úterý 20. června 2023

Z kosmetické poličky 47

 Když jsem psala minulý článek Z kosmetické poličky, měla jsem pocit, že se mi květnová spotřeba docela dobře rozjíždí a že bude vyšší než ta dubnová. Několik produktů se ale nakonec zdálo skoro bezedných, díky čemuž mi vydržely až do května. Takže tu tentokrát mám sedm kousků (plus 4 vzorky, resp. hotelová balení z dovolené). A když tak na to koukám, sešlo se mi to tu zajímavě tak, že ze spotřebovaných produktů jsem si kupovala jen tekutá mýdla, zbytek jsou dárky nebo produkt z boxu.

 
 
 
Flüssiseife Hygienisch Frish (Today)

Koupeno - Billa. Balení - 500 ml. Cena - 29,90 (akce)
Tekuté mýdlo s vůní citrusů a pomerančových květů je z řady brandované pro řetězec Rewe, tedy pro supermarkety Billa a Penny. Pro mne bylo dost zklamání.  Jak kvůli vůni, která byla spíš taková obecně ovocná než citrusová, tak kvůli pumpičce. Ta fungovala dost mizerně - zůstávala dost často zaseklá v dolní poloze. Nakonec jsem valnou část obsahu přelila do prázdného obalu od jiného mýdla, protože mne ta pumpička fakt štvala. Znovu už si ho kupovat nehodlám - zůstanu věrná oblíbeným tekutým mýdlům Balea.
 
Sprchový olej Levandule (Saloos)

Koupeno - ? (dárek). Balení – 125 ml. Cena - ? (podle netu cca  150 Kč)
Sprchový olej má světle žlutou barvu a na těle nevytváří pěnu, ale mléčně bílou emulzi. Myl dobře a nevysušoval. Asi by šel používat i bez dalšího ošetření pokožky, ale já jsem i po jeho použití natírala tělovým mlékem. Vůně levandule mi přišla hodně výrazná, na mne skoro až moc.  Trochu jsem se bála, abych po jeho použití ve vaně při sprchování neuklouzla, ale tolik vana po jeho použití zas umaštěná nebyla.  Balení v průhledné plastové lahvičce se šroubovacím víčkem není bůhví jak praktické – jednak mi víčko občas někam spadlo a jednak lahvička měla poměrně velký otvor, takže jsem si oleje většinou nalila víc, než jsem potřebovala (díky čemuž docela rychle ubýval).
 
 Jing relaxing body scurb (Rituals)

 Koupeno - dárek. Balení – 125 ml. Cena - ? 
Jde o solný tělový  peeling, který obsahuje hořčík a směs olejů, které hydratují pokožku. Má celkem velké krystalky, ale při použití je hrubost tak akorát, příjemně "vydrbal" a promasíroval pokožku. Jeho vůně byla příjemná, asi nejvíc jsem v ní cítila hořké mandle. Balení v plastové dóze se šroubovacím víčkem je jednoduché a celkem praktické (peeling z ní šel vybral do posledního krystalku).


Deeply nourishing (Dove) 55 ml

Koupeno - dárek k časopisu. Balení - 55 ml. Cena - ?
Sprchový gel v malém cestovním balení má bílou barvu, středně hustou konzistenci.a příjemnou vůni. Myl dobře a nevysušoval. Jen lahvička by mohla být praktičtější - nechápu, proč je víčko  jen nasazovací, protože se s ním hůř manipuluje, a plast lahvičky je docela tvrdý, takže ke konci jsem gel musela lehce naředit vodou, abych ho z lahvičky dostala. 

Cremeseife Sensitive (Balea) 

Koupeno - DM drogerie. Balení – 500 ml. Cena - 19,90
Tekutá mýdla Balea mají podle mne jednoznačně nejlepší poměr cena - výkon. U nás jsou stálicí, kterou kupuji pořád dokola. Poté, co se z regálů vytratilo mýdlo s vůní mořského vánku, vrátila jsem se k variantě sensitiv s obsahem aloe vera, které je takřka bez vůně. Volila jsem opět náhradní balení v plastovém sáčku se šroubovacím uzávěrem, protože původní dávkovač stále funguje bez problémů.
 
Regenerating Cream (Sebamed Pro!) 

Koupeno - Glanz box. Balení – 50 ml. Cena - 599 Kč (doporučená)
Tento regenerační krém je určený pro stárnoucí pokožku a obsahuje výtažky z mořských řas. Lze ho používat pro denní i noční péči. Balený je v plastové dózičce se šroubovacím víčkem a jednoduchým designem.  Má poměrně lehkou konzistenci a dobře se vstřebával, pleť celkem slušně hydratoval. Moc mi ale neseděla jeho vůně.  

Radiance Booster sheet mask (Avon)

Koupeno - dárek. Balení - 1 ks. Cena  - ?
Textilní maska obsahuje výtažek z grepu a vitamíny Ca E. Měla hodně napuštěné příjemné plátýnko, které šlo dobře rozložit. Trochu séra zbylo i v sáčku, takže vyšlo i na dekolt.  Na pleti byla maska  osvěžující, po sundání část séra zbyla, takže jsem ho setřela   kapesníčkem. Po sundání pleť nelepila a měla jsem  pocit, že je hezky vyživená a rozjasněná. Hani, díky za poslání.
 
