sobota 5. listopadu 2022

Vypáleno 4

 Je vidět, že začal podzim, protože ddalší článek s vypálenými svíčkami je tu tentokrát "už" za necelé tři měsíce (zatímco na ten předchozí jste si museli počkat měsíce čtyři). A je i vidět, že jsem začala víc pálit doma, protože tentokrát to tu nebude samý vonný olejíček do aromalampy jako minule.


 
White cotton (Domol)

Začínáme mojí oblíbenou svíčkou White cotton z Rossmanna, která má výraznou vůni čerstvě vypraného prádla. Během chvilky hoření hezky provoní celý pokoj. Vydržela hořet poměrně dlouhu a vyhořela zcela beze zbytku. A líbí se mi i elegatní bílá sklenička bez samolepek a popisků. Já jsem ji kupovala v rámci narozeninové slevy, takže mne vyšla na 53 Kč, běžná cena v současnosti je myslím 69 Kč.

Black wood (Domol)

I tato svíčka je z Rossmanna, kde jsem ji koupila v rámci narozeninové slevy. A tady chválit moc nebudu. Svíčka vůbec nevoní - ani nezapálená ani zapálená. Černá sklenička vypadá sice taky  velmi elegantně, ale právě díky té barvě vlastně ani není moc vidět, že je svíčka zapálená, jedině v podstatě v úplné tmě. I ona hořela docela dlouho a vosk zcela vyhořel.  Znovu si ji už ale ani tak nekoupím.

Turquise moments (W5)

Svíčka s vůní jasmínu a magnolie jsem kupovala v Lidlu v rámci nějaké akční nabídky za  39,90.  Při hoření má jemnou příjemnou květinovou vůni (i když se přiznám, že bych jasmín a magnolii sama "nerozšifrovala"). Vůně je cítit spíš jen v bezprostředním okolí svíčky, celý pokoj zrovna moc neprovoní. Nevyhořela až úplně na dno, zůstalo v ní asi půl cm vosku, ale výdrž měla celkem slušnou. Ale za tu cenu si myslím, že to nebyla špatná svíčka, i když hlavně pro atmosféru.

Glimma (IKEA)

Balení neparfémovaných čajový svíček jsem koupila už před drahnou dobou v IKEA, takže už si ani nepamatuji, kolik jsem za ně platila. Teď jsem je našla na stránkách IKEA za 85 Kč. V balení je 36 ks čajovek, které opravdu hořely kolem 6 hodin, jak se uvádí na obale.  Pro mne ideální, protože jsem je používala do aromalampy v práci, takže mi vydržely hořet skoro celou pracovní dobu. Škoda, že to mám do IKEA z ruky, klidně bych si je koupila zas.

Grep (Salus)

A nakonec tu máme vonný olejíček do aromalampy, kterou používám v práci.  Do aromalampy ho nebylo potřeba dávat nějak extra moc, aby místnost provoněl. Vůně byla docela příjemná - taková citrusově ovocná, působila svěžím dojmem. Litsea cubeba mi voní víc, ale tahle nebyla taky špatná. Koupila jsem ho v Plzni v květinářství, stál 85 Kč.
 
🔥

Kromě mé oblíbené svíčky White cotton jsem byla asi nejvíc spokojená s čajovkami z IKEA a fajn byl i aromaolejíček s vůní grepu. Zklamáním naopak byla svíčka Black wood z Rossmanna, která nevoněla ani trochu.

34 komentářů:

  1. Stáni, zjistila jsem, že nemám téměř žádné zásoby svíček a už začínám pálit. Musím nakoupit, děkuji za tvoje recenze. Měj pohodovou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, já se chystám na zimu doplnit zásoby. Mám vyhlídnutou velkou tříknotovou svíčku v Pepcu, máme ji na chalupě a docela hezky voní...
      Měj se fajn

      Vymazat
  2. Stáni, v poslední době jsem kupovala čajovky v Lidlu. Teď jsem zjistila, že ty z Ikea a z Rossmann hoří nepoměrně déle! Svíčku White cotton mám taky ráda a grepový olej rovněž.
    Přeji pohodovou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, čajovky z Lidlu jsem chtěla teď vyzkoušet, tak dám na tebe a mrknu v Rossmannovi. Do IKEA se přes půl Prahy kvůli svíčkám harcovat nebudu (nemluvě o tom, že tam nejspíš před Vánoci budou mraky lidí).
      Hezký den

      Vymazat
  3. Taky jsem začala zapalovat svíčky. Zatím jsem zásoby nedoplnila, ale budu muset.
    Díky za recenzi. Já nejvíce používám čajovky, dříve jsem kupovala i olejíčky do aromalampy, ale ani nevím proč jsem přestala.Tak zkusím ten grep.
    Hezkou neděli!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, grep byl fajn, ale můj favorit je litsea cubeba, to je moc příjemná vůně.
      Hezký den

      Vymazat
  4. Mám ráda do aroma lampy červený pomeranč. Grep není špatný a pak v podvečer levandule.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Červený pomeranč jsem do aromalampy ještě neměla - díky za tip

