čtvrtek 15. února 2024

Co jsem taky ochutnala 64

 Tentokrát se mi tu poprvé vyzkoušených dobrot moc nesešlo - překvapivě jsem toho v lednu zvládla ochutnat méně než v prosinci (kdy jsem měla navíc snacky z adventního kalendáře).  A jak na to koukám, tak tu jsou až na jednu výjimku samé sladké kousky.



 Protein - tvarohová kapsička pistácie (Pilos)
Koupeno - Lidl. Balení - 125 g. Cena - 13,90 (akce)
Tvarohovou kapsičku Pilos už jsem párkrát měla čokoládovou, tentokrát jsem si na vyzkoušení koupila pistáciovou. A nebyla jsem zklamaná - pistácie jsou v ní cítit tak akorát a i jinak je chuťově dobrá. Docela i zasytí, takže si ji na svačinu klidně koupím znovu.

Super jogurt Čokoláda (Milko)
 Koupeno - Lidl. Balení - 150  g. Cena - 15,90 (akce)
Jogurt  je bez tuku a má zvýšený obsah bílkovin. Je  hodně hustý a čokoládová složka se do něj musí vmíchat, což šlo nebylo úplně jednoduché - chtělo to docela opatrnost, aby při míchání nepřetékala z kelímku. Chuťově je jogurt ale dobrý a klidně si ho zas někdy koupím. )

Rýžová kaše s malinami (Semix)
Koupeno - Lidl. Balení - 65 g. Cena - asi 14 Kč 
Rýžovou kaši ochucenou malinami jsem si před drahnou dobou koupila na vyzkoušení a teď na ní v práci konečně došlo. Kaše se mi hůř promíchávala s vodou - trochu tvořila hrudky, navíc obsahovala něco jako rýžové vločky a některé z nich zůstaly tvrdé. Chuťově byla poměrně dost sladká, sladkost nedokázala kompenzovat ani lehce nakyslá chuť malin, které byly v chuti docela slušně patrné. Znovu ji mít nemusím.  

Super ovoce Jahoda (Emco)
Koupeno - e-shop Emco. Balení - 30 g.  Cena - 17,90 (klubová cena)
Tyčinka obsahuje pouze sušené ovoce - jablka, rozinky a jahody. Má měkkou, ale ne patlavou konzistenci a příjemnou lehce nakyslou chuť, ve které jsou jahody docela slušně patrné, i když je jich tam jen kolem 10 %. Tu si příležitostně zase koupím.

Low sugar Cocoa&Chocolate (Bombus)
Koupeno - Brand box. Balení - 40 g. Cena - 29,90 (doporučená)
Tato tyčinka není, na rozdíl od jiných "bombusek" na bázi datlí, ale základem je oves, takže má nižší obsah cukru.  Konzistence tyčinky se mi zdála o něco tvrdší než mají jiné tyčinky této značky (ale ukousnout šla bez problémů). Na  chuť  je opravdu méně sladká než raw tyčinky bývají, asi  i díky příchutí kakaa. Klidně bych si ji koupila i sama.

Candied oranges (Deluxe) 
Koupeno - Lidl. Balení . 150 g. Cena -  asi 70 Kč
Balení obsahuje celá kolečka kandovaného pomeranče namočeného v hořké čokoládě. Jde o vánoční limitku Lidlu. Já mám pomeranč v čokoládě ráda a tohle provedení mi chutnalo hodně. Jestli bude v předvánoční nabídce i za rok, tak v mém košíku určitě skončí.

Blackcurrant in white chocolate (Tesco)
Koupeno - dárek. Balení - 120 g. Cena - ?
Mrazem sušený černý rybíz je obalený v bílé čokoládě  (ta je ještě trochu obarvená sušenými malinami) je myslím z nějaké vánoční řady Tesca. Já jsem ho dostala od kamarádky, sama bych si asi nic s bílou čokoládou nekoupila (na mne bývá hodně sladká).  Ale kombinace nakyslého rybízu se sladkou bílou čokoládou nakonec úplně špatná nebyla, jen jsou v chuti docela patrná rybízová zrníčka.

