pondělí 12. června 2023

Květnové nákupy - paráda

 Jak mé nákupy bývají některé měsíce dost minimalistické, tak v květnu jsem se docela "rozjela". Mimo jiné jsem si pořídila po delší době nějaké věci na sebe. Takže aby nebyl článek příliš dlouhý, rozhodla jsem se právě oblečení a boty tentokrát vyčlenit a věnovat jim samostatný článek. V tom dalším pak shrnu  zbývající věci, které mi doma přibyly. 

 

 
Z jednoho mého volnějšího odpoledne, které jsem využila k tomu, abych prošmejdila pár obchodů v nákupním centru Westfield na Chodově, tu mám hned tři kousky. Bílou halenku (miluju bílé halenky) se spadlými rameny a límečkem jsem koupila v Reserved. Džínové tříčtvrťáky byly nutností (ty, co jsem nosila loni, se přes zimu ve skříni zákeřně "srazily") a objevila jsem je C&A.  A docela nutně jsem potřebovala i černé džíny - nosím je dost často  se sakem a halenkou  do práce, takže jsem se pro ně vypravila do prodejny Lewis. Už jsem džíny této značky měla a byla jsem s nimi spokojená, takže jsem skousla i trochu vyšší cenu. Halenka stála necelých 500 Kč, lewisky vyšly na 2799 Kč a tříčtvrťáky na 990 Kč.






U kalhot ještě zůstaneme ... Další džíny jsem si kupovala na ježdění na chalupu a na nošení doma, takže jsem naopak volila nízkonákladovou variantu  a vybrala si u nás ve vietnamském obchodě "se vším" (stály 419 Kč). A když už jsem tam byla, tak jsem přihodila ještě na léto nočni košili s tenkými ramínky (za 149 Kč), dvě balení silonových ponožek a korkové pantofle na chalupu, pro které jsem tam vlastně šla. 



 
 A poslední květnový nákup byl nákup ve Sportisimu - potřebovala jsem už opravdu nutně nové trekové boty, protože v těch starých už se mi na dovolené proklubala díra. Znovu jsem sáhla po botech značky Salomonn, od které už jsem trekovky měla a byla jsem spokojená. Tentokrát jsem si vybrala na mne trochu netradičně  ty s růžovými prvky. Už jsem je vyzkoušela a jsou lehké a pohodlné. Vybrala jsem si tam současně i černé balerínky Skechers. Vypadají moc dobře, jsou krásně měkkoučké (úplné bačkůrky), ale úplně asi bych mohla mít o číslo menší, takže nevím, jestli si je nechám nebo jestli je dám mámě (té padnou úplně přesně). Ve Sportisimu jsem nechala téměř přesně  třitisíce  (1649 Kč trekovky a 1299 Kč balerínky).


 

 
Jak vidíte, byly moje nákupy oblečení a bot v květnu neobykle rozsáhlé (tedy aspoň na mne).  Tak doufám, že vás článek moc nenudil.

29 komentářů:

  1. Super nákupy))) Já se teď raději obchodům vyhýbám)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, já nakupování moc nemusím, ale už nebylo v některých případech (třeba pokud jde o ty trekovky) zbytí.

      Vymazat
  2. Stáňo, na tebe to je opravdu hromada. Ale nedivím se, nákupům se vyhýbám, učím se oblečení objednávat, už mi to celkem jde, jen jedny boty jsme teď vracela...
    Měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já si na oblečení musím sáhnout, jinak si nejsem moc schopná vybrat. Boty jsem teď kupovala přes e-shop s osobním odběrem na prodejně (kterou mám po cestě z práce), kde je možnost si to vyzkoušet, což je super kombinace.
      Hezký den

      Vymazat
  3. Stáňo, já bych brala všechno. Super výběr. Teď co jsem doma, nenakupuji, chci donosit věci, které jsem nosila do práce. Trička a košile miluji. Léto a noční košile na ramínka, to k sobě patří. Salamony jsem dostala, lehounké bezva se nosí. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iwko, trekovky už jsem vyzkoušela a jsou prima. Já oblečení moc nenakupuji, ale jednak jsem teď bohužel malinko přibrala a jednak některé stávající kousky už mají dost za sebou, tak je postupně přesunu na nošení na doma (jsem zvyklá doma nosit džíny nebo šortky a volná trička) a trochu šatník oživím.
      Měj se fajn

      Vymazat
  4. Teda, na tebe to jsou opravdu velké nákupy :) Moc se mi líbí bílá košile, myslím, že bych ji užila i já. Trošku ti závidím lewisky, měla jsem jich pár koupených z druhé ruky, na nové jsem si kvůli vyšší ceně ještě netroufla - nemám ustálenou velikost a proto se mi do nich nechce investovat :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já černé kalhoty nosím se sakem do práce, tak chci aby to trochu vypadalo. A volím právě džíny, protože mi vyhovují materiálově i střihově. A lewisky jsou jedna ze značek, co se mi osvědčila.