      Vymazat
  5. Marcela Nordic Passion6. listopadu 2022 v 17:02

    Grep by mě hodně lákal, čisté prádlo zní také zajímavě, hezký večer, Stáňo. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, ta svíčka white cotton voní opravdu velmi výrazně. Hezký večer

      Vymazat
  6. Taky jsem začala svíčky pálit více, snažím se dopotřebovat ty, co už mám doma, přesto jsem ale neodolala podzimní votivce od YC a svíčkám od Yves Rocher - ty jsou pro mě obrovským překvapením, krásně voní a dlouho vydrží :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dominiko, o YC pořád uvažuji, ale zatím lovím spíš v nižších cenových kategoriích. Doma mám na dopotřebování už jen samé nevoňavé, svíčky s vůní budu muset zas nějaké dokoupit.

      Vymazat
  7. Stáňo, mám ráda Cotton svíčky, tuto neznám a ráda vyzkouším. Čajovky také kupuju hlavně v Ikea, vždy velké balení, protože se tam vydám tak 2x za rok.
    Pěkný večer. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já do IKEA v podstatě nejezdím - máme to z ruky a když nepotřebuji nic z nábytku, tak se mi tam nechce (a navíc tam většinou bývají davy). Svíčku White cotton z Rossmanna můžu fakt doporučit - voní opravdu výrazně a cena je hodně dobrá.
      Měj se fajn

      Vymazat
  8. Ahoj Stáni,
    z tvého přehledu znám jen tu bavlníkovou z Rossmannu a byla moc fajn. Já jsem dneska načínala novou svíčku, co jsem dostala od Sabči.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, na z Lidlu byla myslím nějaká limitka a tu černou z Rossmanna moc nedoporučuji - je sice elegantní, ale vůně je fakt nulová.
      měj se fajn

      Vymazat
  9. Ahoj Stáni, mi přítel na bavlníkovou svíčku řekl, že to smrdí jako WC vůně a od té doby k nám domů nesmí. Co se olejíčků týče měla jsem ráda eukalyptové vůně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, vím, že jsi to na blogu psala :). Mém muži tahle svíčka naštěstí voní . Eukalyptový olejíček do aromalampy používám taky.

      Vymazat
  10. Jé, Stáni, tak to já mám vypáleno...hodně svíček. Teď na podzim jsem začala ve velkým a nemám doma jedinou svíčku, že používám čajové do ozdobných nádob na svíčky. Musím vyrazit nakoupit. Miluji, jak to navodí atmosféru a vyvoní celý byt ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teď hodně pálila vonné svíčky, ale mám i pár svícínků na čajovky, tak začnu používat i je. Musím se mrknout i po čajovkách s vůní.

      Vymazat
  11. Tyto obyč čajovky z Ikei taky rádi kupujeme. I ty jejich svíčky asi za 30 kč jsou fajn. Teď jsme byli s přítelem očuchávat v Pepcu a voněla nám teda jen jedna :D Teď pálím jednu obří svíčku, ale myslím, že začátku prosince se už nedočká :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My máme na chalupě dvě velké svíčky z Pepca - jedna je ovocná a ta voní moc pěkně, druhá spíš kořeněná a taky není špatná. Chystám se si jednu koupit i domů.

      Vymazat
  12. Taky pořád doma pálím))) poslední dobou mám nejraději svíčky bez vůně. Přeji krásné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, já naopak teď víc pálím svíčky voňavé, ale i na ty bez vůně v průběhu zimy určitě dojde.
      Měj se fajn

      Vymazat
  13. Miluji svíčky :). IKEA má opravdu fajn vůně :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty moje svíčky z IKEA byly bez vůně, ale až tam zavítám příště, tak mrknu i po voňvavých

      Vymazat
  14. Já se chystám pořídit si nějaké vánoční vůně od Saloos :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůně od Saloos jsou fajn, mám od nich ráda litseu cubebu.

      Vymazat
  15. Měla bych se do Rossmanna také podívat na nějaké svíčky. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doporučuju tu White cotton, ta voní opravdu výrazně.

      Vymazat
  16. Spotřeba svíček během podzimu a zimy je u mě také obrovská, pálím jednu za druhou. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky v zimě pálím hodně. Zrovna mi doma dochází čajovky :)

      Vymazat
  17. Grepový olejíček jsem měla doma taky a voněl moc příjemně. Já jsem zatím ještě pálit nezačala, nenašla jsem v novém bytě tu správnou poličku na aromalampu :), ale budu to muset nějak vymyslet. Už mi svíčky taky chybí. Ty čajovky z IKEA jsou skvělé, taky jsem je ráda používala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já doma pálím svíčky - ať už nějaké vonné nebo jen čajovky ve svícínku, a to hlavně na podzim a v zimě. Aromalampu mám v práci a tam pálím hodně i létě, kdy si otevřeným okem pouštím do kanceláře vůně ze závodky. V zimě je to spíš kvůli atmosféře.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)