KitKat (Nestlé)
Koupeno - Brand box. Balení - 330 g. Cena - 136,90 (doporučená)
Cereální čtverečky s čokoládou, co nám o nich reklama pořád tvrdí, že to to zdravá snídaně. Není. Ale tyhle byly aspoň dobré - jsou hodně čokoládové, takže nepůsobí moc sladce.  Vzala jsem si je do práce a postupně jsem je snědla s bílým jogurtem na svačiny (občas jsem hrábla do krabice i jen tak). Chutnaly mi, ale sama si je (zvlášť za tu cenu) nejspíš kupovat nebudu.

Srnčí guláš s houbami (Albert Excellent)
Koupeno - Albert. Balení 350 g. Cena - 174 Kč
Guláš se připravený metodou sous-vide. Ohřívá se v troubě přímo ve folii. Měl krásně měkké maso, kousky hub v něm v podstatě nebyly, ale houby byly patrné v chuti. Chuťově byl celkově moc dobrý, ale problémem byla absence omáčky - guláš nejsou jen kousky mase. Nás to trochu zaskočilo, protože jsme si  k němu ohřáli zbytek bramborových knedlíků, které jsme nakonec jedli skoro suché. Myslím si, že v tomto případě je označení guláš trochu zavádějící. Z tohoto důvodu budu trochu váhat, jestli tento výrobek příště koupit znovu (i když asi se šťouchanými bramborami by to bylo o poznání lepší).


Nejvíc mi  chutnal kandovaný pomeranč z Lidlu, dost lituju, že není dostupný celý rok.  Dobrá byla i ovocná tyčinka Emco. Naopak nejméně zaujala rýžová kaše Semix  a trochu mne zklamal ten srnčí guláš - díky absenci omáčky.

























34 komentářů:

  1. Stáňo, ten pomeranč vypadá hodně lákavě 😊 Měj se krásně 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, byl moc dobrý. Asi před Velikonocemi půjdu zkontrolovat, jestli ho nedali i do velikonoční nabídky (ale bojí se že ne - pomeranč nezní moc velikonočně)

      Vymazat
  2. Stáni, tak ten pomeranč mě taky láká. A musím se jít po tvém příspěvku nasnídat :-) Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, když koukám na čas reakce, tak ty tedy jsi ranní ptáče :). Jinak když čtu o jídle, mívám z toho taky hlad.
      Měj se pěkně

      Vymazat
  3. V Lídlu jsem si oblíbila výrobky Pilos a na doporučení vnučky,která se zabývá výživou si kupuji mléčné výrobky s proteinem.Rýžovou kaši jsem také ochutnala a byla moc sladká.Kupuji si teď v Kauflandu,kde mají bez cukru.Já si dělám pravidelně k snídani ovesnou kaši a někdy,když se mi nechce a nebo někam pospícháme,tak využiji instantní.Další výrobky vůbec neznám.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já mám instantní kaše jako rezervu v kanceláři pro případy, když tam neplánovaně musím zůstat, zapomenu svačinu nebo oběd v závodce nestojí za nic... ;-)
      Hezký den

      Vymazat
  4. Po tom pomeranči jsem během Vánoc taky koukala, že bych ho vzala muži :). Zjaímavéprodukty :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mu ho příště vezmi - mně fakt chutnal hodně.

      Vymazat
  5. Stáňo, děkuji za dnešní nabídku, pro mne samé novinky, možná jsem měla tu kaši s malinami, nejsme si jistá... Rozhodně se mi líbí ten pomeranč!
    Moc tě zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, ten pomeranč v čokoládě mi chutná tak, že je možná dobře, že ho v Lidlu nemají pořád :D.
      Hezký den

