středa 9. listopadu 2022

Z kosmetické poličky 40

Už se mi tu objevují první v listopadu spotřebované kosmetické produkty. Což je jako obvykle impuls k sepsání článku, abych  dohromady nemíchala spotřebu dvou měsíců.   Tak jestli chcete, můžete nakouknout, co z mé kosmetické poličky v říjnu zmizelo (po delší době tu je  i jeden kousek dekorativní kosmetiky).
 

Cremeseife Meere-Rauschen (Balea)

Koupeno - DM. Balení - 500 ml. Cena - 19,90
Náhradní náplň tekutého mýdla s vůní mořského vánku je u nás novým oblíbencem. Vůně je moc příjemná a mýdlo dělá to, co má, tedy myje a nevysušuje nijak ruce. Vyhovuje mi i balení - zmenšuje množství odpadu a je i cenově výhodnější. 

Odličovač očního make-upu (Isana)

Koupeno - Rossmann. Balení - 100 ml. Cena - 34,90
Tento odličovač očí od Isany neobsahuje olejovou složku, což byl důvod, proč jsem si ho vybrala. Oči odličoval velmi slušně, nepálil v nich a ani nijak výrazně nevysušoval oční okolí. Balení v jednoduché plastové lahvičce se šroubovacím uzávěrem je praktické a dobře se používá. Už mám koupený další a hodlám ho kupovat pravidelně, protože poměr cena - výkon je víc než dobrý.

Deodorant Fresh&dry (Deliplus)

Koupeno - swap.  Balení - 150 ml. Cena - ?
Tenhle deodorant na nohy jsem dostala v rámci swapu výměnou za nějakou mnou nepoužívanou kosmetiku. Musím říci, že v obchodě jsem ho nikde neviděla. Má šikovně umístěný rozprašovač přizpůsobený tomu, že na nohy si stříkáte obvykle směrem dolů :). Neměl  žádnou výraznou vůni a fungoval docela dobře. Kdybych na něj nkěde narazila, klidně bych si ho koupila znova.

Antiperspirant Black&White Clear (Nivea)

Koupeno - Rossmann. Balení - 50 ml. Cena - 59,90
Antiperspirant Nivea s kuličkovým aplikátorem je stálicí na mé kosmetické poličce, jen někdy střídám varianty vůní. Variantu Clear  ale asi kupuju nejčastěji. Vydrží dlouho chránit, nedělá fleky na oblečení a vyhovuje mi jeho jemná vůně. Do budoucna ale uvažuju, že sáhnu po nějaké variantě bez hliníkových solí.

Extrasoft Pads (Bel)

Koupeno - Rossmann. Balení - 70 ks. Cena - asi 24 Kč (v rámci výhodného balení)
Velmi příjemné odličovací polštářky.  Jsou jemné, jakoby nadýchané, takže dobře absorbují tekutinu. Při vytahování z balení se nerozdělují. Jsou o něco dražší než odličovací polštářky Cien nebo Isana, ale na používání mi mi vyhovují líp, takže je určitě nemám naposledy.

Acitve Carbon Purifying mask (Cien )

Koupeno - Lidl. Balení -  2x 8 ml.  Cena - 12,90
Tato čistící maska obsahuje aktivní uhlí. Má šedou barvu a krémovou konzistenci. Dobře se roztírala,  smývání to byl trochu boj, úplně dobře to nešlo. Pleť po jejím použití byla hladší a jakoby víc vypnutá. V balení jsou dva sáčky, každý mi vyšel na dvě aplikace, což kvůli skladování není nejpraktičtější.  Znovu tuhle masku už mít nemusím - vadilo mi to obtížnější smývání a zas tak úžasný efekt neměla.
 
Tuch maske Vitamin C (Balea)

Koupeno – DM drogerie. Balení – 1 ks. Cena – 24,90
Maska obsahuje vitamín C a hylauron a měla by pleť hydratovat, rozzářit a sjednotit. Plátýnko bylo dost napuštěné, ale šlo dobře rozložit a sérum  pak nikde nestékalo. Jen jsem trochu bojovala s jeho tvarem v oblasti lícních kostí (neškodilo ty tam nastřižení), ale nakonec se mi ho povedlo seskládat a drželo dobře. Po doporučených 20 minutách aplikace se všechno sérum nevstřebalo, takže pleť ještě chvíli lepila, ale nebylo to nic hrozného. Jinak bych ji hodnotila jako průměrnou - lehká hydratace tam byla, rozzáření nebo jiný wow efekt ovšem podle mého už ne.
 
Black Seaweed Peel-off  (7th Heaven)

Koupeno - Rossmann. Balení - 10 ml. Cena - asi 25 Kč (v akci - běžně 44,90)
Tato slupovací maska obsahuje černé mořské řasy a  rakytník a měla by mít detoxiakční efekt. Má podobu hustého  gelu, který byl zpočátku šedý, pak černý (zřejmě v dolní části byl větší obsah řas). Rozetřít šla  celkem dobře, jen se trochu patlala na ruce, ze kterých šla hůř umýt. Při zasychání jemně štípala a byl cítit  vypínací efekt. Sloupnout šla velmi dobře  - stáhla jsem ji celou v jednom kuse.  Po sloupnutí byla pleť poměrně dost vypnutá, ale jinak docela hladká a osvěžená.

