středa 30. listopadu 2022

Adventní odpočítávání 2022

 Advent začal tedy už v neděli, ale tento článek bude o adventních kalendářích, což už se u mne na blogu vlastně stává takovou malou tradicí. I když už jsem dávno velká holka, tak mne odvírání okýnek pořád ještě baví.  A adventní kalendáře všechny začínají jedničkou, takže den, kdy otevřeme první okénko s malým překvapením nastane právě zítra.  Takže jestli máte chuť, pojďte se podívat, čím si budu krátit čekání na Vánoce já.
 

Tradici jsem zůstala věrná nejen, pokud jde o název článku, ale i pokud jde o ten výběr kalendářů... 
I letos budu mít jeden adventní kalendář čajový, a to z řetězce DM drogérie, který ho prodává pod svou značkou DMbio. Přebaly mají v letošní roce nový design, takže tento kalendář mi nejen zkrátí  čekání na Vánoce, ale potěší i mé sběratelské srdce. Adventních kalendářů čajových se sice objevilo víc, ale buď mají design z loňska a nebo pod očíslovanými okénky jsou čaje v běžných přebalech, což mne neláká (nemá to tu přidanou sběratelskou hodnotu 😉).
 


Další dva kalendáře jsou jídelní a obsahují drobné dobrůtky. Původně jsem plánovala jen jeden a koupila jsem si ho taky v DMku (taky má značku DMbio jako ten čajový). Jenže když jsem v Rossmannovi narazila na ten jejich  (ač mi na jejich infocentru tvrdili, že letos žádný nebude), tak jsem měla zrovna nějaký špatný den a nutně jsem si potřebovala udělat radost. Navíc byl zrovna v akci, takže prostě u mne v košíku skončil.. Loni jsem zvládla dva jídelní  kalendáře, tak to letos dám taky 😀. Pak  jsem ale už zapnula rozum a další kalendář jsem nekoupila (uvažovala jsem o kosmetickém od Balea nebo o advenťáku se svíčkami).
 



I letos bych vám ráda obsah kalendářů  odtajnila ve speciálních článcích. Jenže náš vánoční harmonogram celkem nabourala moje neschopenka a myslím, že až se vrátím do práce a standardního "provozu", budu mít docela "fičák".  Takže nevím, jestli budu stíhat psát i fotit. Ale pokusím se a uvidíme.
A co vy - máte taky nějaký adventní kalendář nebo tohole jde úplně mimo vás?

41 komentářů:

  1. Stáni, všechny jsou hezké, ale ten poslední je úchvatný. Brzy se uzdrav.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, děkuji - bylo by na čase, už mne ta choroba neba :). Adventní kalendáře jsou moje slabost...
      Hezký den

      Vymazat
  2. Jsou moc hezké a radost a zpříjemnění dne ti určitě přinesou!
    Já jsem nachystala kalendáře pro dospělé děti, sama žádná okénka neotvírám :o)
    Stáňo, měj pokud možno hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, my jsme synovi a jeho přítelkyni koupili kalendář rumový, sami ho máme taky (do článku jsem ho nedala, protože je náš společný). Mně to rozbalování baví a obsah jídelního kalendáře se mi tu nehromadí :), s kosmetickým by to bylo horší, to se ze dne na den nespotřebuje.
      Měj se fajn

      Vymazat
  3. Adventní kalendáře už nekupuji. Kupovala jsem je dokud byli doma děti, ale teď už ne. Ani vánoce už tak neprožívám, jako když byla i vnoučata malá. Teď jsou všichni dospělí a to už je jiné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravuji ...byly doma děti...Nechápu, že mi to uteklo. stydím se.

      Vymazat
    2. Čokoládové kalendáře jsme přestali kupovat brzo - syn i já preferujeme hořkou a v kalendářích bývá mléčná. Čajové advenťáky jsem si kupovala snad co se objevily, nějakou dobu je syn pil se mnou. Ty jídelní jsem objevila v posledních letech a vyhovují mé slabosti pro tajemné krabičky :).