      Vymazat
  6. Stáni, pročetla jsem si tvé recenze a z uvedených produktů znám jen ten kandovaný pomeranč.
    Objeví se jen občas. Někdy mám pocit, že výrobci nás tak trochu testují. Před lety se prodával Sprite s okurkovou příchutí. Byl výborný a osvěžující. Bohužel to byla jen záležitost jedné letní sezóny.
    Měj hezké dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, různé limitky jsou v tomto zrádné. Člověk se namlsá - a oni to přestanou vyrábět .... V případě pomeranče doufám v opakování zas za rok před Vánoci. Mandle v čokoládě Favorini v Lidlu mámě kupuju už pár let a mají je jen před Vánoci a před Velikonocemi, jindy je tam nevídám.
      Hezký den

      Vymazat
  7. Nic z toho neznám, ale ochutnala bych klidně všechno. Měj se hezky! Hanka

    OdpovědětVymazat
  8. Pomeranč v čoko by oslovil i mě)))
    Hezký víkend. Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, pomeranč je topka tohoto dílu nejen pokud jde o mé chutě, ale evidentně i pokud jde o chutě čtenářů :)

      Vymazat
  9. Ty proteinové kapsičky z Lidlu mám moc ráda, a nejen je, skoro celý proteinový chlazený sortiment je fakt chutný, nasytí a jako bonus je bez cukru a má skvělé nutriční hodnoty :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si dřív kupovala i proteinové pudinky, ale ty se mi nějak přejedly, tak si dávám pauzu ;-)

      Vymazat
  10. Ahoj Stáňo, já kupuju jen proteinové věci z Lidlu a tyčinku bombus si občas nějakou koupím, jinak nic neznám. Měj hezký víkend, Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, já bombusky nosím jednak na výlety a jednak na dlouhé porady, takže mám doma pořád nějaké v zásobě (většinou je lovím ve slevách ;-)). Ale doporučit můžu i tu jahodovou od Emca, ta mi chutnala taky.
      Měj se fajn

      Vymazat
  11. Kitkat do mléka bych ráda ochutnala :-) jinak mě nic nezaujalo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla dojem, že ty taky bereš Brand boxy - právě odtud byl. Mně chutnal s jogurtem, já cereálie s mlékem nemusím

      Vymazat
  12. Odpovědi
    1. To skoro každého, jak jsem koukala na komentáře :D

      Vymazat
  13. Ahoj Stáni, já mám od Semixu ráda jejich banánovou kaši, ale mně sladké moc nevadí. Guláš bez omáčky by u nás teda těžce pohořel, přítel je omáčkový hodně :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, my si k tomu z mrazáku vytáhli br. knedlík, tak to bylo trochu suché ;-/, ale jíst se to dalo. Asi by k tomu byly lepší šťouchané brambory. Ale guláš bez omáčky mi přijde fakt divný...

      Vymazat
  14. Ahoj Stáni,
    ten guláš neznám, já ale moc hotovky domů nekupuji, spíše klasicky vařím. Pomeranč jsem brala mamce a měl veliký úspěch.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, my občas tyhle hotovky dělané sous vide koupíme - zkušenosti jsou různé. Dobrá jsou kachní prsa a jehněcí. Moc nás nenadchla žebra., Ten pomeranč byl fakt moc dobrý.
      Hezký den

      Vymazat
  15. Marcela - Nordic Passion20. února 2024 v 16:05

    Hmm, tak tady bych sahla po tycinkach:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, dobré byly obě, kdybych měla vybrat jednu, tak asi ta jahodová...

      Vymazat
  16. Ahoj Stáni, na tvé poměry hodně sladkostí, ale samé dobroty. ☺☺ Cokoli s bílou čokoládou by mě zaujalo. Kit Kat nekupuji, tedy netuším, jak se cenově pohybuje, ale přijde mi to přemrštěné, čili nechápu, jak se může asi dobře prodávat. U guláše se nedivím, taky bych byla zklamaná. Vyhrála jsi u mě v soutěži ♥♥. Budu postovat aktualizaci a napíšu ti. Gratuluji!!! ☺♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, ten guláš byl chuťově fajn, škoda té chybějící omáčky...

      Vymazat
  17. Z uvedených potravin jsem nezkoušela nic.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za vyzkoušení stojí ty kapsičky - je to prima sváča

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)