Vzorky a hotelová balení

Body lotion with white tea (Cascade) - 30 ml
Tělové mléko mělo spíše hustší konzistenci, takže se z lahvičky od poloviny nedolovalo zrovna dobře. Roztírat šlo celkem slušně, ale hůř se vstřebávalo, mělo tendenci nechávat bílý film. Vůně byla docela příjemná, i když já jsem v ní cítila spíš mátu než bílý čaj. Lahvička mi vyšla myslím na dvě použití.
Soap with aragan oil (Botanica) - 25 g
Malé hotelové mýdlo nemělo v podstatě žádnou vůni, slušně mylo a nevysušovalo ruce. 
 

Repair Boost (Syoss) - 10 ml
Vzorek masky na vlasy, která má univerzální použití (maska, kondicionér nebo péče před mytím) a obsahuje aminokyseliny a výtažek z řady Wakabe. Já jsem ji použila jako kondicionér. Docela hezky voněla a vlasy po jejím použití šly dobře rozčesat, takže splnila, co jsem od ní čekala (víc se po jednom použití asi říci nedá).
Fitness my body (Dermacol) - 10 ml.
Tělový balzám obsahuje látky, které by měly zesilovat zeštíhlující účinky  fyzické aktivity. Musím říci, že na zeštíhlující efekt krémů moc nevěřím (a z  10 ml je ani neposoudím), ale každopádně se balzám dobře roztíral i vsakoval a ani vůně nebyla nepříjemná. 
 
 
Propadákem z dnešní poměrně krátné přehlídky kosmetiky je určitě tekuté mýdlo Today, nejvíc mne asi zaujala maska od Avonu a tělový scurb  Rituals. 
Uvidíme, jak to dopadne s červnovou spotřebou - i tentokrát se mi zdá "rozjetá" docela dobře (několik vypotřebovaných kousků tu už mám), tak opravdu možná bude bohatší než ta květnová.
 



23 komentářů:

  1. Stáňo, ráda jsem nakoukla - znám jen peeling Rituals, s ním jsem moc spokojená. A vlastně i hotelovou kosmetiku Botanica - ale jen podle obalů, vozím si vlastní.
    Měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já si v hotelu ze zvědavosti obvykle ta hotelová balení vyzkouším :), i když sebou mám i svou kosmetiku. Rituals byl fajn, to souhlasím.
      Měj se fajn

      Vymazat
  2. Ahoj Stáni, my máme doma doplňovací dávkovač a taky furt zůstává pumpička dole, ale tchýně na něj nedá dopustit :-D takže to zkrátka musím vydržet než budu mít svou domácnost. Sprchovým olejům příliš neholduju, právě pro jejich rychlou spotřebu a přeci jen já jsem schopná se zranit skoro i když ležím :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem měla sprchový olej poprvé a nenadchlo mne to tak, že bych si to chtěla nutně zopáknout...

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Byla jsem s ním spokojená, jen ještě kdyby šel lépe s lahvičky ;-)

      Vymazat
  4. Díky za kosmetické nakouknutí a za recenze. Nemám vyzkoušený žádný výrobek.
    Přeji hezké dny. Eva

    OdpovědětVymazat
  5. Jedinou zkušenost mám se značkou Dove, tu mám moc ráda.

    OdpovědětVymazat
  6. Ráda jsem nakoukla. Z uvedeného nemám vyzkoušené nic, ale zaujala mne ta maska od Avonu.
    Stáňo, měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, maska od Avonu byla prima, tu mohu doporučit
      Měj se krásně

      Vymazat
  7. Mně krém od SebaMed moc nevyhovoval. Byl pro mě málo hydratační. Ale za to peelingy i jiné produkty od Rituals mám moc ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně věci od SebaMed většinou moc nevoní, ta hydratace z mého pohledu ušla, ale je fakt, že podobnou službu udělá i spousta výrazně levnějších krémů.

      Vymazat
  8. Stáni, ráda jsem Ti vlezla do koupelny a vše si prohlédla:o). Měla jsem jen tu masku z Avonu. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, ono je té kosmetiky tolik, že ani člověk všechno vyzkoušet nemůže.

      Vymazat
  9. Marcela - Nordic Passion23. června 2023 v 20:48

    Zaujala me hotelova kosmetika, tu znacku vubec neznam. Hezky vecer. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se s ní setkala taky poprvé. Mýdlo jsme měli ve Cvikově, tělové mléko byl zbytek ještě z Kutné Hory, které jsem tam nevypotřebovala, tak jsem si ho odvezla na dodělání.

      Vymazat
  10. Stáni, ráda jsem nakoukla na tvoji kosmetickou poličku. Některé výrobky jsem neznala. Měj pohodový víkend.

    OdpovědětVymazat
  11. Levandulový mycí olej si občas kupuji, ale mám je spíše jen jako takový "přepýšek" na zpestření. Vůně večer krásně uspává a vyhovuje mi, že se po něm není třeba už ničím mazat. Přesně jak ale píšeš, konzistence je opravdu olejová a balení, ne zrovna levné, je hned pryč...

    OdpovědětVymazat
  12. Z tvých spotřebovanců jsem nezkoušela nic. Nějaký sprchový olej od Saloos už jsem měla, ale ne přímo tento levandulový :) Stejně tak pleťový krém od Sebamed, akorát z jiné řady.

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj Stáni,
    znám peeling Rituals, krém Sebamed i samozřejmě plátýnkovou masku z Avonu. Krém mi vůbec nesedl, ale masku i peeling mám moc ráda.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Spoustu produktů je pro mě novinkou a zaujal mě ten solný peeling.

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)