      Vymazat
  5. Ahoj Stáni,
    vybrala sis samé pěkné kousky. Já mám doma poměrně dost nových věcí ze sekce oblečení a doplňky, ale už několik měsíců nějak nestíhám to sepisovat. Asi budu muset udělat nějaký hromadný článek s výběrem toho nejlepšího. Líbí se mi oboje kalhoty, co sis vybrala. Jsou to takové univerzální kousky. Já se musím podívat ještě po nějakých botách na léto, snesla bych nové sandálky a pantofle.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Asi máme doma stejný druh skříně 😁 Míša

    OdpovědětVymazat
  7. Stáni, hezky jsi nakoupila, samé pěkné kousky. Měj pěkné dny.

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Stáni, jsem ráda, že si konečně podařilo sehnat kousky dle představ. Ta halenka a ty černé levisky jsou obzvláště povedené. Já jsem teď doplňovala hlavně kalhoty (džegíny z Lidlu a tepláky taktéž z Lidlu) a kraťasy (biker shorts z há emka a jedny teplákové na doma z Bonprixu). Přítel mi pořídil dvoje pyžamové kalhoty. Já jsem na kalhoty ras, prošoupu je většinou do půl roku, ty odolnější pak do roka a do dne :-D Salomony jsou super volba, já je vybrala přítelovi do práce a nemůže si je vynachválit, hlavně jsou až překvapivě lehoučké v porovnání s obvyklou pracovní obuví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, já byla taky ráda, že jsem se se konečně na nějaké nákupy vypravila a hlavně, že jsem byla poměrně úspěšná. Pořád se nemůžu odhodlat k nakupování oblečení přes net - potřebuju si na věci sáhnout, abych věděla, jak mi budou příjemné na nošení. Případné vracení se mi jeví jako otrava, zvlášť když mi zrušili poštu u práce, kde nebyly fronty.
      Salomonky se zatím jeví fajn a máš pravdu, že jsou hodně lehoučké.
      Na tvé nákupy už koukala ;-)
      Měj se fajn

      Vymazat
  9. Krásné kousky. Obměňovat šatník je potřeba :) Také jsem si teď nedávno koupila novou noční košilku - v Pepcu a za těch 120 kč je fakt super :D Na nějaké nové kousky si také dělám zálusk, tak uvidím, co si nakonec pořídím.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  10. Stáňo nakoupila jsi dobře, všechno se mi líbí. Ale hlavně, že se to líbí Tobě. Opatruj se, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Marcela - Nordic Passion16. června 2023 v 18:17

    Stano, to je ale vydareny nakup:-), spousta hezkych veci, musela to byt velka radost, kousky se mi libi. M.

    OdpovědětVymazat
  12. Odpovědi
    1. Ty balerínky asi nakonec dostane máma - mně jsou o něco větší a jí padnou jako ulité...

      Vymazat
  13. Nakoupila jsi moc dobře. Hmmm ty balerínky bych tedy brala všemi deseti.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, ty balerínky jsou krásně měkké, ale asi je dostane máma, mně jsou o malinko větší, jí úplně přesně...

      Vymazat
  14. Pořídila sis super kousky, tak ať ti slouží a dlouho vydrží. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však ty sis koupila taky hezké kousky (četla jsem před chvílí tvůj poslední článek)

      Vymazat
  15. Panečku, to jsou ale fajnové kousky, jeden lepší, nežli druhý. ☺♥Mě se líbí i korkové pantofle a noční košile od vietnamců. 👌

    OdpovědětVymazat
  16. Je fajn si jednou za čas koupit něco na sebe. Já takhle nakupovala v červnu, už to chtělo něco nového. Moc se mi líbí ty tenisky :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)