úterý 6. června 2023

Co jsem taky ochutnala 56

 Se začátkem měsíce přichází pravidelný článek od dobrotách, které jsem minulý měsíc ochutnala. Tentokrát tu kromě zmrzliny připomínající, že léto je za dveřmi, najdete taky trochu nelogicky ještě vánoční dobroty. Našla jsem je zastrčené ve špajzu, tak jsem je s ohledem na pomalu blížící se konec doporučené spotřeby postupně snědla (tedy - třetí balíček tu ještě mám, ten bude asi příště)
 


Mrož maliny (Prima)
 
Koupeno - Billa. Balení - 60 g. Cena  - 26,90
Tenhle "nanuk"  obsahuje  60 % ovocné složky, takže je to v podstatě jen dřeň v čokoládové polevě. Dřeň trochu tvoří krystalky a hlavně obsahuje maliny i se zrníčky, která pekelně zalézají do zubů. Navíc mi nesedí kombinace čistě ovocné dřeně a čokolády. Pokud jde o Mrože, zůstanu věrná jeho tvarohovo-jahodové variantě.

Soft Aprikosen (Seeberger)

Koupeno - ? (dárek) Balení – 200 g. Cena - ? (podle netu kolem 90 Kč)
Mám pocit, že tato značka patří mezi ty dražší (já si sušené ovoce kupuju většinou v Lidlu, kde mají vlastní brand, takže nemám přehled). Meruňky jsou sice sířené (to jsou ovšem téměř všechny, pokud nejsou z nějaké bioprodejny), ale jsou přiměřeně velké a hlavně krásně měkké. Fajn je i sáček, který má možnost opakovaného uzavření pomocí lepicího proužku, což brání vysypávání i  vysychání meruněk

 
Ovesná kaše s čokoládou (Kitbis)

Koupeno – Albert. Balení – 65 g. cena - 9,90
Instatní ovesná kaše je moje občasná pracovní svačina, mám pořád nějaké balení v kanceláři v rezervě. Tuhle pro mne neznámou značku jsem si koupila na vyzkoušení. Po zalití vodou dělala trochu hrudky, které se hůř rozmíchávaly a na chuť byla hodně sladká, takže zůstane u toho jednoho vyzkoušení, znovu jí mít nepotřebuji.
 
Gingerbread Rounds (Favorina) 
 
Koupeno - ? (dárek) Balení – 300 g. Cena - ?
Podle značky tipuju, že jde o perníčky koupení v Lidlu (Favorina je jejich brand), já je ale dostala o kamarádů, co dorazili na předvánoční čajové posezení, a nějak jsem na ně zapomněla. Perníčky byly hezky měkké a vláčné, dole měly jedlý papír a v těstě jsem cítila oříšky. Polovina byla v čokoládě, polovina byla s cukrovou polevou, ale s přeslazeností jsem u nich neměla problém. Musím říci, že mi chutnaly a jestli na ně příští rok před Vánoci v Lidlu narazím, tak si je možná koupím i sama.

Cinnamon star cookies (Chocola)

Koupeno - ? (dárek) Balení – 175  g. Cena - ?
Tyhle hvězdičky taky donesli kamarádi na předvánoční posezení, jen mám pocit, že nejsou z Lidlu (pokud se nepletu, je Chocola  brand Penny marketu). Samotné hvězdičky obsahují poměrně dost oříšků a mandlí, ale  bohužel nejvýraznější v chuti byla sladkost díky  sladké cukrové polevě v jejich středu. Byla jsem najednou schopná sníst  tak jedna nebo dvě.   
 
Fusilli (Tiradell)

Koupeno - Lidl. Balení - 500 g. Cena - 22,90
Jde o klasické bezvaječné těstoviny prodávané pod lidlovským brandem a musím říci, že nejsou špatné. Nelámou se, při přípravě nemají tendenci se rozvářet a chuťově jsem jim taky neměla co vytknout (i když přiznávám, že v téhle oblasti zas nijak velké nároky nemám). Podle mne každopádně dobrý poměr cena - výkon.

Rakytníkový sirup Imunita (Jupí)
 
Koupeno - Brand box. Balení - 700 ml. Cena  - 54,90 (doporučená v r. 2022)
Tenhle sirup byl v boxu někdy loni na jaře, ale nějak jsem na něj pozapomněla (a jeho tehdejší doporučená cena je tak dokladem o současné inflaci, protože teď se jeho cena podle netu pohybuje kolem 90 Kč)). Sirup má zajímavou rakytníkovou chuť a je docela osvěžující. Víc mi chutnal se sodovkou než s normální vodou. A docela vydržel - na ochucení čtvrtlitrové sklenice vody mi stačil tak půlcentimetr sirupu po dně. 

Cocoa rings with marshmallows (Bonavita)

Koupeno - Brand box. Balení - 250 g. Cena  - 69,90 (doporučená)
Původně jsem plánovala, že tyhle obilninové kroužky s malými kousky marshmallow sezobu postupně v práci, ale samotné mi nejely. Zkusila jsem je ještě smíchat s jogurtem a k mému překvapení mi takto docela chutnaly. S nakyslým jogurtem se nějak docela hezky zkombinovala nahořklá kakaová chuť kroužků a sladká chuť marshmallows. Takže sáček jsem nakonec bez problémů zlikvidovala. Ale protože se tomuhle typu slazených cereálií snažím spíš vyhýbat, tak další nákup neplánuji.
 
