sobota 22. července 2023

Červnové nákupy

 Už to pomalu vypadalo, že tentokrát shrnutí toho, co nového jsem si pořídila, za měsíc červen nenapíšu. Pořád jsem se k tomu nemohla  dostat a  plán napsat ho  včera vzal za své díky změně počasí, která mi přivodila parádní  bolehlav, díky kterému jsem skončila večer v posteli mnohem dřív, než je mým zvykem. Ale vypadá to, že nakonec článek zvládnu napsat dneska, i když má konkurenci v trhání rybízu a výrobě marmelády :).
Ale teď už se pojďme podívat, co nového se u mne v průběhu června objevilo.

 


Knížky



Knížek je tu tentokrát  nejvíc. Nejdřív tu mám trojici knížek ze spolupráce s Gradou.  Vybrala jsem si detektivní thriller Odvoz pro Sáru od S. C. Lalli, romantický příběh od Julie Caplinové Návrat na venkov a příběh s trochou mystična Ta z katovny od česká autorky Diany Štelové.Všechny knížky  jsem stihla v průběhu června a půlky července přečíst a vy už jste si na ně mohli přečíst  recenze.




Detektivní thriller od mého oblíbeného J. Deavera Noční návštěvník jsem dostala od manžela k narozeninám, stejně jako českou historickou detektivku Zásnubní prsten od Vlastimila Vondrušky. Když mi manžel tyhle knížky kupoval, dostal k nim jako dárek ještě knihu označenou jako misteriózní thriller O čem se nemluví od J. Lourey, kterou mi přidal k těm  narozeninovým. Z téhle trojky jsem zatím přečetla jen Zásnubní prsten, zbylé dvě ještě na přečtení čekají

Kosmetika

V rámci projektu all2test jsem byla vybrána k testování vlasových  produktů  L´Oreal a Garnier pro slabé lámavé vlasy s tendencí vypadávat.. V balíčku jsem dostala  3 vlasová séra - Elseve Full Resist s Aminexilem, Elseve Hyaluron Plump pro hydrataci vlasů a Fructis Vitamin & Strength pro posílení vlasů  a lehký bezoplachový kondicionér Elseve Dream Long Wonder Water pro dlouhé vlasy. Zatím pilně testuji.





V červnu jsem také využila narozeninovou slevu u Rossmanna. Nakupovala jsem tedy hlavně různé potřebnosti do domácnosti a taky nějaké dobrůtky, ale samozřejmě jsem přidala i něco z kosmetiky. Z vlasovky to byl sprej na odrosty Isana za  89,90 (až doma jsem zjistila, že jsem omylem sáhla po černém místo po hnědém, takže se bojím, že sprej půjdu kupovat brzo znovu) a pak kondicionér Isana s vůní magnolie a lotusu, který stál pouhých 29,90. A v sekci s pleťovými maskami jsem objevila nové značky, takže jsem si vybrala tři masky od značky Holika Holika (39,90 za kus)- s jahodami, se zeleným čajem a s extraktem s perel a tři masky od značky Gabriella Salvete  (po 34,90) - s kokosem, s dračím ovocem a s colagenem.  A přihodila jsem ještě masku Isana s ceramidy, která byla byla zlevěná na hezkých 19,90.

Domácnost

Do vietnamského obchodu Mika (kde mají kde co) jsem šla pro srdíčková vykrajovátka, která  jsem chtěla použít na cukroví do výslužek na synovu svatbu (a která nakonec nepoužiju, protože srdíčka upekla kamarádka maminky nevěsty). Současně jsem tam koupila jednorázové zdobící sáčky za 69,90, protože ty se  nám osvědčily při tréninkovém pečení svatebních koláčků. A zlevněné svíčce ve skle za 39,90 nešlo odolat, i když je na ní na červen poněkud nepřípadný vánoční stromeček.

Oblečení a doplňky
 
Sluneční brýle za 99,90 jsou taky z vietnamského obchodu Mika. Na těch, které vozím v autě mi totiž, praskla obroučka, takže jsem nutně potřebovala náhradu. A protože jsem na sluneční brýle dost ras, vybírala jsem nějaké levnější.


No a nakonec jsem si nechala nejdůležitější nákup měsíce - šaty na synovu svatbu. Ladění šatů má být podle přání snoubenců do pastelových barev nebo do zelena. A protože mně pastalové barvy moc nesluší, vybrala jsem si šaty olivově zelené. Kupovala jsem je v obchodním době Van  Graaf a stály něco málo před tři tisíce. Využila jsem při tom službu "personal shopping", kterou obchod poskytuje. V rámci této služby se jen vám při nákupu (domluveném na konkrétní hodinu) po celou dobu věnuje jedna prodavačka, která vám pomáhá při výběru, hledání správné velikosti a tak. Byly jsme šaty nakupovat společně s mámou a byly jsme spokojené obě (a i jsme obě nakoupily).  Pokud potřebujete šaty pro konkrétní příležitost, ale nemáte vlastně úplně představu, co vlastně chcete, tak tuhle služu můžu doporučit.
Šaty jsem tedy pochopitelně koupila jen jedny, jenže z fotky mi vyšla ošklivá nudle, tak jsem to vyřešila takto.
 

