se fakt povedla. Aspoň pokud jde o vůni - ta je opravdu skvělá, připomíná vůni ostružinového koláče.  Krém se i dobře roztírá a vstřebává. S hydratačním účinkem je to trochu slabší - jako u většiny krémů na ruce tady má  Y.R. trochu rezervy. Ale zas na běžné přemazání to stačí. Balený je v klasické tubičce se šroubovacím víčkem (odklápěcí by vyhovalo víc), která má i docela hezky design a je není z tvrdého plastu, takže z ní jde krém docel dobře vymáčnout, i když už je ho tam je zbyteček.

Happy feet (Dermacol)
 
Koupeno - Glanc box. Balení - 30 ml. Cena - 79 Kč (doporučená)
Zvláčňující krém na nohy obsahuje olivový olej, panthenol a vitamín E. Má klasickou krémovou konzistenci, takže šel dobře roztírat; vůni neměl v podstatě žádnou. Balení je klasické - tuba s odklápěcím víčkem, takže i tady šly poslední zbytky krému hůř vymáčknout. Krém bych hodnotila jako  takový lepší průměr - chodidla zvláčnil, ale efekt nevydržel nijak extra dlouho (ani při pravidelném mazání). 
 
Intensive Serum (Sebamed Pro!)
 
Koupeno - Glanc box. Balení - 30 ml. Cena - 599 Kč (doporučená)
Sérum obsahuje výtažek z thajského zázvoru a mělo by redukovat a vyplňovat vrásky. Balení v plastové lahvičce má dobrou pumpička, která po celou dobu fungovala bez problémů. Sérum má hodně jemnou, v podstatě neznatelnou vůni (což považuji spíš za plus, protože u předchozích výrobků této značky mi vůně spíš neseděla). Pleť docela dobře vyživilo, ale po aplikaci trochu lepilo. Z tohoto důvodu bych si ho znovu nepořídila.
 
Superbronze (Altermed sun)

Koupeno - dárek k časopisu. Balení - 30 g. Cena - ?
Tohle mléko na opalování se SPF 8jsem našla zapadlé v trekovém batohu. Vzhledem k tomu, že už má drahnou dobu prošlou doporučenou dobu spotřeby, ho pro jistotu vyřazuji (ostatně - má stejně naprasklou tubu). Ale pokud si dobře pamatuji, tak nám na výletech párkrát posloužilo a neměli jsme s ním problém.

Skin Food Light (Weleda)

Koupeno - DM box. Balení - 30 ml. Cena - 169 Kč (podle netu)
Universální krém je určený pro suchou pokožku a lze ho použít jak na obličej, tak na tělo. Obsahuje slunečnicový olej a výtažky z heřmánku, měsíčku a violky. Měl příjemnou svěží vůni a dobře se roztíral i vstřebával a pleť po něm byla slušně hydratovaná (používala jsem ho v podstatě jen na obličej). Jde o cestovní minibalení v tubě s odklápěcím víčkem, takže se mnou cestoval na několik dovolených a musím říci, že balení překvapivě dlouho vydrželo.

Shiny Pearl (Cien)
 
Koupeno - Lidl. Balení - 4,8 g. Cena - 19,90
Příjemná pomáda na rty, kterou jsem měla v práci. Rty hezky zvláčnila a dodala jim i lehoučký lesk  (ale efekt jako od klasického lesku tedy nečekejte). Vysouvací mechanismus fungoval bez problémů.

Hair Superfood (Pantene Pro-V)

Koupeno - Teta drogerie. Balení - 300 ml. Cena - 59,90
Kondicionér obsahuje antioxydanty a lipidy a měl by přispět ke zpevnění a zvětšení objemu vlasů Balený je  v jednoduché plastové lahvičce, která se staví na víčko. Měl perleťově bílou barvu, hustší konzistenci a hodně jemnou, nevýraznou vůni. Vlasy po něm šly dobře rozčesat a byl uhlazené, ale vliv na jejich objem jsem moc nezaznamenala. Hodnotila bych ho jako lepší průměr.

Levandulové mýdlo (Lavandin de Provence)

Koupeno - dárek. Balení - 60 g (?). Cena - ?
Levandulové mýdlo mi přivezla kolegyně ze své loňské dovolené ve Francii. Mělo krásnou levandulovu barvu i autentickou levandulovou vůni. Ta byla ze začátku hodně intenzivní, postupem času trochu slábla. Vymydlila jsem ho hlavně já - na manžela bylo hodně voňavé, mně se naopak jeho vůně líbila. 

Vzorky

Water Resistant Sun Milk (Dermacol) - 10 ml
Voděodolné zvláčňující mléko na opalování má SPF 30 a je vhodné i pro děti. Mělo bílou  barvu, neutrální vůni,  dobře se roztíralo i vstřebávalo. Používala jsem ho na   obličej a měla jsem pocit, že fungovalo dobře (nespálila jsem se...). Sáček mi vydržel překvapivě dlouho.
Crema  Pelli Sensibili (Locherber) - 2x 1 ml
Krém na obličej určený pro denní i noční použití. Byl příjemný a dobře se vstřebával, ale ty vzorečky byly fakt mini, krém málem nevyšel ani na jedno namazání obličeje, natož ještě na krk.
AntiAgeUltra (Rose of Bulgaria) - 3 ml
Krém proti vráskám s obsahem růžového oleje byl příjemný, dobře se vstřebal a  zvláčnil pokožku a moc pěkně voněl. Obsah sáčku vyšel v pohodě jak na obličej, tak i na krk a dekolt. 



