pondělí 26. února 2024

Z kosmetické poličky 55

 I tentokrát stíhám článek o spotřebované kosmetice jen tak tak před koncem dalšího měsíce. A to tu vlastně ani nemám tolik spotřebovaných kousků. Ale nějak sem se nemohla dostat k nafocení a ostatně ani k tomu napsání... No nic - pojďme se podívat, co jsem to v lednu tedy spotřebovala.



Maska Colagen booster (Isana)
Koupeno - Rossmann. Balení - 1 ks. Cena - zdarma (akce 2+2 zdarma)
Maska obsahuje kolagen a extrakt z hroznových jader, což by mělo zajistit osvěžení pleti a její dlouhodobou hydrataci. Měla středně tuhé plátýnko, sérem byla  byla napuštěná dost s výjimkou brady, kde ho bylo trochu méně. Díky tomu se plátýnko na bradě trochu odchlipovalo, na zbytku obličeje, ale  maska držela docela dobře. Na tvářích se sérum ani po 15 minutách aplikace nevstřebalo všechno, takže jsem část  vmasírovala  a část setřela. Pokožka pak nelepila  a  byla příjemně vyhlazená.

Slupovací maska  Reneving (Freeman) 

Koupeno - Rossmann. Balení - 15 ml. Cena - 25 Kč (akce)
Maska obsahuje výtažek z okurky, heřmánek a vitamín A. Měla by čistit, regenerovat a vyhlazovat pokožku.  Měla formu průhledného gelu a lehoučkou svěží vůni. Šla celkem dobře rozetřít a obsah sáčku vyšel bez problémů na celý obličej, ale zůstaly mi po ní docela upatlané ruce. Podle návodu měla být za 8 až 15 minut zaschlá. Já jsem ji nechala zasychat dvacet minut, ale ani po té době na některých místech nezaschla úplně a tak šla hůř sloupnout. Ještě večer jsem někde drobné kousíčky slupovala. Pokožka  po ní byla hezky vyhlazená a oživená, ale vzhledem k problematickému slupování ji znovu mít asi nemusím. 

Polštářky pod oči (Balea)

Koupeno - DM drogerie. Balení - 1 pár. Cena - 19,90
Gelové polštářky pod oči obsahují hylauron, výtažek z maracuji a kofein. Jsou dvoubarevné - netuším, jestli to má nějaký praktický význam (jako třeba, že v každé části je jiná účinná látka) nebo jestli je to jen taková "parádička". Každopádně polštářky dobře držely pod očima (a to i při pohybu), a to jsem je měla na obličeji o něco déle než doporučených 20 minut. Na pleti byly příjemné a oční okolí docela dobře osvěžily.

Plátýnková maska Red Ginsegn (Jigott)

Koupeno - Rossmann. Balení -  1 ks. Cena - 39,90 (akce)
Korejská pleťová  maska obsahuje výtažek z červeného ženšenu. Měla by mít hydratační a antioxidační efekt. Měla jemné, dostatečně napuštěné plátýnko, které dobře drželo na obličeji. Maska mi úplně nevoněla a při aplikaci mne lehce štípala. Pleť po ní byla celkem dobře hydratovaná, ale kvůli té vůni a lehkému štípání si ji znovu nepořídím.

Sprchová pěna Sakura (Rituals)

Koupeno - dárek. Balení - 200 ml. Cena - 240 Kč
Sprchová pěna s vůní  třešňových květů  měla opravdu hezkou vůni. Narozdíl od jiných sprchových pěn má po vystříknutí  podobu nikoliv pěny, ale průhledného gelu, který se až na těle rozmyl to bohaté a husté pěny  (šla velmi dobře použít i na holení). Balení v kovovém spreji má minimalistický elegantní design, při používání mi trochu klouzalo v ruce.

Kondicionér Farb Glanz Cranberry (Balea)

Koupeno - DM drogerie. Balení - 300 ml. Cena - 19,90
Kondicionér je určen především pro barvené vlasy a neobsahuje silikony. Měl příjemnou ovocnou vůni, bílou barvu, poměrně hutnou konzistenci, takže ke konci balení jsem si ho musela trochu zředit vodou, abych dostala tak poslední čtvrtinu z balení. Balený je v plastové lahvičce s odklápěcím víčkem, která má docela hezký barevný design. Pro dosažení obstojného rozčesávacího efektu se kondicionérem nesmělo šetřit. Celkově by ho hodnotila jako průměrný kousek s výhodnou cenou, který nenadchne, ale ani neurazí. 