      Vymazat
  4. Adventní kalendář se kupoval jen kvůli dětem, a jinak asi platí všechno to, co je v komentu nade mnou. Vánoce už dlouhou dobu beru jak nutné zlo, štve mě všechna ta komerční zhůvěřilost s nimi spojená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, musím se k Tobě přidat. Mám to úplně stejně. Nejraději bych v listopadu usnula a probudila se na jaře.

      Vymazat
    2. Já mám Vánoce ráda kvůli volnu i kvůli tomu, že je to příležitost k setkávání (což tedy o minulých dvou letech moc neplatilo).Vánoční výzdoba obchodů a kolekce v říjnu mi lezou na nervy taky :)

      Vymazat
    3. U nás už toho setkávání moc není, oboje rodiče jsou po smrti, švagrová bydlí u Rakovníka a na nějaké družení není, a k dceři zajedu přes kopec kdykoli. Jedinou radost vždycky mám z toho jak si nazdobím dům světýlky. pro vánoční náladu jsem si vždycky jezdila na adventní zájezdy. Letos to všechno zmizelo tak rychle že jsem se ani nestačila rozkoukat. Co se týče volna tak v práci jsem ho měla vždycky dost dlouhé, letos navíc protažené na tři měsíce a po uzdravení už se nemám kam vrátit protože moje pozice byla zrušená.

      Vymazat
  5. Kalendář mít budu, ale dáváme si ho až k Mikuláši, tak si ještě počkám :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si je nadělila sama, takže dnesku už jsem otvírala první okénka :)

      Vymazat
  6. To jsou pěkné adventní kalendáře :-) Já jsem si přítelovi řekla, zda mi nějaký koupí nebo si mám koupit sama. Prý mi nějaký koupí, ale je prvního a stále nic nemám :( :D Rozhodně chci čokoládový.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já čokoládový moc nemusím - většina je z mléčné čokolády a já výrazně preferuji hořkou. Tyhle jídelní jsou pestřejší a v adventu mi loni většinou sloužil obsah jako svačiny.
      Věřím, že ještě nějaký kalendář dostaneš - třeba k Mikuláši

      Vymazat
  7. každý rok kupuji manželovi adventní kalendář, který například obsahuje hlavolamy anebo letos dostal na doplnění své kuličkové dráhy :) je to krásné a člověk hezky odpočítává dny do Vánoc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně to rozbalování a překvapení, co je v krabičce baví, tak si to užívám.

      Vymazat
  8. Ať ti kalendáře dělají radost :) Já dostala stírací adventní kalendář od Sazky, tak mám radost, i když mě trošičku mrzí, že jsem si nějaký nekoupila i sama pro sebe :)
    Ať je ti brzy lépe :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dominiko, děkuji. Držím palce, ať si setřeš v kalendáři nějakou zajímavou výhru :)

      Vymazat
  9. Ty jsi Stáňo parádně adventně vybavena)))) máme doma jeden čajový , jeden čoko z Ikey a letos poprvé i jeden fotografický. Přeji ti krásný adventní čas a ať je ti brzy líp.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, tak to jste taky celkem vybavení. Mou výbavu u nás ještě doplňuje kalendáře rumový, kde ochutnáváme společně s mužem.

      Vymazat
  10. Ja som tento rok dlho rozmýšľala aký si kúpim kedže ceny išli hore a niektoré boli dosť drahé ale išla som do kozmetického znova ale do inej značky, nieje až taká známa ale teším sa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čajový si kupuji vždycky, pokud se objeví nějaký nový - kvůli přebalům, které sbírám. A ty jídelní byly prostě radost (ne úplně nejlevnější, to přiznávám), když jsem zrovna měla blbé období. Ale loni jsem jimi zaplácla hodně svačinek v práci, kdy nebyl čas si něco chystat, což bylo fajn. A vlastně jsem z těch loňským nevyužila jen cukrové zdobení, potravinářskou barvu a zapomenutý mi tu zůstal pudingový prášek.