Asi nejvíc jsem byla spokojená s krémem od Weledy, fajn  bylo i levandulové mýdlo a krém na ruce Glicemille. Nejméně mne zaujalo sérum Sebamed Pro! 
Uvidíme, jak na tom budu se spotřebou další měsíc, protože mám pocit, že mi v červnu došlo kde co. A musím říci, že jsem netušila, že mám tolik rozdělaných krémů na ruce, že mi v jednom měsíci dojdou hned tři ...
 



22 komentářů:

  1. Ahoj Stáni,
    na tvoji kosmetickou statistiku jsem se moc těšila:-) Ten krém na ruce Isana mi voněl hodně, připomínalo mi tu jednu řadu od Rituals. Já jsem se nyní zaměřila na spotřebu různých vzorků, co se mi doma nashromáždily.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, mně ta vůně krému na ruce nějak moc neoslovila. Já se teď chystám na přebrání kosmetických zásob - mám pocit, že jsem ztratila přehled, co všechno tam mám :(

      Vymazat
  2. Stáňo, ráda jsem se podívala - polštářky pod oči mám koupené a nepoužité, znám krémíček na ruce YR a mám krém od Weledy. Na obličej je pro mě moc hustý, úžasně voní a osvědčil se jako první pomoc - podráždila jsem si kůži listy od rajčat...
    Přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, nic si z toho nedělej - já na polštářky od oči taky zapomínám. Myslím, že tyhle ležely v krabici s kosmetickou docela dlouho :)

      Vymazat
  3. Stáňo, znám a používám (hlavně přes léto a na cesty) Skin Food Light od Weledy. Má lehčí konzistenci než klasická varianta krému a vyhovuje celé rodině.
    Měj pěkný den. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já tohle balení taky spotřebovala postupně na dovolených.
      Hezký den

      Vymazat
  4. Všechno jsem si prohlédla, nic z toho doma na své poličce nemám, ale určitě bych si něco pro sebe našla.
    Měj se hezky!
    Hanka bavi-mne-to

    OdpovědětVymazat
  5. http://es-ideas.blogspot.com/
    Díky za recenze. Vyzkoušela bych polštářky pod oči.
    Přeji hezký den. Eva

    OdpovědětVymazat
  6. Marcela - Nordic Passion27. července 2023 v 21:49

    Tak tady bych sahla po Welede a levandulovem mydle:-), hezky vecer, Stano. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To levandulove mýdlo vonělo fakt pěkně - byl to od kolegyně milý dárek.

      Vymazat
  7. Stáni, díky za další kosmetickou poličku, mám ji ráda a přiznám se, že většinu výrobků neznám. Pohodovou sobotu.

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Stáni, teda na tebe velmi slušné množství. Já se přiznám, že mně vůně od Isany voněla moc a dodnes mám ještě interiérový sprej a je prostě boží. Krémy na ruce teď doma taky likvidujeme, nějak jsem letos vysušená i v létě, zrovna v týdnu jsem jeden dodělala. Vzorky bych měla během léta zlikvidovat mám jich tu tolik. Nedávno jsem měla vzoreček krému od Clarins a moc se mi líbil, ale ta cena už tolik ne abych si ho šla hned koupit a pak jsem vydělala nějakou miniaturu sprcháče a to byl spíš průměr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, asi jsem od té Isany měla velká očekávání, jak ji všichni chválili :). Vzorky si syslím na dovolenou, ale pak jsou v hotelu nějaká minibalení (a já je chci zkusit), tak mi to tolik neubývá. Ale jsem poučená, že vůně se musí likvidovat rychle, protože na jaře jsem si nějaké starší vzorky vzala na dovču a většina z nich už byla vyschlá a nevoněla.

      Vymazat
  9. Na ty Balea polštářky pod oči nedám dopustit, krásně chladí a kupuji je pravidelně. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Na tvé poměry velmi bohatá spotřeba! Pár produktů z tvých uvedených jsem měla a nebyly vůbec špatné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, ano - na mne je to hodně. Uvidím, co vyhrabu z odkládací tašky za červenec. Asi toho bude výrazně míň

      Vymazat
  11. Ahoj, tak Palmolive krém mě zaujal, dlouho jsem nic takového neviděla, tipovala bych to na Německo. Cien masku znám a mám ráda právě proto, že je mastnější. Levandulová kostka mýdla = ♥.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, já si právě nepamatuju, kde jsem k němu přišla. A protože na chatu jezdíme celkem málo, tak už ho tam měla pěkně dlouho... A to levandulové mýdlo bylo moc fajn

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)