Hydrobooster (Isana)

Koupeno - Rossmann. Balení - 1 ks. Cena - asi 27,90
Tuto pleťovou masku, která obsahuje hyaluron a aloe vera, jsem měla už po několikáté. Plátýnko bylo docela jemné, dobře napuštěné, velikostně akorát, dobře drželo na obličeji a sérum z něj nestékalo. Po 15 minutách aplikace byla pokožka příjemně osvěžená i docela vyživená. Myslím, že tahle maska má dobrý poměr cena - výkon.

Rouge Signature (L´Oreal Paris)

Koupeno - DM box. Balení -  7 ml. Cena - podle netu asi 230 Kč
Tohle byla moje první tekutá rtěnka a byla jsem s ní spokojená. Měla hezký odstín, dobře se aplikovala, nevysušovala rty a měla fortelné balení, které je vhodné i do kabelky. Výdrž bych hodnotila jako slušnou (většinou mizela spolu se svačinou, někdy až s obědem).
 

 
 Deset kousků je na mé poměry takový průměr.  Je ale třeba říci, že skóre zachraňují pleťové masky - bez nich bych se nedostala ani k té desítce. Favoritů tu mám hned několik (tekuté mýdlo, odličovač oči, tekutá rtěnka), propadá v podstatě žádný (asi nejmíň mne zaujala maska Cien), takže kosmeticky se říjen docela povedl. Uvidíme, jaký bude příští měsíc. Rozjezd vypadá docela dobře - mám už tu 4 spotřebované kousky ...
 


18 komentářů:

  1. Stáňo, díky tobě a Hance jsem si taky pořídila ten odličovač. Zatím čeká, jsme zvědavá, ale obě ho chválíte. Ta cena je až neuvěřitelně nízká...
    Přeji pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, tak to mám pocit zodpovědnosti, když jsem tě ke koupi zlákala :). Doufám, že ti bude vyhovovat.
      Měj se fajn

      Vymazat
  2. Hodně si toho stihla spotřebovat. Ale když vidím ty masky od Baley, tak jsem si uvědomila, že jsem si teď domů taky koupila :-) A těším se, až je otestuji. Koupila jsem si pásky pod oči a nějakou tu masku na relax. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, já úplně zapomněla, že jsem si taky koupila ty polštářky pod oči. Třeba na ně dojde teď v listopadu :)

      Vymazat
  3. Stáni moc ráda jsem si přečetla ty recenze na některé přípravky. Já už se nelíčím, protože po zánětu očních rohovek ani na oči nic používat nesmím, tak že mám jen krémy na pleť, deodoranty a používám i sprej do bot. Přesto si tvé články ráda projdu. Měj se moc pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, já se líčím taky dost úsporně, ale zrovna oči ano. Jsem ráda, že se ti článek líbil.¨Hezký den

      Vymazat
  4. Pěkná rtěnka Loreal a tekuté mýdlo kupuji také to s mořským vánkem. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, mořský vánek je teď moje nejoblíbenější vůně.

      Vymazat
  5. Ahoj Stáni,
    tedy, spotřebovat celou rtěnku, to je kumšt. Já znám mýdlo Balea, odličovač a masku od Isany a všechno jsou to produkty, které mám ráda a sama si je celkem často kupuji. Naopak nejsem fanouškem slupovacích masek, nějak je neumím sloupnout v jednom kuse a pořád mám někde nějaké kousíčky, co nejdou dolů.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, tak tuhle rtěnku jsem vypotřebovala fakt do dna. Ale je pravda, že poslední rok jsem používala skoro jen tu. Já slupovací masky používám jen sem tam, ale zatím jsem vlastně všechny sloupla celkem bez problémů. A tahle šla dolů v jednom kuse.
      Hezký den

      Vymazat
  6. Já jsem na maska lempl, dám si sotva jednu za 14 dnů, ale nakupovat je to ano, na to jsem vzorná :-)
    Hezkou spotřebu máš. Ten odličovač očí neznám a můj mi právě dochází tak si pro něj asi dojdu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na masky nejsem taky moc přeborník, ale teď jsem najela na nedělní rutinu - takže jedna maska týdně...

      Vymazat
  7. Ahoj Stáni, pěkné a částečně pro mě zcela nové kousky. Mně u Belu právě vadí to, že mi to všechno nacucne dovnitř a mám pocit, že toho pak na tamponek musím dát víc a pak i to, že nejsou 100% bavlna. Slupovací masky - z nějakého důvodu k nim nemám důvěru, zkoušela jsem, ale nikdy mi to nešlo pořádně sundat a jednou jsem si málem sundala i obočí :-D Niveu mám teď načatou ve spreji,nějakou jejich limitku a to je nádhera!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, mně zas ve srovnání s Bel přišly všechny tamponky tenké a málo měkké :D. Tu slupovací masku jsem fakt stáhla v jednom kuse.
      Měj se fajn

      Vymazat
  8. Pěkná spotřeba, z uvedeného jsem zkoušela snad jen masku od Balea.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já si taky říkám u každého článku jiné blogerky. Prostě je kosmetiky moc :)

      Vymazat
  9. Odličovací tamponky Bel také kupuji, vyhovují mi asi nejvíce, protože přesně jak píšeš - jsou krásně hebké a vůbec nedřou kůži. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je objevila náhodou a teď jsou moje nejoblíbenější.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)