 
Na červenec jsem přesunula nákup bot a kabelky na svatbu, protože ty jsem v červnu sháněla bezúspěšně (tedy bez úspěchu jsem byla, pokud jde o boty - kabelku jsem chtěla vybírat až podle nich).  Asi vám mohu prozradit, že nakonec bosá na svatbu nepůjdu (ale boty, stejně jako kabelku, vám ukážu až za měsíc).

29 komentářů:

  1. Stáňo, napjatě jsem rolovala - šatičky jsou až na konci a jsou moc krásné! Taky jsem takovou službu jednou využila a musím zavzpomínat na nákup obleku pro Adama v Itálii. Tam se mu bez objednání věnovaly prodavačky dvě, až z toho byl celý v rozpacích :o)
    Měj krásnou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, kamarádka mi říkala, že i ve Van Graafovi se jí prodavačka velmi věnovala, já ale chtěla mít jistotu, protože jsem šla s mámou, které je 87, tak jsem nechtěla riskovat že bychom museli čekat.
      Hezký den

      Vymazat
  2. Nákupy dobré, šatičky vedou !!! Ty se mi tedy líbí moc. Bude Ti to hodně slušet až si povedeš synka k oltáři !!! Na kabelku a botičky se těším.
    Pěknou neděli, Stáňo!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, díky za pochvalu. Kabelku a botičky jsem koupila v červenci, tak už jsem je do tohoto článku nedala...
      Měj se fajn

      Vymazat
  3. Ahoj Stáni,
    to jsou moc pěkné nákupy. Líbí se mi ty šaty. Zaujaly mě i masky a rozhodně séra na vlasy, taky po nějakém pokukuji. Já jsem v červnu nakupovala hodně, předpokládám, že přes léto to bude zase o dost klidnější.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, můj červencový článek bude na mne taky celkem bohatý, protože kromě bot a kabelky na svatbu jsem kupovala i nějaké věci na chalupu...
      Hezký den

      Vymazat
  4. http://es-ideas.blogspot.com/
    Nakoupila jsi krásně, ale šatičky jsou TOP. Obchod znám moc dobře, několik let tam prodávala moje švagrová. Jinak nabízenou službu znám stejně jako Helenka z Itálie.
    Hezkou neděli a těším se na odhalení botiček a kabelky.
    Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, já jsem se šaty taky spokojená, cítím se v nich dobře.
      Měj se fajn

      Vymazat
  5. Přijde mi, že na fotce dobře nevynikla barva šatů. Takhle bych vůbec neřekla, že jsou olivově zelené nýbrž šedé. Ať se vám svatba hezky vydaří a máte pěkné počasí. My byli teď na svatbě v sobotu a moc jsme si to užili :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, máš pravdu, že barva šatů na fotce moc nevyšla. Zkoušela jsem to několikrát a nedařilo se (a to mne ještě syn překvapil tím, že je vidí jako modré :D)

      Vymazat
  6. Pěkné nákupy :). Knížku Útěk na venkov už mám taky doma, jen mám nějak moc nashromážděných nepřečtených knížek a teď nějak nestíhám číst :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám doma pár knížek, co čekají na přečtení, ale zas moc hrozné to není. Dost jsem přečetla na chalupě o dovolené - však taky budu mít za červenec v "Přečteno" šest titulů a to je na mne dost.

      Vymazat
  7. Jé, ty knihy, to je prostě paráda! :-) Taky jsem jich dost nakoupila a jelikož se mi blíží narozeniny ,tak jsem si jich i dost přála :-D Jinak v červnu jsem moc neutrácela, za to teď v červenci jsem se docela rozšoupla :/ Hlavně oblečení. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. moc hezké šaty...určitě budou slušet,Sv.

    OdpovědětVymazat
  9. Marcela - Nordic Passion24. července 2023 v 20:45

    Stano, krasa, to nejlepsi nakonec, saty vypadaji opravdu moc hezky a zelenou ja muzu:-). M.

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Stáno, šaty jsou moc krásné, barvička naprosto parádní. Hlavně, abyste si svatbu všichni užili. ♥
    Měj pohodový den.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eri, doufám, že vyjde počasí a že se svatba povedel

      Vymazat
  11. Stáni, velmi mě zaujaly ty nádherné šaty. Krásně sis vybrala. Měj pohodový den.

    OdpovědětVymazat
  12. Stáni, moc pěkné nákupy, hlavně šatičky a knížky. Já jsem zatím podobnou službu při nákupu nevyužila, ale věřím, že pokud člověk přímo sám neví na jistotu po čem sáhnout, může to být jen výhoda. Krásné dny přeji :)

    OdpovědětVymazat
  13. Stáno šaty se mě moc líbí, jednoduchá elegance je nejlepší ! Nakoupila jsi hezky, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Šaty jsou perfektní! Moc držím palce, ať se celá svatba vydaří a všichni si ji maximálně užijete.

    OdpovědětVymazat
  15. Pane jo, rozjela jsi se s knihami i kosmetikou, těším se na recenze!

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)