Knusper Kokos (Excelsior)

Koupeno - Norma. Balení - 10x 25 g. Cena  - 44,90 (akce)
Oplatka má kakaovou a kokosovou náplň  a vrstvičku čokolády. Prodává se balená po deseti kusech slepených samolepkami (jdou mizerně odtrhávat). Jde o brand řetězce Norma.  Koupila jsem ji pro manžela, který je oplatkový,  ale jednu jsem mu uzmula, protože jsem byla zvědavá, jak chutná. A musela jsem konstatovat, že na mne je hodně, ale fakt hodně sladká.
 
Šunka Mandolína (Vocílka)

Koupeno - Billa. Balení - 100 g. Cena - 29,90 
Krájená balená šunka má  96% obsah masa a je vyráběná jako brand pro supermarkety Billa. Řekla bych, že mezi balenými šunkami patří k těm lepším. Plátky mají okrajíček tučného,  jsou hezky nakrájené, dobře se mi oddělovaly od sebe. Chuťově je šunka taky dobrá, nezdála se mi ani výrazně slaná. Klidně po ní v Bille sáhnu zase (i když já tedy většinou kupuju šunky vážené).

Sea Salt  75 % (Delicata)
 
Koupeno - Albert. Balení – 100 g. Cena - 39,90
Značka Delicata je poměrně čerstvou novinkou v albertích regálech, tak jsem musela nějakou jejich čokoládu vyzkoušet (už proto, že ji měli v akci za hodně dobrou cenu). Vybrala jsem si hořkou čokoládu se 75% obsahem kakaa a přídavkem mořské soli. Čokoláda je hezky jemná, příjemně se rozpouštěla v puse. Krystalky soli byly spíš menší a nebylo jich tam nějak extra moc. Chutnala mi.


Nejméně mne zaujaly skořicové hvězdičky Favorina a oplatka Knusper  - byly na mne prostě moc sladké. A nenadchl mne ani malinový Mrož. Za dobrý nákup v poměru cena - výkon považuji fusilli z Lidlu.  Zaujala mne čokoláda s mořskou solí Delica a fajn byly i sušené meřuňky a šunka Mandolína.
A co vy? Máte něco z mých dnešních kousků vyzkoušené? A chutnalo vám to?


 

23 komentářů:

  1. Stáňo, musím tedy konstatovat, že si tu dnes měla pro mne samé neznámé kousky.
    Tvé hodnocení jsem si přečetla se zájmem.
    Děkuji a přeji hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, díky za návštěvu a taky přeji hezký den

      Vymazat
  2. Znám perníčky z Lidlu a ačkoliv nejsem perniková, tyto mi chutnají moc. Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, perníčky pro mne byly příjemným překvapením a zmizely poměrně rychle ;-)

      Vymazat
  3. Stáňo, neochutnala jsem nic z tvé dnešní nabídky :o) Tyto věci nekupuji, možná jen ty těstoviny.
    Zajímavé hodnocení. Díky.
    Pěkné odpoledne. Jitka

    OdpovědětVymazat
  4. Nemám vyzkoušeného nic z tvého výběru. Ale od meruňkové značky jsem už měla několik druhů oříšků , brusinky a křížaly a vše bylo výborné.
    Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já od zn. Seeberger měla něco poprvé, takže jsem byla příjemně překvapená.
      Měj se fajn

      Vymazat
  5. Z Tvé nabídky neznám ani jedno a ochutnala bych ráda vše, nejraději jako dárek, 😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třeba ti někdo někdy něco z toho přinese (asi spíš perníčky nebo čokoládu než těstoviny :D)

      Vymazat
  6. Ahoj Stáňo, neznám nic, dala bych si sušené meruňky i čerstvé :o). Hezký den, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, čerstvé bych si dala taky. nebo meruňkové knedlíky :)
      Hezký den

      Vymazat
  7. Knusperky mám moc ráda, kokosovou vidím prvně. Perníčky už jsem taky ochutnala, jsou fantastický a příště je určitě koupím znovu. Malinový Mrožík mě láká, mám maliny raději, než jahody.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, já mám maliny taky ráda, ale tahle zmrzka mi úplně nesedla.

      Vymazat
  8. Sušený meruňky už jsem neměla ani nepamatuji, přitom jako malá jsem je jedla pořád.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, já měla sušené meruňky poprvé od Vánoc :). A kdyby mi je nedonesla šéfka, tak by mne asi nenapadlo si je koupit.

      Vymazat
  9. Mandolána z Biily je dobrá jak krájená, tak balená. Takhle šunka určitě stojí za pozornost a obzvlášť, když je za pultem v akci. Mňam. Na ten mrož mám stejný názor co se týká čokolády a dřeně. Není to topovka. Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když ovocnou zmrzlinu na dřívku, tak Smoothie - dělá je Polárka i Prima.

      Vymazat
  10. mrože kupuji,ale pěkně nám podražil....Sv.

    OdpovědětVymazat
  11. Marcela Nordic Passion10. června 2023 v 19:32

    Tady bych, Stano, byla schopna pozřít asi úplně vše:-).M.

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Stáni,
    já znám věci z brand boxu a mám taky ráda uzeniny od značky Vocílka.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)