      Vymazat
  11. Ahoj Stáni,
    moc pěkné adventní úlovky. Já jsem ten čajový kupovala jako takovou malou pozornost pro Sabču. Jinak jsem taky měla nějaký blbý den a objednala jsem si ve slevě dva kosmetické kalendáře. Mám doma tradičně ten z Lookfantastic, kde jsem vychytala slevu 25%. Pak jsem na eshopu Douglasu koupila v akci Nuxe a jejich deluxe, s kterým jsem byla už v minulosti spokojená. Od našich bych měla dostat Kneipp a čokoládový, což jsem chtěla. Dneska jsem taky otevírala první okénka a stejně jako tebe mě to pořád baví:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já o kosmetickému uvažovala, ale pak dostalo přednost jídlo - vyhovuje mi to, že věci vytažené z kalendáře až na výjimky spotřebuji ten den nebo druhý den.
      Hezký den

      Vymazat
  12. Marcela - Nordic Passion2. prosince 2022 v 20:31

    Stano, snad jsi uz zdrava, ja jsem tento tyden take lehla a stejne se shondeme i v adventnim cajovem kalendari:-), letos jsem na sebe nezapomnela a poridila si ho taky:-). Hezky advent. M.

    OdpovědětVymazat
  13. Já letos koupila adventní kalendář dceři, kosmetický od Balea. Pro sebe jsem nevybrala žádný, ale pak jsem narazila na stírací adventní kalendář a koupila všem - sobě, manželovi,dceři a jejímu partnerovi i synovi a snaše👍🏻 Jo a vnučce klasiku - čokoládový

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak a´t vás v anventním stíracím kalendáři čeká nějaká výhra.

      Vymazat
  14. Ahoj Stáňo, já jsem adventní kalendář vždycky chtěla a nikdy jsem ho neměla. Letos poprvé jsem si ho sama koupila, s kosmetickým miniaturami. Mám z něho radost, zrovna tak z Vánoc ! Vnučky dostávají samozřejmě taky. Měj se hezky, zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, asi je v každém z nás kousek dítěte, co se raduje z překvapení. Já si malé svačinky užívám (a na zítra mám z dneška ovesnou kaši k snídani).
      Měj se fajn

      Vymazat
  15. Já mám asi nejradši jídelní adventní kalendáře :D. Už jsem ho ale pár let neměla, zato dělávám příteli a psům :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My máme doma ještě s manželem jeden společný - rumový :D. A taky mám nejraději ty jídelní - hned to mizí.

      Vymazat
  16. Já mám letos klasický čokoládkový kalendář, to je taková tradice už od dětství. :D :) Ať ti ten tvůj dělá radost až do Vánoc. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Já mám to otvírání okének ráda a mám navíc díky tomu postaráno o nějaké svačiny :)

      Vymazat
  17. Ahoj Stáni, já mám letos stejný čajový DM Bio, ten jsem dostala od Hanky a pak od mamky tu mám klasika s čokoládičkama. A stejně ani jeden nestíhám konzumovat natožpak o nich psát :-D Kosmetický bych někdy chtěla zkusit, ale nevím zda je to úplně pro mě. Byla jsem dost nalomená na ten od Yvesu, obzvláště když jsem ho viděla za tisícovku ve slevě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, já u kosmetického pořád váhám, jestli bych to všechno využila - určitě bych musela vybrat nějaký, kde jsou hlavně pečující produkty, dekorativku bych tolik nevyužila. Na těch jídelních mne baví ta rozmanitost a taky to, že obsah zas hned mizí :). I když čokoládičky bych asi zvládla taky.

      Vymazat
  18. Já letos měla jediný adventní, a to IKEA, který jsem dostala od sestry. Dostala jsem ho ale už na začátku listopadu a protože byly čokoládové pralinky příliš lákavé, už je dávno celý snězený. :D Ty jídelní mě vždycky lákaly, ale nějak jsem na ně letos zase nenarazila. Jsem zvědavá, co dobrého v nich objevíš!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Báro, já už mám všechny kalendáře doma minimálně tři týdny, ten čajový dokonce dva měsíce (dovezla jsem si ho z burzy v Holandsku), ale vydržela jsem :).

      Vymazat
  19. Já letos měla adventní kalendář čajový od Sonnentor a byl super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sonnentor čajové kalendáře jsou fajn, zvlášť pro ty, kdo mají rádi i bylinkové čaje :).

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)