Sprej na nohy  (Balea)

Koupeno - DMdrogerie. Balení - 200 ml. Cena - 34,90
Sprej na nohy s dezodoračním účinkem, který brání i pocení nohou, patří k mé zimní výbavě. Byl  v  podstatě bez vůně, ale svůj úkol plnil dobře a bez problémů fungoval i rozprašovač.   Už mám načaté další balení,  protože  doba uzavřených bot ještě zdaleka neskončila.

Zubní pasta Maxi White (Colgate)

Koupeno - Glanc box. Balení - 75 ml. Cena - 129,90 (doporučená)
Zubní pasty sem dávám málokdy - vlastně jen když vyzkouším nějakou novou - obvykle díky Glanc boxu, co je i tento případ. Zubních past Max White je několik verzí, konkrétně tato by měla odstraňovat nažloutlé tóny a povrchové skvrny způsobené jídlem nebo nápoji. Měla modrofialovou barvu a tvořila i nafialovělou pěnu. Chuťově byla příjemná a osvěžující, ale efekt nebyl z mého pohledu takový, abych si ji byla ochotná za doporučenou cenu kupovat pravidelně.

Antiperspirant Black&white Clear (Nivea)

Koupeno - Rossmann. Balení - 50 ml. Cena - 39,90 (akce)
A máme stálici na mé kosmetické poličce - antiperspirant s kuličkovým aplikátorem od Nivey. Vydrží dlouho chránit před nepříjemným zápachem (i když tedy těch deklarovaných  48 hodin jsem nikdy netestovala - mně stačí, že vydrží od rána do večera), nedělá fleky na oblečení a vyhovuje mi jeho jemná vůně. Variantu Clear, kterou tu mám tentokrát, kupuju nejčastěji (a tentokrát se mi to navíc povedlo za hodně výhodnou cenu).

Vlasová voda Luna - Lopuch (Alpa)

Koupeno - Rossmann. Balení - 120 ml. Cena - 53,90
Vlasovou vodu s výtažkem z lopuchu jsem si koupila na základě recenze Eriky, která ji na svém blogu docela chválila. Měla by omezovat padání vlasů a tvorbu lupů. Má zelenou barvu a takovou rostlinnou  vůni, která nebyla příliš výrazná. Balená je v průhledné plastové lahvičce, která má ve víčku aplikátor na nanášení do vlasů. Ten měl na můj vkus zbytečně velký otvor, občas mi voda z vlasů stékala dolů, protože jsem jí vyteklo zbytečně moc. Vodu lze nanášet do suchých i vlhkých hlasů a má se cca 3 min. vmasírovát.  Efekt bych hodnotila jako průměrný, ale pravda je, že já v používání vlasových vodiček nejsem úplně systematická. Určitě jí dám ještě šanci - už vzhledem k velmi příznivé ceně.

Krém na ruce Care Jasmin&glycerine (Avon)

Koupeno - dárek. Balení - 30 ml. Cena - ?
Krém na ruce jsem dostala jako dárek od kolegyně. Balený je v plastové tubě se šroubovacím víčkem, jejíž design nasvědčuje tomu, šlo asi o vánoční limitku. Krém měl bílou barvu, středně hustou konzistenci, dobře se roztíral i vsakoval. Ve vůni jsem vůbec necítila jasmín, jen takovou tu typickou glycerinovou vůni. Hydratační funkce byla taková průměrná.



Z lednové spotřeby bych asi nic neoznačila jako vyložený propadák, ale znovu si nekoupím pleťové masy Freeeman a Jigott, které mi nevyhovovaly. Stálicí zůstává antiperspirant Nivea a užila jsem si i sprchovou pěnu Rituals Sakura. 


25 komentářů:

  1. Stáni, ráda jsem se prošla tvým kosmetickým okénkem. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
  2. Stáňo, ráda jsem nakoukla. Znám polštářky pod oči a top je sprchová pěna...
    Měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, gelové polštářky pod oči mám ráda, jen na ně dost zapomínám...
      Hezký den

      Vymazat
  3. Masky mě zaujaly, asi se po nich podívám 😉
    Krásný jarní den ☀️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, mně z nich nejvíc vyhovovala ta od Isany.
      Měj se pěkně

      Vymazat
  4. Antiperspirant NIvea znám a na mé poličce je k mání. Polštářky pod oči vyzkouším.
    Hezký den, Stáni !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, antiperspirant Nivea je můj dlouholetý společník. občas ho prostřídám něčím jiným, ale vracím se zas k němu.
      Měj se fajn

      Vymazat
  5. Polštářky pod oči mám moc ráda. V současné době mám v ledničce Pixie a na ranní opuchlé a unavené oči je to instantní zázrak. Jinak jsem velký flink na masky, obdivuji kolik jsi jich spotřebovala. Pořád si říkám, že by to chtělo nějakou pravidelnost, ale nakonec masku tahám, jen když vyrážím na nějakou akci a v panice se snažím se sebou něco udělat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám masky jako nedělní rutinu ;-), v týdnu si ji obvykle taky nedávám...
      Měj se fajn

      Vymazat
  6. polštářky už jsem vyzkoušela...Sv.

    OdpovědětVymazat
  7. Stáňo, používala jsem jen pěnu od Rituals a byla jsem z ní celkem zklamaná. Poměr cena - výkon, nic moc. Každopádně jsem čekala víc.
    Zdraví Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, drahá je, to je fakt, ale jinak mi vyhovovala jak vůní, tak tím, že vy rozmyla do husté pěny, která byla fajn i jako holicí...
      Hezký den

      Vymazat
  8. Značku Balea také ráda zkouším. Zrovna nedávno jsem si dávala polštářky pod oči a určitě je ještě koupím a ten brusinkový kondicionér zase používá mamča.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Balea mívá slušné věci za dobré ceny. I když sem tam se najdou kousky, které mi až tolik nevyhovují. Ale teď už se mi do dlouho nestalo.

      Vymazat
  9. Stáni, antiperspirant Nivea je pro mně naprostou jedničkou. Používám ho v podstatě už několik let. Naprosto vyhovující. Překvapila mně ta cena, na takhle výhodnou akci jsem nenarazila. Asi proto, že do Rossmanna moc nechodím. U nás je DM drogerie a Teta.
    Měj prima dny. 🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, jsem na tom úplně stejně - antiperspirant Nivea je u mne stálice. Ta cena byla opravdu výjimečná - myslím to byla nějaká akce na všechny výrobky Nivea. Jinak ho většinou kupuju kolem 55 až 60 Kč.
      Měj se fajn

      Vymazat
  10. Ahoj Stáni, pěkné kosky :) Jigottkám dej určitě ještě šanci ač tedy jiné variantě. Vlasovou vodu jsem používala kdysi na základce od té doby ne, přiznám se že jsem nikdy nepozorovala nějaký účinek. Já se do Rituals budu chystat zřejmě začátkem léta pro nějaký parfém, dala jsem si za předsevzetí, že až dodělám co doma mám, tak si koupím nějakou vůni od nich.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, já doma Jigottky v jiných variantách ještě mám dvě nebo tři a určitě je hodlám vyzkoušet. Tady mi vadila hlavně vůně...

      Vymazat
  11. Rituals je láska ♥ A nejspíš vyzkouším ty Balea polštářky pod oči. Mám od Pixi, ale myslím, že jsou zbytečně drahé. Pokud bych našla alternativu, bylo by to fajn :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně Balea polštářky vyhovují - hlavně tím, že dobře drží.

      Vymazat
  12. Ahoj Stáni, tak vlasovou vodu používám již rok a jsem spokojená. Nově mám i domácí rozmarýnový olej na vlasy, ten je parádní i k masáži pokožky. Avon krém na ruce jsem promeškala, škoda. Krásný víkend přeji. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eri, já mám pocit, že jsem ho dostala už k předloňským Vánocům ;-)

      Vymazat
  13. Z tvých spotřebovanců jsem nezkoušela nic.

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)